USA fan page

Post Reply
Jack Be Nimble

#251 Re: USA fan page

Post by Jack Be Nimble »

jao_situacije wrote:
jefferson wrote:
Postaviti pitanje jel se sta proizvodi u SAD moze neko ko nije izasao iz svoje mahale a kamo li prebacio preko granice.
Ako sam ja dobro shvatio ti si iz murice imam jedno pitanje, to me uvijek zanimalo i ne provociram nego me stvarno zanima pa ako znaš da odgovoriš. Vezano je za nekretnine konkretno kuće, zašto su tako skupe mislim na jednu finu solidnu kuću koja vrlo lako dosegne milion$ kad se prodaje.. kako ja gledam ovako iz BiH barem ono što sam vidio, ne prave se od cigle blokova itd. već su najčešće od drveta, i da li se uopće često kuće od cigle i blokova, znači kako u BiH inače prave ljudi, pojavljuju na tržištu? Meni to sve izgleda nekako nekvalitetno, a ljudi velike kredite uzimaju da kupe takvu kuću to mi je uvijek bila misterija, pa eto ako može odgovor iz prve ruke bio bih zahvalan :D
Cijenu kuce prvo oznaci lokacija. A od drveta se pravi jer ima se drva za izvoz. Jeftinije. Brze. Takodjer u vecem dijelu Ameriku moras da brines o zemljotresu, tornadu i uraganu. Prema tome ako ces izabrati izmedju cigle i lamperije da ti pada na glavu za vrijeme zemljotresa sigurno ces izabrati drvo. Lakse je ocistiti lamperiju nakon tornada i u roku par sedmica krenuti sa novom gradnjom.

U Americi nije mentalitet da se napravi kuca da bi trajala 200 godina i generacija poslije generacije da ih koriste. Pravis kucu u kojoj ces mozda ziviti 25-30 godina i onda prodati u najgoru ruku izbiti jedan zid i dograditi nesto drugo. Znaci lakse je da se nesto promjeni na kuci od drveta nego cigle.
dezurni_ucenik

#252 Re: USA fan page

Post by dezurni_ucenik »

jao_situacije wrote:
dezurni_ucenik wrote:

A silovanih 2 miliona svabica je odraz "ruske sile i dominacije"?
Ne branim Ruse da se razumijemo, ali prvo su Švabe silovali Ruskinje čak je bio državni plan da se miješa genetski materijal kvalitetnih arijevskih vojnika i Ruskinja i da se tako pravi 1 generacija najkvalitetnijih Europljana.. Tu su 1:1 ako ćemo iskreno, ovo kažem bez komentiranja samog čina silovanja koji je dakako bestijalan zločin.

I jedno silovanje pravdas sa drugim.Naravno,pure and simple. :oops:
LDLT

#253 Re: USA fan page

Post by LDLT »

Chinatown, San Francisco
Najstariji Chinatown u Sjevernoj Americi i najveća kineska zajednica van Azije
cca 100 000 ljudi živi u kvartu

Image
Image
Image

Chinatown is an enclave that continues to retain its own customs, languages, places of worship, social clubs, and identity. There are two hospitals, numerous parks and squares, a post office, and other infrastructure. Visitors can easily become immersed in a microcosmic Asian world, filled with herbal shops, temples, pagoda roofs and dragon parades. While recent immigrants and the elderly choose to live in here because of the availability of affordable housing and their familiarity with the culture, the place is also a major tourist attraction, drawing more visitors annually than the Golden Gate Bridge.
LDLT

#254 Re: USA fan page

Post by LDLT »

Ali, Golden Gate

Image
Image
L u c i f e r

#255 Re: USA fan page

Post by L u c i f e r »

L u c i f e r

#256 Re: USA fan page

Post by L u c i f e r »

L u c i f e r

#257 Re: USA fan page

Post by L u c i f e r »

L u c i f e r

#258 Re: USA fan page

Post by L u c i f e r »

LDLT

#259 Re: USA fan page

Post by LDLT »

L u c i f e r wrote:

Nakon NFLa, najgledaniji sport u USA jeeeeeeee

Image
L u c i f e r

#260 Re: USA fan page

Post by L u c i f e r »

Image
L u c i f e r

#261 Re: USA fan page

Post by L u c i f e r »

Image
Altair_SA

#262 Re: USA fan page

Post by Altair_SA »

Welcome to Miami 8-) :smeker: :janpi:

Image

South Beach Party 8) :janpi:

Image

Image

Image
Jack Be Nimble

#263 Re: USA fan page

Post by Jack Be Nimble »

LDLT wrote:
L u c i f e r wrote:

Nakon NFLa, najgledaniji sport u USA jeeeeeeee

Image
Image
L u c i f e r

#264 Re: USA fan page

Post by L u c i f e r »

Image

Hawaii (Listeni/həˈwaɪ(j)i/ hə-wye-(y)ee, or, locally, [həˈwɐɪʔi]; Hawaiian: Hawaiʻi [hɐˈvɐiʔi]) is the 50th and most recent U.S. state to join the United States, having joined the Union on August 21, 1959. It is the only U.S. state located in Oceania and the only one made up entirely of islands. It is the northernmost island group in Polynesia, occupying most of an archipelago in the central Pacific Ocean.
LDLT

#265 Re: USA fan page

Post by LDLT »

Napisao najgledaniji
sa wiki

NASCAR is second only to the National Football League among professional sports franchises in terms of television ratings in the United States Internationally, NASCAR races are broadcast in over 150 countries.[6] In 2004 NASCAR's Director of Security stated that NASCAR holds 17 of the top 20 regularly attended single-day sporting events in the world. Fortune 500 companies sponsor NASCAR more than any other motor sport,[8] although this has been in decline since the early 2000s
L u c i f e r

#266 Re: USA fan page

Post by L u c i f e r »

otrovno sjeme zapadnih lihvaro cionista koje sade širom Rusije će bojim se uspjeti proklijati
:evil: :izet:
Mišo_Kovač

#267 Re: USA fan page

Post by Mišo_Kovač »

God Bless USA :D :izet:
exliberal-ex

#268 Re: USA fan page

Post by exliberal-ex »

LDLT wrote:Chinatown, San Francisco
Najstariji Chinatown u Sjevernoj Americi i najveća kineska zajednica van Azije
cca 100 000 ljudi živi u kvartu

Image
Image
Image

Chinatown is an enclave that continues to retain its own customs, languages, places of worship, social clubs, and identity. There are two hospitals, numerous parks and squares, a post office, and other infrastructure. Visitors can easily become immersed in a microcosmic Asian world, filled with herbal shops, temples, pagoda roofs and dragon parades. While recent immigrants and the elderly choose to live in here because of the availability of affordable housing and their familiarity with the culture, the place is also a major tourist attraction, drawing more visitors annually than the Golden Gate Bridge.
Ma ovako je samo na slikama...kako je to prljavo I kako smrdi...ja neznam zasto se mnogi pale na ove china town, ja sam prosao kroz ovaj kad su imali svoj festival...ja jebo ti sve vasare po Bosni sta se sve ovdje prodaje. U 90% slucajeva natpisi su samo na kineskom tako da nema sanse da znas sta se prodaje...
Nego ja posao u NY I meni kolega wilijam ( to mu je americko ime :)) kaze , ako ides u china town ja cu da ti dam adresu gdje da ides na striptiz, samo pazi nemoj da diras plesacice jer hepatitis hara tu :lol: ...I to mi poslao na e mail... :) ....rekoh wilijam ja idem sa gospojom....aaaaa ok al u svakom slucaju evo ti adresa, ako ona ode u kupovinu a tebi dosadno :) :)
exliberal-ex

#269 Re: USA fan page

Post by exliberal-ex »

Ovo je iz NY

Image
haos1

#270 Re: USA fan page

Post by haos1 »

Image
augustini45

#271 Re: USA fan page

Post by augustini45 »

?..sta ce ti ova slikica..?.?..zar nemas taj "toy" medju igrackama..????..
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#272 Re: USA fan page

Post by pici »

Image

Image

Image
augustini45

#273 Re: USA fan page

Post by augustini45 »

Chinatown is an enclave that continues to retain its own customs, languages, places of worship, social clubs, and identity. There are two hospitals, numerous parks and squares, a post office, and other infrastructure. Visitors can easily become immersed in a microcosmic Asian world, filled with herbal shops, temples, pagoda roofs and dragon parades. While recent immigrants and the elderly choose to live in here because of the availability of affordable housing and their familiarity with the culture, the place is also a major tourist attraction, drawing more visitors annually than the Golden Gate Bridge.[/quote]

Ma ovako je samo na slikama...kako je to prljavo I kako smrdi...ja neznam zasto se mnogi pale na ove china town, ja sam prosao kroz ovaj kad su imali svoj festival...ja jebo ti sve vasare po Bosni sta se sve ovdje prodaje. U 90% slucajeva natpisi su samo na kineskom tako da nema sanse da znas sta se prodaje...
Nego ja posao u NY I meni kolega wilijam ( to mu je americko ime :)) kaze , ako ides u china town ja cu da ti dam adresu gdje da ides na striptiz, samo pazi nemoj da diras plesacice jer hepatitis hara tu :lol: ...I to mi poslao na e mail... :) ....rekoh wilijam ja idem sa gospojom....aaaaa ok al u svakom slucaju evo ti adresa, ako ona ode u kupovinu a tebi dosadno :) :)[/quote]
?..?...nemoj djecici kvariti uzitak..!!.. :D
haos1

#274 Re: USA fan page

Post by haos1 »

augustini45 wrote:?..sta ce ti ova slikica..?.?..zar nemas taj "toy" medju igrackama..????..
ne meni, to je vama poklon.. :-D
Altair_SA

#275 Re: USA fan page

Post by Altair_SA »

:thumbup: :kiss:

Image

Image

Image

Image
Post Reply