Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Locked
exliberal-ex

#251 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by exliberal-ex »

karanana wrote:ako srbi hoce krst, srbi ce ga i postaviti. ako dobiju sve dozvole, a ne vidim razlog zasto ih ne bi dobili u svom entitetu, oni ce ga postaviti i nece mu niko nista uraditi. moze na samom pocetku biti nekih negodovanja i polivanja katranom i pokusaja da se odshlepa golfom dvojkom, ali nakon nekog vremena krst ce postati dio pejzaza trebevica. isto kao i kriz na humu. ako srbi hoce, sutra mogu rampu na vracama i lapisnici postaviti i niko im nece nista, ni inzko ni bakir.

budite zahvalni sto su srbi diplomatichni i nekonfliktni pa razumiju da takve neke stvari nisu za sada dobre, pa ih dogadjaju, ali znajte da ako hoce sve to mogu uraditi i ne moze im niko nista.
za krst se slazem za rampu ne....znaju srbi vrlo dobro da od tog famoznog otcjepljenja nema nista, niko ih nebi priznao cak ni majcica srbija....sviranje kurcu eto sta je sva ta prica
Klavikula

#252 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by Klavikula »

arslanbey wrote:Najgori su ovi sto im je sve ok,i sve je dio predizborne kampanje lafo :roll: on bi trpio da mu na glavu vrse nuzdu,samo da bi bilo prividno bratstvo :lol:
koje je onda rjesenje za ovako komplikovanu situaciju u BiH. da se razidjemo ili sta vec?
posvadjas se sa najblizima pa kasnije predjes preko nekih stvari zarad poboljsanja odnosa, a da ne predjes preko ovakvih gluposti kakva je ovaj krst, ako se tako moze nazvati. cista provokacija zarad skupljanja poena pred izbore. rijetko inteligentan potez SNSD-a.

onaj glavonja sto je spreman poginuti da krsta ne bude nije ni svjestan da je upravo namakao par hiljada glasova snagama koje zele dijeliti BiH.

sto se samog krsta tice, zaboli me neka stvar hocel ga biti. nek odgovor bude u vidu polumjeseca i zvijezde, pa opet krst, pa polumjesec i zvijezda i tako nek opasaju kompletno Sarajevo. ne tice me se.

ps. budala je ko kaze da relativizujem. nisu svi isti. onaj ko je pocinio zlocin razlikuje se od onoga sto nije.
astala_vistala

#253 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by astala_vistala »

Sarajevo je veliki grad,gdje su ti Sarajevski magupi ? Horde? Manijaci ? svi se kunu u BiH svaka utakmica bar u znaku patriotizma..Mirza Hatic svaka cast garant je sa Hamerom pokuso da ga icupa :D
jasko_ba

#254 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by jasko_ba »

http://d epo.ba/clanak/119077/osoba-odgovorna-za-postavljanje-krsta-na-zlatistu-je-nekadasnji-kandidat-za-zlatnog-ljiljana
:-)
nasa

#255 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by nasa »

karanana wrote:ako srbi hoce krst, srbi ce ga i postaviti. ako dobiju sve dozvole, a ne vidim razlog zasto ih ne bi dobili u svom entitetu, oni ce ga postaviti i nece mu niko nista uraditi. moze na samom pocetku biti nekih negodovanja i polivanja katranom i pokusaja da se odshlepa golfom dvojkom, ali nakon nekog vremena krst ce postati dio pejzaza trebevica. isto kao i kriz na humu. ako srbi hoce, sutra mogu rampu na vracama i lapisnici postaviti i niko im nece nista, ni inzko ni bakir.

budite zahvalni sto su srbi diplomatichni i nekonfliktni pa razumiju da takve neke stvari nisu za sada dobre, pa ih odgadjaju, ali znajte da ako hoce sve to mogu uraditi i ne moze im niko nista.
pa mozemo i mi svasta ovdje i mogli smo , a ipak nismo
husein_kapetan

#256 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by husein_kapetan »

exliberal-ex wrote:
Opetja033 wrote:
Vama je jedino i preostalo da pateticno pokusavate relativizirati stvari.
NE, nije isti onaj koji je ovaj krst pokupio i onaj koji ga pokusa ukloniti.
A onog krsta gore nece biti, to ti se kunem svim.
Opetja....ako srbi dobiju sve dokumente I dozvole za izgradju tog krsta ti to mislis ici gore I minirat ga , srusit...?
Sta da srbi naprave krstinu na vrhu Trebevica ko sto su hrvati napravili iznad Mostara , sve "legalno" ?
Mogu.. i mislim da će ga napraviti.. a ovi drugi će se sigurno naljutiti.. šta će uraditi ne znam.. ali mislim da će "neko" nakon svega biti "ugrožen"... (dejavu..)
klaki

#257 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by klaki »

Klavikula wrote: sto se samog krsta tice, zaboli me neka stvar hocel ga biti. nek odgovor bude u vidu polumjeseca i zvijezde, pa opet krst, pa polumjesec i zvijezda i tako nek opasaju kompletno Sarajevo. ne tice me se.

ps. budala je ko kaze da relativizujem. nisu svi isti. onaj ko je pocinio zlocin razlikuje se od onoga sto nije.
Sta ce nam to?

Samo ljiljan i nista drugo
Stjui

#258 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by Stjui »

astala_vistala wrote:Sarajevo je veliki grad,gdje su ti Sarajevski magupi ? Horde? Manijaci ? svi se kunu u BiH svaka utakmica bar u znaku patriotizma..Mirza Hatic svaka cast garant je sa Hamerom pokuso da ga icupa :D
svaka čast gospodinu mirzi. svi koji ga napadaju i osuđuju, ne da "relativiziraju",nego jednostavno mrze bošnjake od sve snage.
moa

#259 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by moa »

Mister Yes wrote:
Tofu wrote: Ja sam Bosnjak, mene Alija u Daytonu nije predstavljao jer sam ja apsolutno bio protiv svakog njegovog poteza izuzev referenduma o nezavisnosti, a pogotovo Daytona. Klan Izetbegovica nije imao pravo na to i debelo su prekrsili svoje ovlasti. Tako da se to ne pika.
Ti si onda bio u izrazitoj manjini. Alija i SDA su nadmoćno dobili prve posljeratne izbore i time je narod pokazao da je presretan onim što su Alija i SDA radili u toku rata uključujući i Dayton. Na tim izborima Bošnjaci su ustvari dali legitimitet Daytonu jer su u ogromnoj većini glasali za čovjeka koji je potpisao Dayton.
Dayton nije izglasan na referendumu, vec RBIH. Deyton je nametnut.
Opetja033

#260 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by Opetja033 »

astala_vistala wrote:Sarajevo je veliki grad,gdje su ti Sarajevski magupi ? Horde? Manijaci ? svi se kunu u BiH svaka utakmica bar u znaku patriotizma..Mirza Hatic svaka cast garant je sa Hamerom pokuso da ga icupa :D
Polahko, nece niko sehidski ici gore. Mirza je pokus'o na foru i nije skroz uspjelo (svaka cast momku da se razumijemo).
limeni

#261 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by limeni »

budite zahvalni sto su srbi diplomatichni i nekonfliktni pa razumiju da takve neke stvari nisu za sada dobre, pa ih odgadjaju, ali znajte da ako hoce sve to mogu uraditi i ne moze im niko nista.
tog krsta nece biti to je 100% sigurno..to sto su mostarci dopustili da ga ovi naprave na humu ide njima na dusu ali ovog iznad sarajeva nece biti..ne znam sta srpski politicari zele postici sa ovim, bezveze radikaliziraju bosnjacki narod koji je nakon genocida 92-95 i samara evrope i zapada koji su uz to nagradili agresora svakako vec revoltiran.
kunem vam se da ce bosnjaci u slucaju novog rata postati oni koji nece gledati koga ce ubiti, nakon svega sto se desavalo 92-95, nakon genocida u srebrenici, prijedoru, podrinju, sarajevu, hercegovini i sirom BiH.
bolje je srpskim politicarima pruziti ruku pomirenja umjesto da provociraju Bosnjacki narod.
to za nezavisnost je suplja jer je nece steci bez rata. ne vjerujem da bi Bosnjaci gledali kako kolju povratnike u zvorniku, janji, kozarcu, doboju i mnogim drugim mjestima.
@ svaka cast MIRZA! :bih:
GAU8

#262 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by GAU8 »

Ova tema je dokaz da je potez manilupacije savršeno uspio.

Krst je ko kec na desetku i SDA i SNSD. SDA će malkice ispasti p..ka jer ne smiju uraditi ništa. Ali zapravo ni ne žele, jer savršeno pali taktika izigravanja žrtve.
Dok je SDA, njeno stado će da bude žrtva (naravno, "čobanima" neće faliti ništa).

Dok to ne skontaju nema "sljedećeg level-a"
GAU8

#263 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by GAU8 »

limeni wrote:

tog krsta nece biti to je 100% sigurno..to sto su mostarci dopustili da ga ovi naprave na humu ide njima na dusu ali ovog iznad sarajeva nece biti..ne znam sta srpski politicari zele postici sa ovim, bezveze radikaliziraju bosnjacki narod koji je nakon genocida 92-95 i samara evrope i zapada koji su uz to nagradili agresora svakako vec revoltiran.
kunem vam se da ce bosnjaci u slucaju novog rata postati oni koji nece gledati koga ce ubiti, nakon svega sto se desavalo 92-95, nakon genocida u srebrenici, prijedoru, podrinju, sarajevu, hercegovini i sirom BiH.
bolje je srpskim politicarima pruziti ruku pomirenja umjesto da provociraju Bosnjacki narod.
to za nezavisnost je suplja jer je nece steci bez rata. ne vjerujem da bi Bosnjaci gledali kako kolju povratnike u zvorniku, janji, kozarcu, doboju i mnogim drugim mjestima.
Eto ti ćeš u rat i ginuti.
Hoćeš al u q..cu
dalje

#264 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by dalje »

Darkstorm wrote:Ljudi... ovo se mora srusiti.Ne znam ko je ovako providno pokusao to uraditi nocas, ali ozbiljnijih akcija ce sigurno biti.
.
I onda ces dobiti armirani betonski 2.5 puta veci od ovog.
Jedino neki politicki dogovor...
Mohamad Sissoko

#265 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by Mohamad Sissoko »

Sutra da se pojave tenkovi iznad Sarajeva ovdje bi pola ljudi pričalo o "predizbornoj" :-)
Da bude stvar još upečatljivija dežurni ateisti, forumski, su prvi koji relativiziju i "pljuju" po žrtvama Sarajeva dok ga na brdima ismijavaju razni "početnici".
Tofu

#266 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by Tofu »

karanana wrote:ne vidim razlog zasto ih ne bi dobili u svom entitetu.
Ja ako se dobro sjecam, ja im nisam dao taj entitet, kao ni drugi gradjani i to vecinski na referendumu, prema tome, ako nismo im to mi dali na referendumu, onda se to ne smije priznavati. Znaci onda nikakvo pravo nije na njihovoj strani. Sva je caka tu u nasim glavama. Ti priznajes otimacinu, ja ne. Ako nas bude vecina koja ne priznajemo otimacinu, to je onda jedan veliki korak naprijed u vracanju onog sto je nase. Ako meni sutra ukrade neko mog BMW-a, hocu li ja govoriti da je to njegov i da se on ima pravo vozati, ili cu ga traziti nazad?
Klavikula wrote: onaj glavonja sto je spreman poginuti da krsta ne bude nije ni svjestan da je upravo namakao par hiljada glasova snagama koje zele dijeliti BiH.
Sto se patriotskih snaga tice, sasvim je svejedno bio to glavonja ili cvikonja. Glavonja napravio improviziranu banderu, cvikonja bi tu zidao. Prema tome, stvar je identicna. Zato zasto te zaboli qrac koliko ce oni glasovati dobiti ako si patriota? To mislis da bi se stvari promijenile da umjesto Dodika dodje Tadic, kao sto je umjesto Kostunice dosao Tadic? Jesu se promijenile, Tadic u odnosu na Kostunici je isao ka istom cilju, ali na drugi nacin.

Glavonja je bar hrmpalija, rasista i najveci sljam, neka pokaze stvar kakva zaista jeste.
karanana

#267 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by karanana »

Tofu wrote:
Ja ako se dobro sjecam, ja im nisam dao taj entitet, kao ni drugi gradjani i to vecinski na referendumu, prema tome, ako nismo im to mi dali na referendumu, onda se to ne smije priznavati. Znaci onda nikakvo pravo nije na njihovoj strani. Sva je caka tu u nasim glavama. Ti priznajes otimacinu, ja ne. Ako nas bude vecina koja ne priznajemo otimacinu, to je onda jedan veliki korak naprijed u vracanju onog sto je nase. Ako meni sutra ukrade neko mog BMW-a, hocu li ja govoriti da je to njegov i da se on ima pravo vozati, ili cu ga traziti nazad?

jedno je to sto ti pricas a drugo je stvarnost, a to je da je taj entitet legalan i priznat sa takvim pravima da sutra na trebevicu mogu dici krst od 50 metara ako hoce.
Opetja033

#268 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by Opetja033 »

dalje wrote:
Darkstorm wrote:Ljudi... ovo se mora srusiti.Ne znam ko je ovako providno pokusao to uraditi nocas, ali ozbiljnijih akcija ce sigurno biti.
.
I onda ces dobiti armirani betonski 2.5 puta veci od ovog.
Jedino neki politicki dogovor...
Aha, kao sto se politicki dogovorilo oko svih ostalih cetnickih provokacija. Nema od dogovora nista.
Ne priznaju bosanski jezik u skolama, crkve u dvoristu nane Fate, nove crkve iznad Potocara. Bas su zeljni dogovora. Jedino da im vi mazohisti mozda ponudite da ih usput i oralno zadovoljite? Mozda bi onda bili spremni na dogovor.
Klavikula

#269 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by Klavikula »

klaki wrote:
Klavikula wrote: sto se samog krsta tice, zaboli me neka stvar hocel ga biti. nek odgovor bude u vidu polumjeseca i zvijezde, pa opet krst, pa polumjesec i zvijezda i tako nek opasaju kompletno Sarajevo. ne tice me se.

Sta ce nam to?

Samo ljiljan i nista drugo
pa jbg bacas drugu stranu u trosak, valja praviti tolike orlove :D
limeni

#270 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by limeni »

GAU8 wrote:
limeni wrote:

Eto ti ćeš u rat i ginuti.
Hoćeš al u q..cu
ne znam, daj boze da ga ne bude ali moguce je. hoce li tebe neko pitati gospodine, zelite li da granate lete na vasu zgradu? nema tu hoces neces kad te napadnu to je i 92. bilo tako.
edit: jebo li te sda vise kako ne kontate da srbi imaju cilj da te u rijeku bace mozemo mi glasati i za zelene ili stranku pedera oni svoj cilj nece pomjeriti, jesu li oni krivi za smrt nekoliko hiljada bosnjaka u foci 1939-1945?
Tofu

#271 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by Tofu »

karanana wrote:
Tofu wrote:

jedno je to sto ti pricas a drugo je stvarnost, a to je da je taj entitet legalan i priznat sa takvim pravima da sutra na trebevicu mogu dici krst od 50 metara ako hoce.
I tebi kad ukradu Golfa dvojku i to je stvarnost, da li to znaci da trebas govoriti da je Golf dvojka sad vlasnistvo pljackasa i ne traziti ga nazad? Ne, Golf dvojka je tvoja masina, a to sto su je lopovi ukrali, pa radi na tome da je vratis, a ne pricati okolo pa ona je njihova, imaju sad sva prava na nju? Nemaju.
Hajvan

#272 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by Hajvan »

svi oni koji su kao tolerantni, poserem se ja na to
Cracked

#273 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by Cracked »

Tofu wrote:

Ja sam vec na nekoj temi ovo spomenuo ali da se ponovim: citajte ustav drzave za koju tvrdite da se zalazete, a posebno ko je pristao i potpisao ovakav ustav. Znaci ono sto rade je potpuno zakonito i predizborna kampanja i provokacija, jer drugo se nema sta ponuditi, a i drugo se u ovoj drzavi i ne zeli. Nece ljudi prosperiet i buducnost hoce mrznju i tucanje kamena. Svi ko telad oko krsta a vamo devastirase sve tri strane podjednako cijelu drzavu. Ali koga to briga. Ne vidim da se ljudi ovdje skupljaju da se stane u kraj kriminalu, istjeraju uhljupi. Ne samo dvije metalne sipke. Sutra ce biti nesto drugo. 20 godina hodaju s mrkvom na stapu a magarci bale za njima
Last edited by Cracked on 22/09/2014 16:53, edited 2 times in total.
karanana

#274 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by karanana »

Tofu wrote: I tebi kad ukradu Golfa dvojku i to je stvarnost, da li to znaci da trebas govoriti da je Golf dvojka sad vlasnistvo pljackasa i ne traziti ga nazad? Ne, Golf dvojka je tvoja masina, a to sto su je lopovi ukrali, pa radi na tome da je vratis, a ne pricati okolo pa ona je njihova, imaju sad sva prava na nju? Nemaju.
nije isto. jedino da sam mu u dvojci ostavio saobracajnu i punomoc na njegovo ime i kljuceve u vratima.
Klavikula

#275 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by Klavikula »

Tofu wrote:
Klavikula wrote: onaj glavonja sto je spreman poginuti da krsta ne bude nije ni svjestan da je upravo namakao par hiljada glasova snagama koje zele dijeliti BiH.
Sto se patriotskih snaga tice, sasvim je svejedno bio to glavonja ili cvikonja. Glavonja napravio improviziranu banderu, cvikonja bi tu zidao. Prema tome, stvar je identicna. Zato zasto te zaboli qrac koliko ce oni glasovati dobiti ako si patriota? To mislis da bi se stvari promijenile da umjesto Dodika dodje Tadic, kao sto je umjesto Kostunice dosao Tadic? Jesu se promijenile, Tadic u odnosu na Kostunici je isao ka istom cilju, ali na drugi nacin.

Glavonja je bar hrmpalija, rasista i najveci sljam, neka pokaze stvar kakva zaista jeste.
nisi me shvatio. Srbi imaju de facto svoju drzavu u BiH, bar se tako ponasaju. od nezavisnosti RS-a, naravno, nema nista. suplja prica kao i svaka druga, ali na unutrasnjem planu mogu napraviti potpunu blokadu drzave, a to ne zelimo. zarad toga, preko nekih stvari se mora preci.

generalno gledano, polozaj Srba unutar BiH je poprilicno jak. ako zelimo napredak BiH i njeno jacanje istima se moraju napraviti neki ustupci.

zbog toga je vazno da ti na celo Srba dodju nagodni ljudi.
Locked