Čović unio Božić u Parlament BiH

Post Reply
spreca

#251 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by spreca »

dalje wrote:
Vjera - ideologija, u čemu je razlika.
Ne zelim ni ja da slusam vasu ideologiju u Parlamentu pa sam primoran. Strana mi je ko i vama Božić.
A svi plaćamo taj Parlament.
E moj jarane ....i ti ga svasta nadrobis......bar ponekad procitaj sta napises ,ono posle kad ti se ohladi glava motora.........ovo sto ti pises lici na neki buckuris samo tebi jasan............kazu da ima jeftinih torbi(jes da su kineske ali svrsi mogu posluziti)..........meni kad dosadi kupicu najvecu torbu ....da se nebih moro dbaput vracati
Drinski

#252 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by Drinski »

dalje wrote: Vjera - ideologija, u čemu je razlika.
Ne zelim ni ja da slusam vasu ideologiju u Parlamentu pa sam primoran. Strana mi je ko i vama Božić.
A svi plaćamo taj Parlament.
Plaćemo mi svi i napr. Vladu RS, pa tamo nema Kurana po kabinetima, ali ima ikona, a ikona ima jer je bitna realna politička snaga, a kada je bitna politička snaga - onda ce Čović to raditi sve dok ima status konstitutivnog naroda, a sto opet dalje projecira sljedeći zaključak: ako HDZ ne izgura treci entitet - na narednom popisu će Hrvati biti nacionalna manjina pa će se rasprava voditi oko toga mogu li bar imati kakve novina na svom jeziku.
dalje

#253 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by dalje »

Drinski wrote:Plaćemo mi svi i napr. Vladu RS, pa tamo nema Kurana po kabinetima, ali ima ikona,
Pa umjesto što negirate i što vam smeta isticenje tudjeg identiteta borite se da se vaš idetitet raširi po BiH. Glas Bošnjaka se treba čuti u i RS.
Srpska zastava u Sarajevu u Ferhadiji u zamjenu za bošnjačku zastavu u Banja Luci u sred Gospodske. Srpski ministar u Vladi FBiH u zamjenu za bošnjačkog ministra u Vladi RS. Itd.
Ne možete vi zabraniti Srbima da unesu ikonu u kabinet ali možete i vi unijeti Kuran.
Drinski

#254 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by Drinski »

dalje wrote:
Drinski wrote:Plaćemo mi svi i napr. Vladu RS, pa tamo nema Kurana po kabinetima, ali ima ikona,
Pa umjesto što negirate i što vam smeta isticenje tudjeg identiteta borite se da se vaš idetitet raširi po BiH. Glas Bošnjaka se treba čuti u i RS.
Srpska zastava u Sarajevu u Ferhadiji u zamjenu za bošnjačku zastavu u Banja Luci u sred Gospodske. Srpski ministar u Vladi FBiH u zamjenu za bošnjačkog ministra u Vladi RS. Itd.
Ne možete vi zabraniti Srbima da unesu ikonu u kabinet ali možete i vi unijeti Kuran.
Pa evo, daj za početak da izjednačimo Dom naroda u FBIh i Vijece naroda u RS. JA sam spreman podrzati svaku politicku opciju koja bi to zagovarala, jesi li ti?
dalje

#255 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by dalje »

Drinski wrote:
dalje wrote:
Pa evo, daj za početak da izjednačimo Dom naroda u FBIh i Vijece naroda u RS. JA sam spreman podrzati svaku politicku opciju koja bi to zagovarala, jesi li ti?
Za početak unesi Kuran ili šta ti je već kao nesrbinu bitno.
Ne može početak biti korak od 1000 metara već 1 metar.
Drinski

#256 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by Drinski »

dalje wrote: Za početak unesi Kuran ili šta ti je već kao nesrbinu bitno.
Ma da, sada ne moze...klasika...

Pa evo, da bi se mogao unijeti Kuran, prvo u kabinetu mora biti Bosnjak, jel tako, daj da utvrdimo koliko ima nebošnjaka u FBIH napr. MUP-u (počev od LUkača pa naniže) i napr. POreskoj upravi, pa da to isto uradimo i sa nesrbima u RS, jesi li spreman to podrzati?
spreca

#257 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by spreca »

dalje wrote:
Za početak unesi Kuran ili šta ti je već kao nesrbinu bitno.
:lol: :lol: joj savjeta :-) ........hvala na savjetu....valjda znamo sta nam je raditi......ako u drzavne ustanove unesemo sva ta obiljezja i slave mislis da ce plate biti vece i da ce nam kukuruz biti veci?(po rs se nebi kaZalo)nebih da izgledamo glupi kao drugi..........kad budete samostalna drzava onda radite sta hocete
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#258 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

A sta bi drugo i mogao da unese. :-) :lol:

Kao da je on tu da ovu drzavu ucini boljim mjestom za zivot. :-)

Doduse, ni drugi koji su bili tu ili su sada, ne prednjace ni u cemu od njega. :-)

Zato su mi sega i tema i komentari. :lol:
Mario979

#259 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by Mario979 »

Mnogo veću trošak su satnice muslimana u institucijama BiH koji petkom ranije izađu sa posla ali ti sati im se uredno obračunaju kao da su radili.

Svaki petak najmanje četri sata, znači godišnje je to 4 x 52 negdje oko 200 sati, znači svaki musliman dobije jednu platu više od ostalih.
Mario979

#260 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by Mario979 »

..
spreca

#261 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by spreca »

s obzirom da je dupli post...mogo si jedan napisati cirilicom za bracu iz Rs :lol:
spreca

#262 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by spreca »

Mario979 wrote:Mnogo veću trošak su satnice muslimana u institucijama BiH koji petkom ranije izađu sa posla ali ti sati im se uredno obračunaju kao da su radili.

Svaki petak najmanje četri sata, znači godišnje je to 4 x 52 negdje oko 200 sati, znači svaki musliman dobije jednu platu više od ostalih.
Ja bi im zabranio da se ti satovi obracunavaju.....svakome ko se u radno vrijeme koristi time
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#263 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by Truba »

kako je čović ukrao Božić :D
spreca

#264 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by spreca »

jednostavno....glavni Baja treceg :lol:
daddy-kool

#265 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by daddy-kool »

daddy-kool wrote:
spreca wrote: sve treba zabraniti.......bas zbog toga sto smo sekularna drzava.........sta je sledece?
Sljedeće po redu je zajednička proslava nove godine, a onda da Ivanić organizuje prijem za pravoslavni Božić.

Zato će Bakir dva Bajrama u punom kapacitetu. :D
:D :D

http://www.klix.ba/vijesti/bih/mladen-i ... 0105120#15
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić večeras je u zgradi Predsjedništva BiH u Sarajevu organizirao prijem povodom Božića.

...
"Možda kod nas nije uobičajeno da jedan političar poziva na ljubav, razumijevanje, ali upravo razlog zbog kojeg smo se sastali danas mi to dozvoljava. Pokušajmo malo više voljeti i razumjeti jedni druge, više nego ranije saosjećati jedni sa drugima", kazao je Ivanić.
Šta reći drugo nego Bakire na tebe je red. :)
JohnnyS

#266 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by JohnnyS »

Ima još i Uskrs i Vaskrs do tad :D
filosofman

#267 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by filosofman »

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović je povodom nastupajućeg pravoslavnog Božića uputio čestitku mitropolitu dabrobosanskom Nikolaju i svim pravoslavcima u BiH.
razonoda

#268 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by razonoda »

filosofman wrote:Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović je povodom nastupajućeg pravoslavnog Božića uputio čestitku mitropolitu dabrobosanskom Nikolaju i svim pravoslavcima u BiH.
IMA LI TONSKI ZAPIS.
arzuhal

#269 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by arzuhal »

Da sam ja Mladen Ivanić, ja bih tražio od SPC (ne znam jel se to traži i kako već ide :mrgreen: ) da proglasi Svetog Jovana Milostivog za krsnu slavu države Bosne i Hercegovine, pa bi Dodik morao dolazit u Sarajevo svakog 25. novembra na slavu.
spreca

#270 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by spreca »

Jebote koji clan predstavnistva .....nemoze da navuce ni 15 stranica :lol: :lol: :lol:.......imatel sta interesantnije.......ja sam govorio biraj te Raguza :D
SaraFina

#271 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by SaraFina »

Kad krenu iftari u presjedništvu. Pa dzuma svakog petka a onda bajramovanje!

Tri dana okupiracemo zgradu za Bajram a mjesec za Ramazan :D

Baklava ovakva ili onakva...
Tufahije:)
JohnnyS

#272 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by JohnnyS »

Bit će predsjedništvo ko Baha'i hram :D
SaraFina

#273 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by SaraFina »

JohnnyS wrote:Bit će predsjedništvo ko Baha'i hram :D

Ja i Helena ćemo kaHvu sluziti. A spreca će biti kordinator :D
Red Wolf

#274 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by Red Wolf »

Mario979 wrote:Mnogo veću trošak su satnice muslimana u institucijama BiH koji petkom ranije izađu sa posla ali ti sati im se uredno obračunaju kao da su radili.

A sto izlaze ranije sa posla muslimani??
zrakomlat

#275 Re: Čović unio Božić u Parlament BiH

Post by zrakomlat »

Red Wolf wrote:

A sto izlaze ranije sa posla muslimani??
Ako je istina da napuštaju posao ranije, vjerovatno misli da par njih ode na džumu, a ostali "odu na džumu".
Post Reply