Sarajevo u Ratu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
trambusek88

#251 Re: Sarajevo u Ratu

Post by trambusek88 »

Heroji za volanom na liniji Katedrala - Alipašino polje.

Image
Image
Image
Image
Šteta što se sve zaboravlja.

Izvor: Arhiv TV Slovenije
Last edited by trambusek88 on 18/08/2010 17:12, edited 1 time in total.
smoki_choko

#252 Re: Sarajevo u Ratu

Post by smoki_choko »

nije nam bilo lahko, sta smo sve prezivjeli da te Bog mili sacuva. :sad:
VerticalHairFactor

#253 Re: Sarajevo u Ratu

Post by VerticalHairFactor »

Ko zaboravi ili relativizira, u zemlju propao :( herc me odmah hvata kad vidim ove slike. Više od 3.5 godine opsade :(
Hemera

#254 Re: Sarajevo u Ratu

Post by Hemera »

trambusek88 wrote:Heroji za volanom na liniji Katedrala - Alipašino polje.

Image
Image
Image
Image

Neko se sjetio i da ovo stavi,pardon potrudio se...
zecko_kupuz

#255 Re: Sarajevo u Ratu

Post by zecko_kupuz »

Svaka nam čast i do dana-današnjeg, kada moramo trpiti i ovaj psihički teror zbog političkih nebuloza. Bože sačuvaj nevinih žrtava, ali barem smo u ratu uvažavali moralne vrijednosti. Ovo danas je kao sa Animal Planet-a - kolji se kako bi sačuvao vlastiti život (bolje reći karijeru). Nikome ni za koga nije stalo. Čast izuzecima. :-D
hrusta

#256 Re:

Post by hrusta »

shana_majka wrote:Image

Image

ovoga gornjeg snimka se sijecam ko da je juce bio, bio sam iza video kamere koja je ovo zabiljezila, ja sam bio prevodilac za one vatrogasce sa c.vile i imali smo grupu med.tehnicara sa nama i taj dan smo bili dezurni kod muzeja snajperi pravo bili aktivni a lafo primirije, bila sa nama tv ekipa cijelu sedmicu iz kanadskod cbc-a snimali neku reportazu o nama. taj malac je mozda jedno 20 sekundi prije nego sto ga je upuco snajper u glavu proso pored nas sa majkom i malom sestrom i svojom nanom i pito nas je imamo li bombona, vazda sam uzase u panciru imo nekih bombona i zvaka i dao bi vako maloj raji jer me uvijek podsijeti na malog brata i sta njemu znaci bombona i slatkis, a taj dan nista uzase jer su nas zovnuli hitno da budemo na toj lokaciji zbog pojacane iznenadne aktivnosti snajpera sa blindiranom hitnom tj. landroverom. mali je upucan u glavu a mami joj je proso metak kroz trbuh da nije ni skontala tek posjije od soka je osijetila bol. na slici se vide Todd i Trevor moje kolege. ja asm dobio nekoliko godina poslije orginalni video snimak ne editovan iz kanade, cijeli incident snimljen, kad smo okrenuli dijecaku glavu tacno se vidi da je bio upocan u potiljak a metak izaso ispod lijevog oka i vidi se kako ukrajinski un transporter uzvrati vatru, eto radi reda radi. zao mi je dijecaka to nikad necu zaboraviti mala mu je sestra prezivila, dijete je bilo u soku i samo je vristala dok smo je i njenu mamu vukli do koseva, mama je bila operisana. eto srpskog herojstva, upucati malo dijete u glavu.... :sad:
atmel

#257 Re: Re:

Post by atmel »

hrusta wrote:
shana_majka wrote:Image

Image

ovoga gornjeg snimka se sijecam ko da je juce bio, bio sam iza video kamere koja je ovo zabiljezila, ja sam bio prevodilac za one vatrogasce sa c.vile i imali smo grupu med.tehnicara sa nama i taj dan smo bili dezurni kod muzeja snajperi pravo bili aktivni a lafo primirije, bila sa nama tv ekipa cijelu sedmicu iz kanadskod cbc-a snimali neku reportazu o nama. taj malac je mozda jedno 20 sekundi prije nego sto ga je upuco snajper u glavu proso pored nas sa majkom i malom sestrom i svojom nanom i pito nas je imamo li bombona, vazda sam uzase u panciru imo nekih bombona i zvaka i dao bi vako maloj raji jer me uvijek podsijeti na malog brata i sta njemu znaci bombona i slatkis, a taj dan nista uzase jer su nas zovnuli hitno da budemo na toj lokaciji zbog pojacane iznenadne aktivnosti snajpera sa blindiranom hitnom tj. landroverom. mali je upucan u glavu a mami joj je proso metak kroz trbuh da nije ni skontala tek posjije od soka je osijetila bol. na slici se vide Todd i Trevor moje kolege. ja asm dobio nekoliko godina poslije orginalni video snimak ne editovan iz kanade, cijeli incident snimljen, kad smo okrenuli dijecaku glavu tacno se vidi da je bio upocan u potiljak a metak izaso ispod lijevog oka i vidi se kako ukrajinski un transporter uzvrati vatru, eto radi reda radi. zao mi je dijecaka to nikad necu zaboraviti mala mu je sestra prezivila, dijete je bilo u soku i samo je vristala dok smo je i njenu mamu vukli do koseva, mama je bila operisana. eto srpskog herojstva, upucati malo dijete u glavu.... :sad:
Jebem ti život. Upucati dijete.
trambusek88

#258 Re: Sarajevo u Ratu

Post by trambusek88 »

Svaku veče, na Televiziji Slovenije prikazuju se "punoljetni" TV Dnevnici, ove godine prikazuju dnevnike iz 1992 godine sa svakodnevnim izvještajima iz ratnog Sarajeva, Goražda itd. Najčešće počinje između 0:25-1:30 nekad bude i kasnije a rijeđe ranije od tog termina. Za tačan termin je najbolje na internetu naći sedmični raspored programa TV Slovenije.

Može se vidjeti dosta prizora iz ratnog Sarajeva kojih nema na internetu i televiziji.
Neposlusna

#259 Re: Sarajevo u Ratu

Post by Neposlusna »

Nekako s proljeća wrote:Image

Uploaded with ImageShack.us
Kad se samo sjetim. :sad: Davili smo se ovim, a da ne pominjem Ikar konzervu. :sad:
Neposlusna

#260 Re: Sarajevo u Ratu

Post by Neposlusna »

Skyfox wrote:Image
Zali boze onog drveca i knjiga sto se zapalise u ratu, ali kad je covjek gladan i hladno mu je, onda ne gleda. :-(
vozač

#261 Re: Sarajevo u Ratu

Post by vozač »

Neposlusna wrote:

Kad se samo sjetim. :sad: Davili smo se ovim, a da ne pominjem Ikar konzervu. :sad:
mens čini da je broj 12 bio najružniji, valjda zbog klempe :(
Neposlusna

#262 Re: Sarajevo u Ratu

Post by Neposlusna »

A tek onaj kikiriki namaz. :run: :shock:
Ali onda se jelo, glad nema ociju.
Jara

#263 Re: Sarajevo u Ratu

Post by Jara »

vozač wrote:
Neposlusna wrote:

mens čini da je broj 12 bio najružniji, valjda zbog klempe :(
ne sjećam se da je to bila 12-ka. Znam dobro da je osmica je bila "šunka u sosu".
A prebiranje riže ...nikad očistit od onih bubica...i njihovih larvi valjda...:lol: prebireš, a desetine "malih, crnih" hoda...
Last edited by Jara on 21/08/2010 00:53, edited 1 time in total.
plejka2

#264 Re: Sarajevo u Ratu

Post by plejka2 »

Kad se sjetim onog vijetnamskog keksa mmmmmm :razz:
Sjecam se da je bilo i strudle jedno vrijeme mi pokrali visak u nasem neboderu :lol: :lol:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#265 Re: Sarajevo u Ratu

Post by Chmoljo »

plejka2 wrote:Kad se sjetim onog vijetnamskog keksa mmmmmm :razz:
Sjecam se da je bilo i strudle jedno vrijeme mi pokrali visak u nasem neboderu :lol: :lol:
bila jeo na neka čorba, grozne žućkaste boje. dajdža je pričao da je masa njegovih saboraca pobacala to, jer su bili ubjeđeni da se neko ispovraćo u one kese :lol:
plejka2

#266 Re: Sarajevo u Ratu

Post by plejka2 »

Fuj kad se sjetim sta smo sve jeli.Nije ni cudo sto nas danas ni jedna bolest ne zaobilazi :sad:
del piero10

#267 Re: Sarajevo u Ratu

Post by del piero10 »

BSn

#268 Re: Sarajevo u Ratu

Post by BSn »

mlijeko u prahu... slatkooo, njami. :D

bila je sinoc na tvslo ova emisija, al' kasno brate...

skont'o sam da mi dobro ide slovenacki, al' se mora dobro pojacat prijAmnik. :)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#269 Re: Sarajevo u Ratu

Post by Truba »

Truba

#270 Re: Sarajevo u Ratu

Post by Truba »

ima oko 300 slika nekog untroforca
slikao lose spelovanje welcam to hell
pa mrtve pse i konje
grad sarajevo i srednju bosnu
rusevine
Desert Wind

#271 Re: Sarajevo u Ratu

Post by Desert Wind »

Gledam ove golfove pa mi padnu oglasi iz novina napamet - PRODAJEM GOLFA JGL Dizel - malo granatiran :lol:
Truba

#272 Re: Sarajevo u Ratu

Post by Truba »

uvijek mi bude lose poslije gledanja slika :roll: :| :-?
Neposlusna

#273 Re: Sarajevo u Ratu

Post by Neposlusna »

komi wrote:uvijek mi bude lose poslije gledanja slika :roll: :| :-?
Covjek kroz slike tek shvati sta je sve prezivio. :sad:
exliberal

#274 Re: Sarajevo u Ratu

Post by exliberal »

komi wrote:uvijek mi bude lose poslije gledanja slika :roll: :| :-?

Ja imam naviku kad god pocnem da serem kako me nesto nervira pogledam ratne slike ili prodjem kroz bolnicu....pogotovo kroz djeciju i onda sam sebi kazem neseri jarane....to mi dodje ko otreznjenje od preseravanja
Omerovim_Koracima

#275 Re: Sarajevo u Ratu

Post by Omerovim_Koracima »

trambusek88 wrote:Heroji za volanom na liniji Katedrala - Alipašino polje.

Image
Image
Image
Image

I onda dodje neko i kaze ne valja gras.

Ko nije prozivio ovo sve,ne moze razumjeti,kako nam je bilo ovdje.
Post Reply