Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
iTo

#251 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj

Post by iTo »

samo jedna napomena, svinjetina je zabranjena po svim abrahamskim relgijama...

http://www.openbible.info/topics/eating_pork
Pjanic15

#252 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj

Post by Pjanic15 »

iTo wrote:samo jedna napomena, svinjetina je zabranjena po svim abrahamskim relgijama...

A 7 jegera? :lol:
CSKA

#253 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj

Post by CSKA »

Eh sad...ako se budemo striktno drzali Svetih knjiga,nema seksa prije braka,nema svaleracije,nema alkohola,kocke,itd...ubicemo se od dosade :D
kakavdanakneiskustvu

#254 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj

Post by kakavdanakneiskustvu »

CSKA wrote:Eh sad...ako se budemo striktno drzali Svetih knjiga,nema seksa prije braka,nema svaleracije,nema alkohola,kocke,itd...ubicemo se od dosade :D

tačno,a i šta ako ne vjerujemo u te knjige
iTo

#255 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj

Post by iTo »

Pjanic15 wrote:
iTo wrote:samo jedna napomena, svinjetina je zabranjena po svim abrahamskim relgijama...

A 7 jegera? :lol:

samo prvih 7...
iTo

#256 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj

Post by iTo »

kakavdanakneiskustvu wrote:
CSKA wrote:Eh sad...ako se budemo striktno drzali Svetih knjiga,nema seksa prije braka,nema svaleracije,nema alkohola,kocke,itd...ubicemo se od dosade :D

ako si ateiska boli te kurac a ako si agnostik, jebiga...
CSKA

#257 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj

Post by CSKA »

kakavdanakneiskustvu wrote:

Moras da se skrivas,da ides tamo daleko kod komsija da bi pojeo pajceka,ili da cekas rostilj na kucnu dostavu.

Zamisljam Sarajevo u EU,gay parada,leskovacki rostilji...ne ne mogu da zamislim ni kao SF.
Streptokok

#258 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj

Post by Streptokok »

još mi niko nije objasnio zašto pajcek. tomas pobježe glavom bez obzira.
zašto pajcek? zašto ne janjetina, teletina npr.? zašto?
Mario979

#259 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj

Post by Mario979 »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Što je najgore pokretač teme redovno ordinira, ako i ne živi, u I. Sarajevu a tema je još aktivna. Dakle namjera je bila čisto da provocira kako sam napomenuo u svom prvom postu na ovoj temi. :oops:
Redovno ostavljam pare u I Sarajevu, a zašto je tema provokativna, svinjetina nije zvanično zabranjena u Sarajevu, i sigurno je konzumira bar 10000 ljudi u Sarajevu a to je dovoljan broj potrošača da bi postojao bar jedan gril koji bi u svojoj ponudi imao i svinjske specijalitete.

A kad si već prisutan na temi da te pitam šta rade lovci u Dećićima kad ulove divlje krme, jeli prodaju?
Streptokok

#260 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj

Post by Streptokok »

prodaju ga hrvatima u kiseljaku
Mario979

#261 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj

Post by Mario979 »

Streptokok wrote:prodaju ga hrvatima u kiseljaku
Ko da se nebaci koja šnicla na roštilj, ?
dpjokala26

#262 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj

Post by dpjokala26 »

Mario979 wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Što je najgore pokretač teme redovno ordinira, ako i ne živi, u I. Sarajevu a tema je još aktivna. Dakle namjera je bila čisto da provocira kako sam napomenuo u svom prvom postu na ovoj temi. :oops:
Redovno ostavljam pare u I Sarajevu, a zašto je tema provokativna, svinjetina nije zvanično zabranjena u Sarajevu, i sigurno je konzumira bar 10000 ljudi u Sarajevu a to je dovoljan broj potrošača da bi postojao bar jedan gril koji bi u svojoj ponudi imao i svinjske specijalitete.

A kad si već prisutan na temi da te pitam šta rade lovci u Dećićima kad ulove divlje krme, jeli prodaju?
ja bi kupila komad,al bez zeze. ima li ko da prodaje? :) dobra je veprovina,gulas... :thumbup:
Red Wolf

#263 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj

Post by Red Wolf »

Svasta u pm,kad vlah poslije 200 000 ubijenih Bosnjaka samo zato sto SU JELI janjetinu i teletinu ili STO NISU jeli krmetinu bez imalo stida i srama trazi u sred Sarajeva krmeci rostilj koji uzgred nikada u Sarajevu i nije postojao i to jos prebacuje Bosnjacima kao znaknetolerancije ostaje covjeku samo da podigne krst na zlatistu i okrene prase,NECE NIKADA BITI U SARAJEVU,a sad uzivaj u specijalitrtima!!
Op3r4t0r

#264 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj

Post by Op3r4t0r »

Mario979 wrote:A kad si već prisutan na temi da te pitam šta rade lovci u Dećićima kad ulove divlje krme, jeli prodaju?
Otac mi je bio lovac i kad bi ulovio krme vec je bio uigran fazon da ga mjenja sa nekim rvatima za ovna kojeg bi onda okrenuli na raznju
Mario979

#265 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj

Post by Mario979 »

Red Wolf wrote:Svasta u pm,kad vlah poslije 200 000 ubijenih Bosnjaka samo zato sto SU JELI janjetinu i teletinu ili STO NISU jeli krmetinu bez imalo stida i srama trazi u sred Sarajeva krmeci rostilj koji uzgred nikada u Sarajevu i nije postojao i to jos prebacuje Bosnjacima kao znaknetolerancije ostaje covjeku samo da podigne krst na zlatistu i okrene prase,NECE NIKADA BITI U SARAJEVU,a sad uzivaj u specijalitrtima!!

Ako nije postojao svinjski roštilj onda nisu postojali ni srbi i hrvati.
Nađi nekog prijeratnog Sarajliju,moraš se potruditi jer ih je malo ostalo u Sarajevu, pa pitaj gdje se sve mogla kupiti svinjsko pečenje?
Red Wolf

#266 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj

Post by Red Wolf »

Mario979 wrote:
Red Wolf wrote:Svasta u pm,kad vlah poslije 200 000 ubijenih Bosnjaka samo zato sto SU JELI janjetinu i teletinu ili STO NISU jeli krmetinu bez imalo stida i srama trazi u sred Sarajeva krmeci rostilj koji uzgred nikada u Sarajevu i nije postojao i to jos prebacuje Bosnjacima kao znaknetolerancije ostaje covjeku samo da podigne krst na zlatistu i okrene prase,NECE NIKADA BITI U SARAJEVU,a sad uzivaj u specijalitrtima!!

Nađi nekog prijeratnog Sarajliju,moraš se potruditi jer ih je malo ostalo u Sarajevu, pa pitaj gdje se sve mogla kupiti svinjsko pečenje?
Nemoj dopisivati al moze vam se,falsifikujete sve pa evo i o rostilju,nemam ja sta koga pitati jer zivim u Sarajevu 45 godina i znam sta govorim,ROSTILJ nikada nije postojao a o PECENJU niko nije ni pricao kao ni ti u svom pitanju na temi
uglavnomja

#267 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj

Post by uglavnomja »

Mogul' ja probat :oops:

Iskreno, nemam pojma :oops: zato jer nismo imali naviku ici na pecenje u sarajevu. Ni porodica ni raja. Ako se islo vani islo se na cevape, na becku i sl. Pecenje se pravilo kod kuce, nikada svinjsko, a osim toga jedino se jelo u jablanici, janjetina :P

Inace, sto se tice raje, skole itd ... U skoli su postojale dvije vrste sendvica: sa sirom i sa salamom, jednom jedinom. Nemam pojma kojom :-)
Poslije skole se islo jesti, vise radi zeze, da se proba nesto sto nema kuci, tost, pizza, virsla u kifli ilitiga hotdog, nikad niko nije pitao sta je unutra.

Ili otici na velikom odmoru i kupiti frtalj hljeba (ako neko ne zna, prije se hljeb rezao na frtalje, popola po duzini, a onda su se polovice rezale uzduz (ko skonta shvatice), buco sir i neke salame ... Nemam pojma koje ...

Uglavnom, lijepo neznanje :mrgreen: jer medju tim sto su bili u istom drustvu ima i onih velikih m92 8)
uglavnomja

#268 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj

Post by uglavnomja »

De ba odvadi malo :roll:

Niti su ubijeni zato niti ti znas ko je sta jeo.
Mario979

#269 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj

Post by Mario979 »

Red Wolf wrote:
Mario979 wrote:

Nemoj dopisivati al moze vam se,falsifikujete sve pa evo i o rostilju,nemam ja sta koga pitati jer zivim u Sarajevu 45 godina i znam sta govorim,ROSTILJ nikada nije postojao a o PECENJU niko nije ni pricao kao ni ti u svom pitanju na temi
Sad se vidiš na PEČENJE kao razlika je, a eto priznao si prasad su se itekako okretala u Sarajevu a o Ilidži je suvišno i govoriti.
Trebali te podsetiti na imena kafana?
Red Wolf

#270 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj

Post by Red Wolf »

uglavnomja wrote:

Sta da ti odvadim malo,mrtve,puno vam je li,jos i sa tim da trgujemo e pa nece moci
Red Wolf

#271 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj

Post by Red Wolf »

quote="Red Wolf"]
Mario979 wrote:

Nemoj dopisivati al moze vam se,falsifikujete sve pa evo i o rostilju,nemam ja sta koga pitati jer zivim u Sarajevu 45 godina i znam sta govorim,ROSTILJ nikada nije postojao a o PECENJU niko nije ni pricao kao ni ti u svom pitanju na temi[/quote]

Sad se vidiš na PEČENJE kao razlika je, a eto priznao si prasad su se itekako okretala u Sarajevu a o Ilidži je suvišno i govoriti.
Trebali te podsetiti na imena kafana?[/quote]

Neznam o cemu raspravljamo kad neznas razliku izmedju pecenja i rostilja,toliko o tome,uzivaj u specijalitetima
uglavnomja

#272 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj

Post by uglavnomja »

Red Wolf wrote:
uglavnomja wrote:

Sta da ti odvadim malo,mrtve,puno vam je li,jos i sa tim da trgujemo e pa nece moci
Odvadi krmetinu kao razlog :roll:

I mislim ta prica "vi" , ono ko god zastrani sa pravog puta je "oni"

Inace, imam malo vise godina od tebe, rat proveden u sarajevu blablabla ...

Cudim se da neko sa toliko godina ima retoriku i argumentaciju kao balavac koji nije bio rodjen 92.
Mario979

#273 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj

Post by Mario979 »

Ti nejedes svinjetinu ali ipak znaš razliku?
Red Wolf

#274 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj

Post by Red Wolf »

Red Wolf wrote:
uglavnomja wrote:

Odvadi krmetinu kao razlog :roll:

I mislim ta prica "vi" , ono ko god zastrani sa pravog puta je "oni"

Inace, imam malo vise godina od tebe, rat proveden u sarajevu blablabla ...

Cudim se da neko sa toliko godina ima retoriku i argumentaciju kao balavac koji nije bio rodjen 92.[/quote]

Zato sto mi je ta "krmetina" mnogo zla donijela i ja cu takvu retoriku imati dok sam ziv i ne interesuje me floskule tipa zarad suzivota mira i blablabla,nikome i nikada vise necu povijati ledja,ja im krmetinu u Sarajevu nisam branio da jedu '92 al im nije prijao zrak u gradu pa su je ptesli jesti na planinskom zraku oko Sarajeva e pa neka tamo i nastave,nek je nevracaju u grad,dobro i nama i njima a i nemora niko nista odvaditi
dječak sa šibicama

#275 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj

Post by dječak sa šibicama »

Fascinantno je kako se pojedinci pale na "krmetinu".

Bice da su se negdje omrsili :D jos ako im se svidjelo, auuu :lol:
Locked