Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
kosava wrote:Rasisma ima i to je prirodna pojava svakom covjeku, svako od nas zeli i tezi da zivi sa ljudima koji su mu slicni, tvrditit suprotno je kretenizam.
To je ko kad u Bosni kupujes stan ili kucu hoces da ti komsije budu posteni radni ljudi a ne kriminalci i narkomani.
Nije rasisam kada se navode kao sto sam ja naveo utvrdjene cinjenice i to od strane FBI/DOJ na cijem je celu Erick Holder koji je Crnac.
Sav primitivizam koji još uvijek čuči u ljudima je prirodna pojava... I ubijanje, i silovanje, i otimanje, i sve druge vrste nasilja, mržnje i poganluka... Sve je to prirodno... Rasizam, ksenofobija, šovinizam i drugi vidovi ''traženja sebi sličnih i mržnje i antagonizma prema nesličnim'' također spadaju u tu porodicu...
Samo ima tu jedan problem... Dok se vodio isključivo svojom prirodom, čovjek je živio u prosjeku 20-tak godina... Međutim, kako se društvena i civilizacija svijest među ljudima razvijala, usvojene su neke nove društvene, vještačke ilitiga neprirodne norme koje su čovjeku omogućile da se izdigne iznad prirodnog primitivizma, u koji između ostalog spada i rasizam... Naravno, ti primitivizmi nisu i vjerovatno ne mogu biti u potpunosti iskorijenjeni... I danas postoje ubice, silovatelji, otmičari, lopovi, rasisti, ksenofobi, šovinisti itd. Ali savremena civilizacija se bazira upravo na tome da su ovi vidovi primitivizma društveno neprihvatljivi i štetni... Dakle, to što je nešto prirodno, apsolutno ne znači da je i društveno prihvatljivo...
I malo je kretenski od strane onih individua koji ne mogu prevazići ovaj vid poganog primitivizma zvanog rasizam nazivati pojavu prevazilaženja istog kretenizmom... I daleko od toga da svako od nas želi isto što i ti, pogotovo ako impliciraš da je nemoguće naći sebi slične među drugom rasom...
Teznja da zivis medju ljudima sebi slicnim ne znaci da mrzis one koji ti nisu slicni, nego da se ponasas u skladu sa ljudskom prirodom koja je jos od pecinskih ljudi i plemensko-rodne zajednice ostala utkana u nas DNA.
It_is_a_Leclerc wrote:Niste upratili moj prvi post. Ja sam protiv termina - crnci, jer je retrogradan i izbačen iz upotrebe u stručnoj korespodenciji i protiv termina - afroamerikanci, jer ne predstavlja cjelokupnu crnu rasu svijeta. Termin koji je danas općeprihvaćen je - pripadnik crne, bijele, žute rase.
Mozda je u Bosni izbacen kao sto sam napisao reci crncu da je Afro Amerikanca pa ce te covjek ispraviti da on nikada nije vidio Afrike
kosava wrote:Rasisma ima i to je prirodna pojava svakom covjeku, svako od nas zeli i tezi da zivi sa ljudima koji su mu slicni, tvrditit suprotno je kretenizam.
To je ko kad u Bosni kupujes stan ili kucu hoces da ti komsije budu posteni radni ljudi a ne kriminalci i narkomani.
Nije rasisam kada se navode kao sto sam ja naveo utvrdjene cinjenice i to od strane FBI/DOJ na cijem je celu Erick Holder koji je Crnac.
Sličan se sličnom raduje. Uvijek su se ljudi grupisali po tom principu.
Ali sad očekuj napade liberala.
Dobro, misliš li ti da ne možeš naći sebi slične među drugim rasama i kulturama? Očito da misliš, al eto da utvrdimo...
Medju kulturama ocito da mogu jer zivim u Americi vec dugo, rasama zavisi ako su iz Afrike onda da ako su domaci neka hvala daleko im bila kuca od moje.
Tebi treba dobro hlađenje. Jedno 10 godina, majmune jedan.
Kao prvo ovaj je u bajbuku a sad za sta to nije bitno, jer inace ova slika nebi visila javno, kao drugo malo humora je zdravo pogotovo dark comedy. Kao trece, ja imam par prijatelja crnaca i isto tako imam i dosta bijelaca prijatelja i nema tu nikakve frke. Nego hos ti samnom 10 godina na negdje na trospko hladjene pod plamom (ako si kakva zgodna koka ili imas dobre batake)?
Ali znate sta, meni je pomalo ova tema smijesna. Ajde da o ovome raspravljaju cakum pakum Svicarci, ne znam Austrijanci al ko je nasao filozofirati o standardu i inteligenciji, haha. Pa dovoljno je pogledati Sarajevo od M. Dvora prema Ilidzi. A ine vukojebine po Bosni da i ne spominjem. Crnaca ni na vidiku.
MyTao wrote:
Gdje da ukucam? ko je radio study? Znas li ti sta je IQ?
Ovo je vec postalo smijesno... preslo se od obicnog rasizma i hate speech na pricu o Hitlerovom supermenu.
Mander je u pravu vecina crnaca sluzi ko kuhari, umjetnicka ceta, po neki zaluta u specijalizovane jedince ili na vojnu akademiju ali ti su uglavnom oreo crn svana a bijel iznutra.
Jel tako KKK prica dole po texasu?
Ovo je bas previse... treba zakljucati temu ili banovati ove Edipe.
Tebi treba dobro hlađenje. Jedno 10 godina, majmune jedan.
Kao prvo ovaj je u bajbuku a sad za sta to nije bitno, jer inace ova slika nebi visila javno, kao drugo malo humora je zdravo pogotovo dark comedy. Kao trece, ja imam par prijatelja crnaca i isto tako imam i dosta bijelaca prijatelja i nema tu nikakve frke. Nego hos ti samnom 10 godina na negdje na trospko hladjene pod plamom (ako si kakva zgodna koka ili imas dobre batake)?
Hajd na googla translate i prevedi sebi znacenje rijeci "bull"... samo da znas kako bi se proveo na tom tropskom otoku
cLo wrote:Postoje i termini Irish American, Cuban American, Mexican American koji označavaju zemlju porijekla, međutim kako većina crnaca nije znala zemlju svog porijekla tj. odakle su dovedeni, odlučili su da termin bude African American
Svi ti Irish Americans are white, Cuban Americans are or white or Hispanic or black , Mexican American again hispanic white, hispanic black,
AfroAmerican je izmisljeno kao zamjena za negro ( da ne bude zabune nije isto ko pogrdni naziv Nigger) evo linka do The National Association of Negro Business and Professional Women's Clubs, Inc.http://www.nanbpwc.org/index.html
Umalo popisivac wrote:Ali znate sta, meni je pomalo ova tema smijesna. Ajde da o ovome raspravljaju cakum pakum Svicarci, ne znam Austrijanci al ko je nasao filozofirati o standardu i inteligenciji, haha. Pa dovoljno je pogledati Sarajevo od M. Dvora prema Ilidzi. A ine vukojebine po Bosni da i ne spominjem. Crnaca ni na vidiku.
Pa upravo ti i pocinju sa ovim pricama... postoji study koji povezuje rasizam sa nizim IQom... ironija zar ne?
MyTao wrote:
Gdje da ukucam? ko je radio study? Znas li ti sta je IQ?
Ovo je vec postalo smijesno... preslo se od obicnog rasizma i hate speech na pricu o Hitlerovom supermenu.
Mander je u pravu vecina crnaca sluzi ko kuhari, umjetnicka ceta, po neki zaluta u specijalizovane jedince ili na vojnu akademiju ali ti su uglavnom oreo crn svana a bijel iznutra.
Jel tako KKK prica dole po texasu?
Ovo je bas previse... treba zakljucati temu ili banovati ove Edipe.
Nebih znao ne zivim u Tx niti posjecujem KKK skupove, sta bolan places nemoze izvuc ni nerjeseno pa bi da moderacija zabrani drukcije stavove od tvojih.
Lista crnaca koji su osvojili Nobela. Primjetit ce te da je i ova sacica osvojila nagrade manje vise samo za mir. Par za literaturi i jedan jedini van tih kategorija, za ekonomiju cini mi se, i to je to.
Tvoji su izgubili onda kada je Hitler pao. Nemam ja sta izvlaciti nerjeseno. Ti si jedno ruzno veliko rasisticko govno, i samo ne znam zasto gubim vrijeme na tebi jer ti toga nisi vrijedan. Pun si mrznje, vjerovatno zbog toga sto to zenu degeneci neki crnac.
Last edited by MyTao on 27/12/2014 19:40, edited 1 time in total.
Umalo popisivac wrote:To je izuzetak od pravila. Ne kazem da ih nema, ima, ili bolje reci bilo je, ali reci da dominiraju u muzici (bar po kvaliteti) je smijesno. a i cisto sumnjam da je mislio na Armstronga, Ray Charlesa itd. Zna se ko danas dominira u zapadnoj crnackoj (odnosno muzici pripadnika crne rase ) muzici.
Pimp my bitche hoe nigga, yea yea. .
veze ti nemas o zivotu a za muziku si seljak . crnaca nema u plivanju i skijanju jer nemaju uslove za to .nema ih u medicini i fizici i hemiji jer nemaju uslove i preduvjete za to . Da imaju bili bi jaki kao u nogometu i kosarci i atletici . ne postoji obdarena rasa niti obdarena nacija . sve je splet istorijskih okolnosti . to je duga istorijska i politicka prica zasto crnac nema nobelovu nagradu za medicinu . eric clapton i roling stonsi i elvis prisli su pokrali crnce do temelja i napravili slavu .
Sta to ne zive crnci kraj skijalista, u plivanju ih nece biti jer crnici imaju vise misicne mase i guscu misicnu masu od bijelaca tako da je za njih samo da se odrzavaju na povrsini napor ko za nas da preplivavamo Bosnu ili Drinu, tonu ko cigla. Pricas napamet, kakve istorijske okolnosti nema vec dugo zive osobe koja je znala nekoga ko je bio rob, pokret za ljudska prava je bio prije pola vijeka, da Dr. King vidi sta je postalo od njegove borbe vratio bi se u grob.
Dr Mohamed "Mo" Ibrahim (Arabic: محمد إبراهيم; born 1946) is a Sudanese-British mobile communications entrepreneur and billionaire. He worked for several other telecommunications companies before founding Celtel, which when sold had over 24 million mobile phone subscribers in 14 African countries. After selling Celtel in 2005 for $3.4 billion, he set up the Mo Ibrahim Foundation to encourage better governance in Africa, as well as creating the Mo Ibrahim Index, to evaluate nations' performance. He is also a member of the Africa Regional Advisory Board of London Business School.
MyTao wrote:Tvoji su izgubili onda kada je Hitler pao. Nemam ja sta izvlaciti nerjeseno. Ti si jedno ruzno veliko rasisticko govno, i samo neznam zasto gubim vrijeme na tebi jer ti toga nisi vrijedan. Pun si mrznje, vjerovatno zbog toga sto to zenu degeneci neki crnac.
Ma nemozes ni nerjeseno , i to bilo zlo nebilo dok god ona uziva, happy wife happy life.
MyTao wrote:Tvoji su izgubili onda kada je Hitler pao. Nemam ja sta izvlaciti nerjeseno. Ti si jedno ruzno veliko rasisticko govno, i samo neznam zasto gubim vrijeme na tebi jer ti toga nisi vrijedan. Pun si mrznje, vjerovatno zbog toga sto to zenu degeneci neki crnac.
Ma nemozes ni nerjeseno , i to bilo zlo nebilo dok god ona uziva, happy wife happy life.
sto si onda ti unhappy? crncima lijepo, njoj lijepo... sta je problem?
Po regijama ko je osvojio najvise Nobela. Bijelci, a osobito zapad domniniraju. Europa uvjerljivo prva (osobito Fra., UK i Nijemci, plus tu ne racunaju istocnu Europu i Ruse)), potom Sj. Amerika koja je isto podaleko. Svi ostali miljama daleko. Cak i Azija je podaleko.
Umalo popisivac wrote:Jesu, bili su, i sam sam to nekad pisao al vise ne mislim tako. Da je bila nepravda i izrabljivanje je, medjutim to je bilo prije nekoliko generacija. Ma dajte. Eto ovi u bandama su tu, a ne idu u skole bas zato, ma molim vas.
nema skoro nigdje na svijetu da nepravde nije bilo. Zidovi su strasno stradali, pa vidi ih danas opet. Stradali su mnogi strasno i u komunizmu, pod nacizmom i fasizmom pa... A gdje su oni, on je u bandi zato sto mu je prarpraprapra brao pamuk i bio rob? I sad to jos ga treba opravdavati? Dugo su to sisali, al mislim da im to vise nece prolaziti.
Prvo znas li ti kad je u Americi bio gradjanski rat? Nije to tako davno kao sto mislis... drugo, prije samo 50-60 godina crnci nisu mogli jesti u istom restoranu kao bjelci, da ne pricamo o skolstvu itd. Prije SAMO 50-60 godina oni nisu imali pravo da glasaju. Nije isto biti bijelac i crnac u Americi. Ne zive oni u ghettu jer vole, vec sto moraju.
Tvrditi da trenutno nema rasizma prema crncima i da imaju isti playing field kao bjelci moze samo neko ko stvarno ne zna ili neko ko je rasista.
Bio gradjanski rat to jest Sjevernjacka Invazija ali su u tom ratu borili i ginuli BIJELCI za prava Crnaca,
to white only je bilo samo na Jugu Jim Crow Zakoni u ostatku Amerike su imali ista prava, prije 100 godina Irci su imali manja prava od crnaca pa su onda imali Predsjednika pokoj mu dusi (JFK)
Sto moraju jeli to neko im brani da se presele?
Ljudino Predsjednik Amerike je Barack Hussein Obama sin imigranta iz Kenije.
Umalo popisivac wrote:Ja ne bih mozda to toliko prepisivao inteligenciji kao jednostavno odgoju, navikama, mentalitetu. Ako je neko kriminalac ne znaci da je glup, naprotiv.
Kriminalci su vrijedni ljudi ustanu se na sabahu pa pocijeli dan na coskovima dilaju drogu do duboko u noc, drugi je par zepica sto neznaju to usmjeriti prema skoli i legalnom poslu.
Umalo popisivac wrote:Ja ne bih mozda to toliko prepisivao inteligenciji kao jednostavno odgoju, navikama, mentalitetu. Ako je neko kriminalac ne znaci da je glup, naprotiv.
Kriminalci su vrijedni ljudi ustanu se na sabahu pa pocijeli dan na coskovima dilaju drogu do duboko u noc, drugi je par zepica sto neznaju to usmjeriti prema skoli i legalnom poslu.
I to je istina, ponekad. To su ovi zadnji sto drogu rasturaju. Ovi sto mlate novac ne stoje po coskovima. Mozda jednostavno ne zele usmjeriti to prema skoli i poslu. Ja sam vise sklon tome vjerovati.
sto si onda ti unhappy? crncima lijepo, njoj lijepo... sta je problem?
Ko kaze da sam ja nezadovoljan samo neka ljudi se vole i slazu ja samo kazem istinu o crncima.
I to je istina, ponekad. To su ovi zadnji sto drogu rasturaju. Ovi sto mlate novac ne stoje po coskovima. Mozda jednostavno ne zele usmjeriti to prema skoli i poslu. Ja sam vise sklon tome vjerovati.
Jebi ga na coskovima se pocinje najuspjesniji niti diraju drogu niti oruzije po deset godina.