sta lupetas,knjigu u ruke ne lupetaj,kanton ima oko 750 000 stanovnika,ne spominji mrtve nikako pogotovo ne u sali-sprdnji,to ti je kucni odgojgustaVege wrote:sa mrtvimaWind wrote:750??
a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
- Red Wolf
#251 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
-
mahalik
#252 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
Konzum elpi Grbavica ne radi propao krov
- supercali
#253 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
Evo glave ako kanton ima 600 a kamoli 750
- gustaVege
#254 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
Prvo pripazi malo na riječi i čital malo bolje kako je napisano.Rečeno je "u gradu" a niko nije pominjao kanton.I šta sam ja to loše rekao o mrtvima,jesam li to kome opsovao mrtve ili šta već.Pa i desetine mojih su ukopane u ovom gradu i šta sad.Red Wolf wrote:sta lupetas,knjigu u ruke ne lupetaj,kanton ima oko 750 000 stanovnika,ne spominji mrtve nikako pogotovo ne u sali-sprdnji,to ti je kucni odgojgustaVege wrote:sa mrtvimaWind wrote:750??
A ti ,opet ti kažem pripazi malo na riječnik,eto sa tim tvojim "kućnim odgojem".
- Red Wolf
#255 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
Prvo pripazi malo na riječi i čital malo bolje kako je napisano.Rečeno je "u gradu" a niko nije pominjao kanton.I šta sam ja to loše rekao o mrtvima,jesam li to kome opsovao mrtve ili šta već.Pa i desetine mojih su ukopane u ovom gradu i šta sad.Red Wolf wrote:sta lupetas,knjigu u ruke ne lupetaj,kanton ima oko 750 000 stanovnika,ne spominji mrtve nikako pogotovo ne u sali-sprdnji,to ti je kucni odgojgustaVege wrote:sa mrtvimaWind wrote:750??
A ti ,opet ti kažem pripazi malo na riječnik,eto sa tim tvojim "kućnim odgojem.[/quote]
sta ba pripazi malo,ti mozes za grad smatrati i samo zgradu u kojoj stanujes to je tvoj problem,pa nisu samo cetri opstine grad Sarajevo,nije tema pa necemo ko je i kome sve ukopan i gdje al pazi i nemoj se sa tim sprdati a svjesno ili ne to je tako ispalo
- Haris.ba
#256 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
Kupovo u Interexu Merak sudžuku (povuko zauhar samo zbog toga). I uzeo dvije. Onu četvrtastu i zavrnutu (kolut). I došao za kasu, i kaže kasirka kad je odkucala: "Hoćete li?". Pa hoću, kontam da neću ne bih je donio za kasu.
Da, hoćete li vraćati? Znate 13 KM nije kila, već komad od 400 gr.
Vidjela je da uzimam samo sudžuku i hljeb. Sumnjam da izgledam toliki kokuz, pa da je bilo zbog mog izgleda.
To što su tržni centri "puni", ne znači da narod dobro živi. Nismo toliki bantustan da većina nema da jede. Negdje se mora i kupovati (a većina manjih radnji je nestala). Većina tržnih centara kod nas su u gusto naseljenim naseljima. Te nije problem ni češće dolaziti. Auto u kantonu ima više nego porodica, pa i dostupnost onih izvan naselja nije problem. A kad se već dođe sa autom, pa nećeš ko ja kupiti samo sudžuku, normalno da se napune kolica. Pa ja kupim dva pakovanja hala-deftera, haman pola kolica mi zauzme Violeta.
Da, hoćete li vraćati? Znate 13 KM nije kila, već komad od 400 gr.
Vidjela je da uzimam samo sudžuku i hljeb. Sumnjam da izgledam toliki kokuz, pa da je bilo zbog mog izgleda.
To što su tržni centri "puni", ne znači da narod dobro živi. Nismo toliki bantustan da većina nema da jede. Negdje se mora i kupovati (a većina manjih radnji je nestala). Većina tržnih centara kod nas su u gusto naseljenim naseljima. Te nije problem ni češće dolaziti. Auto u kantonu ima više nego porodica, pa i dostupnost onih izvan naselja nije problem. A kad se već dođe sa autom, pa nećeš ko ja kupiti samo sudžuku, normalno da se napune kolica. Pa ja kupim dva pakovanja hala-deftera, haman pola kolica mi zauzme Violeta.
-
the_stick
#257 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
cetiri opcine ustvari jesu Grad Sarajevo... ostale opcine, zajedno sa ove cetiri, cine Kanton Sarajevo...
ipak, cini se da je tema mercator... tj. sad vec bivsi mercator... ako je nekome zao sto mercatora vise nema, ima apsolutno pravo da na forumu iskaze svoje zaljenje... kome mercator nije zanimljiv, ne znam sta uopste radi na ovoj temi... vrlo jednostavno...
ipak, cini se da je tema mercator... tj. sad vec bivsi mercator... ako je nekome zao sto mercatora vise nema, ima apsolutno pravo da na forumu iskaze svoje zaljenje... kome mercator nije zanimljiv, ne znam sta uopste radi na ovoj temi... vrlo jednostavno...
- Red Wolf
#258 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
to sto usrala administracija sa gradom ja nit hocu nit mogu da priznam,al kao sto si rekao tema je ex-merkatorthe_stick wrote:cetiri opcine ustvari jesu Grad Sarajevo... ostale opcine, zajedno sa ove cetiri, cine Kanton Sarajevo...
- karanana
#259 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
Slusajte, par ljudi je skrenulo temu i preslo na neke potpuno druge stvari. Pola drzave nema sta da jede. Ok, tacno. Sta to ima veze sa ovom temom? Neko reko da vise ne moze kupiti nekakvu burbon vanilu ili sta vec. Pa je li taj proizvod znak luksuza? Govorimo o pishanom supermarketu i hrani. Sto ne odete na temu sarajevo shoping i ne udarite istu kontru ko ovdje? Sto ne odete na reme sa kupovinama auta, odjece, obuce.....milion tema. Ne kupujem jahtu jebote nego kesicu vanilije id 2-3 marke
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#260 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
Vratite se na temu.
Moralisanje i administrativno uredjenje ostavite za neke druge prilike.
Moralisanje i administrativno uredjenje ostavite za neke druge prilike.
- Red Wolf
#261 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
ne vidim nigdje kesicu vanille koju spominjes i ti si skrenuo temu,vrati se vanilli i sretnokaranana wrote:bogami ako dodjes u konzum/merkator gdje se guraju po dvoja kolica i gdje mrtva glava pada u redu na kasi, ja se upitam da li pola drzave nema hljeba da jede.Ned071 wrote:po drzave nema hljeba da jede, djeca u skoklu gladna idu, ljudi u skafi kupuju deterdzent ood tri marke, po grada voide nema, raspada se infrastruktura a ona kuka o stanglicama i gdje ce sad napucana ici artichoku kupovat... opet kazem. ..ebo merkator.supercali wrote:Jbg sada ned zato sto neko nema treba i ja da oskudjevam jel?
Ni mi nemamo avione jahte i sl pa sta trebaju oni na moru da se odreknu istog?
-
ivannn
#262 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
čekaj, jel ovo zbilja istina jer ni antičkom rimu se nije moglo "privodit" u zatvor zbog dugovanja a kamoli danasNed071 wrote:..bo vas merkator i prutići štanglice
http://www.avaz.ba/clanak/137102/samohr ... -za-struju
- Banksy
#263 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
Momčino, naporan si,Ned071 wrote:po drzave nema hljeba da jede, djeca u skolu gladna idu, ljudi u skafi kupuju deterdzent od tri marke, po grada vode nema, raspada se infrastruktura a ona kuka o stanglicama i gdje ce sad napucana ici artichoku kupovat... opet kazem. ..ebo merkator.supercali wrote:Jbg sada ned zato sto neko nema treba i ja da oskudjevam jel?
Ni mi nemamo avione jahte i sl pa sta trebaju oni na moru da se odreknu istog?
''štanglica'' je ono što ti mati stavlja u džemove kad pravi zimnicu, a što je ovih dana prilično teško naći u ovoj futavoj kasabi, pitaj je,
cijene u Mercatoru su u prosjeku bile niže nego u ostalim tržnim centrima,
nisam ušla a da na ulazu nije bila postavljena kasa humanitarne pomoći ugroženima, po bilo kojem osnovu,
Mercator sam je dao bezbroj donacija, također po raznim osnovama,
svi mi koji smo kupovali u Mercatoru ili bilo gdje, debelo porezima punimo budžete koje vaši izabrani harače tako da bjesomučno štancaju slučajeve u socijalnoj potrebi kakav je taj koji navodiš gore,
zato:
http://www.klix.ba/forum/sda-all-about- ... #p10571949
http://www.klix.ba/forum/sdp-p10572220.html#p10572220
pa udri,
ovo nije ta adresa.
A to ''artičoke'' i ''napucana'' dio je istog šupljeg spina kojeg su nesigurni seljačići, napucani od strane konkurentskih centara, lansirali u paketu s onim ''najskuplji'' u gradu, ''napucane Sarajlijice'', itd, a o čemu također možemo, mada postoji opasnost da, krenemo li u tom pravcu, priča postane vruća.
edit: nastaviš li me prozivati i trolati, obratiću se moderaciji.
- Ned071
#264 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
sta ces, ja sam nesigurni seljacic s vratnika pa mi nije ofirmo za 20 posto jeftinije kupovati u bingu. kad me je bas sramota odem u bingo u hadzice, tamo me ne vidi niko. a ima i stanglica al ih ne kupujem jer ih ne stavljam u bestilj... nemoj me molim te prijaviti lady blue, kako cu mahalat na auto temi...
hvala
- madner
#265 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
Kupujem i ja u bingu, no kada nesto tamo nemas, izbor vamo je bio super.
- zateznistub
#266 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
Raja, niste mi jasni Tita mi. Pa granap promijenio ime i gazdu...ha ovaj ha onaj...neko ce vam/mi uzimati pare.
Mercator nit je bio najskuplji nit najjeftiniji. znam masu stvari koje su tu bile skuplje, kao i onih jeftinijih...
Mercator nit je bio najskuplji nit najjeftiniji. znam masu stvari koje su tu bile skuplje, kao i onih jeftinijih...
- madner
#267 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
Zalim izbor, konzum je gori od Bingaman.
-
StupskaBitanga
#268 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
Jel ko bio u alti danas?
Jel obični Konzum ili je ostao isti sistem ko Mercator-galerija okusa
- General_Jackson
#269 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
Konzum 1/1StupskaBitanga wrote:Jel ko bio u alti danas?
-
StupskaBitanga
#270 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
šteta jer je koncept u Alti bio odličan 
- General_Jackson
#271 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
Još da dodam da je danas bio totalni haos, kada sam ja bio prodavača je bilo 5× više nego inače i svi su bili kao muhe bez glave, zbrka na kasama sa pika karticama i sve u boji i znakovima konzuma uključujući i samo osoblje. Samo treba čekati da prođe vrijeme, potroše se stare zalihe i uhodaju se u kolotečinu jer sada se kao još i trude.General_Jackson wrote:Konzum 1/1StupskaBitanga wrote:Jel ko bio u alti danas?
- zateznistub
#272 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
Ne znam da li je do mene, ali kad god sam usao u merkator na dobrinji i zaglavio na "brzoj" kasi, susreo bi se najsporijom osobom na svijetu
-
StupskaBitanga
#273 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
a i da izmješaju radnike jer je to njihova politika
Od Istočnog Sarajeva do Pala preko ovog Sarajeva samo rotiraju radnike iz prodavnice u prodavnicu
Od Istočnog Sarajeva do Pala preko ovog Sarajeva samo rotiraju radnike iz prodavnice u prodavnicu
- bach
#274 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
Vogošća, moja mala zelena i korumpirana
U glavnoj ulici, ako se tako može nazvati Jošanička nekadašnja Moše Pijade ima Konzum i tu je Konzom otkako postoji naselje, od 1948.
Manje od 100 metar od njega u Hayatovom WOG -u je Merkator sada jel' Konzum.
To su dva Konzuma u manje od 100 metara. Malo dalje je jedan DP koji bio u vlasništvu Merkatora, sada je u vlasništvu Konzuma. Malo dalje od njega je još jedan DP odnosno još jedan Konzum budući.
Neki kilometara dalje, na ulazu u Vogošću, kod je EP pumpe je još jedan Konzum.
Pet Konzuma za naselje sa dvije ulice je malo - više previše.
U glavnoj ulici, ako se tako može nazvati Jošanička nekadašnja Moše Pijade ima Konzum i tu je Konzom otkako postoji naselje, od 1948.
Manje od 100 metar od njega u Hayatovom WOG -u je Merkator sada jel' Konzum.
To su dva Konzuma u manje od 100 metara. Malo dalje je jedan DP koji bio u vlasništvu Merkatora, sada je u vlasništvu Konzuma. Malo dalje od njega je još jedan DP odnosno još jedan Konzum budući.
Neki kilometara dalje, na ulazu u Vogošću, kod je EP pumpe je još jedan Konzum.
Pet Konzuma za naselje sa dvije ulice je malo - više previše.
-
StupskaBitanga