40-ti rođendan legende - GOLF

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
tango zulu

#251 Re: 40-ti rođendan legende - GOLF

Post by tango zulu »

sve će to švabe pokupovat
vjerovatno ovdje do nekih nije još došla informacija da su oni vlasnici: Rols-Rojsa, Bentlija, Bugatija, Lamorginija....i šta dalje pričat....ovo malo fukare što drže francuzi i italijani će samo do sebe propast
tango zulu

#252 Re: 40-ti rođendan legende - GOLF

Post by tango zulu »

direstraits0078 wrote:Ako pažljivije pročitaš tekst, vidjećeš da se ovaj golf ne proizvodi. Za razliku od Megana, koji se proizvodi i dere guzove mnogo jačim vozilima na Ringu. Uključujući i golfa.
nemoj reć dvaput
direstraits0078

#253 Re: 40-ti rođendan legende - GOLF

Post by direstraits0078 »

Tkanton wrote:
citroen xm wrote:@Golfista

Ne poredi C5 sa premium jer nije premium. Poredi ga sa Pasatom. Tu je bolji.

Megan i Golf se itekako mogu porediti po svim osnovama. Samo je Golf noviji 3 godine pa je možda bolji u nekim stvarima, ali brzo će novi Megan.

Laguna nije nimalo gora od Pasata.
MOzda nova laguna, ja sam govorio za lagunu i passat iz 2007 g i tu je totalna razlika, za klasu je losija od unutrasnjosti, osjecaja voznje, buke motora i td
Laguna iz 2008. je Laguna 3. Passat iz 2007 je b6. Usporedbe radi, passat je pretrpio izmjene na motorima, i to zbog lošeg projektovanja, laguna još uvijek ima isti tip motora. Passat ima izraženiju buku u kabini. To nije subjektivna slika. To su činjenice.

A subjektivno gledajući, probao sam i jedno i drugo. Laguna je sasvim ravnopravna, u mnogim aspektima bolja od passata istog godišta.
direstraits0078

#254 Re: 40-ti rođendan legende - GOLF

tango zulu wrote:
direstraits0078 wrote:Ako pažljivije pročitaš tekst, vidjećeš da se ovaj golf ne proizvodi. Za razliku od Megana, koji se proizvodi i dere guzove mnogo jačim vozilima na Ringu. Uključujući i golfa.
nemoj reć dvaput

Nema se šta reći, stoji ti u tekstu. Valjda nije problem pročitati?
tango zulu

#255 Re: 40-ti rođendan legende - GOLF

Post by tango zulu »

direstraits0078 wrote:
tango zulu wrote:
nemoj reć dvaput

Nema se šta reći, stoji ti u tekstu. Valjda nije problem pročitati?
nisam ja reko da ne stoji
nego jesil siguran da nećeući u proizvodnju
do sada je bilo kamara takvih slučajeva...danas koncept-sutra u prodaji
direstraits0078

#256 Re: 40-ti rođendan legende - GOLF

Ne tvrdi niko da neće u proizvodnju, mada su šanse minimalne. Tvrdi se da je Megane brži. Što stoji. Dakle, vozila koja se proizvode se upoređuju.
tango zulu

#257 Re: 40-ti rođendan legende - GOLF

Post by tango zulu »

ajd čitaj pažljivo i ovaj je piso kako dolazi kao neki megan koji će biti brži i od lamba, u pm :lol: :lol:
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#258 Re: 40-ti rođendan legende - GOLF

Post by mali_milojica »

tango zulu wrote:sve će to švabe pokupovat
vjerovatno ovdje do nekih nije još došla informacija da su oni vlasnici: Rols-Rojsa, Bentlija, Bugatija, Lamorginija....i šta dalje pričat....ovo malo fukare što drže francuzi i italijani će samo do sebe propast
Propast ce Ferrari :pisnuo:
direstraits0078

#259 Re: 40-ti rođendan legende - GOLF

tango zulu wrote:ajd čitaj pažljivo i ovaj je piso kako dolazi kao neki megan koji će biti brži i od lamba, u pm :lol: :lol:
Cilj je 7'45" BTG. Sačekajmo 16. juni. ;)
Čak i 7'50" je brže od vremena koje je postavio Lamborghini Gallardo LP 560-4. A Seat je otišao ispod 8'. Što je opet brže nego li porsche 911 carrera s. :D
mali_milojica

#260 Re: 40-ti rođendan legende - GOLF

Post by mali_milojica »

direstraits0078 wrote:
tango zulu wrote:ajd čitaj pažljivo i ovaj je piso kako dolazi kao neki megan koji će biti brži i od lamba, u pm :lol: :lol:
Cilj je 7'45" BTG. Sačekajmo 16. juni. ;)
Čak i 7'50" je brže od vremena koje je postavio Lamborghini Gallardo LP 560-4. A Seat je otišao ispod 8'. Što je opet brže nego li porsche 911 carrera s. :D
Ili BMW M3 CSL :D
Negdje sam iskopao ovo
Image
:D
Last edited by mali_milojica on 08/06/2014 11:48, edited 1 time in total.
jefferson

#261 Re: 40-ti rođendan legende - GOLF

Post by jefferson »

nisam ja reko da ne stoji
nego jesil siguran da nećeući u proizvodnju
do sada je bilo kamara takvih slučajeva...danas koncept-sutra u prodaji
Nece uci u proizvodnju jer sta ce onda sa Audijem?
Druga stvar, nije samo Renault Megane konkurencija Golfu.
N anekim trzistima Golf R ulazi u klasu gdje su konkurencija Subaru WRX i Mitsubishi Lancer EVO, tu tek nema sanse.
Nisu tu problem motori (2.0TSI je izvrstan motor) koliko je problem pogon na sve tockove koji nije u rangu sa jednim Subaruom, Mitsubishijem i slicno.
Tkanton

#262 Re: 40-ti rođendan legende - GOLF

Post by Tkanton »

direstraits0078 wrote:
Tkanton wrote:
citroen xm wrote:@Golfista

Ne poredi C5 sa premium jer nije premium. Poredi ga sa Pasatom. Tu je bolji.

Megan i Golf se itekako mogu porediti po svim osnovama. Samo je Golf noviji 3 godine pa je možda bolji u nekim stvarima, ali brzo će novi Megan.

Laguna nije nimalo gora od Pasata.
MOzda nova laguna, ja sam govorio za lagunu i passat iz 2007 g i tu je totalna razlika, za klasu je losija od unutrasnjosti, osjecaja voznje, buke motora i td
Laguna iz 2008. je Laguna 3. Passat iz 2007 je b6. Usporedbe radi, passat je pretrpio izmjene na motorima, i to zbog lošeg projektovanja, laguna još uvijek ima isti tip motora. Passat ima izraženiju buku u kabini. To nije subjektivna slika. To su činjenice.

A subjektivno gledajući, probao sam i jedno i drugo. Laguna je sasvim ravnopravna, u mnogim aspektima bolja od passata istog godišta.
De bolan ne provaljuj se, to je ko da ja kazem da je passat sad konkurencija Bmw ili mercedesu
citroen xm

#263 Re: 40-ti rođendan legende - GOLF

Post by citroen xm »

Ovde se ti provaljuješ.
direstraits0078

#264 Re: 40-ti rođendan legende - GOLF

Passat je konkurencija škodi superb. S tim što u škodi dobiješ više prostora za manje para.
jefferson

#265 Re: 40-ti rođendan legende - GOLF

Post by jefferson »

De bolan ne provaljuj se, to je ko da ja kazem da je passat sad konkurencija Bmw ili mercedesu
Passat B6 sa 20 TDI PD motorom je auto za nostalgicare. Ne znas cega vise trosi, ulja ili goriva :lol:
mali_milojica

#266 Re: 40-ti rođendan legende - GOLF

Post by mali_milojica »

Sasvim je normalno da motor trosi vise od litar ulja na 1000 km.
Pise u VW brosurama i knjigama koje dobijes uz auto.
:D
tango zulu

#267 Re: 40-ti rođendan legende - GOLF

Post by tango zulu »

mali_milojica wrote:
neće propast, nedo bog, dobar je to brand
ali će ga kupit švabe, kao i Lambo kada se i preporodio i bilježi najbolje stanje od svog postojanja
kao i Rols-Rojs...najbolje prodaje zadnjih godina u svojoj historiji, a opšta kriza i ekonomska i u auto industriji, kada neke francuske i italijanske firme su nadomak propadanja
švabo je to bolan
btw šupljare priče o Mišelinu
gdje to francuzi i italijani kao i svi ostali idu za sisteme ubrizgavanja
nije li BOSH gigant nad gigantima
mali_milojica

#268 Re: 40-ti rođendan legende - GOLF

Post by mali_milojica »

tango zulu wrote:
mali_milojica wrote:
ali će ga kupit švabe, kao i Lambo kada se i preporodio i bilježi najbolje stanje od svog postojanja
kao i Rols-Rojs...najbolje prodaje zadnjih godina u svojoj historiji, a opšta kriza i ekonomska i u auto industriji, kada neke francuske i italijanske firme su nadomak propadanja
švabo je to bolan
Hocemo li ponovo?
Hocemo.
:pisnuo:
jefferson

#269 Re: 40-ti rođendan legende - GOLF

Post by jefferson »

tango zulu wrote:
mali_milojica wrote:
švabo je to bolan
Neki fakat nemaju elementarnog poznavanja automobilske industrije.
Prvi auto u serijskoj prozivodnji sa dizelom i direktnim ubrizgavanjem: FIAT Croma
Prvi auto sa common-rail dizel ubrzgavanjem: Alfa 156 1.9JTD
Prvi auto sa direktnim ubrizgavanjem benzina u serijskoj proizvodnji: Mitsubishi Carisma GDI.
tango zulu

#270 Re: 40-ti rođendan legende - GOLF

Post by tango zulu »

jefferson wrote: Neki fakat nemaju elementarnog poznavanja automobilske industrije.
u čemu je tvoj problem
sve što se ugrađuje u francuske i italijanske kršine a vezano za sisteme ubrizgavanje nosi ugravirano BOSH

a ko je za Alfu radio taj sistem.....da nije Magneti Mareli ???? :lol: :lol:
jefferson

#271 Re: 40-ti rođendan legende - GOLF

Post by jefferson »

tango zulu wrote:
jefferson wrote: Neki fakat nemaju elementarnog poznavanja automobilske industrije.
u čemu je tvoj problem
sve što se ugrađuje u francuske i italijanske kršine a vezano za sisteme ubrizgavanje nosi ugravirano BOSH
Prvo, pise se BOSCH.
Drugo to nije tacno, nose naziv i Hitachi i slicno.
BOSCH, kao i Siemens, Hitachi, Delphi, TRW, Magnetti-Marelli ne razvijaju sami te sisteme, nego zajedno sa proizvodjacem.
Proizvodjac je taj koji konstruise motor, i obraca se firmi po svom izboru da zajedno prave odredjeni sistem ubrizgavanja.
Tako je i sa mjenjacima, turbinama, itd, itd.
Kada vec spominjes FIAT i Bosch, Bosch je morao masne pare platiti da otkupi pravo na patent, jer je FIAT bio vlasnik patenta.
Tako svaki put kada upalis svoj VW, ili Mercedes, ili Audi, ne zaboravi da je to italijan skontao a ne njemac :lol:
Last edited by jefferson on 08/06/2014 15:38, edited 1 time in total.
tango zulu

#272 Re: 40-ti rođendan legende - GOLF

Post by tango zulu »

jefferson wrote:
tango zulu wrote:
u čemu je tvoj problem
Prvo, pise se BOSCH.
BOSCH, kao i Siemens, Hitachi, Delphi, TRW, Magnetti-Marelli ne razvijaju sami te sisteme, nego zajedno sa proizvodjacem.
Proizvodjac je taj koji konstruise motor, i obraca se firmi po svom izboru da zajedno prave odredjeni sistem ubrizgavanja.
bla, bla
ja kažem da 90% auta bilo koje marke na sistemima ubrizgavanja danas imaju ugravirano BOSCH
jefferson

#273 Re: 40-ti rođendan legende - GOLF

Post by jefferson »

Prvo, pise se BOSCH.
bla, bla
ja kažem da 90% auta bilo koje marke na sistemima ubrizgavanja danas imaju ugravirano BOSCH
E ako si ti to rekao, onda mora da je tako :lol:
Ali zato 100% VW motora pokrece americka turbina a boga mi i podosta njih i americki i japanski mjenjaci :D
tango zulu

#274 Re: 40-ti rođendan legende - GOLF

Post by tango zulu »

jefferson wrote:
Prvo, pise se BOSCH.
bla, bla
Ali zato 100% VW motora pokrece americka turbina a boga mi i podosta njih i americki i japanski mjenjaci :D
:lol: :lol:
i đesu tu francuzi i italijani :cry:
jefferson

#275 Re: 40-ti rođendan legende - GOLF

Post by jefferson »

tango zulu wrote:
jefferson wrote:
Prvo, pise se BOSCH.
bla, bla
:lol: :lol:
i đesu tu francuzi i italijani :cry:
Pa reko ja tebi, kada upalis svog njemca sa Common-Rail sistemom sjeti se da je to BOSCH otkupio od FIAT-a.
Post Reply