Cijenu kuce prvo oznaci lokacija. A od drveta se pravi jer ima se drva za izvoz. Jeftinije. Brze. Takodjer u vecem dijelu Ameriku moras da brines o zemljotresu, tornadu i uraganu. Prema tome ako ces izabrati izmedju cigle i lamperije da ti pada na glavu za vrijeme zemljotresa sigurno ces izabrati drvo. Lakse je ocistiti lamperiju nakon tornada i u roku par sedmica krenuti sa novom gradnjom.jao_situacije wrote:Ako sam ja dobro shvatio ti si iz murice imam jedno pitanje, to me uvijek zanimalo i ne provociram nego me stvarno zanima pa ako znaš da odgovoriš. Vezano je za nekretnine konkretno kuće, zašto su tako skupe mislim na jednu finu solidnu kuću koja vrlo lako dosegne milion$ kad se prodaje.. kako ja gledam ovako iz BiH barem ono što sam vidio, ne prave se od cigle blokova itd. već su najčešće od drveta, i da li se uopće često kuće od cigle i blokova, znači kako u BiH inače prave ljudi, pojavljuju na tržištu? Meni to sve izgleda nekako nekvalitetno, a ljudi velike kredite uzimaju da kupe takvu kuću to mi je uvijek bila misterija, pa eto ako može odgovor iz prve ruke bio bih zahvalanjefferson wrote:
Postaviti pitanje jel se sta proizvodi u SAD moze neko ko nije izasao iz svoje mahale a kamo li prebacio preko granice.
U Americi nije mentalitet da se napravi kuca da bi trajala 200 godina i generacija poslije generacije da ih koriste. Pravis kucu u kojoj ces mozda ziviti 25-30 godina i onda prodati u najgoru ruku izbiti jedan zid i dograditi nesto drugo. Znaci lakse je da se nesto promjeni na kuci od drveta nego cigle.