BiH je država Bošnjaka, Srba i Hrvata, ostalih oko 3%!

Post Reply
ILVIIR

#251 Re: BiH je država Bošnjaka, Srba i Hrvata, ostalih manje od 3 posto : Bosanci, gdje ste?

Post by ILVIIR »

cyprus wrote:
ILVIIR wrote:
cyprus wrote:
Odgovor leži dva posta iznad tvog :-D
tek sam sad stigao do njega :D

to si joj rekao da joj napise.. al ne mora znaciti da se bas tako i osjecas.. :)
inace djelujes relativno racionalno, ali izjasniti se kao jugoaloven meni je totalno nelogicno.. jedino mozda iz zezancije..
Ali baš se tako osjećam, a osjećaji znaju bit iracionalni, zar ne? :-D

Mada, meni to uopšte ne djeluje nelogično... Potomak sam Bošnjaka, Hrvata i Srba, kojima je najmanji zajednički sadržilac to što su južni Slaveni... Uz to sam i rođen u Jugoslaviji... To što Jugoslavije više nema, ne znači da nema više ni Jugoslavena... Nisam pristalica mijenjanja identiteta kako vjetar puše, odnosno kako se promijene političke okolnosti... Evo imamo svoju kategoriju i na wikipediji - http://en.wikipedia.org/wiki/Yugoslavs :-D Jugoslavenstvo dakle vidim kao (supra)etnički identitet, za razliku od bosanstva, koje također jeste dio mog identiteta, ali ne etničkog, nego državnog ili regionalnog... 'elem, ne znam - meni ovo djeluje savršeno logično, ali to je samo moj pogled, koji ću rado podijelit sa svakim koga zanima, ali ga zaista nemam volje, ni namjere nekome ga drugom nametat... Kamo sreće da se i drugi ponašaju tako...
da, osjecaji mogu biti iracionalni, ali npr ja pokusavam uvijek svoje osjecaje racionalno sebi i ostalim objasniti.
ako sam dobro shvatio, onda jedini tvoj argument je taj, sto si rodjen u jugoslaviji.
nesto samo zamisljam, da si rodjen kojom slucajnosti u avionu iznad pacifika, onda bi se osjecao pacifistom? :)
ili da si rodjen u inostranstvu (roditelj ti npr bio ambasador u kini), da li te to cini kinezom?
apsolutno se ne slazem, da se etnicnost povezuje sa aktuelnom administratovnom jedinicom (npr. drzavom) u kojoj zivis ili se rodis.
isto kao sto tvrdis da jugoslovena moze biti ako jugoslavija nestane, ja mogu reci da jugosloveni uopste ne moraju postojati iako je jugoslavija postojala. jedan narod definitivno ne nastaje nastajanjem jedne administrativne jedinice, nego ga cine neke sasvim druge stvari (jezik, itd..)!!!
ILVIIR

#252 Re: BiH je država Bošnjaka, Srba i Hrvata, ostalih oko 3%!

Post by ILVIIR »

sanjin_1 wrote:
ILVIIR wrote:
res publica wrote: Tepam zato što sam ljudina i filantrop, a ti nemoj da insinuiraš svašta. :) Za tvoje tepanje, hvala. :D

Što se tiče Viteza i Jajca, to je stvar sa lošom izlaznošću Hrvata na svim izborima. Oni uvijek imaju najmanji postotak izlaznosti. Srebrenica - glasovi iz inostranstva. Srbi većina u skupštini opštine. Brčko - popis, 44% Srba, Hrvata i Bošnjaka po 29%. A pošto se po selu priča (da SaraFina ne kaže da sam ja rek'o :D ) da su ova dva konstitutivna naroda muljala na popisu, očekujem da je Srba i do 50%. Većina u Gradu i trećini sela, a to ne mogu nadomjestiti hrvatska i bošnjačka sela oko Brčkog. Stolac, nemam pojma, sve mape koje pogledam boje ga u hrvatske boje. :D
29% hrvata u brckom :):):)

hajd molim te provjeri koliko je procentualno bilo hrvata prije rata (1991)..
eh kad to skontas, onda provjeri koliko je procentualno hrvata zivorodjenih (jedno zadnjih 5 godina)..
i onda provjeri koliko hrvatske stranke imaju glasova u brckom zadnja 2-3 izbora..
Nema ti to kod njeg veze nikakve...ovaj je samo nekolika posta ranije odvalio da u BiH trenutno živi 38% Srba. Uglavnom mlati ko "maksim po diviziji" nadajući se da će neko povjerovati u njegove želje i uslišiti pozdrave....nije im laHko, džaba i genocid i udruženi zločinački poduhvati...opet manjina :?
Bog dragi zna iz kojih crnih forumskih rupetina on svoje znanje crpi..
ali evo, da mu podignemo malo znanje na visi nivo..

preliminarni rezultati:
bih 3 791 622

fbih 2 371 603 (62,55%)
rs 1 326 991 (34,99%)
bd 93 028 (2,45%)

eh da bi dosli sad na njegovih 38% srba ovo mora biti ispunjeno:
- u rs-u ne smije biti ni jedan jedini nesrbin
- u bd ne smije biti ni jedan jedini nesrbin
- i u fbih mora biti oko 20 000 srba (za svakog srba vise u fbih, moras odbiti jednog iz rs-a ili bd-a, a dodati bosnjaka ili hrvata. mislim da bi nagurao na nekih 200 000 srba u fbih na kraju) :)

ili hajmo sa druge strane krenuti.. i dacemo u federaciji vise srba
- nek je 100 000 srba (mada mislim da ih nema toliko) u fbih (2,64%)
- nek je u bd polovina srba, znaci 46 514 (1,23%)
- da bi nagurali na 38% u rs-u mora biti 1 294 080. to znaci da se bosnjaka i hrvata maksimalno smijelo popisati 32 910 :)

znaci kako god okrenes, ovo teoretski nije moguce :D
a u racunici nisam ni spomenuo ostale koji je evo kako saznajemo 3-4% (sa neizjasnjenim)

moj zakljucak je da ili zivi u zescoj zabludi citajuci neke gluposti, ili jednostavno samo trola....
tandmand

#253 Re: BiH je država Bošnjaka, Srba i Hrvata, ostalih oko 3%!

Post by tandmand »

bach wrote:
Hrvat bih nekkoi mogao biti obzirom da mog prezimana ima 50 :50 i Hrvata i kod muslimana...Ima u Hrvatskoj mjesto koje glasi kao moje prezime...Hrvata bachova ima u Kiseljaku, jajcu, Bugojnu, Kninu, po dalmaciji i Slavoniji...

Srba sa mojim prezimenom i njegovim varijantama nema
Hrvate nazivas po nacionalnom/etnickom imenu a Bosnjake po vjerskom - muslimani.:?: :?
ILVIIR

#254 Re: BiH je država Bošnjaka, Srba i Hrvata, ostalih oko 3%!

Post by ILVIIR »

tandmand wrote:
bach wrote:
Hrvat bih nekkoi mogao biti obzirom da mog prezimana ima 50 :50 i Hrvata i kod muslimana...Ima u Hrvatskoj mjesto koje glasi kao moje prezime...Hrvata bachova ima u Kiseljaku, jajcu, Bugojnu, Kninu, po dalmaciji i Slavoniji...

Srba sa mojim prezimenom i njegovim varijantama nema
Hrvate nazivas po nacionalnom/etnickom imenu a Bosnjake po vjerskom - muslimani.:?: :?
a sebe naziva bosnjakom? :) lol
GAU8

#255 Re: BiH je država Bošnjaka, Srba i Hrvata, ostalih oko 3%!

Post by GAU8 »

BiH je (p)ostala prvenstveno država ovaca, pa onda sve ostalo.
ILVIIR

#256 Re: BiH je država Bošnjaka, Srba i Hrvata, ostalih oko 3%!

Post by ILVIIR »

Mister Yes wrote:Napisao sam već na onoj drugoj temi:

Bila je linija na koju se moglo upisati ako ne želiš jednu od ČETIRI opcije koje su imale svoj box (a ne tri). Četiri opcije koje su imale svoj box su:
Bošnjak
Srbin
Hrvat
Ne izjašnjava se

Image

Dakle, manje od 3% je izabralo da ne uzme jednu od ove 4 opcije već da upiše nešto tekstualno. Po informacijama koje imam nešto više od 1% je izabralo opciju "ne izjašnjava se" tako da je postotak onih koji se nisu izjasnili kao jedan od konstitutivnih naroda nešto veći od 4%

Od tih 4% raspored je otprilike ovakav:
1% Ne izjašnjava se
1% Romi
1% Bosanci
1% đedaji, marsovci i slični zajebanti + nacionalne manjine (italijani, crnogorci, mađari, jevreji itd)

Popisano:

Federacija BiH: 1.630.000 Bošnjaka, 96.000 Srba, 501.000 Hrvata, 145.000 Ostalih
Republika Srpska: 175.000 Bošnjaka, 1.103.000 Srba, 33.000 Hrvata, 16.000 Ostalih
Brčko Distrikt: 34.000 Bošnjaka, 39.000 Srba, 17.000 Hrvata, 3.000 Ostalih
BiH ulupno: 1.839.000 Bošnjaka, 1.238.000 Srba, 551.000 Hrvata, 164.000 Ostalih

To jest:
Bošnjaka 48,5%
Srba 32,6%
Hrvata 14,5%
Ostalih 4,3%

Stvarno prisutnih će biti cca 300.000 manje.

Moja prognoza stvarno prisutnih:
1.700.000 Bošnjaka, 1.170.000 Srba, 490.000 Hrvata, 145.000 Ostalih
ovo me potsjeca na one prve rezultate sto je avaz objavio poslje popisa. je li zaista mislis da se srba 96.000 popisalo u federaciji? meni nesto puno djeluje, gdje bi ih ti raspodjelio?
16.000 (samo 1% populacije rs-a) ostalih u rs-u je jako malo, cak ako si muslimane zbrojao sa bosnjacima. a gdje su ukrajinci, romi, ne izjasnjeni.. pa cak da damo fbih svih ovih 3% ostalih sa nivoa bih (o kojima je rijec na temi) onda je to samo nekih 113 000 od ovih 145 000.
a i broj hrvata mi je prenapuhan, mada kako sam skontao po pojedinim opstinama, oni su izgleda najvise popisali "fiktivnih" (slicno kao bosnjaci u rs-u).

jos mi je jedna stvar nelogicna.. zasto kad procjenujes stvarno popisane, odbijas proporcionalno po narodima? to je po meni pogresno, puno pravilnije je odbijati otprilike po svakom narodu jedno 100 000. ipak, mislim da se bosnjaci u federaciji nisu fiktivno popisivali koliko u rs-u. srbi sa drugi strane nisu bili uopste zainteresovani za federaciju, a hrvati su se u oba entiteta i brckom napumpali brojke.

ja te fiktivno popisane vise gledam kao neki procenat ljudi iz inostranstva, a tu mislim da su brojke po narodima poprilicno izjednacene (ca. 300 000 po narodu).
Mister Yes

#257 Re: BiH je država Bošnjaka, Srba i Hrvata, ostalih oko 3%!

Post by Mister Yes »

ILVIIR wrote: ovo me potsjeca na one prve rezultate sto je avaz objavio poslje popisa. je li zaista mislis da se srba 96.000 popisalo u federaciji? meni nesto puno djeluje, gdje bi ih ti raspodjelio?
96.000 je popisano ali stvarno prisutnih je cca 60.000. Izrazito stara populacija koja slabo rađa djecu pa nas to često zavara kada gledamo broj rođenih. Ali imaju 60.000 prisutnih samo što su izrazito stari. Ima ih u K10 nekih 11.000, pa onda u KS oko 15.000, USK oko 7.000, TK 8.000, ZDK 10.000, SBK 2.000, HNK 5.000, BPK 1.000 i PK 500. I eto ga 59.500
ILVIIR wrote: 16.000 (samo 1% populacije rs-a) ostalih u rs-u je jako malo, cak ako si muslimane zbrojao sa bosnjacima. a gdje su ukrajinci, romi, ne izjasnjeni..

Izgleda da su se romi u RS-u masovno izjašnjavali kao Srbi. Nažalost, pokazalo se da su ljudi u RS-u itekako nacionalno ostrašćeni pa nije bilo zajebanata tipa đedaj, marsovac, klingonac i slično a nije bilo puno ni onih koji se nisu izjasnili. Ta građanski otpor nacionalnom nažalost zaobišao je RS i jače je prisutan samo u Sarajevu i Tuzli. Ovih 1,2% koliko su Ostali skupili u RS-u su da se tako izrazim "pravi" ostali. Znači Ukrajinci, Jevreji, Italijani i ostale nacionalne manjine.
ILVIIR wrote: a i broj hrvata mi je prenapuhan, mada kako sam skontao po pojedinim opstinama, oni su izgleda najvise popisali "fiktivnih" (slicno kao bosnjaci u rs-u).
Hrvati su najviše (procentualno) napuhali svoj broj popisanih u odnosu na broj prisutnih.
ILVIIR wrote: jos mi je jedna stvar nelogicna.. zasto kad procjenujes stvarno popisane, odbijas proporcionalno po narodima? to je po meni pogresno, puno pravilnije je odbijati otprilike po svakom narodu jedno 100 000. ipak, mislim da se bosnjaci u federaciji nisu fiktivno popisivali koliko u rs-u. srbi sa drugi strane nisu bili uopste zainteresovani za federaciju, a hrvati su se u oba entiteta i brckom napumpali brojke.
Nisam odbijao proporcionalno po narodima. Mislim da pogrešno gledaš to kako su popisani ti koji ne žive u BiH. Ne radi se tu samo o protjeranima koji su išli da se popišu tamo odakle su protjerani. Imaš ljudi u Sarajevu koji su popisali svoje koji žive u Švedskoj (moj amidža prvi). Zatim roditelji koji popišu djecu koja studiraju u drugom gradu a ta djeca se zatim duplo popišu tamo gdje studiraju. Ta vrsta popisanih a ne prisutnih će dominirati. Upravo tako je i 60.000 Srba koji žive u Federaciji popisalo 96.000 Srba. Jednostavno su popisali svoju djecu koja žive/studiraju u RS-u, Srbiji, Njemačkoj itd. Zato se mora dosta takvih odbiti i od broja Bošnjaka koji je popisan u Federaciji jer su i tu popisivani dijasporci.
cyprus

#258 Re: BiH je država Bošnjaka, Srba i Hrvata, ostalih manje od 3 posto : Bosanci, gdje ste?

Post by cyprus »

ILVIIR wrote:
cyprus wrote:Ali baš se tako osjećam, a osjećaji znaju bit iracionalni, zar ne? :-D

Mada, meni to uopšte ne djeluje nelogično... Potomak sam Bošnjaka, Hrvata i Srba, kojima je najmanji zajednički sadržilac to što su južni Slaveni... Uz to sam i rođen u Jugoslaviji... To što Jugoslavije više nema, ne znači da nema više ni Jugoslavena... Nisam pristalica mijenjanja identiteta kako vjetar puše, odnosno kako se promijene političke okolnosti... Evo imamo svoju kategoriju i na wikipediji - http://en.wikipedia.org/wiki/Yugoslavs :-D Jugoslavenstvo dakle vidim kao (supra)etnički identitet, za razliku od bosanstva, koje također jeste dio mog identiteta, ali ne etničkog, nego državnog ili regionalnog... 'elem, ne znam - meni ovo djeluje savršeno logično, ali to je samo moj pogled, koji ću rado podijelit sa svakim koga zanima, ali ga zaista nemam volje, ni namjere nekome ga drugom nametat... Kamo sreće da se i drugi ponašaju tako...
da, osjecaji mogu biti iracionalni, ali npr ja pokusavam uvijek svoje osjecaje racionalno sebi i ostalim objasniti.
ako sam dobro shvatio, onda jedini tvoj argument je taj, sto si rodjen u jugoslaviji.
nesto samo zamisljam, da si rodjen kojom slucajnosti u avionu iznad pacifika, onda bi se osjecao pacifistom? :)
ili da si rodjen u inostranstvu (roditelj ti npr bio ambasador u kini), da li te to cini kinezom?
apsolutno se ne slazem, da se etnicnost povezuje sa aktuelnom administratovnom jedinicom (npr. drzavom) u kojoj zivis ili se rodis.
isto kao sto tvrdis da jugoslovena moze biti ako jugoslavija nestane, ja mogu reci da jugosloveni uopste ne moraju postojati iako je jugoslavija postojala. jedan narod definitivno ne nastaje nastajanjem jedne administrativne jedinice, nego ga cine neke sasvim druge stvari (jezik, itd..)!!!
Ne, apsolutno nisi dobro shvatio... To što sam rođen u Jugoslaviji sam samo usput spomenuo, nije mi to glavni argument... Glavni argument je ovo što sam obojio u crveno...
MuaDib

#259 Re: BiH je država Bošnjaka, Srba i Hrvata, ostalih oko 3%!

Post by MuaDib »

Ova procjena o svega 3% Ostalih, se temelji na činjenici da pojedini bošnjački krugovi računaju da će uroditi plodom pritisak, sa se u skladu sa šifrarnikom svi koji su se izjasnili kao Bosanci, Bosanci i Hercegovci, BIH, te Muslimani ubrajaju pod Bošnjake.
Ono što ja znam jeste, da se brojnim mahinacijama političkih poltrona u Agenciji za statistika pokušali modelirati rezultata popisa, s ciljem da broj Ostalih ne pređe granicu od 5% koja dovodi u pitanje tretničku kompoziciju. Ja se jedino uzdam u međunarodne supervizore da će spriječiti friziranje rezultata popisa, jer u suprotnom će nastati problem koji može dovesti do novih međuetničkih napetosti i egzodusa Ostalih koji se neće moći sakriti.
ILVIIR

#260 Re: BiH je država Bošnjaka, Srba i Hrvata, ostalih manje od 3 posto : Bosanci, gdje ste?

Post by ILVIIR »

cyprus wrote:
ILVIIR wrote:
cyprus wrote:Ali baš se tako osjećam, a osjećaji znaju bit iracionalni, zar ne? :-D

Ne, apsolutno nisi dobro shvatio... To što sam rođen u Jugoslaviji sam samo usput spomenuo, nije mi to glavni argument... Glavni argument je ovo što sam obojio u crveno...
pa gdje je tu onda logika, da su potomci srba, hrvata i bosnjaka nekim automatizmom jugosloveni :) hajd dobro.. sto se mene tice, prihvacam da je do mene i da to ne mogu shvatiti.
cyprus

#261 Re: BiH je država Bošnjaka, Srba i Hrvata, ostalih manje od 3 posto : Bosanci, gdje ste?

Post by cyprus »

ILVIIR wrote:pa gdje je tu onda logika, da su potomci srba, hrvata i bosnjaka nekim automatizmom jugosloveni :) hajd dobro.. sto se mene tice, prihvacam da je do mene i da to ne mogu shvatiti.
I to je nešto :thumbup:
ILVIIR

#262 Re: BiH je država Bošnjaka, Srba i Hrvata, ostalih oko 3%!

Post by ILVIIR »

Mister Yes wrote:
ILVIIR wrote: ovo me potsjeca na one prve rezultate sto je avaz objavio poslje popisa. je li zaista mislis da se srba 96.000 popisalo u federaciji? meni nesto puno djeluje, gdje bi ih ti raspodjelio?
96.000 je popisano ali stvarno prisutnih je cca 60.000. Izrazito stara populacija koja slabo rađa djecu pa nas to često zavara kada gledamo broj rođenih. Ali imaju 60.000 prisutnih samo što su izrazito stari. Ima ih u K10 nekih 11.000, pa onda u KS oko 15.000, USK oko 7.000, TK 8.000, ZDK 10.000, SBK 2.000, HNK 5.000, BPK 1.000 i PK 500. I eto ga 59.500
ILVIIR wrote: 16.000 (samo 1% populacije rs-a) ostalih u rs-u je jako malo, cak ako si muslimane zbrojao sa bosnjacima. a gdje su ukrajinci, romi, ne izjasnjeni..

Izgleda da su se romi u RS-u masovno izjašnjavali kao Srbi. Nažalost, pokazalo se da su ljudi u RS-u itekako nacionalno ostrašćeni pa nije bilo zajebanata tipa đedaj, marsovac, klingonac i slično a nije bilo puno ni onih koji se nisu izjasnili. Ta građanski otpor nacionalnom nažalost zaobišao je RS i jače je prisutan samo u Sarajevu i Tuzli. Ovih 1,2% koliko su Ostali skupili u RS-u su da se tako izrazim "pravi" ostali. Znači Ukrajinci, Jevreji, Italijani i ostale nacionalne manjine.
ILVIIR wrote: a i broj hrvata mi je prenapuhan, mada kako sam skontao po pojedinim opstinama, oni su izgleda najvise popisali "fiktivnih" (slicno kao bosnjaci u rs-u).
Hrvati su najviše (procentualno) napuhali svoj broj popisanih u odnosu na broj prisutnih.
ILVIIR wrote: jos mi je jedna stvar nelogicna.. zasto kad procjenujes stvarno popisane, odbijas proporcionalno po narodima? to je po meni pogresno, puno pravilnije je odbijati otprilike po svakom narodu jedno 100 000. ipak, mislim da se bosnjaci u federaciji nisu fiktivno popisivali koliko u rs-u. srbi sa drugi strane nisu bili uopste zainteresovani za federaciju, a hrvati su se u oba entiteta i brckom napumpali brojke.
Nisam odbijao proporcionalno po narodima. Mislim da pogrešno gledaš to kako su popisani ti koji ne žive u BiH. Ne radi se tu samo o protjeranima koji su išli da se popišu tamo odakle su protjerani. Imaš ljudi u Sarajevu koji su popisali svoje koji žive u Švedskoj (moj amidža prvi). Zatim roditelji koji popišu djecu koja studiraju u drugom gradu a ta djeca se zatim duplo popišu tamo gdje studiraju. Ta vrsta popisanih a ne prisutnih će dominirati. Upravo tako je i 60.000 Srba koji žive u Federaciji popisalo 96.000 Srba. Jednostavno su popisali svoju djecu koja žive/studiraju u RS-u, Srbiji, Njemačkoj itd. Zato se mora dosta takvih odbiti i od broja Bošnjaka koji je popisan u Federaciji jer su i tu popisivani dijasporci.
ti uporno ponvaljas kao da znas tacno (preliminarne) rezultate popisa po nacionalnosti. sumnjam nesto u to, ali eto. isto tako si vec na nekoliko tema dokazao da nisi ni B od bosnjaka, tako da tvoje price o svedskoj i amidzama vise mi izgledaju kao copy&paste sa nekih sovinistickih foruma.
ali da ne ulazim previse u te stvari, koje me uostalom uopste ne interesuju, ja bih da se vratim ovome gore sto smo diskutovali....

- 15 000 srba u sarajevu, 8 000 u tuzli, nesto mi je to previse, trecina do pola njih su bosanci, vjeruj mi. ja se uopste ne vezem da zivorodjene, nego za partije za koje glasaju. koliko imaju ukupno u fbih, nekih 7 000 glasova. oni sto glasaju za sdp itd, oni se velikim brojem izjasnjavaju bosancima. (da ti ne navodim primjere iz familije :P). nego jos jednom, ti pises kao da znas definitivno da je popisano 96 000 srba u bih, jesu li to one informacije sto je avaz na pocetku izjavio (ova je dosta kasnije objavljena, ali mislim da se poklapa sa tvojim brojkama: ********.ba/clanak/133681/u-bih-zivi-48-4-posto-bosnjaka-32-7-srba-i-14-6-posto-hrvata). dobro, ako iz avaza crpis svoje prognoze, onda ne moramo dalje diskutovati.

- citao sam na nekom banjaluckom forumu dok je popis trajao da se ljudi svakako izjasnjavaju, pravoslavac, republika srpska (da, nacionalnost :) ), hercegovac, itd..... i sta bi muslimanima, da li uopste rijeseno pitanje hoce li muslimani i bosnjaci biti sabrani u istu sifru. niko me ne moze ubjediti da je samo 1% ostalih u rs-u. nema teoretske sasne, al et. vidjecemo kad dodju konacni rezultati za koju godinu :)

- kako nisi proporcionalno odbijao kad jesi. procenti preliminarni i konacni ti se poprilicno poklapaju.
Mister Yes

#263 Re: BiH je država Bošnjaka, Srba i Hrvata, ostalih oko 3%!

Post by Mister Yes »

ILVIIR wrote: - 15 000 srba u sarajevu, 8 000 u tuzli, nesto mi je to previse
Prije rata na teritoriji današnje Federacije živjelo je 478.122 Srba. Tebi je previše da je ostalo 60.000 uglavnom staraca? :?
ILVIIR wrote: nego jos jednom, ti pises kao da znas definitivno da je popisano 96 000 srba u bih, jesu li to one informacije sto je avaz na pocetku izjavio (ova je dosta kasnije objavljena, ali mislim da se poklapa sa tvojim brojkama.
Osnova je znači ono što je potvrdio prof. dr. Hasan Zolić bivši direktor zavoda za statistiku.
http://www.avaz.ba/clanak/133681/u-bih- ... sto-hrvata

Nije to znači "izdajice iz Avaza nešto naklapaju" već prof. dr. Hasan Zolić čovjek koji je vodio taj zavod i koji sasvim sigurno i danas ima konekcije unutar zavoda i mogućnosti da sazna informacije prije nas običnih smrtnika.
ILVIIR wrote: - kako nisi proporcionalno odbijao kad jesi. procenti preliminarni i konacni ti se poprilicno poklapaju.
:roll: Pogledaj malo bolje pa ćeš vidjeti da nisi u pravu. Znači kažem da je popisano 551.000 Hrvata a da ih stvarno ima 490.000. Znači Hrvatima sam odbio 61.000 a to je 11% od 551.000. Za Bošnjake kažem da je popisano 1.839.000 a da ih stvarno ima 1.700.000. Znaći Bošnjacima sam odbio 139.000 a to je 7,5% od 1.839.000
ILVIIR

#264 Re: BiH je država Bošnjaka, Srba i Hrvata, ostalih oko 3%!

Post by ILVIIR »

Mister Yes wrote:
ILVIIR wrote: - 15 000 srba u sarajevu, 8 000 u tuzli, nesto mi je to previse
Prije rata na teritoriji današnje Federacije živjelo je 478.122 Srba. Tebi je previše da je ostalo 60.000 uglavnom staraca? :?
ILVIIR wrote: nego jos jednom, ti pises kao da znas definitivno da je popisano 96 000 srba u bih, jesu li to one informacije sto je avaz na pocetku izjavio (ova je dosta kasnije objavljena, ali mislim da se poklapa sa tvojim brojkama.
Osnova je znači ono što je potvrdio prof. dr. Hasan Zolić bivši direktor zavoda za statistiku.
http://www.avaz.ba/clanak/133681/u-bih- ... sto-hrvata

Nije to znači "izdajice iz Avaza nešto naklapaju" već prof. dr. Hasan Zolić čovjek koji je vodio taj zavod i koji sasvim sigurno i danas ima konekcije unutar zavoda i mogućnosti da sazna informacije prije nas običnih smrtnika.
ILVIIR wrote: - kako nisi proporcionalno odbijao kad jesi. procenti preliminarni i konacni ti se poprilicno poklapaju.
:roll: Pogledaj malo bolje pa ćeš vidjeti da nisi u pravu. Znači kažem da je popisano 551.000 Hrvata a da ih stvarno ima 490.000. Znači Hrvatima sam odbio 61.000 a to je 11% od 551.000. Za Bošnjake kažem da je popisano 1.839.000 a da ih stvarno ima 1.700.000. Znaći Bošnjacima sam odbio 139.000 a to je 7,5% od 1.839.000
ukupno preliminarno popisanih 3 791 622
tvoja procjena konacna 3 505 000

to znaci manje za 286 622 (toliko ce biti izbrisanih)

eh ovako si oduzimao narodima..

bosnjaci 139 000 (48,5% od 286 622)
hrvati 61 000 (21,3%)
srbi 68 000 (23,7%)
ostali 19 000 (6,6%)

bosnjacima si u bobu pogodio procenat.. velika greska ti je to da su ostali varali vise nego npr srbi i bosnjaci - nema sanse. ovdje definitivno potcjenujes srbe. maloprije pises da su 60 000 srba popisali jos 36 000 u fbih. sad skontaj koliko ti jos ostaje za rs i brcko :) 30 000 vise popisanih srba na preko 1 000 000 ljudi :) :) da li zaista sam u to vjerujes?

(ja bih prije reko, da ih ima haman toliko ima samo u brckom viska :P )
desni

#265 Re: BiH je država Bošnjaka, Srba i Hrvata, ostalih oko 3%!

Post by desni »

limeni wrote:
bach wrote:Kad je bio popis došla meni jedna bezze, ženska osoba kao popisivač. Znam je iz viđenja iz naselja. Ni po čemu posebna osoba.

Pita me koju će nacionalnost zaokružiti, kažem ja napiši Bosanac.

Kad ona poče da trabunja, pametuje i prijeti

"Čuj Bosnac...Što Bosanac...Pa to nije ništa...Znaš li da ćeš imati problema u životu ako se izjasniš kao Bosanac... Bosanac u zakonu ne postoki...Nećeš se moći zaposliti...Ti kako hoćeš, a ja ti kažem šta je bolje za tebe...Šta ti fali da se upišeškao Bošnjak...Šta će ti Bosanac"

Jako me koza popisivačka iznervirala...Rekao sam joj da kupi svooje papire i da mi se gubi iz kuće....Kasnija sam saznao da se popisivači tako ne smiju ponašati, da sam ja trebao prijaviti njenim nadređenim i da bi momentalno dobila otkaz"

i ne bi me začudilo da je mimo volje ešto prepravljala i upisala mi nacionalnost Bošnjak...
zar ti nisi srbin? :-)
:lol: :lol: :pisnuo:
Mister Yes

#266 Re: BiH je država Bošnjaka, Srba i Hrvata, ostalih oko 3%!

Post by Mister Yes »

ILVIIR wrote: bosnjacima si u bobu pogodio procenat..
čista slučajnost vjerovao ili ne.
ILVIIR wrote: velika greska ti je to da su ostali varali vise nego npr srbi i bosnjaci - nema sanse.
Ne radi se o varanju. Jednostavno mislim da ostali imaju najviše dijaspore (procentualno govoreći). Kontam da su djeca mješanih brakova najviše odlazila vani da žive a roditelji koji su ovdje ostali ih popisali. That's all.
ILVIIR wrote: ovdje definitivno potcjenujes srbe. maloprije pises da su 60 000 srba popisali jos 36 000 u fbih. sad skontaj koliko ti jos ostaje za rs i brcko :) 30 000 vise popisanih srba na preko 1 000 000 ljudi :) :) da li zaista sam u to vjerujes?
Moguće da si u pravu. Vjerovatno se i Bošnjacima i Srbima može odbiti po 10% popisanih. Hrvatima i Ostalima po 11% i to bi bilo to.

Znači popisano:

Federacija BiH: 1.630.000 Bošnjaka, 96.000 Srba, 501.000 Hrvata, 145.000 Ostalih
Republika Srpska: 175.000 Bošnjaka, 1.103.000 Srba, 33.000 Hrvata, 16.000 Ostalih
Brčko Distrikt: 39.000 Bošnjaka, 34.000 Srba, 17.000 Hrvata, 3.000 Ostalih
BiH ulupno: 1.844.000 Bošnjaka, 1.233.000 Srba, 551.000 Hrvata, 164.000 Ostalih

Stvarno prisutnih:

BiH ukupno: 1.656.000 Bošnjaka, 1.110.000 Srba, 490.390 Hrvata, 145.960 Ostalih
Last edited by Mister Yes on 23/12/2014 09:45, edited 1 time in total.
dalje

#267 Re: BiH je država Bošnjaka, Srba i Hrvata, ostalih oko 3%!

Post by dalje »

Mister Yes wrote:
Stvarno prisutnih:

BiH ukupno: 1.655.100 Bošnjaka, 1.114.200 Srba, 490.390 Hrvata, 145.960 Ostalih
Bošnjaka ima 1.655.130
:D

Ne provaljujte se i sačekajte rezultate popisa.
pemanapemani

#268 Re: BiH je država Bošnjaka, Srba i Hrvata, ostalih oko 3%!

Post by pemanapemani »

U BiH su Bosanci i pederi najveći problem i najjača spona među konstitutivnim narodima.

To se vidi i na ovoj temi. Romi, Albanci, Turci, Ukrajinci, Rusini, Mađari, itd., kao i džedaji i marsovci nisu sporni. Naprotiv, oni su izrazito simpatični i super je što ih opet ima. S druge strane, Bosanci su izdajnici i ubačeni elementi.

Ljudi masturbiraju na neprovjereni podatak da Bosanaca, ljudi koji se isključivo identificiraju sa BiH, ima samo 1%.

Onda mi ono glumi patriotu i zaklinje se ko fol u Jednu i jedinu. :-)

Više licemjera nema nigdje na planeti.
Mister Yes

#269 Re: BiH je država Bošnjaka, Srba i Hrvata, ostalih oko 3%!

Post by Mister Yes »

dalje wrote: Bošnjaka ima 1.655.130
Otprilike, i to ovako raspoređenih:

RS 95.000
USK 210.000
PK 7.000
TK 390.000
ZDK 300.000
BPK 23.000
SBK 145.000
HNK 90.000
KS 350.000
K10 7.000
ZHK 1.000
Brčko Distrikt 38.000
UKUPNO 1.656.000
mO k3

#270 Re: BiH je država Bošnjaka, Srba i Hrvata, ostalih oko 3%!

Post by mO k3 »

Mister Yes wrote:

RS 95.000
USK 210.000
PK 7.000
TK 390.000
ZDK 300.000
BPK 23.000
SBK 145.000
HNK 90.000
KS 350.000
K10 7.000
ZHK 1.000
Brčko Distrikt 38.000
UKUPNO 1.656.000
Jeli ovo nagadjanje???
Mister Yes

#271 Re: BiH je država Bošnjaka, Srba i Hrvata, ostalih oko 3%!

Post by Mister Yes »

mO k3 wrote:
Mister Yes wrote:

RS 95.000
USK 210.000
PK 7.000
TK 390.000
ZDK 300.000
BPK 23.000
SBK 145.000
HNK 90.000
KS 350.000
K10 7.000
ZHK 1.000
Brčko Distrikt 38.000
UKUPNO 1.656.000
Jeli ovo nagadjanje???
Pa šta bi drugo moglo biti? Na osnovu broja rođenih, broja umrlih, preliminarnih rezultata popisa i rezultata izbora.
mO k3

#272 Re: BiH je država Bošnjaka, Srba i Hrvata, ostalih oko 3%!

Post by mO k3 »

De majke vam , prestanite nagadjati i praviti se pametni...
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#273 Re: BiH je država Bošnjaka, Srba i Hrvata, ostalih oko 3%!

Post by japin_mutapi »

Ovi bosanci ce biti ubrojani u bosnjake - kao i oni koji su se izjasnili kao muslimani
Trebali au se izjasniti kao bosanci i hercegovci
fosna2014

#274 Re: BiH je država Bošnjaka, Srba i Hrvata, ostalih oko 3%!

Post by fosna2014 »

japin_mutapi wrote:Ovi bosanci ce biti ubrojani u bosnjake - kao i oni koji su se izjasnili kao muslimani
Trebali au se izjasniti kao bosanci i hercegovci
Pa zato i jest brojka ostalih "tolihna".
sanjin_1

#275 Re: BiH je država Bošnjaka, Srba i Hrvata, ostalih oko 3%!

Post by sanjin_1 »

Mister Yes wrote:

RS 95.000
USK 210.000
PK 7.000
TK 390.000
ZDK 300.000
BPK 23.000
SBK 145.000
HNK 90.000
KS 350.000
K10 7.000
ZHK 1.000
Brčko Distrikt 38.000
UKUPNO 1.656.000
ama čovječe ne blamiraj se više...

sa 100% sigurnošću ti mogu potvrditi da se na prošlom popisu preko 2,000,000 ljudi izjasnilo Bošnjacima . A te gluposti o "skidanju" sa spiskova kači mačku o rep. Takvo što ne postoji. Nikakvo skidanje sa spiskova se ne događa niti se ikada dogodilo. Ono što se radi od završetka popisa je obrada i unošenje podataka u jedinstvenu bazu...
Post Reply