SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
corleone23

#251 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by corleone23 »

Jeste jeste tako je
mikromakro1215

#252 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by mikromakro1215 »

I mene zvali, ne upitah jel trebamo bit obuceni u tene i trenerke ili nista posebno? Zna li neko?
corleone23

#253 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by corleone23 »

U cemu dođes, to ti je
Hetty1

#254 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by Hetty1 »

Upravo sam htjela pitati u čemu se dolazi na mjerenje, i mene su zvali 7.2. od 10 do 16 h. Neka nam svima bude sa srećom.
Mozda se neko javi ko zna pa nam kaže, sta je tu praktičnije trenerka ili kako bilo, poz svima
Fitzgerald

#255 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by Fitzgerald »

Pa morfološki je nećeš raditi ništa fizički. Dodješ izmjere te, staneš na vagu i možeš ić.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk
MAN-lion's coach

#256 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by MAN-lion's coach »

Hetty1 wrote:Upravo sam htjela pitati u čemu se dolazi na mjerenje, i mene su zvali 7.2. od 10 do 16 h. Neka nam svima bude sa srećom.
Mozda se neko javi ko zna pa nam kaže, sta je tu praktičnije trenerka ili kako bilo, poz svima
S obzirom na moje veliko iskustvo najbolje ti je doći u nekim laganim stvarima npr. trenerci, samo ne znam kako će vam organizovati mjerenje, ja npr. kad sam bila u Zenici imali smo svlačionicu odvojenu iza zavjese pa samo se presvukli ko je nosio stvari sa sobom.

Imaće digitalnu vagu i ako si knap sa težinom u odnosu na visinu može biti problem. Nagledala sam se svega bar kad je u pitanju morfološki. Negdje će te mjeriti centimetar više negdje manje, a tako isto i sa kilažom.

Sretno.
Fitzgerald

#257 Re: RE: Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by Fitzgerald »

MAN-lion's coach wrote:
Hetty1 wrote:Upravo sam htjela pitati u čemu se dolazi na mjerenje, i mene su zvali 7.2. od 10 do 16 h. Neka nam svima bude sa srećom.
S obzirom na moje veliko iskustvo najbolje ti je doći u nekim laganim stvarima npr. trenerci, samo ne znam kako će vam organizovati mjerenje, ja npr. kad sam bila u Zenici imali smo svlačionicu odvojenu iza zavjese pa samo se presvukli ko je nosio stvari sa sobom.

Imaće digitalnu vagu i ako si knap sa težinom u odnosu na visinu može biti problem. Nagledala sam se svega bar kad je u pitanju morfološki. Negdje će te mjeriti centimetar više negdje manje, a tako isto i sa kilažom.

Sretno.
Kako si prosla tada u Zenici ?

Hetty1

#258 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by Hetty1 »

Stvarno sam toliko isčekivala od ovog konkursa i živjela u ubjeđenju da ovdje nebi trebalo odnosno nebi smjelo biti greške sad sve više klonem duhom svašta sam se naslušala. Toliki broj kandidata kako selektirati nije lako, a još ti neko zakine na rezultatima tvog rada... e ne znam nemam riječi. Možemo li mi prigovoriti ako primijetimo nepravilnost, znamo svoje visine i težine, makar kroz šalu, mada ne vjerujem da će to tolerisati jedva će dočekati da smanje broj. Bice ono trpi i šuti.
corleone23

#259 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by corleone23 »

Ne treba se previse unosit u ovaj konkurs, treba se postavit kao da neces bit primljen, manje se covjek razocara tako. Ne cvjetaju ideali u ovoj firmi ( eno neki su inspektori su prosle god.suspendovani zbog namjestanja cinova - da bi im bila veća plata ) . U stanju su da zakinu na svemu mogućem, ali za sve postoje pravna sredstva pa i za to.
MAN-lion's coach

#260 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Hetty1 wrote:Stvarno sam toliko isčekivala od ovog konkursa i živjela u ubjeđenju da ovdje nebi trebalo odnosno nebi smjelo biti greške sad sve više klonem duhom svašta sam se naslušala. Toliki broj kandidata kako selektirati nije lako, a još ti neko zakine na rezultatima tvog rada... e ne znam nemam riječi. Možemo li mi prigovoriti ako primijetimo nepravilnost, znamo svoje visine i težine, makar kroz šalu, mada ne vjerujem da će to tolerisati jedva će dočekati da smanje broj. Bice ono trpi i šuti.
Žalba se izjavljuje na predloženu listu kandidata, dakle sve ono što smatraš da je protivno pravilniku ili što krši regularnu proceduru testiranja.
Samo ne znam da li će biti na licu mjesta forumlar da ste saglasni sa svojim rezultatima (nekad bude običaj) pa tu isto možeš navesti primjedbu, kad se potpišeš na njega.

Ako nisi knap što bi se reklo kad je u pitanju morfološki, nemoj se previše brinuti.

Na fizičkom morate skupiti više od 29 bodova da bi mogli proći dalje.
jopa1993

#261 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by jopa1993 »

MAN-lion's coach wrote:
Hetty1 wrote:Stvarno sam toliko isčekivala od ovog konkursa i živjela u ubjeđenju da ovdje nebi trebalo odnosno nebi smjelo biti greške sad sve više klonem duhom svašta sam se naslušala. Toliki broj kandidata kako selektirati nije lako, a još ti neko zakine na rezultatima tvog rada... e ne znam nemam riječi. Možemo li mi prigovoriti ako primijetimo nepravilnost, znamo svoje visine i težine, makar kroz šalu, mada ne vjerujem da će to tolerisati jedva će dočekati da smanje broj. Bice ono trpi i šuti.
Žalba se izjavljuje na predloženu listu kandidata, dakle sve ono što smatraš da je protivno pravilniku ili što krši regularnu proceduru testiranja.
Samo ne znam da li će biti na licu mjesta forumlar da ste saglasni sa svojim rezultatima (nekad bude običaj) pa tu isto možeš navesti primjedbu, kad se potpišeš na njega.

Ako nisi knap što bi se reklo kad je u pitanju morfološki, nemoj se previše brinuti.

Na fizičkom morate skupiti više od 29 bodova da bi mogli proći dalje.

Kako se rangiraju ta mjerenja? Msm, na osnovu cega skupit 29 bodova? Na visini i tezini?
illbill

#262 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by illbill »

,,
Last edited by illbill on 30/01/2017 21:07, edited 1 time in total.
MAN-lion's coach

#263 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

jopa1993 wrote:
Kako se rangiraju ta mjerenja? Msm, na osnovu cega skupit 29 bodova? Na visini i tezini?

Pročitaj pravilnik ;)

http://sipa.gov.ba/assets/files/seconda ... kadeti.pdf
vješalica

#264 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by vješalica »

MAN-lion's coach wrote:
jopa1993 wrote:

Pročitaj pravilnik ;)

hahah sutra će pisati ovakvi po forumu kako je štela radila
lik se prijavio očito a ne zna ni pravila igre
koja tragedija
ovaj prvi otpada 100%
MAN-lion's coach

#265 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Image

Obično tako i bude.
Logovan

#266 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by Logovan »

vješalica wrote:
MAN-lion's coach wrote:
jopa1993 wrote:

Pročitaj pravilnik ;)

koja tragedija
ovaj prvi otpada 100%
Mrsko čovjeku čitati. Lakše je kada mu se kaže.
vješalica

#267 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by vješalica »

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

možda bude i najbolji takvi se traže novi inspektori hahahaha
illbill

#268 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by illbill »

Momak je pitao kako skupiti 29 bodova na morfoloskom (na visi i tezini kako on napisa ) a ne na fizickm proverama..ocigledno je pomjesao morfoloski i fizicke provjere
illbill

#269 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by illbill »

Ove god je koliko toliko lakse konkurs je jer izostavljena informatika kao vid provjere
Fitzgerald

#270 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by Fitzgerald »

A sta se prije testiralo iz informatike ?
@illbill

illbill

#271 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by illbill »

Jeste
Fitzgerald

#272 Re: RE: Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by Fitzgerald »

illbill wrote:Jeste
Ali šta, hah, šta su testirali ?

jopa1993

#273 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by jopa1993 »

vješalica wrote:
MAN-lion's coach wrote:
jopa1993 wrote:

Pročitaj pravilnik ;)

koja tragedija
ovaj prvi otpada 100%

Kako je jedan pajdo napisao dole, pitao sam za morfoloski kako skupit 29 bodova, jer je netko prije vec napisao da treba skupit 29 bodova. Za tvoju informaciju, procitao sam pravilnik i vrlo dobro znam kako se ovdje skupljaju bodovi. Pitao sam samo za morfoloski.

Btw.nitko ne zove, tako da sam se vec pomirio s tim da sam otpao :lol:
vješalica

#274 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by vješalica »

jopa1993 wrote:
Kako je jedan pajdo napisao dole, pitao sam za morfoloski kako skupit 29 bodova, jer je netko prije vec napisao da treba skupit 29 bodova. Za tvoju informaciju, procitao sam pravilnik i vrlo dobro znam kako se ovdje skupljaju bodovi. Pitao sam samo za morfoloski.

Btw.nitko ne zove, tako da sam se vec pomirio s tim da sam otpao :lol:
ahahahaha ni citati ne znas niko nije napisao morfoloski vec fizicki ahahahahahha
haoosss niko nije napisao samo si ti pogresno procitao hahhahaha
Hetty1

#275 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by Hetty1 »

Stvarno ti ne kontaš da je nekima ovo prva prijava u životu sve nas zanima i za sve nam je važno nečije objašnjenje i iskustvo iz prve ruke, a ti čovječe sve na nož dočekuješ kao da si svu pamet svijeta pokusao. zato i služe ovi forumi da se raspričamo i pomognemo jedni drugima koliko god, a ti već si kapa i poklopac svima sa toliko zlobe da je to haos, ali baš zlobni omalovažavajući komentari bez imalo empatije, brutalni. Baš se čudim, izgleda da su ti nervi kraju. Vješalice vješalice, ne vješaj nam se tako.... malo ohladi brate slatki.
Post Reply