Debljina-problem u vezi

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
dale cooper

#251 Re: Debljina-problem u vezi

Post by dale cooper »

sherbett wrote:Ne kažem da je bio ružan..al bilo je i ima ljepših..doduše to je tako individualno
Normalno, vjerovatno kod nekih žena dobija i dodatni popust zato što je Francuz. :sladoled: :D
Jokericious

#252 Re: Debljina-problem u vezi

Post by Jokericious »

Milloni wrote:
S4mpion wrote:Ovdje, izgleda, pojedini nisu skontali funkciju "Alan Delon" fazona. Taj fazon više govori o njoj i njenom statusu u društvu. Momak ju je prihvatio s nadom da će se cura promijeniti na bolje, ali šipak... Cura propada u očima društva i ne želi da učini ništa da se to promijeni, a neka osnova svakog čovjeka je da se izbori za dobro mjesto u društvu.

I nemojte opet priču "što ulazite u vezu s nekim ako ga želite mijenjat", niko nikoga ne prihvati 100% takvog kakav je, i svako očekuje promjene(kakve-takve).

Ma dajjj.. nevezano za temu...

Valjda čovjek treba da bude zadovoljan samim sobom, da ga boli neka stvar za društvo..

Vala sherbett i ja se čitav dan pitam, što li je on ideal nekog muškarca, meni baš ružan
A tebe kao ne zanima sta drugi misle o tebi? Vama zenama je bolan bitno i da imate boljeg momka/muza od drugarica. Samo se poredite. Pusti suplju.
S4mpion

#253 Re: Debljina-problem u vezi

Post by S4mpion »

Milloni wrote:
Ma dajjj.. nevezano za temu...

Valjda čovjek treba da bude zadovoljan samim sobom, da ga boli neka stvar za društvo..
Da ga boli neka stvar za društvo!?

Ne, to nije čovjek, ili je čovjek sa poremećajem u ponašanju.

I ti mariš za stav društva više nego što misliš.

(slavni primjer) :D
Vidiš, ti si sigurno zadovoljna sama sobom kada u kući hodaš u trenerci, ali u toj trenerci sigurno ne bi izašla u grad, jer te je ipak briga da društvo ne kaže da si seljanka i papanka i sl... To je onaj stav i briga za tuđe mišljenje, ali ne brini, svi normalni ljudi brinu za tuđe mišljenje(do neke mjere). :zoka:
dale cooper

#254 Re: Debljina-problem u vezi

Post by dale cooper »

Što i ti valjaš gluposti, to je nevjerovatno.
Big Ang

#255 Re: Debljina-problem u vezi

Post by Big Ang »

dale cooper wrote:Što i ti valjaš gluposti, to je nevjerovatno.
:lol: :lol: :lol:
Anestezija

#256 Re: Debljina-problem u vezi

Post by Anestezija »

nije dobro ni kad su ko manekenke, rebra se vide s Tabije,šetaš s mrsavom nekom na Čaršiji njoj golubovi bacaju...
kurko_dokoljenko

#257 Re: Debljina-problem u vezi

Post by kurko_dokoljenko »

ja najvolim te debele i ruzne sto hin niko nece
alkalna_baterija

#258 Re: Debljina-problem u vezi

Post by alkalna_baterija »

jao nicka :lol: šok i nevjerica! :D
S4mpion

#259 Re: Debljina-problem u vezi

Post by S4mpion »

Nisam te mislio uvrijedit kad sam prozvao ljude koji nosaju trenerku po gradu, stvarno nije namjerno, izvini. :novine:
dale cooper

#260 Re: Debljina-problem u vezi

Post by dale cooper »

S4mpion wrote:
Nisam te mislio uvrijedit kad sam prozvao ljude koji nosaju trenerku po gradu, stvarno nije namjerno, izvini. :novine:
Eto...sad se ljutiš. A govoriš kako je cura od ovog tipa trebala bez pogovora da primi dobronamjerni
savjet, a ti sam to nećeš.
S4mpion

#261 Re: Debljina-problem u vezi

Post by S4mpion »

dale cooper wrote:
S4mpion wrote: Nisam te mislio uvrijedit kad sam prozvao ljude koji nosaju trenerku po gradu, stvarno nije namjerno, izvini. :novine:
Eto...sad se ljutiš. A govoriš kako je cura od ovog tipa trebala bez pogovora da primi dobronamjerni
savjet, a ti sam to nećeš.
Ma ne ljutim se, taman posla, samo halali. :zoka:
kurko_dokoljenko

#262 Re: Debljina-problem u vezi

debele noge s ramena ne spadaju
S4mpion

#263 Re: Debljina-problem u vezi

Post by S4mpion »

Milloni wrote:E tvoj slavni primjer sa trenerkom ne pali kod mene :) Izađem u trenerci, znam još normalnih koje to isto rade.
I stvarno me boli briga hoće li neko na osnovu moje trenerke reći da sam papanka i seljanka.

A pošto se mi žene poredimo, odoh sad da nabijam postove ne mogu ove druge imati više :)
Nebitno za poentu, trenerka je samo rekvizit.

I dalje stoji da se itekako svaka normalna osoba oslanja na društvo i mišljenje društva, dio su kulture, a kulturu diktira društvo, tačnije, način života njegovih pripadnika. Uveliko određuje pogled na život, jer, za razliku od životinja koje djeluju instinktivno, čovjek mora UČITI(od nekoga) svoje ponašanje i mora UČITI kulturu svog društva, jer ljudi istu ne stiču rođenjem.

Gledaš serije, filmove, slušaš muziku, koristiš šminku, oblačiš specifičnu odjeću, znaj da si dio masovne kulture zasnovane baš od strane društva.

Dakle, normalan član društva ne može biti neovisan od društva i društvenih stavova.
Mustang1

#264 Re: Debljina-problem u vezi

Post by Mustang1 »

Sto nadjete debele ako vam smeta njihova debljina :D
dale cooper

#265 Re: Debljina-problem u vezi

Post by dale cooper »

Jebote... :facepalm:
kurko_dokoljenko

#266 Re: Debljina-problem u vezi

Mustang1 wrote:Sto nadjete debele ako vam smeta njihova debljina :D
mlohavom ku*** i dlaka smeta ... od biraca nema jebaca
S4mpion

#267 Re: Debljina-problem u vezi

Post by S4mpion »

sherbett wrote: a izvini Mr. S4vršeni, šta fali trenirci u gradu?
Ženske nekad bolje izgledaju u njoj nego u nečem drugom. Je li to za neke sramota? to su oni u frakovima i krinolinama što im smeta trenirka u gradu? Sve ravno iz Schonbrunna stigli? ne razumijem. Pa nije pidžama da je neprikladno, nego trenirka. I da, nemam problem sa time da izađem u trenirci u grad. Kad mi je udobno, najbolja sam si. Kad sam si najbolja, najljepša sam si i kad mi guza nesputano mrda u trenirci, baš sam si i sexy, i sa svime time više privlačim nego kad se utegnem u nešto u čemu ne mogu da dišem, i vrijeme za kavu ili na suncu provedem stavljajući fasadu na facu i sav ostali kreč da bi ja društvu bila prihvatljiva, jer ipak, šetam gradom dok me seljačine komentiraju i postavljaju mi norme i određuju način i stil života jer nemaju svoj, a ni pametnija posla.
Da, zaboli me što društvo misli dokle god ja to smatram ispravnim, vodeći se svim etičkim načelima usađenim odgojem. a ono kako me nisu odgajali jest da brinem što drugi misli. A zaista su me odgajali da budem pristojna, umjerena i primjerena. Pre svega, da svoju glavu koristim za mišljenje, ne tuđu.
Pa eto, sama si dala odgovor, trenerka ti je OK, ali pidžama ti je neprikladna za grad, jer društvo je izdiktiralo tu normu koju ti poštuješ i ne znam stvarno zašto je toliko teško priznati da se vodimo normama KOJE SMO NAUČILI i koje KONSTANTNO UČIMO od društva :? To je osnova sociologije.
Saian

#268 Re: Debljina-problem u vezi

Post by Saian »

Image

samo taj rad
dale cooper

#269 Re: Debljina-problem u vezi

Post by dale cooper »

Saian wrote:Image

samo taj rad
Image
S4mpion

#270 Re: Debljina-problem u vezi

Post by S4mpion »

samo taj rad
:lol: :D
KPNCTNJAH

#271 Re: Debljina-problem u vezi

Post by KPNCTNJAH »

samo taj rad
Zaboravih sta sam htio napisati, al' hajd' da i ja citiram :gunjastajl:
azurna_obala

#272 Re: Debljina-problem u vezi

Post by azurna_obala »

Izlazak u trenerci u grad za muškarca ili ženu je užas živi... :oops:

A ovaj koju muku muči sa trebom koja ne haje za vlastiti izgled...
ja mislim da se ona postidjela i iz tog svog stida i prkosa, čega li već, možda i ponosa neće da se javi.
Ipak si joj dao do znanja da tebi smetaju njeni kg, a što ona nije bila spremna čuti.

Ljudi teško prihvataju bilo čije savjete ili dobronamjerne kritike, to shvataju kao lični napad na njihov integritet i suverenitet :D tako da je lakše okrenuti glavu od problema, nego se suočiti sa istim.
A niko ne voli promjene, jer promjena znači i malo se potruditi i oznojiti. Onako im je sigurnije biti u već poznatom fazonu i ćumurat ko zna dokle.

Dok njoj samoj ne klikne u glavi, nema fajde.
uglavnomja

#273 Re: Debljina-problem u vezi

Post by uglavnomja »

Slafrok i vikleri do granapa :D
Mustang1

#274 Re: Debljina-problem u vezi

Post by Mustang1 »

Ja ne izlazim iz trenerke ili sorca osim kad je praznik 8-)
azurna_obala

#275 Re: Debljina-problem u vezi

Post by azurna_obala »

Mustang1 wrote:Ja ne izlazim iz trenerke ili sorca osim kad je praznik 8-)
šorc bi možda i mog'o proć, samo da nije onaj karirani :D plus japanke :cry: :idea: :lol:
Locked