Vels-BiH,BiH-Belgija

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
emmir1

#251 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by emmir1 »

Ne može on Bešića staviti na stopera, gubimo ga u sredini terena, a on mora zatvarati Bejla.

Odnosno može Safet, dovoljno je lud.

Očekujem prevagu na sredini terena, da upravo Bešić,Pjanić i Medunjanin naprave razliku.

A strah me je samo da ne stavi Hadzića na stopera, bojim se da bih samo ugasio tv, to ne bih mogao da gledam
Šibicar

#252 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by Šibicar »

Ma nije tol'ki problem u njihovom kvalitetu koliko u ostrvskom načinu igre koji apsolutno odgovara našem balkanskom,pa dobila ih je obje čak i raspala Srbija u prošlim kvalifikacijama,i Hrvatska,a čini mi se da ni truhle Makedonce nisu uspjeli dobiti,to što imaju Bejla ne znači da su nepobjedivi,to je čak i bolje jer znaš odakle prijeti opasnost,a koliko se sjećam igrao je i u onoj prijateljskoj protiv nas kad smo ih sa pola snage dobili 2-0,ali ponavljam tada su bile normalne okolnosti u i oko reprezentacije a sad je sve naopako.
trcicu trceci

#253 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by trcicu trceci »

Je li iko od vas pratio svjetsko prvenstvo? Hadzic solidno odigrao, ovdje niko ne gleda utakmice nego iz supljeg u prazno
Šibicar

#254 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by Šibicar »

Novi Makelele,sreća pa ga je Vuglonja pronašao i privolio da igra za nas....
todd_smith

#255 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by todd_smith »

Kakav da je, na poziciji zadnjeg veznog Hadzic je bolja opcija nego Medunjanin.
jeza u ledja

#256 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by jeza u ledja »

emmir1 wrote:Ne može on Bešića staviti na stopera, gubimo ga u sredini terena, a on mora zatvarati Bejla.

Odnosno može Safet, dovoljno je lud.

Očekujem prevagu na sredini terena, da upravo Bešić,Pjanić i Medunjanin naprave razliku.

A strah me je samo da ne stavi Hadzića na stopera, bojim se da bih samo ugasio tv, to ne bih mogao da gledam
Znaci ne moze Besic na stopera, ne moze Hadzica, koga bi ti onda stavio na drugog stopera? Jedina preostala opcija je Vranjes, koji je pao kurcu za usi.
Šibicar

#257 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by Šibicar »

todd_smith wrote:Kakav da je, na poziciji zadnjeg veznog Hadzic je bolja opcija nego Medunjanin.
Ne bih se složio,Medunjanin fakat nije igrač razbijač,ali za reprezentacije tipa Velsa gdje nema puno fudbalskih znalaca,mislim da nam je bolja opcija tehnički potkovaniji igrač od nekog anonimusa sumnjivih kvaliteta koji je ukupno odigrao 27 minuta u dresu reprezentacije,Medunjanin vazda može podvaliti neku dobru loptu,zadržati je u posjedu,smiriti igru ili je opaliti iz drugog plana.Druga je stvar Belgija jer su ljudi i trkački i tehnički dobri,pojeli bi ga na zadnjem veznom.
todd_smith

#258 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by todd_smith »

Pa iz Velsa haman svi igraju u Engleskoj gdje je trka Bog i batina.

Medunjanin nema brzinu, nema snagu. Ima samo tehniku za dodavanje i to je otprilike to sto se tice njegovog "znanja".
SkyLimit

#259 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by SkyLimit »

X ko kuća. Mi nemamo odbranu, a oni osim Balea i pristojne odbrane nemaju više ništa.
JThomas

#260 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by JThomas »

ovdje ne možeš biti pametniji od sabitovog savjeta sa košarke: igrajmo normalno, pička mu materina!

u bilo kakvoj "normalnoj", simetričnoj formaciji sa bekovima i krilima mi ćemo ovog velsa dobiti. pa makar i sa papetom na klupi i svim odsustvima. samo ako se ne bude zajebavao, ili ako ga igrači već baš, baš bojkotuju u pravom smislu te riječi...u šta ja ne vjerujem.
emmir1

#261 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by emmir1 »

Medunjanin oplemenjuje našu igru, zna sve sa loptom i on će nam biti glavna uzdanica.
On sa Pjanićem treba da osigura našu dominaciju i posjed lopte, takođe sve bolje igra u Deportivu.

Naravno Bešić bi tu morao da bude razbijač i da zatvara.

Pjaniću dati mjesto centralnog veznog a Medunjanina staviti iza napadača jer Pape će igrati sa dva napadača.

Bilo bi bolje da stavi Bešića i Pjanića u sredinu iza Medunjanina, krila da budu Hajrović i Višća u napadu Dzeko.
Šibicar

#262 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by Šibicar »

todd_smith wrote:Pa iz Velsa haman svi igraju u Engleskoj gdje je trka Bog i batina.

Medunjanin nema brzinu, nema snagu. Ima samo tehniku za dodavanje i to je otprilike to sto se tice njegovog "znanja".
Istina je da su trkači ali isto tako slabi fudbalski znalci,možeš ti trčati k'o bezglava kokoš ako ti neko sakrije loptu,opet kažem po mom mišljenju Medunjanin mi je bolja opcija od Hadžića čije je fantastične kvalitete primjetilo samo britko oko forumaša trcicu trceci ili kako već,ja sam za to da ipak vezni red čine tehnički potkovaniji igrači za utakmicu sa Velsom,jer nije isto kad naletiš na trkačku reprezentaciju tipa Portugal ili ovaj jebeni Vels koji je skupio 5-6 bodova u prošlim kvalifikacijama.Kako god Vuglonja će izvesti postavu za koju on smatra da je trenutno najbolja što bi značilo da ni ja ni ti vjerovatno nećemo pogoditi ko bi mogao zaigrati protiv Velsa.
emmir1

#263 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by emmir1 »

Opet je debil da izjavu da Hadzić i Bešić mogu da igraju na mjestu stopera.
Idiotu je otkazao Salihovic a on pozvao Kvesića, sada mu dva stopera otkazuju a on ne zove Zukanovića.

Ne mogu da vjerujem koliko je bezobrazan.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#264 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by JoseMujica »

jedina vrijednost Velsa je to što će se boriti do kraja, inače su u svemu drugome lošiji od nas.

Naš najveći minus je limitiran i lako čitljiv selektor
Stargate Punk

#265 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by Stargate Punk »

Ja bih prije dao Cimirotu da igra nego Hadžiću. Hadžić nema šta da radi u repki.

Znači ovako 4-4-2
Begović
Lulić-Šunjić-Bešić-Vršajević
Sušić (Višća)-Medunjanin-Pjanić-Hajrović
Džeko-Ibišević

ili 4-2-3-1
Begović
Cimirot-Pjanić
Sušić (Višća)-Medunjanin-Hajović
Džeko
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#266 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by JoseMujica »

Cimirot puno drži loptu i nije klasični razarač kakav nam treba....on više dođe kao neki povučeni play

najbliži razaraču je Bešić, a ni on nije baš klasični razbijač
emmir1

#267 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by emmir1 »

Kada idiot već neće da pozove Zukanovica, neka zove Cocalića ili Jahića, Dupovca....
Bilo koga ko je stoper
todd_smith

#268 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by todd_smith »

Stargate Punk wrote:Ja bih prije dao Cimirotu da igra nego Hadžiću. Hadžić nema šta da radi u repki.

Znači ovako 4-4-2
Begović
Sušić (Višća)-Medunjanin-Pjanić-Hajrović
Džeko-Ibišević

ili 4-2-3-1
Begović
Cimirot-Pjanić
Sušić (Višća)-Medunjanin-Hajović
Džeko
Cimirot i Zakaric sto su igrali za reprezentaciju su igrali, pod Safetom nece vise ni minute dobiti.
trcicu trceci

#269 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by trcicu trceci »

Kako li vi izgledate ako je Pape teleca glava, mogu zamisliti vase ljepote :D velika glava, a mozak ko ljesnjak ha
JThomas

#270 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by JThomas »

teleća glava nije fizička, nego karakterna osobina.
House

#271 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by House »

Čuj Cimirot :lol: :lol: a jbt
amiliana

#272 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by amiliana »

Kaze da bi za stopera mogli biti Vranjes ,Sunjic ,Hadzic ,Besic
svi u napad

#273 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by svi u napad »

Kao prvo drago mi je da se Limeni javio nakon duzeg vremena (kao i obicno sa dobrim komentarom :thumbup: ) sto znaci da je dobrog zdravlja. Zalosno je da mi sada strahujemo od Velsa kojeg bi u normalnim okolnostima da nije selektora Amidze, dobili 9 puta u 10 tekmi. Vec sam pisao o tome da nasoj staroj Yu skoli ostrvski fudbal nikad nije bio neki problem (i Sibicar je u svom komentaru bio na ovom fonu) te da su ih i susjedi i komsije bez vecih napora pobijedili. Cak i sad ovako hendikepirani bi ih dobili ali strucnjak ne zna motivisati igrace i postavlja se opravdana sumnja o bojkotu igraca. Ako Dzekson stane na stranu Spahe popusili bi garant. To nije iskljuceno. Zbog amidzinog nepotizma i osione tvrdoglavosti ne iskljucujem ovakav scenario. Igraci razmisljaju da i pored poraza mi mozemo ici u Francusku sa nekim novim selektorom, no mogu se zajedno sa nama malo prevariti u toj racunici jer valja pobijediti Izrael u obje tekme sto ce biti vrlo tesko u gostima (sjetite se problema koje je imao Portugal s njima). Mene ne bi cudio bojkot igraca jer i mi ovdje kao i 98% navijaca zeli da ubleha od Amidze ode sa kormila repke a nece nikad otici dok ga taldzije iz Saveza ne otjeraju licno kad vide da ce izgubiti zbog njega dio love od EM. Spaha je rekao svoje sad je red na Dzeksona i Lulica. Na kraju vjerujem da ce ubleha ostaviti zbog svoje guzice Vrska na klupi i da ce izvesti sastav koji je ved jedan forumas postavio na prethodnim stranicama jer dvoimeni bratic mora igrati. Dakle:
---------------Begovic-------------------
Mujdza-----Sunjic----Hadzic------Lulic
----------------Besic----------------
----Susic-----------------Medunjanin
----------------Pjanic-----------------
------Ibisevic----------Dzeko-----------
s tim da ce Pjanic po obicaju igrati lazno desno krilo a predstavnik dinastije na lijevom krilu dok ce Medo biti organizator na sredini. Naprijed BiH.
Havatar

#274 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by Havatar »

Protiv Velsa ce biti neizvjesno dok sam za mec protiv Belgije siguran da ce Bosna pobijediti
stari_rastafari

#275 Re: Vels-BiH,BiH-Belgija

Post by stari_rastafari »

BIlo bi glupo da igraci bojkotuju bilo sta, njima je u cilju da idu na prvenstvo pa kako god. I ja bih volio opet da gledam ljiljane na jos jednom prvenstvu, i nadam se da ne razmisljaju o bilo kakvom bojkotu. Bilo bi lijepo da se mediji okane pominjanja bojkota.
Sto se Safeta tice vise manje sve sam reko na temi o njemu. Nadam se da ce prestat sa svojim ponasanjem.

Od igraca na raspolaganju, da se mene pita izaso bih sa ovakvom ekipom, valjda bi im nekako pojasnio gdje trebaju da stoje na terenu i sta treba da rade, a nisu vala ni glupi, znaju momci igrat lopte, vidio sam Dzeku na jutjub kako suta picigena sa Spahom kod njega u Dubrovniku :D zna mali...; tako da, evo tima:

4-1-4-1
Begovic
Mujdza-Sunjic-Vranjes-Lulic
Besic
Hajrovic-Pjanic-Dzeko(C)-Visca (Tin? :D )
Ibisevic

Ovo je ja mislim jedna zanimljiva postava ;) ako treba obrazlozit, mogu i to...

Iskreno se nadam da Ibisevic nece biti zavaljen na krilu, kao sto se desavalo. Iskreno se nadam da nam nece faliti neki bek. Nadam se pobjedi. :bih:

EDIT: Ova postava samo u ovom slucaju, sad i ovakva, jer situacija nalaze... inace bih uvijek igro 4-3-3 :D
Locked