Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika BiH?!

Locked
Drinski

#251 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by Drinski »

@eluna
bolji je komšija normalan nego terorista koji god da je .............. bolji i komšija vanzemaljac koji me poštuje i cijeni, nego rođena mati ako me maltretira
a kako te ti arapi malteretiraju?
I ako je tako, zasto onda ne potjeramo one komsije iz RS koji nas isto tako maltrertiraju?
de ohladi više drinski :roll:
Pa ne citaj moje postove ako ti se ne sviđa.
emko1234

#252 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by emko1234 »

Opetja033 wrote:Citav svijet hrli da privuce arapske investicije i svjez novac u okolnostima ovakve ekonomske situacije, pola zapadne Europe pravi posebne program kako bi se razvilo trziste islamskih finansija - samo ova nasa sakica dezurnih islamofoba u svemu sto ima veze sa arapskim zemljama vide opasnost. Kombinacija stoljetne islamofobija i kompleksa nize vrijednosti - ovisno ko pljuje.

Ali slobodno nastavite pljuvati. Sada ste manjina (islamofobi opcenito). Mozete misliti na sta ce vam zivot liciti kada se dosele barem desetine hiljada Arapa. :mrgreen:
bravo majmune, evo ti banana. :kiss:

prvo musliman sam, drugo ova tema nema veze s islamofobijom. pricamo o dolasku ljudi koji ne nose nista od ovoga sto si pobrojao. trece, ne dolaze arapi nego kuvajcani. cetvrto, arapi o kojima ti pricas vise pomazu jednu srbiju nego nas kao bracu po vjeri. prema tome za te arape me zaboli kurac.
cetvrto, mozda ce tebi supkouvlakacu zivot biti promjenjen kad dodju arapi, moj nece biti sigurno promjenje.
i peto, mazgove jedan, ko i sekunde poznaje arape o kojim ti pricas, zna da se ti arapi i islam kao religija i stil zivota ne mogu stavit u istu recenicu.
tvoji arapi = kocka, zene, droga, alkohol, pedofilija. oni s islamom veze nemaju.
i veci su islamofobi po djelima nego seselj i karadžić zajedno.
Drinski

#253 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by Drinski »

emko1234 wrote: trece, ne dolaze arapi nego kuvajcani.
pa čekajte sad, jel dolaze Arapi ili Kuvajćani?
Opetja033

#254 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by Opetja033 »

emko1234 wrote:bravo majmune, evo ti banana. :kiss:
Sta ima internet mangupe, vidim nema koga nisi popljuvao na ovoj temi. Sta je problem? Zena nervira ali joj ne smijes pisnuti i ne jebe te ni 5%? Decko mozda? Ili su ti pak roditelji dali zabranu izlaska? Radne kolege vrse mobbing na poslu? Mislis da si mangup time sto vrijedjas a sakriven si ispred svoga ekrana? Izbacivanje frustracija na forumu nije nikako ni dobra ni ucinkovita terapija.
Neko dirao?
Banane mozes dijeliti svojim dragim ukucanima i porodici. Muskim ili zenskim clanovima. Ti biraj, mene ne interesuje.
Last edited by Opetja033 on 03/06/2014 16:02, edited 2 times in total.
Opetja033

#255 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by Opetja033 »

Drinski wrote:
emko1234 wrote: trece, ne dolaze arapi nego kuvajcani.
pa čekajte sad, jel dolaze Arapi ili Kuvajćani?
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Aj tek sada vidjeh ovu nebulozu. Strucnjak po pitanju Arapa, nema sta. Kakva glupost! :lol:
Fact

#256 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by Fact »

šta se razbacujete sa bananama,a vidi što je zdravo:
Image
Bodkin

#257 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by Bodkin »

BHCluster wrote:
Bodkin wrote: i nabijem na kurac sve te tvoje hiljade arapa. cuj kakav ce im zivot biti :lol:
Hos mochi? Znas li ti bolan kolika ti chuna mora da budi da bih sve ove navedne nachunio? :lol:
jednog po jednog 8-) :D
emko1234

#258 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by emko1234 »

Opetja033 wrote:
emko1234 wrote:bravo majmune, evo ti banana. :kiss:
Sta ima internet mangupe, vidim nema koga nisi popljuvao na ovoj temi. Sta je problem? Zena nervira ali joj ne smijes pisnuti i ne jebe te ni 5%? Decko mozda? Ili su ti pak roditelji dali zabranu izlaska? Radne kolege vrse mobbing na poslu? Mislis da si mangup time sto vrijedjas a sakriven si ispred svoga ekrana? Izbacivanje frustracija na forumu nije nikako ni dobra ni ucinkovita terapija.
Neko dirao?
Banane mozes dijeliti svojim dragim ukucanima i porodici. Muskim ili zenskim clanovima. Ti biraj, mene ne interesuje.
pa ti si za banane, il sta je jedu magarci? sargarepu?
say_cheese

#259 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by say_cheese »

emko1234 wrote:... koji je procitao u novinama i ubjedjuje mene koji sam 2 ljeta, po 5 mjeseci u sklopu jednog projekta, proveo s tim ljudima. gledao ih kako jedu, kako kupuju, kako pricaju, kako se ponasaju za stolom, kako trose pare i sve ostalo.
Kad god pomislis da ne moze gore, Emko se pojavi na ekranu :-)

Sta kazes, 2 ljeta po 5 mjeseci? Aferim, majstore. Ja sam 5 godina u Middle East i jos uvijek imam hiljadu i jedan upitnik po pitanju tradicije i kulture. Covjek uci kroz iskustva, imam prijatelje lokalce, ali daleko od toga da bih se uzdigla na nivo etnologa.

Bice da je do mene :( nemam tvoj kapacitet, da u roku od 10 mjeseci skupim i proucim tradicijsku kulturu jednog naroda, pa makar to bilo odokativno. Joooj Emko, divim ti se :lol:
insomnia78

#260 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by insomnia78 »

Jel s audijem is'o?
Sta kaze ne Arapi, Kuvajcani
:D :D

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
reis1

#261 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by reis1 »

400 miliona Arapa dolazi u Bosnu. Svi ce se preseliti ovamo, obzirom da nestaje nafte, i da dole u pustinji uslova za zivot vise nema. Ovi sada sto dolaze, to su obicno samo scout-i, a onda nadolazi pravi imigracioni val.
cenecimoveocino

#262 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by cenecimoveocino »

reis1 wrote:400 miliona Arapa dolazi u Bosnu. Svi ce se preseliti ovamo, obzirom da nestaje nafte, i da dole u pustinji uslova za zivot vise nema. Ovi sada sto dolaze, to su obicno samo scout-i, a onda nadolazi pravi imigracioni val.
OMG kada dolaze?

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
insomnia78

#263 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by insomnia78 »

Tu su oni vec
Sve oni zlocinci iz Sirije, s bradama i zamotanim debelim zenama
Čoek hin već vidio nekidan

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
sluga_okupatora

#264 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by sluga_okupatora »

Mile Ronhil aka Tarabic je predvidio ovu navalu dZiHatlija iz najnizih slojeva drustva, njihov monstruozni plan je provaljen :D
hellue

#265 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by hellue »

cenecimoveocino wrote:
reis1 wrote:400 miliona Arapa dolazi u Bosnu. Svi ce se preseliti ovamo, obzirom da nestaje nafte, i da dole u pustinji uslova za zivot vise nema. Ovi sada sto dolaze, to su obicno samo scout-i, a onda nadolazi pravi imigracioni val.
OMG kada dolaze?

Oni su vec medju nama :-) :-) :D
arslanbey

#266 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by arslanbey »

Sarajlijka wrote:Neka ostave pare, neka grade hotele, sto da ne. Samo neka ne ostanu u BiH :)
wow slazem se :D
reis1

#267 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by reis1 »

cenecimoveocino wrote:
OMG kada dolaze?

Ovo sada je samo izvidnica, a onda ide prvi stvarni val izmedju 2015.-2019., drugi val izmedju 2022.-2025., i ako ostane mjesta, treci val 2029.-2037.

95% stanovnika BiH ce za 20 godina ciniti Arapi.
Alfons Kauders

#268 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by Alfons Kauders »

reis1 wrote:
cenecimoveocino wrote:
OMG kada dolaze?

Ovo sada je samo izvidnica, a onda ide prvi stvarni val izmedju 2015.-2019., drugi val izmedju 2022.-2025., i ako ostane mjesta, treci val 2029.-2037.

95% stanovnika BiH ce za 20 godina ciniti Arapi.
hoce kurac

opet ce HDZ lazirat popis da ispadne 15% hrvata kraj 400 miliona arapa
Hafis

#269 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by Hafis »

Nekako ste mi na ovoj temi podvojeni. Tipično bosanski.
Jeste lii da vam dođu ti arapi i da se fino družite i akobogda i orodite, ili bi da vam dolaze, ali samo turistički?

Recimo u nas se Irci u polako infiltriraju u Međugorje, počevši od organiziranja dolazaka, ali i sve većom kupovinom nekretnina i pokretanjem svog biznisa. A sjećam se kad su počeli dolaziti kao turisti.
Doduše, k'o ljudi su ono baš pravo Irci. 80% vremena su pijani ili polupijani.
reis1

#270 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by reis1 »

...Naše ulice kojima su nekad razdragano koračale ljetne haljine i kratke suknje, danas su preplavljene nikabima i kratkim pantalonama. Arapski jezik na gradskim ulicama odavno je već postao učestaliji od bosanskog, a u pojedinim naseljima naš maternji jezik se uopšte više ne može čuti. A mi? Tromi, apatični i merhametli kakvi jesmo, sav taj proces okupacije našeg grada smo mirno posmatrali i čak pokazivali toplu dobrodošlicu svojim novim sugrađanima za koje smo se nadali da će upotpuniti kolorit Sarajeva...

Image
Last edited by reis1 on 03/06/2014 17:19, edited 1 time in total.
Fact

#271 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by Fact »

Hafis wrote: Doduše, k'o ljudi su ono baš pravo Irci. 80% vremena su pijani ili polupijani.
Možda su i to Arapi? :?
Fact

#272 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by Fact »

Hafis

#273 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by Hafis »

Fact wrote:
Hafis wrote: Doduše, k'o ljudi su ono baš pravo Irci. 80% vremena su pijani ili polupijani.
Ma jok. Svi riđi i pjegavi do posljednjeg.
MOSALJOZE

#274 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by MOSALJOZE »

Za vikend sam se na svoje oči uvjerio kako "rijeke ljudi" odoeš prema UAE,da mogu piti
Alfons Kauders

#275 Re: Arapska naselja oko Sarajeva- nova etnička slika Bi

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
Fact wrote:
Ma jok. Svi riđi i pjegavi do posljednjeg.
pa to su... to su... albino arapi!!! bijela al kaida?!

brzo, javite galijasevicu i radoncicu

hafise, de nam ba nadji dole kakvih menadzera po medjugorju, da izmisle kakvu slicnu atrakciju za arape... mozemo sebilj pretvori u cabu ili sta ja znam... na vjernicima je fakat lako uzet pare, a vi ste dole ispekli zanat skoro ko i saudijci...
Locked