BHT HD
Moderator: anex
- Nogatrans
#252 Re: BHT HD
Ma ljudi nesto sam poredio ovaj HD sa Eurosport HD ma ni blizu majke mi. Slika jeste dobra nema price,al poredeci sa Eurosportom HD,National Geografijom itd nije to to...
- cenecimoveocino
#253 Re: BHT HD
Vjerovatno je bitrate manji,mozda je do toga.Nogatrans wrote:Ma ljudi nesto sam poredio ovaj HD sa Eurosport HD ma ni blizu majke mi. Slika jeste dobra nema price,al poredeci sa Eurosportom HD,National Geografijom itd nije to to...
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
- Kal El
#254 Re: BHT HD
Upravu siNogatrans wrote:Ma ljudi nesto sam poredio ovaj HD sa Eurosport HD ma ni blizu majke mi. Slika jeste dobra nema price,al poredeci sa Eurosportom HD,National Geografijom itd nije to to...
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#255 Re: BHT HD
E veceras jeste...fantasticna slika!!!!Nogatrans wrote:Ma ljudi nesto sam poredio ovaj HD sa Eurosport HD ma ni blizu majke mi. Slika jeste dobra nema price,al poredeci sa Eurosportom HD,National Geografijom itd nije to to...
-
smijesni_ste
#256 Re: BHT HD
Evo ga zaključaše sve izgleda osim BHT-a....tačno sam znao čim sam ja se zainteresirao oko ovog....NotoriousBIG wrote:
Danke! Hehee, ma kod mene dere sve, 150+
! Hm, pa vidi malo u settings, moduse slike, imas obicno na LCD-LED tamo moduse - sport, cinema, standard, itd.
![]()
Np, uzivajdok se boje ne rastope
! Kod mene na HSu odlicna slika na BH HD full hd 1080i
!
Ovo sto gledamo je 1080i (i=interlaced), vise o tome ispod, 1080p (p=progressive)
- Quaresma
#257 Re: BHT HD
i ovaj 'obicni kanal' dobio malu dozu bolje kvalitetekucniljubimac wrote:Pošto ni u ludilu im(bhtelekomu) neću doplatiti pare da otključaju besplatan kanal.
Da pitam ko konta fol, jel' i ovaj "obični" BHT popravio malo sliku, znam da ono hd pored njega nema veze s tim, al' mi izgleda slika bolje nego inače, il' je do piva
- sprej
#258 Re: BHT HD
Nego trza li Vama ponekad signal tj. malo slika postane kockasta ?
- NotoriousBIG
#259 Re: BHT HD
Ostavili su FACE HD, Al Jazzeru HDsmijesni_ste wrote:
Evo ga zaključaše sve izgleda osim BHT-a....tačno sam znao čim sam ja se zainteresirao oko ovog....![]()
Tako je, ja nisam odmah obratio paznju na to kod HS-a, imaju 3 BHT-a, BHT - analogni, BHT digitalni SD, BHT digitalni HD,Kal El wrote: Kod mene na HS-u ima BHT,BHT SD i BHT HD, možda i kod vas ima?
Slika je bolja nego prije na ovim običnim.
1. BHT analogni - nema logo HD, slika ko fiksnim telefonom da snimas
2. BHT digitalni SD - ima logo HD, al nije HD, 576i je, i bolja je slika naravno u odnosu na ovaj bez loga HD - analognog, ovo nije ko fiksni, al eto ko neki noviji telefon slabije rezolucije
3. BHT digitalni HD - pravi HD, 1080i, perverzija u odnosu 1-2
- shalla
#261 Re: BHT HD
Jel i dalje imate problema sa neuskladjenoscu tona i slike?
Kod mene na telemachu je ok pa reko da vidim jel se kod vas popravila situacija?
Sent from my HTC One
Kod mene na telemachu je ok pa reko da vidim jel se kod vas popravila situacija?
Sent from my HTC One
- Harry Lime
#263 Re: BHT HD
Kod HS-a je besplatan HD, samo moras imati TV (LCD sa DVB-c tunerom i MPEG-4 dekoderom) da bi mogao gledati. CRT-ovi su proslost. Ubacili su i BHT SD (konvertovani HD na nizu rezoluciju), i to nije los potez, jer se moze gledati preko SD stb-a, abolji je nego prijasnji BHT.kucniljubimac wrote:Ja nemam taj BHT SD, imam BHT HD al' traže da im se plati i mogu da naduvaju.Kal El wrote:Kod mene na HS-u ima BHT,BHT SD i BHT HD, možda i kod vas ima?kucniljubimac wrote:Pošto ni u ludilu im(bhtelekomu) neću doplatiti pare da otključaju besplatan kanal.
Da pitam ko konta fol, jel' i ovaj "obični" BHT popravio malo sliku, znam da ono hd pored njega nema veze s tim, al' mi izgleda slika bolje nego inače, il' je do piva
Slika je bolja nego prije na ovim običnim.
Mislim na ovaj BHT što ga na spajalicu možeš uhvatiti, slika mi izgleda bolje nije aman zaman al' nije ni ona drla od prije pa pitam je li poboljšano to?
-
The Realist
#264 Re: BHT HD
Na početku bilo, ali mislim da sinoć nisam to primjetio.shalla wrote:Jel i dalje imate problema sa neuskladjenoscu tona i slike?
Sent from my HTC One
- N.N.
#265 Re: BHT HD
Meni je sinoc dobro bilo, nije bilo frke ni sa slikom ni sa tonom 
- Europe_
#266 Re: BHT HD
bht samo proslijedjuje sliku iz brazila koja dolazi u HD formatu. nikakve filozofije tu nema, oni niti mogu niti imaju opremu za proizvodnju HD signala.
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#267 Re: BHT HD
Sinoc dnevnik bio u HD-u...Europe_ wrote:bht samo proslijedjuje sliku iz brazila koja dolazi u HD formatu. nikakve filozofije tu nema, oni niti mogu niti imaju opremu za proizvodnju HD signala.
- Europe_
#268 Re: BHT HD
cisto sumnjam. oni nemaju para da naprave ijedan prilog u HD tehnologiji. Znas li ti koliko kostaju te kamere koje proizvode HD sliku...ccccSlo Burner wrote:Sinoc dnevnik bio u HD-u...Europe_ wrote:bht samo proslijedjuje sliku iz brazila koja dolazi u HD formatu. nikakve filozofije tu nema, oni niti mogu niti imaju opremu za proizvodnju HD signala.
- DaysleepeR
#269 Re: BHT HD
već 10 godina su sve TV kamere HD. pa mobiteli su već 5 godina HD. nije do kamera, do sve ostalog je na šta se kamera prikopča...
ako već ne znate, nemojte onako lupati teorije sviju vam
-
amal1
#270 Re: BHT HD
ključaj temuDaysleepeR wrote:već 10 godina su sve TV kamere HD. pa mobiteli su već 5 godina HD. nije do kamera, do sve ostalog je na šta se kamera prikopča...
- Europe_
#271 Re: Odg: BHT HD
malo se raspitaj koliko te kamere kostaju pa onda pametuj.DaysleepeR wrote:već 10 godina su sve TV kamere HD. pa mobiteli su već 5 godina HD. nije do kamera, do sve ostalog je na šta se kamera prikopča...
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
-
Jose_Mourinho
#272 Re: Odg: BHT HD
Ne pricaj gluposti, oprema u bhtu je za muzeja a ne za ozbiljnog emitovanja a još tek hdaDaysleepeR wrote:već 10 godina su sve TV kamere HD. pa mobiteli su već 5 godina HD. nije do kamera, do sve ostalog je na šta se kamera prikopča...
I neznam sto djabe gluposti valjas svaki dan i neki dan si govorio da ne može HD preko analogne kablovske pa tako nas dosta gleda
-
staradis
#273 Re: BHT HD
Dobili su nedavno dio opreme zato se i popravila situacija. Dio su i kupili.
- DaysleepeR
#274 Re: BHT HD
pametnjakovići ja sam u televizijskom poslu skoro deceniju...
ubijte se momentalno
ubijte se momentalno
-
Jose_Mourinho
#275 Re: Odg: BHT HD
Jesi jesi vidi se koliko dezinformacija dajes, oba puta si dobro fulio kad si davo te informacije iz svoje strukeDaysleepeR wrote:pametnjakovići ja sam u televizijskom poslu skoro deceniju...
ubijte se momentalno