+ rezervat

ovo juznije je za sada sigurno ovo sjevernije pisi propalo.

istopit će se cijela hrvatska populacija, a Hrvati će postati jedan od izumrlih naroda o kojima će se pisati u historijskim udžbenicima
tu se ne moze nista vise uraditi i ,zaboraviroskil wrote:To sto su upakirali drzavljane Hrvatske kao "drzavljane BiH", to je tek drugi par cipela i tabu tema koja ce se kad tad morati staviti na stol. Jer tu je zakon vrlo precizan. Oni koji su boravili na podrucju BiH 1. Aprila 1992 i imali prijavljeno boraviste u jednoj od BiH opcina, oni imaju pravo automatski na BiH drzavljanstvo. Recimo Karadzic je na taj nacin stekao BiH drzavljanstvo.SaraFina wrote:Na kraju neposredne zrtve tih preseljenja smo takodje i mi u BiH.
Jer dobili smo u zamjenu ljude iz Hr koji nemaju senzibiliteta prema BiH kao drzavi, pošto ona i nije njihova drzava a iseljen je dio Hrvata koji bi bili probosanskoorijentirani.
Ovako ovi useljenici pod tom uvrnutom politikom pristigli, faktor su dodatne nestabilnosti i medjunacionalne netrepeljivosti.
Zele vjerovatno biti sigurni da se niko neće potkusurivati s njima u budućnosti te su 100 puta radikalniji.
Medjutim ti Srbi iz HR, oni su velikom vecinom pristigli na podrucje BiH nakon Oluje, znaci 1995 godine i oni ne smiju biti drzavljani BiH, sto znaci, njihov status ce se kad tad morati rjesiti za njih na negativan nacin, oni ne mogu biti drzavljani BiH. Osim toga, sta od toga imaju Bosnjaci? Dogovorili se Srbi i Hrvati da sprovedu zlocinacki plan premjestanja stanovnika iz jedne drzave u BiH. Oni tu nisu imali dozvolu Bosnjaka, a i protiv je zakona, prema tome tu je jasno sta treba uslijediti.
_BataZiv_0809 wrote:Kad god vidim temu na kojoj je pisao Hafis-ulazim po automatizmu! Razlog: da se posteno ismijem neduhovitim kvaziintelektualnim akrobacijama
Drugarice Sarafina nemojmo zamarati ostale forumase nasom privatnom prepiskomSaraFina wrote:_BataZiv_0809 wrote:Kad god vidim temu na kojoj je pisao Hafis-ulazim po automatizmu! Razlog: da se posteno ismijem neduhovitim kvaziintelektualnim akrobacijama
Raskrinko me je da nisam cistokrvna Bošnjakinjavaljda ne smeta to druze Bato?
A Hafis je inače zvijezda na jednom cro forumu. Intelektualna veličina
Uglavnom Komarica je ok lik ali treba se drzati religije.
Potpis.Gojeni H wrote:Cinjenica je da @hafis ponekad zasluzi da ga se malo spusti na zemlju, ali covjek nikoga ne zove balijom, turcinom i slicnim pohvalnim epitetima koje cujemo od povremenih padobranaca.
I nije fer imati citav prateci vod pa se kurcit' k'o najveci bekrija u selu.
Gojeni H wrote:Cinjenica je da @hafis ponekad zasluzi da ga se malo spusti na zemlju, ali covjek nikoga ne zove balijom, turcinom i slicnim pohvalnim epitetima koje cujemo od povremenih padobranaca.
I nije fer imati citav prateci vod pa se kurcit' k'o najveci bekrija u selu.
U vezi sa temom, biskup je nekada izgledao kao "casni" i kao bogobojazna osoba. Mada mislim da je odredjene cudne poteze pravio i neposredno poslije rata.
Sada mi se cini da je izgubio kompas kao i vecina vjerskih i svjetovnih vodja u katolika.
Bosanski Hrvati imaju tendenciju ka iseljavanju vise nego druga 2 naroda i uvijek su i imali.
Ali, nije bas svijetlo ni u matici. Prije 3 godine je bila jedna dobra emisija na radiju (valjda ZG) o tome koliko se predvidjalo imati stanovnika 1991-e u 2011-oj u Zagrebu ... bez obzira na Hercegovce i Vukovarce, prilicno nevjerovatan minus ... Gosti se nisu mogli sloziti ... ekonomski val iseljavanja 90-ih -da, ali izgleda da u HR planiranje porodice postaje sinonim za neradjanje.
To ti je brate jedan visestoljetni projekat.cipele broj 49 wrote:Ja sam ovdje samo par dana i već sam provaiio da jeste, ovaj forum je izrazito pro-hrvatski i nosi vodu na njihov mlin. Sukob Bošnjaka i Srba odgovara samo Hrvatima i ovdje se izrazito potenciraju one teme i daju opisne imenice koje samo produbljuju tu zavađenost. Srpsko-bošnjački sukob se potencira a kao rješenje za taj sukob nudi se na izrazito hinjski način stvaranje trećeg entitetasamohod wrote:Kako nas sve Hafis/Chmoljo vrati na ovu temu. Bila mu je malo spala dole, pa je izbrisao onu gdje Ivanic kaze da ce on odluciti ko ce predstavljati Srbe, a ne Covic. Doduse i jedna i druga tema su moje, sa kojima sam eksperimentirao i testirao Simice, da vidim hoce li je obrisati. Pa je jedna tj. ova imala kukulele naslov tipa mi majorizirani i ugrozeni, a druga je imala naslov kukulele Ivanica da ga Covic majorizira. Ova je tu danima, a ona Ivanica, ona je izdrzala citavih par sati prije nego su je Dario i Mario Simic izbrisali.
Sad da li je nalog za brisanje dosao iz stolnog ili ne, to se moze nagadjati.
Sto se tice Hafisa, decko jeste zabavan, podsjeca me na onu vucibatinu "livadica" koji je nabijao promet za Simice ovdje prije par godina, onaj sto je stavljao hrpu smajlija po komentaru. Slican stil, a i onaj je bio Hrvat.
Svejedno, politicki Hafis je vrlo tanak, mozes se igrati sa njim, navlaciti ga da se sam nasuce, cesto je bez argumenata i onda obicno dolaze Chmoljici da ga vade iz govana brisanjem.
Ali dobro .... sve su to produkti Chmoljica.Istovremeno se portal predstavlja kao pro-bošnjački a stvarna namjera mu je sprečavanje bilo kakvog pomirenja između Srba i Bošnjaka, dok je savaz jednog od ta dva naroda sa hrvatima poželjan i kao spas za BiH. Tačno na putu hrvatske politike nož u leđa, nikad da se stvori savez protiv nas, uvijek mi sa jednim ili drugim protiv trećeg.
I još bi kao Srbi preko Dodika trebali da omoguće treći entitet
Upravo se čeka na nekog stručnjaka iz inozemstva koji će preuzeti taj pslijedeći korak na svoja pleća.Kojevaki wrote: Sledeci korak mora biti povratak katolika srednje Bosne u Bosnjastvo.
Ma, nije to mjerilo. Kakvi Lovrenovići i ostali pojedinci.Kojevaki wrote: Dubravko Lovrenovic je doba rprimjer. Katolik je; nas najveci historicar ali je se izjasnio kao Bosanac. Da su Bosnjaci slabi nebi bilo BiH i Lovrenovic bi bio Hrvat.
Da li je bitno Hafisaga kada su Katolici kako kaze biskup "pred fizičkim iskorjenjivanjem"?Hafis wrote:Ma, nije to mjerilo. Kakvi Lovrenovići i ostali pojedinci.Kojevaki wrote: Dubravko Lovrenovic je doba rprimjer. Katolik je; nas najveci historicar ali je se izjasnio kao Bosanac. Da su Bosnjaci slabi nebi bilo BiH i Lovrenovic bi bio Hrvat.
I Kusturica se izjasnio kao Srbin, a naš najveći redatelj. Čast ovoj novoj mlađariji što prave filmove, samo realno, po talentu, ne mogu mu ni tašnu ponjeti...da ne bi rata i ratne tematike ne bi ni znali o čemu film snimiti.
Inače, to ti ga je tako: gdje si da si, prikloni se.
Ta imaš masu Srba i bošnjaka u Hrvatskoj koji se izjašnjavaju i osjećaju kao Hrvati, u svakom smislu, i etničkom i nacionalnom, tako da to nema nikakve veze.
Nego, kako misliš natjerati na povratak bosanske katolike u Bošnjaštvo. nisu uspjeli ni turci, Austrougari, kraljevina Juga, SFRJ, i sad misliš da će Bakir i ekipa uspjeti?