Sta najbolje udaje zenu?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
sheilak

#251 Re: Sta najbolje udaje zenu?

Post by sheilak »

thea wrote:Opet se zaobilazi tema, sta udaje zenu?

muskarac pita?
dama bira!

Nasla sam neke odgovore, da zenu udaje dobrota, bogobojaznost, skromnost,...
sve je ovo individualno i ne moze se kategorisati pod sta zenu udaje?

Svako, tko se ozenio udao, cesto se sjecaju na nacin kako i gdje su upoznali partnera, cesto je to bila neke direktna ljubav, ja sam licno cula puno muskaraca koji su mi rekli, kad sam moju zenu upoznao odmah sam znao da je ona PRAVA.

idem za zenu, to se osjeti. HEMIJA

svi imaju mane, niko nije perfektan, ali ako se ljudi jedno drugom dopadaju generalno onda je tu kraj. :)
thea, volim citati tvoje postove.
sha_ba

#252 Re: Sta najbolje udaje zenu?

Post by sha_ba »

nista dusevna dobrota/ljepota? :zoka:

:mrgreen:
thea

#253 Re: Sta najbolje udaje zenu?

Post by thea »

:D hvala
animals

#254 Re: Sta najbolje udaje zenu?

Post by animals »

Poslije ovi vasi postova, sad mi je jasnije zasto ste neudate :D :D
thea

#255 Re: Sta najbolje udaje zenu?

Post by thea »

Muskarac koji se osjeca kao LAV pored zene on nju zeni.
SaraFina

#256 Re: Sta najbolje udaje zenu?

Post by SaraFina »

Što lav?

Ne kontam..

Ona fora da me prebaci preko ledja i odvuče u svoju pećinu? Davno je to bilo aktuealno.

Ja iskreno ne bi voljela lavove, tigrove i slične zvjeri pored sebe.
Nekog ravnopravnog i skladnog partnera.
madner

#257 Re: Sta najbolje udaje zenu?

Post by madner »

Ravnopravan i skladan, kakav oksimoron. :D
WildRedRose

#258 Re: Sta najbolje udaje zenu?

Post by WildRedRose »

Kakva ravnopravnost, zna se k'o drva cjepa, a ko ih reda :mrgreen:
S4mpion

#259 Re: Sta najbolje udaje zenu?

Post by S4mpion »

Lav pored žene? :-?
To ne važi za muškarce koji su stalno lavovi. :D
thea

#260 Re: Sta najbolje udaje zenu?

Post by thea »

Mozes ti pricati sta hoces, ali da se muskarac osjeca kao LAV:

Znaci da ga zena pazi, njeguje, mazi, pazi kucu, odgaja djecu, gradi kucu, duplo se vise investira od muskarca.

Znas kako lav u prirodi, priskoci da pomogne ubiti zivotinju lavici kad ona ne moze, na nasu zalost to je tako, pitajte muskarce koji imaju '60-70 godina svaki ce ti reci da mu se zena duplo vise investirala u braku.

i to je ziva istina, ako zena nije jaka, onda tu nema ni dobre kuce, jake porodice.
Big Ang

#261 Re: Sta najbolje udaje zenu?

Post by Big Ang »

thea wrote:Mozes ti pricati sta hoces, ali da se muskarac osjeca kao LAV:

Znaci da ga zena pazi, njeguje, mazi, pazi kucu, odgaja djecu, gradi kucu, duplo se vise investira od muskarca.

Znas kako lav u prirodi, priskoci da pomogne ubiti zivotinju lavici kad ona ne moze, na nasu zalost to je tako, pitajte muskarce koji imaju '60-70 godina svaki ce ti reci da mu se zena duplo vise investirala u braku.

i to je ziva istina, ako zena nije jaka, onda tu nema ni dobre kuce, jake porodice.

ja ...ne znam ... kako vako? :facepalm:
registrovana onako

#262 Re: Sta najbolje udaje zenu?

Post by registrovana onako »

andriceva-gospodjica wrote:
Kako se najbolje prodajete, odnosno sta nudite na trzistu, koje kvalitete i koje kvalitete trazite od muskaraca da bi razmisljale o braku s njim?
Registrovah se s nadimkom koji odrazava dio mog stanja i razmisljanja na datu temu.
Prije petnaestak godina kad sam dobila prvu ponudu za brak bila sam kcerka lokalnog privrednika cije je samo ime privlacilo sve sto pozelis. Ponudu za brak sam odbila jer sam bila premlada i jer nisam nikad bila nacisto koga privlacim ja a koga novac mojih roditelja. Gadio mi se brak moje sestre s likom koji se javno hvalisao sta je ulovio.

Islo mi je to na zivce pa sam otisla od kuce, prekinula sve veze s tim dijelom zivota u zelji da sama nesto ostvarim i da me ljudi dozivljavaju kao jedinstvenu osobu.

Studirala sam ziveci oskudno, nasla posao jos dok sam studirala. Promijenila u toku ovih godina desetak radnih mjesta, stalno i polako se penjuci i na platnom spisku i na nivou odgovornosti.

Bila sam i ostala uvijek izuzetno komunikativna, aktivna, druzeljubiva i uvijek sam trazila drustvo i ljubav. Pokusavala sam ostvariti stabilnu vezu ali to je u mom slucaju jednostavno nemoguca misija.

Dakle, imam sve sto treba bilo kome u skoro svim uslovima zivota da bi zivio dobro. Licna i opsta higijena, kuhanje, briga o sebi i drugima, sposobnost suosjecanja blabla...sve to ne znaci nista. Nisam fukara ni rodjenjem (roditelji jos uvijek zive solidno i rade kao pcelice) a i tokom godina rada sam ustedila vise nego pristojnu ustedjevinu s kojom mogu poceti novi zivot bilo gdje ali sve to ne znaci opet nista.

Zenu u vecini slucajeva najbolje udaje slucajnost, neki lucidni trenutak bez previse razmisljanja. Ili dobro razradjena strategija kakva se u dosta porodica prenosi s majke na kcerku, pri cemu se gleda iskljucivo prakticna racunica.

Kvalitete od muskarca koje sam ja trazila jednostavno vise ne vjerujem da postoje. Stabilnost, samostalnost, urednost, poriv da radi na sebi u svakom smislu, da se ne plasi zivota, da ne kmeci majci i o majci.
Vec deset godina mi razni ljudi trube da necu naci licnu srecu s muskarcem s ovih prostora. Mozda jos i to da probam.
Inace cu otici u vlastitu istoriju slicno Andricevoj junakinji a ne mogu reci da bas o tome sanjam :cry:
:D
lua

#263 Re: Sta najbolje udaje zenu?

Post by lua »

Majke mi opis k'o iz Sulejmana Veličantvenog
ema_

#264 Re: Sta najbolje udaje zenu?

Post by ema_ »

Ženu najbolje udaje želja za udajom, simple as that. Moglo bi se referat o tome, al ona koja zna šta želi (doduše, imati 639276 kriterija unaprijed osuđuje ju na soliranje bez obzira što ih zna napamet), znat će vrlo dobro i kako to ostvariti.
Big Ang

#265 Re: Sta najbolje udaje zenu?

Post by Big Ang »

ema_ wrote:Ženu najbolje udaje želja za udajom, simple as that. Moglo bi se referat o tome, al ona koja zna šta želi (doduše, imati 639276 kriterija unaprijed osuđuje ju na soliranje bez obzira što ih zna napamet), znat će vrlo dobro i kako to ostvariti.

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
SaraFina

#266 Re: Sta najbolje udaje zenu?

Post by SaraFina »

Ja koliko znam lavovi su Kraljevi zivotinja.

Znači muškarac Lav po tvojoj definiciji bi trebao biti : samostalan, jak, organiziran, sposoban i finsnsijski stabilan.
Zena takvom muškarcu je ukras, majka njegove djece, njegovana i lijepa.
Ovo što si ti opisala je zena lavica i muškarac beskičmenjak.

Ovaj plijen i ubijanje u prenesenom znacenju ne kontam najbolje doduše.

Ako ću miješati maltar mislim da mi njegova pomoć neće trebati ni da zakoljem i operutam kokošku.
registrovana onako

#267 Re: Sta najbolje udaje zenu?

Post by registrovana onako »

lua wrote:Majke mi opis k'o iz Sulejmana Veličantvenog
:lol:
lua

#268 Re: Sta najbolje udaje zenu?

Post by lua »

Ja sam neki dan popravila mašinu za pranje suđa dok je "lav" s gađenjem stajao iznad moje glave i čudio se KAKO! :D
ema_

#269 Re: Sta najbolje udaje zenu?

Post by ema_ »

Big Ang wrote:
ema_ wrote:Ženu najbolje udaje želja za udajom, simple as that. Moglo bi se referat o tome, al ona koja zna šta želi (doduše, imati 639276 kriterija unaprijed osuđuje ju na soliranje bez obzira što ih zna napamet), znat će vrlo dobro i kako to ostvariti.

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Nisam nikad vidjela toliko thumbsupova na jednom mjestu :koluta:

Hvala :kiss: :namigusa:
WildRedRose

#270 Re: Sta najbolje udaje zenu?

Post by WildRedRose »

lua wrote:Ja sam neki dan popravila mašinu za pranje suđa dok je "lav" s gađenjem stajao iznad moje glave i čudio se KAKO! :D
:lol: :lol: i ja uzivam u tim majstorijama. cekic, sarafciger, samo reci sta treba :mrgreen:
lua

#271 Re: Sta najbolje udaje zenu?

Post by lua »

WildRedRose wrote:
lua wrote:Ja sam neki dan popravila mašinu za pranje suđa dok je "lav" s gađenjem stajao iznad moje glave i čudio se KAKO! :D
:lol: :lol: i ja uzivam u tim majstorijama. cekic, sarafciger, samo reci sta treba :mrgreen:
Daj nam čekić da ti pokažemo ko je muško. :mrgreen:
Big Ang

#272 Re: Sta najbolje udaje zenu?

Post by Big Ang »

Pa Ema, rekla si najveću istinu. Dovoljno se osvrnuti oko sebe da vidiš da je tako. :D :kiss:
WildRedRose

#273 Re: Sta najbolje udaje zenu?

Post by WildRedRose »

vezano za temu, najveca je greska opterecavati se sa tim.. Bolje i sam ostati, nego se udati za bilo koga jer eto ''kuca bioloski sat'' :roll: :mrgreen:
edo_79

#274 Re: Sta najbolje udaje zenu?

Post by edo_79 »

SaraFina wrote:

Ja koliko znam lavovi su Kraljevi zivotinja.

Znači muškarac Lav po tvojoj definiciji bi trebao biti : samostalan, jak, organiziran, sposoban i finsnsijski stabilan.
Zena takvom muškarcu je ukras, majka njegove djece, njegovana i lijepa.
Ovo što si ti opisala je zena lavica i muškarac beskičmenjak.

Ovaj plijen i ubijanje u prenesenom znacenju ne kontam najbolje doduše.

Ako ću miješati maltar mislim da mi njegova pomoć neće trebati ni da zakoljem i operutam kokošku.
Đes ti majke ti vidjela lava da diže kredit kad hoće ubit zebru? Il da mu lavica ide na manikir u hladovinu ispod hrasta.

Ti kontaš onako kako bi ti voljela, a ono što ti ne ide u prilog jednostavno kažeš ne kontam....

Ti zaklat i operutat kokošku :pisnuo: :plač
klixoris

#275 Re: Sta najbolje udaje zenu?

Post by klixoris »

Tako sam i ja neki dan ceprkao nesto oko auta a "lavica" virila preko mene (zanima je sta to sarafam) pa je neocekivano dobila potiljkom u zube kad sam se ispravio (nisam ni skontao da mi bukvalno visi iznad glave) :lol:
Last edited by klixoris on 10/06/2014 11:16, edited 1 time in total.
Post Reply