Mustafić: Sami smo ubili 1.000 svojih u Srebrenici!

Locked
Drinski

#251 Re: Mustafić: Sami smo ubili 1.000 svojih u Srebrenici!

Post by Drinski »

Ma vidi nesto Srebrenica se mogla deblokirati bez ikakvih problema do februara 93, jedina akcija deblokada koja je bila organizovana je bila saminicijativna u oktobru 92 (pogibija kapetana Hajre M.).

Kasnije, svakako da su resursi sa koridora u Posavini mogli od 93 do 95 biti prebaceni na istok, pa se pokusati deblokada tada.

Aktivnosti GS su se svele na upumpavanje oruzja, novca, izvlačenje ranjenika i sl. Trebalo je odmah, kada je urađena demlitarizacija, vise uraditi na uvojnicavanju, boljoj kadrovskoj popuni i sl., ali je bio uslov za to rotacija kadra, jer da je tamo ostao Naser a ti tamo ubacis njegova nasljednika - imao bi istu situaciju kao sa onim Nurifom Rizvanovićem.
Niti prilikom izvlačenja jedinica 28 divizije nije funkcionisao sistem rukovođenja i komandovanja (spominjala se opcija napada na Zvornik i sl.)

Dakle, deblokada nikada nije pokusana a kadrovska zamjena je kasnila. Ima tu jos 100 razloga (mentalitet stanovnistva, obavjestajne aktivnosti VRS-a, nerad komande 2.korpusa i sl., ali su ovi osnovni.). Ja bar tako mislim.

Nakon pada Srebrenice trebale su letjeti glave. I slazem se, tesko je sada traziti dlaku u jajetu. Ponekad pomislim da smo dobro i prosli.
relativno84

#252 Re: Mustafić: Sami smo ubili 1.000 svojih u Srebrenici!

Post by relativno84 »

Bas tako, previse je toga bilo pogresno ili kasnilo s reakcijom, ali otisli smo od teme pa da se vratimo na nju dok nisu banovi poceli letiti :D

Mustafic nula od covjeka mozda cak i manje od toga, jednostavno zeljan paznje na bilo koji nacin, ovaj je totalno pogresan samo me cudi kako ima hrabrosti pojaviti se bilo gdje. Promijenio je toliko politickih opcija da vise ni sam ne zna sta je, ali evo bar znamo sta nije :roll:
Drinski

#253 Re: Mustafić: Sami smo ubili 1.000 svojih u Srebrenici!

Post by Drinski »

Pošto će naici i provokatori, da rezimiram, ARBIH je mogla i morala vise uraditi na odbrani /zbog toga je i osnovana/, ali VRS nije smjela ubiti niti jedno lice zasticeno normama medj.prava, i tu nikakav Ibran Mustafić ili bilo ko drugi ne moze popraviti situaciju.
Mislim da ne postoji normalna osoba koja ce drugacije reci, osim ako nema kakav lični interes, poput onog Nuhanovića iz LUkavca ili Čamdzića iz Krivaje, ovih nasih trolova, onog Irineja i sl. koji potcjenjuju nasu zrelost i inteligenciju.
Haman

#254 Re: Mustafić: Sami smo ubili 1.000 svojih u Srebrenici!

Post by Haman »

Moguce je da je neko nekog ubio prilikom povlacenja, jer uvijek ima isfrustriranih ljudi situacijom u kojoj su se nasli, ali da se radi o tolikom broj to je van pmaeti. Ne znam kako je Mustafic dosao do tih podataka. Da li se i on nalazio u koloni i uredno vodio evidenciju, ili je naknadno dobio papir da potpise i zadacu da o tom povremeno prica.
Da je bilo neke trampe teritorija bilo je, kolike su njene razmjere, tesko je sad znati jer nema dokumentacije dostupne javnosti. Sve se svodi na porice ovog ili onog koji tvrdi da je dobro informisan ili da je navodno bio prisutan kad se o tome pricalo. Tacno ili ne tesko je znati, ali Ibranove price su van pameti bar kada se radi o broju ubijenih. Sve u svemu nas Bosnjak u sluzbi srpske propagande.Sve bi bilo dobro da je jedini.

:-) :-) :-) :-)
PM72

#255 Re: Mustafić: Sami smo ubili 1.000 svojih u Srebrenici!

Post by PM72 »

Dozer,

Nema potrebe da se pravdaš ili objašnjavaš,sve je onako kako si napisao.Čak i gore ali helem neise.Lako je biti general poslije bitke pa u jednom postu deblokirati Srebrenicu.

Pokojni Alija (neću ni rahmet da mu predam) okružio se svojim zatvorskim prijateljima,od Čengića pa do Ćele i sa njima je tumačio i pravio odbranu/državu.Njegova nesposobnost,kukavičluk,neodlučnost,indolentnost,vjerska zatucanost itd nas je koštala dosta.Na hiljade ljudi je poginulo radi takve politike i ponašanja.Imam desetine primjera kojim na vrlo plastičan način mogu dokazati ovo što pišem.On se nadao u pomoć turske avijacije :-) pa je jedno vrijeme pričao o demokratskim i slobodarskim tradicijama Srba (ko biva - neće na komšiju :D ).Pogledajte malo ko nam je komandovao brigadama i korpusima.Kod njega i njegovih bilmeza bila je deviza - podoban a ne sposoban.Ko mu od Čengića,Behmena,Latića ... predloži kakvog zeta,dajdžića,tetića...postajao je komadant.Mrzio je bivše oficire JNA pa mu je tek 1995 iz guzice u glavu došlo kako kuhari i mlinari ipak ne mogu komandovati.Okružio se mafijom,od lične pratnje pa do komandanata.Šta je Naser nego obična žandarska mafijoza bez čijeg tala ni paketi za humanitarnom pomoću,koje su izbacivali iz NATO aviona,nije mogla doći do običnog naroda.

Pogledajte ko su nam bili komadanti u Sarajevu.Juka,Ćelo 1 i Ćelo 2,Caco,Fikro,Puška...pa do Alije Delimustafića,pijačara na mjestu ministra MUP-a.Svi zajedno imali 200 godina robije radi lopovluka,ubistava,silovanja.I šta si očekivao od takvih,da prave vojsku "spasa"? Ma dobro smo mi ikako opstali ko nas je vodio i ko nam je komandovao.

Ibran ovo vrlo dobro zna.Zna on za sve Naserove talove pa ga može prozivati i cimati bez straha da mu ovaj ne napravi kakvu smicalicu ili čeku.Ovaj potonji misli da je siguran jer ima "ćage" iz Haga da je nevin :-) pa puno ne obraća pažnju na budalastog Ibrana.On je u svom svijetu,marke,dolari,zlato,kamatarenje pa vjerovatno i "bijelo",vozi džipove od 100 000 KM - valjda od brigadirske penzije.Srbi pričaju da ide sa njihovom mafijom u lov i po istočnoj Bosni.Pošten? bez oraha u džepu? :wink:

Što rek'o moj Dozer,svako ko brani i se kune u nevinost Alije i njegovih poltrona i džamijskih pacova - ili je bio maloljetan pa nema pojma o ratnim dešavanjima ili nosi kratke pantolice.Ili je glup.

ja sam svoje napisao na ovu temu i ne mislim dalje objašnjavati svoje stavove.Haram im bilo ovog i onog svijeta šta su uradili narodima u ovoj napaćenoj zemlji.
Drinski

#256 Re: Mustafić: Sami smo ubili 1.000 svojih u Srebrenici!

Post by Drinski »

Sarajlijka wrote:Pitam se zasto se toliko prica o Sarajevu na temi o Srebrenici? Dakle kad neko odbacuje tvrdnju u naslovu teme (o bosnjackom ubistvu 1000 Srebrenicana) onda pocnete pricati o Caci, Celu, Sarajevu i kako vjerujemo da nijedan Bosnjak u ratu nije napravio nijedan zlocin :-)
zato sto namjerno mute vodu :izet: .
PM72

#257 Re: Mustafić: Sami smo ubili 1.000 svojih u Srebrenici!

Post by PM72 »

Sarajlijka wrote:Pitam se zasto se toliko prica o Sarajevu na temi o Srebrenici? Dakle kad neko odbacuje tvrdnju u naslovu teme (o bosnjackom ubistvu 1000 Srebrenicana) onda pocnete pricati o Caci, Celu, Sarajevu i kako vjerujemo da nijedan Bosnjak u ratu nije napravio nijedan zlocin :-)
Sve je to povezano jer se sudbini srebreničana,sarajlija,tuzlaka i bišćana odlučivalo na minderima u Sarajevu.Ako nisi u stanju to da shvatiš,onda si iz one tri kategorije koje sam nabrojao.

Šta kaže ovaj - mutimo vodu? :-) Da Bože kad bi svi mutili vodu kao Dozer i ja...
Drinski

#258 Re: Mustafić: Sami smo ubili 1.000 svojih u Srebrenici!

Post by Drinski »

PM72 wrote: Sve je to povezano jer se sudbini srebreničana,sarajlija,tuzlaka i bišćana odlučivalo na minderima u Sarajevu.Ako nisi u stanju to da shvatiš,onda si iz one tri kategorije koje sam nabrojao.

Šta kaže ovaj - mutimo vodu? :-) Da Bože kad bi svi mutili vodu kao Dozer i ja...
Poenta je zasto mijesate i zacinjavate teme sa nekim općepoznatim stvarima kao i namjernim ili nenamjernim poluistinama, pa onda jednu činjenicu spajate sa drugom, pa izvodite nesto trece što opet moze biti u vezi sa necim cetvrtim, itd.

Nebitno je da li mutite vodi namjerno ili nenamjerno, rezultat je isti.
PM72

#259 Re: Mustafić: Sami smo ubili 1.000 svojih u Srebrenici!

Post by PM72 »

Poenta je zasto mijesate i zacinjavate teme sa nekim općepoznatim stvarima kao i namjernim ili nenamjernim poluistinama, pa onda jednu činjenicu spajate sa drugom, pa izvodite nesto trece što opet moze biti u vezi sa necim cetvrtim, itd.

Poenta je,moj Drinski,upravo u ovom podvučenom u tvom postu.Ako si ti svjestan nekih "općepoznatih" stvari i opet braniš tu politiku,onda je do tebe a ne do mene.Ako neko ne valja ili je naopak,ja ga neću braniti samo zato što je brat Musliman.Navedi šta su poluistine u našim pisanjima,dokaži da lažemo ili izmišljamo.Sve što nam činjenično dokažeš - mi smo (govorim i za sebe i za Dozera) spremni da se javno izvinemo.U protivnom,ne dipr što bi rek'o Rukfaš.
Last edited by PM72 on 05/06/2014 08:00, edited 1 time in total.
Drinski

#260 Re: Mustafić: Sami smo ubili 1.000 svojih u Srebrenici!

Post by Drinski »

PM72 wrote:

Poenta je,moj Drinski,upravo u ovom podvučenom u tvom postu.
Druze, svaka istina je jedna organska cjelina a ne zbir mehaničkih naredanih činjenica.
PM72

#261 Re: Mustafić: Sami smo ubili 1.000 svojih u Srebrenici!

Post by PM72 »

Druze, svaka istina je jedna organska cjelina a ne zbir mehaničkih naredanih činjenica.
Hajd' života ti prevedi ovo na neki od zvaničnih BH jezika...
muha_sa

#262 Re: Mustafić: Sami smo ubili 1.000 svojih u Srebrenici!

Post by muha_sa »

PM72 wrote:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=uyb5SQA4lRg [/youtube]
Drinski

#263 Re: Mustafić: Sami smo ubili 1.000 svojih u Srebrenici!

Post by Drinski »

PM72 wrote:
ne mogu otvoriti snimak, ali nema veze, znas kako bi kazali pravnici: dokazi se cijene savjesno i brižljivo, pojedinačno i u međusobnoj vezi, ali i tada samo u okviru postavljenog tužbenog zahtjeva.
Last edited by Drinski on 05/06/2014 08:37, edited 1 time in total.
PM72

#264 Re: Mustafić: Sami smo ubili 1.000 svojih u Srebrenici!

Post by PM72 »

Drinski wrote:
PM72 wrote:
ne mogu otvoriti snimak, ali nema veze, znas kako bi kazali pravnici: činjenice se cijene savjesno i brižljivo, pojedinačno i u međusobnoj vezi, ali i tada samo u okviru postavljenog tužbenog zahtjeva.
Drinski,

Ni ja ni Dozer nismo pravnici niti nam je Hegel predavao u srednjoj školi ali ipak znamo sabrati dva i dva...
Skijaš

#265 Re: Mustafić: Sami smo ubili 1.000 svojih u Srebrenici!

Post by Skijaš »

PM72 wrote:Ako si ti svjestan nekih "općepoznatih" stvari ....
Biti objektivan ne podrazumjeva spremnost da se prihvati Mustafićeve nebuloze. Prema takvim stvarima treba imati gard kao prema tezi da krave imaju skrivena krila uz pomoć kojih lete kada ljudi zaspu, jer ako je čovjek mrvu realan, lako mu je zaključiti da Mustafić laže na pasja preskakala. Mislim, o čemu se ovdje govori, o organizovanoj likvidaciji hiljade ljudi u totalnoj anarhiji ? Razumijem da se reklo kako je ubijeno par ljudi, pet ili čak deset. Ali izvaliti cifru od hiljadu i onda se nešto kao "objektivno" kofrčiti i to razmatrati kao realnu opciju, e tu je neko deficitaran ili s pameću ili s obrazom.
Drinski

#266 Re: Mustafić: Sami smo ubili 1.000 svojih u Srebrenici!

Post by Drinski »

PM72 wrote: Drinski,
Ni ja ni Dozer nismo pravnici niti nam je Hegel predavao u srednjoj školi ali ipak znamo sabrati dva i dva...
Pa kako ne skuziste da otvorite temu o tim događajima u Sarajevu i šire, a ovdje ne kazete ajd ne seri Mustaficu.
Drinski

#267 Re: Mustafić: Sami smo ubili 1.000 svojih u Srebrenici!

Post by Drinski »

PM72 wrote: Poenta je,moj Drinski,upravo u ovom podvučenom u tvom postu.Ako si ti svjestan nekih "općepoznatih" stvari i opet braniš tu politiku,onda je do tebe a ne do mene.Ako neko ne valja ili je naopak,ja ga neću braniti samo zato što je brat Musliman.Navedi šta su poluistine u našim pisanjima,dokaži da lažemo ili izmišljamo.
E tek sada vidjeh ovu izmjenu.
Nista je necu dokazivati: dokazi ti.
Sve što nam činjenično dokažeš - mi smo (govorim i za sebe i za Dozera) spremni da se javno izvinemo.U protivnom,ne dipr što bi rek'o Rukfaš.
prvo, jaka stvar mi je izvinjenje od anonimusa na netu i

drugo, mišljenja koja se iznose od Mustafica kao i tvoja i Dozerova se ne mogu dokazati (zato se ovaj ne moze niti tuziti, ja to gore dvaputa napisah, ali vi udarili po svom i ne osvrcete se, nego idete po principu "ja tebi vojvodu a ti meni serdaru"), jer je mišljenje nedokazivo, jedino su činjenice dokazive a kao sto kazah vi udrobite svega.
Last edited by Drinski on 05/06/2014 08:30, edited 1 time in total.
PM72

#268 Re: Mustafić: Sami smo ubili 1.000 svojih u Srebrenici!

Post by PM72 »

Drinski,

Pažljivo pročitaj moje i Dozerove zaključke o Ibranu Mustafiću.Nemoj letiti k'o ovca na so.
Drinski

#269 Re: Mustafić: Sami smo ubili 1.000 svojih u Srebrenici!

Post by Drinski »

PM72 wrote:Drinski,

Pažljivo pročitaj moje i Dozerove zaključke o Ibranu Mustafiću.Nemoj letiti k'o ovca na so.
A jesi li ti procitao moje?
Skijaš

#270 Re: Mustafić: Sami smo ubili 1.000 svojih u Srebrenici!

Post by Skijaš »

Priroda foruma je takva, nema svako vremena da izlista deset, dvadeset stranica diskusije. Ako vas dvojica tvrdite da su ove Mustafićeve teze laž, bilo bi korisno da svoju kritiku na račun sarajevskih vlasti, Orića ili nekog petog prebacite na prikladnije teme, ovdje će se to redovno povezivati sa mogućnošću da vi branite nebulozu iz naslova.
Drinski

#271 Re: Mustafić: Sami smo ubili 1.000 svojih u Srebrenici!

Post by Drinski »

Skijaš wrote:

Priroda foruma je takva, nema svako vremena da izlista deset, dvadeset stranica diskusije. Ako vas dvojica tvrdite da su ove Mustafićeve teze laž, bilo bi korisno da svoju kritiku na račun sarajevskih vlasti, Orića ili nekog petog prebacite na prikladnije teme, ovdje će se to redovno povezivati sa mogućnošću da vi branite nebulozu iz naslova.
Sta fali, neka čitaju ljudi i po 100 stranica. :D :D :D :D :thumbup:
padaodozdo

#272 Re: Mustafić: Sami smo ubili 1.000 svojih u Srebrenici!

Post by padaodozdo »

Kakve vi teme dozvoljavate na forumu jebo vas Tito...

Nabijem Mustafica na kurac i sve vlahe na forumu koji svrsavaju na izjave ove srpske prostitutke
Juvelandia

#273 Re: Mustafić: Sami smo ubili 1.000 svojih u Srebrenici!

Post by Juvelandia »

padaodozdo wrote:Kakve vi teme dozvoljavate na forumu jebo vas Tito...

Nabijem Mustafica na kurac i sve vlahe na forumu koji svrsavaju na izjave ove srpske prostitutke
Ja sam mislio da ce tema dozivjet 2 stranice al vidim moderatori kao i mnoge druge slicne ostave da se mogu velikosrbi izivljavat, nije to slucajno.
sluga_okupatora

#274 Re: Mustafić: Sami smo ubili 1.000 svojih u Srebrenici!

Post by sluga_okupatora »

Opet ono svi su klali, ubijali, lafo namjestaljke – jadna je zemlja koja pusta ovakve uhljupe, kao sto je Ibran, da dobiju medijsku pozornost.

Neka on prdi svoje ja znam jedno;

Moja moralna obaveza, kao bosanca i roditelja, je da svog sina naucim da jednu zastavu ljubi - onu sa ljiljanima :-D

P.S. Samo za dusmane - ukrsteni macevi na grbu sa ljiljanima su obavezni :D
Dozer

#275 Re: Mustafić: Sami smo ubili 1.000 svojih u Srebrenici!

Post by Dozer »

@Drinski, Skijas
Nema ovdje ni 20 stranica, a mislim da smo obojica, i PM i ja, jasno rekli da je ovo o 1000 ljudi nebuloza.
Medjutim, vi ako ste ratovali i bili ovdje tokom rata, onda je prakticno nemoguce da nemate pojma o svemu ovome o cemu nas dvojica pricamo. Ili imate, ali svjesno to negirate.

Vec rekoh, na mnogim drugim temama sam, a i PM, pisao o mnogim stvarima kojima sam licno prisustvovao i koje sam svojim ocima gledao i usima slusao. Dakle, niko, ni u realnom zivotu, a ni na internetskom forumu, jednostavno me ne moze razuvjeriti u bilo sta od toga jer ja, ipak, vise vjerujem svojim ocima i usima, nego nekom bosnjackom, islamskom ili SDA fanu na internetu (sto vi mozda i niste, ali svejedno).

Dakle, ipak je preporuka da malo pazljivije citate napisano, pa tek onda, i kada ste sigurni da ste razumjeli napisano, reagujete.
Ovo jeste tema o Srebrenici, ali onaj ko misli da je Srebrenica nekakav exteritorijalni slucaj, izdvojen iz svih ostalih desavanja, taj je ili totalni idiot ili ima oraha koje pokusava sakriti, sto svojih, sto necijih ali bliskih njemu.
Sto se mene tice, Ibrana slobodno neka tuze i neka na sudu dokaze svoje tvrdnje. Naravno, prije toga on mora tacno imenovati odgovorne za ono sta tvrdi.

A moja poenta je vrlo jednostavna - nije ondasnja SDA, a ni danasnja, ni priblizno bila uz svoj narod kako oni to zele prikazati. Oni su svi zajedno, i jedni i drugi i treci, prvo bili jedni s drugima i protiv naroda, svako svog, a to identicno rade i danas. Cilj - dolazak i ostanak na vlasti i vladanje budzetima. Sve ostalo, i ono uradjeno ranije, ali i sta se radi danas, podredjeno je samo i jedino tome.
Locked