Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
smijesni_ste

#251 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci

Post by smijesni_ste »

Al što nas frajer naloži sve lagano...otvori temu i nestade :D
nema me tamo

#252 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci

Post by nema me tamo »

smijesni_ste wrote:Al što nas frajer naloži sve lagano...otvori temu i nestade :D
Pa Emir otvorio temu i otišo na party. :D
klixo

#253 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci

Post by klixo »

Pu jebo vam pas mater balijsku , sve sto je nase pljujete , jestel ikad culi da iko u Bg pljuje po Exit , beer fest i sl. Niste normalno , za vas su cevljanovici vrhunac kulture.
Eto svi svjetski tajkuni su se po zakonu obogatili, hercegovci opljackali Boga oca , al mi slavimo hapsenje nekog tamo bosnje za carinske prevare i sl. , a hercegovci su gospoda znate.
Nije nama dzabe ovakvo stanje , moze nam kancelarka doci na vrh drzave ne bi nam nista bolje bilo, prije bi selefije prihvatila voditi nego ove nase izgubljene slucajeve , makar ne bi kupovali u konzumu vec u bingu.
nema me tamo

#254 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci

Post by nema me tamo »

Jaci exit 10 puta, realno. :D
House

#255 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci

Post by House »

Čevljanovići owns
Saian

#256 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci

Post by Saian »

susc_ovjek wrote:
ilkbahar wrote:
dječak sa šibicama wrote:Ma to mu je samo furka, dok ga Zagi ne utrpa u neki upravi ili nadzorni odbor :oops:
ma kakav fudo u kancelariji, vjetar se vezat ne moze----
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
samo da oplachem :lol: pa odoh citat dalje
Saian

#257 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci

Post by Saian »

wolf07 wrote:"Zlatne kasike" je izmislio Senad Avdic!!!

Ako to vec ne znate onda bi bilo u najmanju ruku korektno s vase strane da to ne pominjete i tako ne sirite laz. A ako necete onda smatram da bi moderacija na ovoj, i brojnim drugim temama gdje se to pominje toliko puta, mogla brisati takve postove a mozda i banovati one koji na taj nacin pisu o prvom Predsjedniku Bosne i Hercegovine. Ne smatram da svi o njemu morate dijeliti moje misljenje, kao sto ni ja ne dijelim vase, ali smatram vrlo neukusnim da se jedna ocigledna laz ponavlja stotinama puta bez ikakve sankcije. Nije u pitanju nikakva glupost tipa "Suljo & Mujo" niti je u pitanju laz o boji necije majice. Rijec je o prvom Predsjedniku i o vrlo krupnoj izmisljotini sljam-novinara radi koje su vrlo cesto, ljudi koji ne znaju istinu, ogorceni na rametli Aliju koji s tom izmisljotinom nema nista.

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaj :lol: mislim da si me fizichki ozlijedio ovim, :lol: :lol:
Saian

#258 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci

Post by Saian »

komentari o fizichkom izgledu odvracaju pozornost i samo kontraefektiraju prilichno bitnu diskusiju i kritiku, na stranu sto su neumjesni i neukusni

a evo i skromni doprinos
Omiljen film i knjiga?

Nemoguće pitanje. U čitanju, posebno, sam karnivorna, nezasitna. Koji žanr, za koju svrhu? Poezija, beletristika, filozofija, drama...? Je li mi važniji Avicenna od Aquinskog ili Aristotela? Dante ili Milton? Grčka mitologija, grčka tragedija ili Shakespeare...? Capote ili šta, Orwell? Kafka ili Marquez ili Roald Dahl? Suvremena ili klasična literatura, pa ti reci. Čitaj Conrada ili Dickensa ili Hemingwaya, ili s druge strane Phlanuka ili Junot Diaza ili Jennifer Egan ili Bret Eason Ellisa? Knut Hamsun ili Aldous Huxley ili Camus? Kako bilo, šta razumjeti bez Biblije ili Talmuda, bez Kur'ana? Razumjeti Miltona ili Dantea ili Rumija? Keats ili E.E.Cummings ili Rilke? Nemoguće pitanje. U filmu također, Bela Tarr ili Tarantino ili Chan-wook Park ili Lars Von Trier ili samo gledaj Kuma dok ga ne memorišeš.

Nemam odgovor na ovo pitanje.
samokazem :D
Troll_Happens

#259 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci

Post by Troll_Happens »

"Mislim da ova vipovska preseravanja ne stoje Sarajevu. Na silu se pokusava proturiti koncept celebrityja u gradu i zemlji koji nikada to nisu fermali.
Ljudi sve vise postaju prazne ljuske, sve nekakvo poziranje, to kafice, vina, kvarcanje, uske hlacice, karirane sulje i galaxy u rukama, a nigdje neke ozbiljne inovativnosti i dostignuca, osim u ovim ublehaskim sferama zivota.
Svaku noc nam dzukele patroliraju oko zgrada, ljudi u smjenama rove po kontejnerima, nestaje vode, plina, gase se preduzeca, ali nekim cudom jaca ovaj kvazi-vipovski pokret. Klasicno raslojavanje."
Svaka cast :thumbup:
rizibizi

#260 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci

Post by rizibizi »

Sarajevo svake godine jednom godisnje ima menstruaciju, pardon SFF, i tokom tog ciklusa prvi sandzacki pilgrimi Ganici isplivaju na povrsinu i obavezno se otvori ili tema o Emini ili tema o babi ili ove godine o Ganicima pilicima u paru. Ovi sto im se dive kako su ovakvi i onakvi kako su uspjesni ti si buraz to platio i ja i svi mi od nasih para su oni zavrsili Oxforde, MIT, MBA i ostale picke materine. Matori Ganic je prodao sta je imao, pa je dobacio do Sarajeva, ali je zato ovdje obezbjedio dovoljno da mu djeca mogu dalje po Londonima, NY i ostalim metropolama. Kako, zasto? Treba mu se priznati iskoristio je trenutak i vrijeme svaka mu cast za razliku od vecine Bosnjaka u tom trenutku. Jedino sto nikad nije uspio je da od ove metle i od sina krmcica napravi nesto, djaba diplome, MBA, DBA, Oxford, NY i jos hiljadu fensi lokacija kad su to dva bolida koji mogu sa svim svojim znanjem da se ovako kurce samo po poseljacenom Sarajevu. Bruka i sramota sta su od onakvog grada napravili svi ti Ganici, Niksici, Izetbegovici, Radoncici, Backovici i ostali. Kako koja godina ide SFF sve vise pada k za usi, a onda ce za par godina na povrsinu da isplivaju informacije kako i na koji nacin je SFF finansiran pa cemo svi da budemo iznenadjeni i da jebemo mamaru Purivatri, Ganicima i ostalima koji su bili ukljuceni u projekat jer su nam prodavali muda pod bubrege i za inkasirali gomilu novca na vlastite racune da se i buduci narastaji mogu skolovati po tim Oxfordima pa da im se dive.
lasta2

#261 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci

Post by lasta2 »

ratnim profiterima su se otvorile do pred rat neslućene šanse.
L u c i f e r

#262 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci

Post by L u c i f e r »

rizibizi wrote:Sarajevo svake godine jednom godisnje ima menstruaciju, pardon SFF, i tokom tog ciklusa prvi sandzacki pilgrimi Ganici isplivaju na povrsinu i obavezno se otvori ili tema o Emini ili tema o babi ili ove godine o Ganicima pilicima u paru. Ovi sto im se dive kako su ovakvi i onakvi kako su uspjesni ti si buraz to platio i ja i svi mi od nasih para su oni zavrsili Oxforde, MIT, MBA i ostale picke materine. Matori Ganic je prodao sta je imao, pa je dobacio do Sarajeva, ali je zato ovdje obezbjedio dovoljno da mu djeca mogu dalje po Londonima, NY i ostalim metropolama. Kako, zasto? Treba mu se priznati iskoristio je trenutak i vrijeme svaka mu cast za razliku od vecine Bosnjaka u tom trenutku. Jedino sto nikad nije uspio je da od ove metle i od sina krmcica napravi nesto, djaba diplome, MBA, DBA, Oxford, NY i jos hiljadu fensi lokacija kad su to dva bolida koji mogu sa svim svojim znanjem da se ovako kurce samo po poseljacenom Sarajevu. Bruka i sramota sta su od onakvog grada napravili svi ti Ganici, Niksici, Izetbegovici, Radoncici, Backovici i ostali. Kako koja godina ide SFF sve vise pada k za usi, a onda ce za par godina na povrsinu da isplivaju informacije kako i na koji nacin je SFF finansiran pa cemo svi da budemo iznenadjeni i da jebemo mamaru Purivatri, Ganicima i ostalima koji su bili ukljuceni u projekat jer su nam prodavali muda pod bubrege i za inkasirali gomilu novca na vlastite racune da se i buduci narastaji mogu skolovati po tim Oxfordima pa da im se dive.
Odličan post. :)
stativa

#263 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci

Post by stativa »

febo_acm wrote:
alanx wrote: Treba istjerati i Arape i Turke, dovesti Njemce da dovedu stoku u red. Ovu kulturu i ova sranja to poslat u Pulu. Posadit fabriku i industriju oruzja gdje god mozemo. Uzmete kuluturu i zabijete je sebi u guzicu. Samo industrija i snaga te vade iz govana, nikakve kurve, kulture, pederi i p. materine.

:lol: :lol: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

post godine
Arteta

#264 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci

Post by Arteta »

nema me tamo wrote:Jaci exit 10 puta, realno. :D
Realno je SFF 10x kulturniji sta se sve moze na Exitu vidjeti.
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#265 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci

Post by Matijevic_Vlado »

realno emina i purivatra zive za sff
Hendrix

#266 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci

Post by Hendrix »

Svake godine isto, Ganić dinastija i sranje oko njih. Zar je više nešto kao nova vijest da će Emina prošetati crvenim tepihom, pa se slikati, pa izjave davati bla bla...ljudi moji to su tabloid vijesti tipa Kim Kardashian i ostalo smeće. Na stranu Oxfordi i ostalo, to je obično PR smeće od vijesti, plaćene biografije u novinama ali poenta je...niko vas ne tjera da to čitate.

I ne znam zašto je Ejup bog otac jer je stručnjak, da, jeste jedan od najvećih stručnjaka u svom području mehanike fluida ali je isto tako i obični bosanski čovjek. Ne znači to da ako je profesor doktor sa MIT da je moralna vertikala, čak štaviše suviše je inteligentan da propusti pljačkanja i mahinaciju na bosanski način te se tome i pridružio odavno.

Pa imao sam i ja profesora na faksu, tito za svoju oblast, legenda, nevjerovatan stručnjak...u privatnom životu pjandura, kockar i prevarant koji se za marku naguzivao gdje je stigo, uzimao poslove ljudima samo da bi ih uništio, blatio ih, uglavnom sve najgore. Ovde ljudi poistovjećuju posao i privatni život, ako je doktor nauka odma je Tito, moralna vertikala, uzor svima nama...rijetki su takvi.
Kemal Malovčić

#267 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci

Post by Kemal Malovčić »

Saian wrote:komentari o fizichkom izgledu odvracaju pozornost i samo kontraefektiraju prilichno bitnu diskusiju i kritiku, na stranu sto su neumjesni i neukusni

a evo i skromni doprinos
Omiljen film i knjiga?

Nemoguće pitanje. U čitanju, posebno, sam karnivorna, nezasitna. Koji žanr, za koju svrhu? Poezija, beletristika, filozofija, drama...? Je li mi važniji Avicenna od Aquinskog ili Aristotela? Dante ili Milton? Grčka mitologija, grčka tragedija ili Shakespeare...? Capote ili šta, Orwell? Kafka ili Marquez ili Roald Dahl? Suvremena ili klasična literatura, pa ti reci. Čitaj Conrada ili Dickensa ili Hemingwaya, ili s druge strane Phlanuka ili Junot Diaza ili Jennifer Egan ili Bret Eason Ellisa? Knut Hamsun ili Aldous Huxley ili Camus? Kako bilo, šta razumjeti bez Biblije ili Talmuda, bez Kur'ana? Razumjeti Miltona ili Dantea ili Rumija? Keats ili E.E.Cummings ili Rilke? Nemoguće pitanje. U filmu također, Bela Tarr ili Tarantino ili Chan-wook Park ili Lars Von Trier ili samo gledaj Kuma dok ga ne memorišeš.

Nemam odgovor na ovo pitanje.
samokazem :D
UMRO SAM
vade_mecum

#268 Re: Emir i Emina Ganić - Jako obrazovani Bošnjaci

Post by vade_mecum »

Arteta wrote:
nema me tamo wrote:Jaci exit 10 puta, realno. :D
Realno je SFF 10x kulturniji sta se sve moze na Exitu vidjeti.
realno, sve i jedan muzicki festival je takav. ako nije, onda qrcu ne valja :D

evo i teme #11 :-D
Locked