Kandidati za člana predjsedništva (all about)
- kamen spoticanja
#251 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)
Ceric,Kebo,i neki nabildani Bosnjak ispred DFa (neko pominje E Suljagica) bi u jednoj mjeri smanjiti glasacki potencijal Izetbegovica juniora
i ocito je to plan Scepana malog...ali opet isti sebe opasno precijenjuje
i ocito je to plan Scepana malog...ali opet isti sebe opasno precijenjuje
- madner
#252 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)
Odkad je to Suljaga Bosnjak? 
-
Hafis
#253 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)
Opet se petljaš gdje si pretanak. Pa to i jest ono što ti govorim: žeMska traži cifru za predmetćić kao da je Razija Mujanović, a program za taj njen predmet može sklepati dvoje-troje darovitijih studenta za tjedan. Kontaš?Alfons Kauders wrote:
aaahahaahha eto bas perspektivan fakultet hahahaaaa defektologija...pa eto vam svi u paketu, kadar, studenti i oni s biroa ahahahahaa
![]()
![]()
![]()
eee, a otkud to da vam je trebalo kadra iz tuzle...kad je vec tako krs univerzitet
toliko su losi da vam trebaju... i da ih ne mozete priustiti hahahahah
![]()
koji si ti kralj jbt zivot
Što se tiče defektologije, nisam dđaba naveo da je to jedini brend gore. Ne zato što imam odijum prema toj znanstvenoj grani, daleko bilo, ja sam humanist po profesiji i ništa mi ljudsko nije strano, već ti govorim gdje je to znanstveno nisko otičlo.
Eno ti medicine u Tuzli...u stvari guglaj i vidi kako koji medicinski fakultet kotira u BiH, iznenadit ćeš se koja je visokoobrazovna institucija već nekoliko godina prva u BiH..i to po ocjeni mjerodavnog tijela u Sarajevu.
I mislim da smo debelo off s temom.
Prekidam svu priču koja se ne odnosi na izbor člana predsjedništva.
Moji favoriti su Bakir i Cerić, s tim da bih osobno volio da Cerić pobjedi. To bi samo ubrzalo rahat patnu.
- Alfons Kauders
#254 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)
dobro doktore, dobro...Hafis wrote:Opet se petljaš gdje si pretanak. Pa to i jest ono što ti govorim: žeMska traži cifru za predmetćić kao da je Razija Mujanović, a program za taj njen predmet može sklepati dvoje-troje darovitijih studenta za tjedan. Kontaš?Alfons Kauders wrote:
aaahahaahha eto bas perspektivan fakultet hahahaaaa defektologija...pa eto vam svi u paketu, kadar, studenti i oni s biroa ahahahahaa
![]()
![]()
![]()
eee, a otkud to da vam je trebalo kadra iz tuzle...kad je vec tako krs univerzitet
toliko su losi da vam trebaju... i da ih ne mozete priustiti hahahahah
![]()
koji si ti kralj jbt zivot
Što se tiče defektologije, nisam dđaba naveo da je to jedini brend gore. Ne zato što imam odijum prema toj znanstvenoj grani, daleko bilo, ja sam humanist po profesiji i ništa mi ljudsko nije strano, već ti govorim gdje je to znanstveno nisko otičlo.
Eno ti medicine u Tuzli...u stvari guglaj i vidi kako koji medicinski fakultet kotira u BiH, iznenadit ćeš se koja je visokoobrazovna institucija već nekoliko godina prva u BiH..i tzo po ocjeni mjerodavnog tijela u sarajevu.
I mislim da smo debelo off s temom.
Prekidam svu priču koja se ne odnosi na izbor člana predsjedništva.
Moji favoriti su bakir i Cerić, s tim da bih osobno volio da Cerić pobjedi. To bi samo ubrzalo rahat patnu.
i ja bi za cerica, cisto zato jer bi preko noci stvorio jos par stotina hiljada ateista medju bosnjacima...
- kamen spoticanja
#255 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)
sta znam...mislim da ne zna ni onmadner wrote:Odkad je to Suljaga Bosnjak?
-
Hafis
#256 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)
jebi ti to. ovdje dobar radnik s tjestom, konkretno koji pravi jufku zaradi po 2500-3000 KM mjesečno..i to u jednom objektu. Ako ima života i damara, radi u 2-3 gazda. Većinom su to ljudi i žene iz Bosne, jer ovdašnje žene - hercegovke (svih etnija) su po tom pitanju ''suhoručice'', jednostavno ih pita ''ne ide'' od ruke. ja ne znam niti jednu ovdašnju ženu da zna napraviti jufku, počevši od mojih pokojnih baba, moje majke, rodbine, prijateljica, udaračica i dalje redom.Alfons Kauders wrote:emeritus jebeni hahahaseln wrote:Na sveucilistu u Mostaru je to u rangu doktora nauka.Hafis wrote: Najbolje da ostaneš pekar....a lakše i tebi
Tako da ti je prelazak jednog dobrog majstora za jufku iz jedne firme u drugu, gotovo kao nogometni transfer.
Tako da bi ti ovdje pitao ''pošto je Mostar'', ozbiljno
Last edited by Hafis on 30/05/2014 12:00, edited 1 time in total.
- dulekrele
#257 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)
ceric je pravi izbor ali samo za kratkopantalonase
- BHCluster
#258 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)
Znaci u predsjednistvu vidimo sasvim drugu ekipu, a to je:
Slavo Kukić ili Martin Raguž (zavisno od kandidature)
Mladen Ivanić
Mirsad Kebo
Slavo Kukić ili Martin Raguž (zavisno od kandidature)
Mladen Ivanić
Mirsad Kebo
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#259 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)
Podrzavam kandidaturu ex reisa iz razloga sto je time potvrdio svoje prave namjere. Sve ono sto je nemusto skrivao sve ove godine, sad je izaslo na vidjelo. Ako kojim slucajem, u sta sumnjam, mada sa ovim blentavim narodom nikad ne znas, osvoji vlast, nece vise biti upravljanja iz sjene sa nekog mindera, nego kroz institucije sistema, pa da vidimo taj Marsalov plan kad ga druga dva clana predsjednistva krenu obarat. I nece svaku i najmanju kritiku moci prikazivati kao histericnu islamofobiju.
-
smjesko071
#260 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)
Sad želim da unesemo nadu. Ima izlaska. Moj program nosi nešto što je i moje menadžersko iskustvo, a to je da već imam projekte za zaduživanje BiH. - kazao je Kebo. 
- BHCluster
#261 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)
Kada smo kod univerzitet evo i rang lista.
-
StupskaBitanga
#262 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)
Kebo je prvi transeksualac kandidat za člana Predsjedništva
U korak sa svijetom
U korak sa svijetom
- seln
#263 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)
Mislim da ce uskoro i @Alfons na ignore....cim g aneko naguzi u diskusiji, doktor ga stavlja na ignore.Hafis wrote:Nisam pročitao kolege @Selna post (nemam stvarno srca da mu kažem da mi je na ignore listipalermo wrote:Nisu imali, i jebo ga život Seln, nije Mostar samo hafizov nego je i moj, pazite malo šta pišete, nije zar Mostar postao neprijateljski grad gdje žive anamo oni.......seln wrote: U toj radnickoj Tuzli su ipak imali univerzitet prije Mostara. I tu jos uvijek nije ni krstenica ni obrezana kita garant uspjeha.), ali što god da je napisao o Mostaru, ja se ne slažem s tim. Nama je svakako živjeti ovdje i imati intereakciju, a dijaspora je od danas do sutra, a pogotovo ova bosanska koja ionako nema veze s Mostarom.
@palermo, braca, nije moje misljenje o Mostaru tako lose....ovdje se uglavnom odnosi na sveuciliste i kadar koji proizvode.
- Alfons Kauders
#264 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)
nemam nista protiv, naprotiv, uvijek sam cijenio ljude koji rukama prave pare... samo sto smo mi familijarno vec generacijama radili neke druge stvari...Hafis wrote:jebi ti to. ovdje dobar radnik s tjestom, konkretno koji pravi jufku zaradi po 2500-3000 KM mjesečno..i to u jednom objektu. Ako ima života i damara, radi u 2-3 gazda. Većinom su to ljudi i žene iz Bosne, jer ovdašnje žene - hercegovke (svih etnija) su po tom pitanju ''suhoručice'', jednostavno ih pita ''ne ide'' od ruke. ja ne znam niti jednu ovdašnju ženu da zna napraviti jufku, počevši od mojih pokojnih baba, moje majke, rodbine, prijateljica, udaračica i dalje redom.Alfons Kauders wrote:
emeritus jebeni hahaha
Tako da ti je prelazak jednog dobrog majstora za jufku iz jedne firme u drugu, gotovo kao nogometni transfer.
Tako da bi ti ovdje pitao ''pošto je Mostar'', ozbiljno
i sta ono ti rece za univerzitet u tuzli... drugi u drzavi... 4525ti u svijetu... a tvoj sesti u drzavi i 6752. u svijetu...
taaa ce radnicka tuzla
- Alfons Kauders
#265 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)
cudo vec i nisam... al sta cu kad doktoru nije crnjak da ga u raspravama nadjebe pekar...seln wrote:Mislim da ce uskoro i @Alfons na ignore....cim g aneko naguzi u diskusiji, doktor ga stavlja na ignore.Hafis wrote: Nisam pročitao kolege @Selna post (nemam stvarno srca da mu kažem da mi je na ignore listi), ali što god da je napisao o Mostaru, ja se ne slažem s tim. Nama je svakako živjeti ovdje i imati intereakciju, a dijaspora je od danas do sutra, a pogotovo ova bosanska koja ionako nema veze s Mostarom.
![]()
@palermo, braca, nije moje misljenje o Mostaru tako lose....ovdje se uglavnom odnosi na sveuciliste i kadar koji proizvode.
-
Hafis
#266 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)
Ma ja, uhodani otrcani kliše: ti pohvališ njega, on pohvali tebe i ispade k'o vi nadjebali nekog.
Šta bih ja tek rekao, kad ovdje nadjebajem preko 30 likova, pa se opet ne hvalim. Nemam potrebe za tim, ta nisam iz neke tamo Tuzle ili kako se već zove.
Nego što ćemo ako se Slavo ne bude kandidirao. Nećete valjda za HDZ-ejca Raguža? Koliko god da zvuči primamljivo, ipak to nije raja s Alipašinog i inikada ne znaš kako može okrenuti.
Da sam ja na vašem mjestu, ja bih podržao Radončića...fin neki čovjek koji zna kućni red - poštuje tuđe.
Šta bih ja tek rekao, kad ovdje nadjebajem preko 30 likova, pa se opet ne hvalim. Nemam potrebe za tim, ta nisam iz neke tamo Tuzle ili kako se već zove.
Nego što ćemo ako se Slavo ne bude kandidirao. Nećete valjda za HDZ-ejca Raguža? Koliko god da zvuči primamljivo, ipak to nije raja s Alipašinog i inikada ne znaš kako može okrenuti.
Da sam ja na vašem mjestu, ja bih podržao Radončića...fin neki čovjek koji zna kućni red - poštuje tuđe.
- seln
#267 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)
Toj "nekoj tamo" (da prostis) Tuzli i u ratu i poslije rata cist obraz. Mozes li isto tvrditi za Mostar (bar onaj dio zapadno od Bulevara)?Hafis wrote:Ma ja, uhodani otrcani kliše: ti pohvališ njega, on pohvali tebe i ispade k'o vi nadjebali nekog.
Šta bih ja tek rekao, kad ovdje nadjebajem preko 30 likova, pa se opet ne hvalim. Nemam potrebe za tim, ta nisam iz neke tamo Tuzle ili kako se već zove.![]()
A glede glasovanja za predsjedatelja...ja cu glasati za Hrvata po mom izboru
Jedno ti vec sada mogu otkriti: za Jugoslavena cirilicara necu glasati.
- Alfons Kauders
#268 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)
ne znam doktore, onda imamo druge standarde po pitanju nadjebavanja... kao i mnogih drugih stvari uostalom... a sto se tice prozivki na racun grada... a cuj stari... kroz mostar protice neretva... kroz tuzlu jala... a kroz stolni onaj nakav potok jos manji od jale...Hafis wrote:Ma ja, uhodani otrcani kliše: ti pohvališ njega, on pohvali tebe i ispade k'o vi nadjebali nekog.
Šta bih ja tek rekao, kad ovdje nadjebajem preko 30 likova, pa se opet ne hvalim. Nemam potrebe za tim, ta nisam iz neke tamo Tuzle ili kako se već zove.![]()
ah, dakle nije ok glasati za hrvata i "nametati predstavnika"... ali je to ok uraditi braci crnogorcima?Nego što ćemo ako se Slavo ne bude kandidirao. Nećete valjda za HDZ-ejca Raguža? Koliko god da zvuči primamljivo, ipak to nije raja s Alipašinog i inikada ne znaš kako može okrenuti.
ubise de dvostruki arsini doktore moj
-
Fact
#269 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)
Znamo svi zašto je Komšić izabran,nećemo se sad praviti ludi.Sam si neki post ranije govorio o posljedicama.Alfons Kauders wrote: IZ naredila da se glasa za hrvata, ateistu, koji je predstavljao multivitaminsku opciju?nisam siguran da mislimo na istu IZ
i to je jos jedna sitnica, vec 8 godina hdz mediji i komentatori kmece kako prosjecni bosnjo cim oci otvori, prije neg sto sprzi par jaja i zapali drinu uz kafu, konta kako da ga ucera hrvatima... i tako 330,000 glasova...
jer ama bas niko nije glasao za komsica iz politickih uvjerenja, nijednom sarajliji nije bilo drago sto se na poziciju kandiduje njihov sugradjanin, nijedan zenicanin nije pomislio da se radi o prosjecnom liku koji je rat proveo na liniji, nijednom tuzlaku nije imponovalo to sto se radi o liku koji zivi u starom stanu i cije se ime ne provlaci kroz medije svaki put kad ispare kakve pare...
svi su glasali za njeg jer im je tako rekla IZ, ukljucujuci one kojima se religija gadi... aferim
Strah je možda i najjače sredstvo kojim možeš vladati narodom.Pogotvo je efikasno na našim prostorima.Korišteno je i koristit će se još dugo od sve tri strane.
Ne kontam,kakav zeničan,što bi on birao hr. člana predsjedništva.Kojemu je u opisu posla da radi u interesu hrvatskog naroda u BiH.Valjda je bolje da je glasao za predstavnika svojega konstitutivnog naroda.
Sve je ok,neka se Komšić i ala Komšići biraju zauvijek što se mene tiče.Samo brate nećemo se kriti iza tih praznih priča da ti se svidjela njegova politika pa si glasovao i slične nebuloze.Znamo zašto se on i takvi kao on biraju i neka se biraju,ali treba tako i reći da se ne lažemo međusobno.
- madner
#270 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)
Sto jest jest, treba nam neka teorija da objasni zasto ljudi glasaju za najpopularnijeg politicara u BiH. 
-
Fact
#271 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)
najpopularnijeg među narodom kojeg ne zastupamadner wrote:Sto jest jest, treba nam neka teorija da objasni zasto ljudi glasaju za najpopularnijeg politicara u BiH.
- madner
#272 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)
Zasto nepismeni ljudi moraju svoju nepismenost toliko cesto isticati?
Ne zastupa narod po 122323 put.
-
Fact
#273 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)
Dobro,ali valjda misliš neinformiranost,a ne nepismenost?madner wrote:Zasto nepismeni ljudi moraju svoju nepismenost toliko cesto isticati?
Pa zastupa Bošnjačke interese,onda je očigledno da zastupa narod.
- BHCluster
#274 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)
Koji su to Bosnjacki interesi?Fact wrote:Dobro,ali valjda misliš neinformiranost,a ne nepismenost?madner wrote:Zasto nepismeni ljudi moraju svoju nepismenost toliko cesto isticati?
Pa zastupa Bošnjačke interese,onda je očigledno da zastupa narod.
-
Fact
#275 Re: Kandidati za člana predjsedništva (all about)
Oni koji nisu Hrvatski valjda.BHCluster wrote:
Koji su to Bosnjacki interesi?
Birajte(sva tri plemena) šta hoćete u iluziji da će to donijeti napredak za državu.
Last edited by Fact on 30/05/2014 17:05, edited 2 times in total.