Murija, narkomani, kabadahije i ostali problemi u vasem naselju...
- Miki123
#251 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...
jebote, popiješ ban ako kažeš šta ružno o cukama, a lik hladno proglašava cijela naselja od bog zna koliko ljudi kriminogenim, psihopatskim, kockastim glavama, lešinarima i ništa.. 
-
refik_b
#252 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...
...
...
...
Last edited by refik_b on 04/11/2014 02:21, edited 2 times in total.
- joint union
#253 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...
Refko me podsjeca na francusku burzoaziju, netom prije revolucije
Ovako su i oni, prolazeci pored "fuj" naselja, drzali nos palcem i kaziprstom i mahali maramicama.
Ovako su i oni, prolazeci pored "fuj" naselja, drzali nos palcem i kaziprstom i mahali maramicama.
-
refik_b
#254 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...
...
...
...
Last edited by refik_b on 04/11/2014 02:21, edited 1 time in total.
- joint union
#255 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...
Nemam ja sta cekati, ja se ne zalim.refik_b wrote:Naćekačeš se ti tvoje "revolucije" od BH hahara, lopova i bagre...Refko me podsjeca na francusku burzoaziju, netom prije revolucije
Ovako su i oni, prolazeci pored "fuj" naselja, drzali nos palcem i kazipetom i mahali maramicama.
I dalje čekaj ...![]()
![]()
A i inace su u Francuskoj revoluciju dizali intelektualci
-
Ujedam
#256 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...
Tebi je refik najbolje u kavezu zivjeti. 
-
refik_b
#257 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...
...
...
...
Last edited by refik_b on 04/11/2014 02:21, edited 1 time in total.
- gnjev
#258 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...
Ma da totalno nesnobovski post . Nego jel ti porasto ono što ameri kažu e-penis ( ili ti ga virtualni qrac po našem) ?refik_b wrote:Imaš takvih ulica u svim gradskim općinama i malo okolo,nema puno, ali ima ... Kod mene je Stari Grad u pitanju. Jedini problem je ulaznica u jednu takvu ulicu, jer se više ne prave male kućice, već uglavnom veće kuće sa privatnim parkinzima i baštama ograđene zidovima i visokim ogradama. Dakle u rasponu od 200 do 400 tisuća eura ako je kupuješ.daj lokaciju , da kupim kucu u komsiluku.
Ako ćeš praviti novu, dok kupiš lokaciju, srušiš ćerpićaru, i napraviš sve kako treba nećeš proći ispod 200 + hiljada eura. Nisu to straćare bez fasada i izolacija po Bućku i Boljakovom...
Sve u svemu - i ovi novi što dolaze u ulicu sa lovom dolaze, to je jedan drugi svijet u odnosu na Apašino, Tibru, ne znam Grbavicu, Dobrinju... da ne govorim nešto gore...
Stvarno je fakat glupo, daš 40 ili 50 tisuća eura za stan u Tibri i hoćeš da su ti djeca sigurna ??? Skuplji ti auto od stana, komšije socijalni slučajevi, bagra, prigradska seljadija, itd i hoćeš da si siguran...
Kod nas od 3 pridošla čovjeka u zadnjih deset godina (zamisli svega 3 u 10 godina, nema fluktuacije kao u zgradama), 2 je iz Sarajeva, ugledna i jaka imena, a treća osoba, je izvana, ali se radi o čovjeku koji je iz najvišeg sloja svoje čaršije (nije bitno sad koje u BiH), Sva tri prezimena bi odmah svi prepoznali da ih spomenem.
Nije sad da ja kao snob, ovo ili ono, već hoću da kažem da nema bagre...
Sarajevo je siguran grad ako platiš kao i svugdje, plati pa klati...
P.S. ako ti treba kuća, javni se na pp, imam jednu viška. I nemoj to sitna eura zaboravit kad pođeš.
-
razonoda
#259 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...
Dobro, da se vratimo na temu,znaci ti si srechko.U tvom komsiluku od 20 kuca nema niti jedan narkoman.Bavis se prodajom nekretnina, i trazis ovdje kupce. e, nema ih. 
- Dozer
#260 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...
Mala napomena - ovaj "cooler" ima 40+, a u zivotu prosao sto mnogi ovdje nece ni za 3-4 zivota, pa eto... vjerovatno malo bolje zna o cemu pricaladacoko wrote:to su ti kuleri 19+ sto im je wutra normala.Toliko puta sam od jarana ponudjen s tim govnom da je to cirkus i naravno na kraju distancija od takvih "jarana".Svi oni koji nisu iz prve ruke vidjeli sta radi ta trava koja " ne izaziva" ovisnost neka nastave kulirati.Od 12 god pa do 17 sam sve zivim ocima gledao kako se upropastava mladi zivot.Rodjak koji je stariji od mene 4 godine poceo je kao i vecina od 16 god.Pocinje lagano jednom u mjesec,zatim jednom sedmicno pa do trenutka kad je svaki dan u mjesecu koristio.Poslije 2 godine navlaci se na teske droge,slijede teska kriv. djela sto rezultira 10 godina u zenici.Daryl Dixon wrote: Očigledno ne znaš šta je trava, možda si je jednom probao u životu pa sada ovdje pametuješ na svaki postavljeni post. Hahha čuj slobodno dođi pa me nabij na to što kažeš haha jesi dobar oko, da nisi danas možda preskočio terapiju? Nisam tebi rekao da te nabijem na kur*ac ne znam što se toliko ložiš na gudru po priči mi djeluješ da si davno izašao iz puberteta, ili ti je to u ovom vaktu izvor finansiranja pa živiš od gudre pa se toliko ložiš na tu priču. Tema je "Narkomani i problemi u vasem naselju..." (kao sto si i sam napisao) a ne ispovjesti bivsih narkomana i tome slicno. Pokušavam skrenuti javnosti na probleme u pojedinim naseljima a ne da mi neko sere o tome kako je trava cool ok itd. Pored ovolike mogucnosti pristupu informacijama na internetu ti pokreces diskusiju o travi. Polupo si loncice izgleda, moj savjet ti je da otvoris sebi temi o gudri i tu da se zadovoljavas. To za vojni rok se u potpunosti slazem. Pozdrav.
U jedno sam siguran travu mogu koristit osobe koje su mentalno jake a one koje su nestabilne sto je vecina i podlozne uticaju postace obican sljam i teski narkomani.
I samo tvrdi ono sto tvrdi i nauka - trava na izaziva ovisnost. A to sto se pojedini s trave presaltaju na heroin i slicne teze stvari, ipak je do njih samih i njihovog mozga. Nazalost, ja znam i takvih, a znam i onih koji su na travi vec 20+ godina, i nikad im na pamet nije palo da uopste probaju nista teze. I bez ikakvih problema su bez trave po mjesec-dva-tri, kada otputuju negdje ili jednostavno im malo dodije, pa ostave.
Sve je stvar mozga, zar ne?
-
iTo
#261 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...
RefiČe, sve si u pravu 
-
bull21
#262 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...
Refik živi u Wonderlandu jbt... od 00:00 do 06:20, svaki dan osim nedeljom kad je spavanje duže 
- Daryl Dixon
#263 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...
.
Last edited by Daryl Dixon on 21/01/2016 03:34, edited 1 time in total.
-
razonoda
#264 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...
Nece biti puno pomoci od policije. Sigurna sam da je i ona ukljucena u prodaju istih.
Narod , komsije ,svaka zgrada , treba da se organizuje, naplavi plan kako se boriti protiv olosa oko zgrada. Imam osjecja da svako domacinstvo ima bar po jednog drogerasa ovosnika, taj problem je svima poznat. Treba se odluciti i krenuti u borbu. Kada ce to biti,?? ISKRENO NISAM VELIKI OPTIMISTA.
Narod , komsije ,svaka zgrada , treba da se organizuje, naplavi plan kako se boriti protiv olosa oko zgrada. Imam osjecja da svako domacinstvo ima bar po jednog drogerasa ovosnika, taj problem je svima poznat. Treba se odluciti i krenuti u borbu. Kada ce to biti,?? ISKRENO NISAM VELIKI OPTIMISTA.
- Dozer
#265 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...
Ma cita murija redovno, ali - zalibo njih racku ba.
Zna se ko su glavni dileri ovdje, i tu je tacka.
Nego, nije tema o tome. Sta cemo mi s ovom nadobudnom balavurdijom kojoj je sasvim normalno razbijati i unistavati tudju imovinu, a onda jos i potezu nozeve/palije/utoke na vlasnike ako se pobune...?
Imamo li kakvo efikasno rjesenje za taj problem, a taj problem je, koliko ja vidim, sve veci i veci...
Nego, nije tema o tome. Sta cemo mi s ovom nadobudnom balavurdijom kojoj je sasvim normalno razbijati i unistavati tudju imovinu, a onda jos i potezu nozeve/palije/utoke na vlasnike ako se pobune...?
Imamo li kakvo efikasno rjesenje za taj problem, a taj problem je, koliko ja vidim, sve veci i veci...
- ladacoko
#266 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...
imam 24 godine za tvoj info.Kad dozivis da gledas iz dana u dana dva metra od tvojih vrata kako ti neko bitan upropastava svoj zivot onda mi se javi.Svega sam se nagledao od trave,njihovog heriona,tableta svega.Kad je pokusavao da ostane cist koja je to patnja bila,ukratko horor ali eto moras se napusiti da bi ti gotiva biloDozer wrote: Mala napomena - ovaj "cooler" ima 40+, a u zivotu prosao sto mnogi ovdje nece ni za 3-4 zivota, pa eto... vjerovatno malo bolje zna o cemu prica
I samo tvrdi ono sto tvrdi i nauka - trava na izaziva ovisnost. A to sto se pojedini s trave presaltaju na heroin i slicne teze stvari, ipak je do njih samih i njihovog mozga. Nazalost, ja znam i takvih, a znam i onih koji su na travi vec 20+ godina, i nikad im na pamet nije palo da uopste probaju nista teze. I bez ikakvih problema su bez trave po mjesec-dva-tri, kada otputuju negdje ili jednostavno im malo dodije, pa ostave.
Sve je stvar mozga, zar ne?
- joint union
#267 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...
Dozer, svaka godina u kojoj smo propustili rjesavanje ovog problema su najmanje 1.5-2 godine anuliranja, dakle da se vratis na polaznu tacku.Dozer wrote:Ma cita murija redovno, ali - zalibo njih racku ba.
Mladi koje spominjes nemaju uzora, ustvari imaju, al' pogresne. Nema tu sportista, umjetnika, naucnika, idoli su kriminalci. Oni imaju najbolje trebe, vozaju najbolja auta, "mirisu" najskuplju gudru.
Mladi nemaju posla niti nade da ce ga dobiti.
Mladi odrastaju shvacajuci da ne postoji pravda, da on i komsijin sin nisu isti ni pred zakonom ni pred ljudima.
Mladi nemaju cemu ni da se nadaju, ne vide svjetlo na kraju tunela, cak bih se usudio reci, ni njihov ni tudji zivot im nesto ne vrijedi.
Jednostavno su dovedeni u takvu letargiju da im je svejedno zivjeli ili ne, kao zombiji.
Evo javio ti se i Refko, da ti uzivo docara "novu" elitu i uzore, pametnom dovoljno.
Rjesenje, tesko da postoji, pogotovo neko brzo.
- Dozer
#268 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...
Ma, haveru...
Dovoljno ti je samo petkom ili subotom proci Ilidzom oko 12-01 navecer, pored Bosne recimo... Jednostavno da ti se zivot zgadi... (ja sam ovo uradio par puta kako bih svom malom pokazao kakav ne treba biti).
Sve zensko tamo je pjano, a godine su im 17-21. Vecina muskih su s verama, a godina 30-35, po pravilu kockaste glave, sa debelom zlacanom narukvicom i/ili lancicem, i u bijesnom autu.
Oko njih se vrte manje kockaste glave, godina 18-23/34, a koje ocito hoce da budu kao i ove vece, i gledaju kako da se prislepaju i "budu dobri" s "velikima".
Cure (koje nisu "zakacile" vecu kockastu glavu i s njom sjele u auto odmah nakon izlaska), izadju i ne mogu cestu da predju kako treba, sve hoce na glavu da padnu kol'ko su pjane... valjda razocarane sto nisu nista "uhvatile". A onda se nakon 100m ispovracaju, uz komentar: "Alaaaha mi, jesam ga maznula...". Naravno, sve su nataknute na stikletine od bar 16cm, kupljene na nekoj od pijaca za 20-30 KM, namazane svim ratnickim bojama (sminka na kojoj bi im i Hickok pozavidio), najcesce u minjacima do goozova (opet s pijace), tako da je sveukupni dojam kad ih se vidi slican onom kad na americkim filmovima gledamo kurave na cestama Bronxa i sl....
One takve na ove "male" kockaste glave gledaju s ocitim prezirom, a ovi sline za njima i kontaju "neka, neka, Alaha mi, doci ce i mojih 5 minuta, pa ces ti lizat' po meni".
Jebalo majku...ima li to ikakve roditelje... Fuj i fuj...
Dovoljno ti je samo petkom ili subotom proci Ilidzom oko 12-01 navecer, pored Bosne recimo... Jednostavno da ti se zivot zgadi... (ja sam ovo uradio par puta kako bih svom malom pokazao kakav ne treba biti).
Sve zensko tamo je pjano, a godine su im 17-21. Vecina muskih su s verama, a godina 30-35, po pravilu kockaste glave, sa debelom zlacanom narukvicom i/ili lancicem, i u bijesnom autu.
Oko njih se vrte manje kockaste glave, godina 18-23/34, a koje ocito hoce da budu kao i ove vece, i gledaju kako da se prislepaju i "budu dobri" s "velikima".
Cure (koje nisu "zakacile" vecu kockastu glavu i s njom sjele u auto odmah nakon izlaska), izadju i ne mogu cestu da predju kako treba, sve hoce na glavu da padnu kol'ko su pjane... valjda razocarane sto nisu nista "uhvatile". A onda se nakon 100m ispovracaju, uz komentar: "Alaaaha mi, jesam ga maznula...". Naravno, sve su nataknute na stikletine od bar 16cm, kupljene na nekoj od pijaca za 20-30 KM, namazane svim ratnickim bojama (sminka na kojoj bi im i Hickok pozavidio), najcesce u minjacima do goozova (opet s pijace), tako da je sveukupni dojam kad ih se vidi slican onom kad na americkim filmovima gledamo kurave na cestama Bronxa i sl....
One takve na ove "male" kockaste glave gledaju s ocitim prezirom, a ovi sline za njima i kontaju "neka, neka, Alaha mi, doci ce i mojih 5 minuta, pa ces ti lizat' po meni".
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#269 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...
Imaju roditelje koji sline na poster Memića zaflasteren na Đamiju, govore o poštenju, a ne plačaju komunalije. Roditelje koji su u njihovim godinama željeli radti to isto ali nije išlo u diktaturi pa djeca namiruju u demokraciji.
- stakasa
#270 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...
A sta ako si postigao kontraefekat, pa se malom svidilo umjesto ogadiloDozer wrote:Ma, haveru...
Cure (koje nisu "zakacile" vecu kockastu glavu i s njom sjele u auto odmah nakon izlaska), izadju i ne mogu cestu da predju kako treba, sve hoce na glavu da padnu kol'ko su pjane... valjda razocarane sto nisu nista "uhvatile". A onda se nakon 100m ispovracaju, uz komentar: "Alaaaha mi, jesam ga maznula...". Naravno, sve su nataknute na stikletine od bar 16cm, kupljene na nekoj od pijaca za 20-30 KM, namazane svim ratnickim bojama (sminka na kojoj bi im i Hickok pozavidio), najcesce u minjacima do goozova (opet s pijace), tako da je sveukupni dojam kad ih se vidi slican onom kad na americkim filmovima gledamo kurave na cestama Bronxa i sl....![]()
- Dozer
#271 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...
Ne brini, daleko je on od kontra efekta
Nisam ja godine potrosio gledajuci TV i sjedeci po kojekakvim dzamijsko-stranackim nebulozama, nego odgajajuci dijete, pricajuci, objasnjavajuci, itd.
Nisam ja godine potrosio gledajuci TV i sjedeci po kojekakvim dzamijsko-stranackim nebulozama, nego odgajajuci dijete, pricajuci, objasnjavajuci, itd.
- muha_sa
#272 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...
Dozer wrote:Ne brini, daleko je on od kontra efekta![]()
- Dozer
#273 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...
Nazalost, mnogi danas misle da je imati dijete nesto, eto...onako... I da je samo dovoljno dati mu da jede, obuci ga, upisati u skolu, i to je to. Ostalo ce, valjda, uraditi "drustvo"....
I onda se jedan dan sretni mama i tata probude i skontaju da im je dijete narkoman i/ili alkos, da u ladici, novcaniku i/ili u dzepovima svoje odjece nemaju ni marke, posto se "drago dijete" posluzilo kako bi sebe namirilo gudrom/alkoholom... Ako mu sta kazu, onda dobiju histericni napad, psovke, a nerijetko u samaranje ili toljaganje...
Ili, probude se i skontaju da im je dijete sa 16-17 kurava "za cvaju", da se ne zna gdje, kad, koliko i s kim je sve bilo, da je skolu zadnji put vidjelo prije mjesec-dva, a usput je 2-3 puta zavrsilo i u muriji radi prostitucije...
Ili, probude se oko 2-3 ujutro jer je neko uporan na zvonu na vratima... i tako oni, sretni i bunovni, od murije na vratima saznaju da im je dijete od 16-17 izbodeno u nekakvom "In" kaficu, da mu se u CUM/KUM-u bore za zivot, i da ce vjerovatno ostati invalid do kraja zivota...
I tad sretni mama i tata na sve to kazu - vidis ti gdje mi zivimo, kakva je sve stoka oko nas, ti si kriv/a za ovo...posopaju se i svako ode na svoju stranu (to im bude dobar povod za ono za sta nisu imali muda da urade ranije jer se odavno ne mogu ocima vidjeti), a onda se fino razvedu.
Naravno, brinuce se oboje za dijete, bar tako tvrde tad, ali se na kraju ispostavi da je dijete ostalo samo i nastavilo "zivotom" kao i do tada.
U svemu tome je samo upitno da li ce to dijete u jednom momentu, u svoj toj svojoj izgubljenosti, naletiti na nekoga ko ce mu radi neke gluposti sprasiti metak u glavu, ili ce zavrsiti predozirano, ili ce, opet radi svoje gluposti, zavrsiti na nekoj dugotrajnoj ili dozivotnoj robiji radi toga sto je nekoga negdje izbolo ili upucalo...
Ma..ljepota...
I onda se jedan dan sretni mama i tata probude i skontaju da im je dijete narkoman i/ili alkos, da u ladici, novcaniku i/ili u dzepovima svoje odjece nemaju ni marke, posto se "drago dijete" posluzilo kako bi sebe namirilo gudrom/alkoholom... Ako mu sta kazu, onda dobiju histericni napad, psovke, a nerijetko u samaranje ili toljaganje...
Ili, probude se i skontaju da im je dijete sa 16-17 kurava "za cvaju", da se ne zna gdje, kad, koliko i s kim je sve bilo, da je skolu zadnji put vidjelo prije mjesec-dva, a usput je 2-3 puta zavrsilo i u muriji radi prostitucije...
Ili, probude se oko 2-3 ujutro jer je neko uporan na zvonu na vratima... i tako oni, sretni i bunovni, od murije na vratima saznaju da im je dijete od 16-17 izbodeno u nekakvom "In" kaficu, da mu se u CUM/KUM-u bore za zivot, i da ce vjerovatno ostati invalid do kraja zivota...
I tad sretni mama i tata na sve to kazu - vidis ti gdje mi zivimo, kakva je sve stoka oko nas, ti si kriv/a za ovo...posopaju se i svako ode na svoju stranu (to im bude dobar povod za ono za sta nisu imali muda da urade ranije jer se odavno ne mogu ocima vidjeti), a onda se fino razvedu.
Naravno, brinuce se oboje za dijete, bar tako tvrde tad, ali se na kraju ispostavi da je dijete ostalo samo i nastavilo "zivotom" kao i do tada.
U svemu tome je samo upitno da li ce to dijete u jednom momentu, u svoj toj svojoj izgubljenosti, naletiti na nekoga ko ce mu radi neke gluposti sprasiti metak u glavu, ili ce zavrsiti predozirano, ili ce, opet radi svoje gluposti, zavrsiti na nekoj dugotrajnoj ili dozivotnoj robiji radi toga sto je nekoga negdje izbolo ili upucalo...
Ma..ljepota...
Last edited by Dozer on 05/11/2014 15:04, edited 1 time in total.
- joint union
#274 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...
Moram i jamuha_sa wrote:Dozer wrote:Ne brini, daleko je on od kontra efekta![]()
-
razonoda
#275 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...
Sve si lijepo opisao , ali kako ja vidim sa strane, cini mi se da je vise ''RODITELJA u gore navedenim situacijama. Da su djeca , nazalost, ocevidci, tate drogerasa, pijanice , varalice, ili mame slicnih okupacija. To mi je jedino razumno objasnjenje danasnje omaldine nakon rata, to su klinci od 20 ak god, sta rade i kako se ponasaju. Auti, odjeca , uzori (kriminalci), ird.Dozer wrote:Nazalost, mnogi danas misle da je imati dijete nesto, eto...onako... I da je samo dovoljno dati mu da jede, obuci ga, upisati u skolu, i to je to. Ostalo ce, valjda, uraditi "drustvo"....
Ma..ljepota...