25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Havatar

#251 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by Havatar »

lauferlaufer wrote:
Jbg, ne znam da je iko spominjao da trebamo pustiti Irance jer su "braca". Koliko znam, spominjalo se u kontekstu sprecavanja Nigerije da zauzme drugo mjesto... u inat FIFI, sudijama, Sepu, masonima i sta ti ja znam.

Ali nek si ti religiju i zatucane Bosnje spomenuo.
:thumbup:
Logovan

#252 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by Logovan »

lauferlaufer wrote: Jbg, ne znam da je iko spominjao da trebamo pustiti Irance jer su "braca". Koliko znam, spominjalo se u kontekstu sprecavanja Nigerije da zauzme drugo mjesto... u inat FIFI, sudijama, Sepu, masonima i sta ti ja znam.

Jao kakav bi nam to uspjeh bio. Bili bi veoma ponosni kada bi porazom zajebali Nigeriju. :skoljka: Dajte ba prestanite pisati ovakve gluposti. Nismo došli na SP da zajebemo nekog protivnika porazom i to u inat Fifi i ostalim.
Edin H.

#253 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by Edin H. »

Irance treba zgaziti i pokazati im da su zalutali na Svjetsko prvenstvo, a ne da mi zavrsimo kao cetvrta outsiderska reprezentacija, bez obzira sto ne mozemo proci u zavrsnicu.
lauferlaufer

#254 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by lauferlaufer »

Logovan wrote:
lauferlaufer wrote: Jbg, ne znam da je iko spominjao da trebamo pustiti Irance jer su "braca". Koliko znam, spominjalo se u kontekstu sprecavanja Nigerije da zauzme drugo mjesto... u inat FIFI, sudijama, Sepu, masonima i sta ti ja znam.

Jao kakav bi nam to uspjeh bio. Bili bi veoma ponosni kada bi porazom zajebali Nigeriju. :skoljka: Dajte ba prestanite pisati ovakve gluposti. Nismo došli na SP da zajebemo nekog protivnika porazom i to u inat Fifi i ostalim.
Nema moj post veze sa pustanjem ili nepustanjem, vec o pojedincima koji jedva docekaju da uvedu religiju u diskusiju. Lahko bi bilo zamisliti slijedecih nekoliko stranica sa postovima o reisu, zavjeri protiv muslimana i ISIS.

Ja bih licno volio da ih ponizimo i casno napustimo Brazil.
Logovan

#255 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by Logovan »

lauferlaufer wrote: Nema moj post veze sa pustanjem ili nepustanjem, vec o pojedincima koji jedva docekaju da uvedu religiju u diskusiju. Lahko bi bilo zamisliti slijedecih nekoliko stranica sa postovima o reisu, zavjeri protiv muslimana i ISIS.

Ja bih licno volio da ih ponizimo i casno napustimo Brazil.
Ok. Bio sam siguran da sam naletio na još jednog koji voli reprezentaciju a želi joj poraz zbog nekog tamo retardiranog razloga. Izvinjavam se.
denimb

#256 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by denimb »

Znaci hajmo malo i religiju uvesti u pricu, hajmo pecinski ljudi nista bolje se ni ne ocekuje na kraju od kvazi navijaca koji se pojavise ne znam ni sam odakle...

I danas kazem jaranu, zalim samo za vremenom koliko god lose bilo, kad su oni koji vole fudbal bili uz reprezentaciju i kad su Jakirevici, i razni Kerkezi igrali...

Psujte malo Dzeki, malo Spahi...bujrum primitivci obicni, prizeljkujte poraz, pustanje Iranu.

Majku...neka, ban se ne isplati dobiti zbog vas!!!
SmokingMan

#257 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by SmokingMan »

Edin H. wrote:Irance treba zgaziti i pokazati im da su zalutali na Svjetsko prvenstvo, a ne da mi zavrsimo kao cetvrta outsiderska reprezentacija, bez obzira sto ne mozemo proci u zavrsnicu.
Vratiti ih u njihovu realnost pa neka igraju sa Jordanom,Uzbekistanom,Tadžikistanom,barem u toj situaciji neće morati igrati sa 10-oricom u zadnjoj liniji.Po meni ubjedljivo najgora i najdefanzivnija reprezentacija,sa naravno najlošijom igrom,gol samo mogu zabiti pukom srećom.Ali očekujem da se otvore protiv nas,još naši ako budu u elementu,neće se oni provesti dobro... 8-)
Djuro11

#258 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by Djuro11 »

Edin H. wrote:Irance treba zgaziti i pokazati im da su zalutali na Svjetsko prvenstvo, a ne da mi zavrsimo kao cetvrta outsiderska reprezentacija, bez obzira sto ne mozemo proci u zavrsnicu.
+ Dokazati da smo osteceni.Vidi kradju protiv Nigerije.U naletu bijesa sam rekao da treba izgubiti od Irana.No mi igramo za cast.I neka pokazemo da znamo igrati.Igrati na pobjedu protiv Irana

Nema veze ako Nigerija ode u osminu finala.Tamo ce ih cekati Francuska pa da vidimo kako ce s njima izaci na kraj
Zatamnjena stakla

#259 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by Zatamnjena stakla »

Ubacit Avdukića i zdra'o.
Edin H.

#260 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by Edin H. »

SmokingMan wrote:
Vratiti ih u njihovu realnost pa neka igraju sa Jordanom,Uzbekistanom,Tadžikistanom,barem u toj situaciji neće morati igrati sa 10-oricom u zadnjoj liniji.Po meni ubjedljivo najgora i najdefanzivnija reprezentacija,sa naravno najlošijom igrom,gol samo mogu zabiti pukom srećom.Ali očekujem da se otvore protiv nas,još naši ako budu u elementu,neće se oni provesti dobro... 8-)
Ma samo ne znam sa kakvim sastavom ce Pape igrati ovu utakmicu.
Droog

#261 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by Droog »

Najjace je sto sam od par drugova cuo poslije utakmice Iran-Arg, kazu et' kao, zao im Irana. :D
Ja umalo umro nisam! Jest...trebali su da pobjede Arg 1:0 i da pred utakmicu sa nama (tad smo jos bili u igri) udju sa 4 boda!
Eto njima zao...heeeeeeeeeej zao nam Irana koji ce sve uraditi da nas mlatne! Zao ti tvog sportskog "neprijatelja"! Konkurenta za 2. mjesto (ponavljam, tada jos nije ni pocela utakmica BiH-Nig)

A nama kao zao... :D
Cudno u najmanju ruku...

O ovim komentarima na fb recimo ("Trebamo ih pustiti da nas pobjede 10-0 (pazi sad) u inat FIFI i Nigeriji." :D ) ne treba trositi puno rijeci! :run:

Znaci, nakantati ih (jer nece se oni zatvoriti kao protiv Arg i Nig) i utrpat im čvrku!
Ako nista da ne budemo zadnji u grupi...da ne kazu ljudi da smo zalutali na SP...pa nismo Honduras! :D
Droog

#262 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by Droog »

Edin H. wrote:
SmokingMan wrote:
Ma samo ne znam sa kakvim sastavom ce Pape igrati ovu utakmicu.
Vjeruj da ni on ne zna... :D
hillbill

#263 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by hillbill »

ocekujem da safet izvede nas naj bolji sastav.....bez lijevog i desnog beka.kad malo bolje razmislim ne treba nam ni zadnji vezni.vezni red tss ibricic hadzic.u napadu avdija i ko se dobrovoljno prijavi.
hillbill

#264 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by hillbill »

emmir1 wrote:Šampioni smo u pljuvanju i stavljanju na stub srama.

Znači prvi krivac za poraz je Safet , ona formacija je bila veleizdaja , za onako nešto bi ga u Sjevernoj Koreji pogubili jer je izdao narod.

Drugi je sudija , brutalno smo pokradeni i da sudija nije nas pokrao , ne bi ni Safet spasio Nigeriju od 3 komada u mreži...

Sada glavu gore , idemo dalje.

Ako protiv irana ubaci Hadžica ili Vršajevica , onda treba ga sačekati na aerodromu i objasniti mu da ne može da se tako ismijavaju oni koje vole reprezentaciju.

Znači ovo očekujem

Begovic

Mujdža/ Vranješ
Kolašinac

Spahić
Bičakčić

Bešić
Pjanić
Hajrovic
Višća / Lulic

Džeko
Vedo

Misimović nije loše igrao , ali kontam da je umoran jer je odigrao 90 minuta prije 3 dana

Ako Miske igra , onda Vedo na klupu i da krenemo sa jednim napadačem.
ma daj...... sta ce nam kolasinac.....nije igrao protv nigerije....a da igra protv irana
condy

#265 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by condy »

Smješni su oni koji misle da mi možemo nakantati Iran :)

Iran je u toj utakmici bliže pobjedi jer su naši momci očigledno iscrpljeni i razočarani.

Ova dva poraza još neke nisu razuvjerili, pa misle i dalje da smo neka fudbalska " sila " koja može tamo neki Iran nakantati.
samkoF

#266 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by samkoF »

Slazem se edine s tobom, samo ne znam kako cemo to uciniti kad u dosadasnjim utakmicama smo vidjeli da su iranci izvukli bolji rezultat nego mi sa nigerijom a plus I argentini su pruzili jaci otpor nego mi.Po toj igri dosada ja ne vidim kako mi to mozemo razbiti irance , mozda jedino da oni krenu na sve il nista od samog pocetka I da mi zabijemo prvi gol I kontrama ih dokrajcimo.A za to treba pogoditi I dobru taktiku I posloziti spremnu ekipu sa trkacima a ja iskreno ne vjerujem da je safet sposoban to izvesti.
realan 100

#267 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by realan 100 »

Realno će biti teška utakmica.

Iran je pokazao 2 lica : jedno protiv Nigerije ,a drugo protiv Argentine.
Protiv Nigerije izbijali loptu što dalje od gola i igrali na remi. Iz našeg ugla gledano , ma možemo im dati 5 komada, slabi su.
Protiv Argentine igrali autobus i stidljive kontre. U drugom poluvremenu su se oslobodili i imali par zicer šansi. Trebali su pobjediti ! Nisu imali sreće.

Prema tome, u ovoj utakmici je moguć troznak.
drndalo

#268 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by drndalo »

Nemojmo pretjerivati, Iran je mozda izvukao bolji rezultat sa Argentinom, ali zato sto oni nisu kao mi gledali kako da ih iznenadjujuce klepimo, pa smo i imali nekog nadigravanja s njima, a Iran je tamo isao da po mogucnosti izgubi sa 1:0, ako se vec ne moze do 0:0...

Daleko od toga da su tarabe, jer na Svjetskom taraba nema, i da se mogu gaziti (osim ako ne bi imali dan i pristup kao mi protiv Nigerije, a nama da se potrefi dan i pristup kao Holandiji u prvoj tekmi), ali da se mogu pobijediti sa nasim sadasnjim snagama, mogu... Da li moze i sa nasim sadasnjim mentalnim mogucnostima, vidjecemo...

Na kraju krajeva, ako su nasi motivirani da malo poprave utisak pred svjetskim navijacima, na prvom ikada velikom takmicenju, i da ne cekaju kao Alzir na tu prigodu, potrudice se... Ako nece, jebat Hin, neka ih se pamti kao "generaciju velikih neispunjenih ocekivanja"...
condy

#269 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by condy »

Dnevni avaz je definitivno najveće smeće od novine.

Naslov teksta u maniru ove novine : Grobna tišina i prijeteći pogledi :-)

" Čak su i prijeteći pogledi Emira Spahića postali svakodnevnica priprema tokom kojih je kapiten više kovao planove o tome kako novinarima što više onemogućiti da našoj javnosti objektivno prenesu šta se dešava, umjesto da razmišlja kako zaustaviti Argentince i Nigerijce "

Nije ni čudo što ovakvu novinarsku gamad bojkotuju...prijetećim pogledi i kovanje planova, ja debila....imam i ja kritike na račun igre Spahića i smatram ga odgovornim za poraz od Nigerije, ali to ne znači da ga treba javno vješati i omalovažavati. Kazna je klupa a ne iživljavanje na čovjeku.
realan 100

#270 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by realan 100 »

Definitivno, pobjeđuju ekipe koje imaju organizovan sastav, jasnu taktiku.
Vidimo po reprezentacijama Meksika, Čilea, Kameruna i drugih , gdje nema "nekih" zvijezda, da igraju na kartu jasne taktike i kolektivne igre. To donosi rezultat.
condy

#271 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by condy »

drndalo wrote: Na kraju krajeva, ako su nasi motivirani da malo poprave utisak pred svjetskim navijacima, na prvom ikada velikom takmicenju, i da ne cekaju kao Alzir na tu prigodu, potrudice se... Ako nece, jebat Hin, neka ih se pamti kao "generaciju velikih neispunjenih ocekivanja"...
Meni je to najjači adut u utakmici sa Iranom, da proradi inat i da zapnu na toj utakmici. :)
mO k3

#272 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by mO k3 »

Necu ni da gledam ovu katastrofu , idem rostiljati
condy

#273 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by condy »

realan 100 wrote:Definitivno, pobjeđuju ekipe koje imaju organizovan sastav, jasnu taktiku.
Vidimo po reprezentacijama Meksika, Čilea, Kameruna i drugih , gdje nema "nekih" zvijezda, da igraju na kartu jasne taktike i kolektivne igre. To donosi rezultat.
Kameruna :?

Da nisi mislio na Ganu, slični su :D
drndalo

#274 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by drndalo »

condy wrote:Dnevni avaz je definitivno najveće smeće od novine.

Naslov teksta u maniru ove novine : Grobna tišina i prijeteći pogledi :-)
Jebote, dugo ti je trebalo da skontas da je Avaz smece... :shock:

A redovni izvjestaji kako Pjanic kod nene pojede tepsiju zeljanice ? A paparazzo snimci Salihamidzica kako sa svojom Ester ide na kupanje na Jablanicko, nosi lubenicu, i ima "Ugarak" papuce za plazu...?
realan 100

#275 Re: 25. Juni 2014. 18:00 Bosna i Hercegovina vs. Iran

Post by realan 100 »

:)
Hvala condy. Jeste Gana.
Kako su igrali protiv Njemačke, haos !!!
Locked