desnica rasturila u evropi - šta ovo znači za bosnu

Hafis

#251 Re: desnica rasturila u evropi - šta ovo znači za bosnu

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote:
Hafis wrote:
jahhjer wrote: I jel vama okej da u jednom gornjem vakufu muslimanska djeca idu u skolu na prvi a katolicka na drugi sprat? Da ne govorim o djeci koja nece da budu nista od tog... pa bolan ne bi nas se postidjeli ni hitler ni duce.
Eh, nije to ništa.
U nas muslimanska djeca imaju nekoliko škola na raspolaganju u polovici grada i prateći vjeronauk, a katolička također nekoliko škola na raspolaganju uz vjeronauk, ali u drugoj polovici grada.
I nitko se ne buni. A i djeci blizu škola od kuće.
blago se vama... :D mi smo manje raznoliki, imamo samo djecu... nemamo katolicku, muslimansku, pravoslavnu... :D
Znam. Isto kao i u Širokom Brijegu, Sarajevu, Banjaluci...., samo jedan program i sva su djeca potpuno ista i nema razdvajanja. Ništa podjele po vjerama, ili maternjem jeziku.
Last edited by Hafis on 27/05/2014 19:01, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#252 Re: desnica rasturila u evropi - šta ovo znači za bosnu

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote: blago se vama... :D mi smo manje raznoliki, imamo samo djecu... nemamo katolicku, muslimansku, pravoslavnu... :D
Znam. Isto kao i u Širokom Brijegu, Sarajevu, Banjaluci...., samo jedan program i sva su djeca ista. Ništa podjele po vjerama ili maternjem jeziku.
upravo tako - jedina je razlika sto mi zivimo u sekularnoj drzavi... :D
animals

#253 Re: desnica rasturila u evropi - šta ovo znači za bosnu

Post by animals »

Bojim se da BiH postaje nesto kao Sveta zemlja Jeruzalemska..gdje se sudaraju tri civilizacije, tri religije, koje ce biti izvor, stalne nestabilnosti..
Hafis

#254 Re: desnica rasturila u evropi - šta ovo znači za bosnu

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote:
Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote: blago se vama... :D mi smo manje raznoliki, imamo samo djecu... nemamo katolicku, muslimansku, pravoslavnu... :D
Znam. Isto kao i u Širokom Brijegu, Sarajevu, Banjaluci...., samo jedan program i sva su djeca ista. Ništa podjele po vjerama ili maternjem jeziku.
Znam, nego sam samo odgovarao liku na post, i koji ima nekakav neobičan vjerski naziv za djecu u Gornjem Vakufu....pa velim u Rimu Rimljanin.
Volio bih i ja da može u nas biti kao i u drugih..npr. u Posušju, Kalesiji, Nevesinju i sl....da imamo jedinstvene razrede gdje se djeca ne djele po nacijama i vjerama i gdje uče zajedno. Ali bara bara smo, a obrazovanje na županijskoj razini i tako se dogovorilo.
Objektivni navijac

#255 Re: desnica rasturila u evropi - šta ovo znači za bosnu

Post by Objektivni navijac »

animals wrote:Bojim se da BiH postaje nesto kao Sveta zemlja Jeruzalemska..gdje se sudaraju tri civilizacije, tri religije, koje ce biti izvor, stalne nestabilnosti..
Dvije civilizacije,dvije religije. Ona treca je vise ornamentalno/dekorativne funkcije,skoro k'o ona cetvrta :D
A sto bi bili nestabilni :? Zdogovoricemo se,ljudi smo :D
Alfons Kauders

#256 Re: desnica rasturila u evropi - šta ovo znači za bosnu

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote:
Hafis wrote:
Znam, nego sam samo odgovarao liku na post, i koji ima nekakav neobičan vjerski naziv za djecu u Gornjem Vakufu....pa velim u Rimu Rimljanin.
Volio bih i ja da može u nas biti kao i u drugih..npr. u Posušju, Kalesiji, Nevesinju i sl....da imamo jedinstvene razrede gdje se djeca ne djele po nacijama i vjerama i gdje uče zajedno. Ali bara bara smo, a obrazovanje na županijskoj razini i tako se dogovorilo.
znam da bi volio

samo se ne slazem s metodama koristenim u pokusaju stvaranja mostara po tvojoj mjeri
Hafis

#257 Re: desnica rasturila u evropi - šta ovo znači za bosnu

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote: samo se ne slazem s metodama koristenim u pokusaju stvaranja mostara po tvojoj mjeri
Vidiš, da si bio u pozicija kao ja, da svojim očima gledaš kako bi trebao izgledati Mostar po mjeri ''druge'' strane, drugačije bi razmišljao.
Danguba

#258 Re: desnica rasturila u evropi - šta ovo znači za bosnu

Post by Danguba »

Hafis wrote: Znam, nego sam samo odgovarao liku na post, i koji ima nekakav neobičan vjerski naziv za djecu u Gornjem Vakufu....pa velim u Rimu Rimljanin.
sto ne probate sa dvije skole pod istim krovom... :D
no_mani=no_fjučr

#259 Re: desnica rasturila u evropi - šta ovo znači za bosnu

Post by no_mani=no_fjučr »

@a.K.
znam da bi volio

samo se ne slazem s metodama koristenim u pokusaju stvaranja mostara po tvojoj mjeri
Metode su bile ratne, dok to ne shvatis nema ti odmaka, u ratu je sve dozvoljeno.
Bodkin

#260 Re: desnica rasturila u evropi - šta ovo znači za bosnu

Post by Bodkin »

Hafis wrote:

Znam. Isto kao i u Širokom Brijegu, Sarajevu, Banjaluci...., samo jedan program i sva su djeca potpuno ista i nema razdvajanja. Ništa podjele po vjerama, ili maternjem jeziku.

:D dobar dobar. Inace je danas tuzla jedina koliko-toliko drugacija od oatalih. Sve drugi gradovi imaju nametnuti multikur**

Sent from my Lumia
Danguba

#261 Re: desnica rasturila u evropi - šta ovo znači za bosnu

Post by Danguba »

no_mani=no_fjučr wrote:@a.K.
znam da bi volio

Metode su bile ratne, dok to ne shvatis nema ti odmaka, u ratu je sve dozvoljeno.
...rekose maloumnici i zavrsise u Haagu. :oops:
no_mani=no_fjučr

#262 Re: desnica rasturila u evropi - šta ovo znači za bosnu

Sta ima veze sto su zavrsili u Hagu i da li si toliko bidan da mislis da su zlocinci u Haagu, to je smijesna institucija na koju se pali stoka sitnog zuba.
Mister Yes

#263 Re: desnica rasturila u evropi - šta ovo znači za bosnu

Post by Mister Yes »

madner wrote:Pa kada bi znao, sto naravno ne znas, da su Italijani takodje uveli renking rasa i tako diskriminirali druge rase unutar Italije, onda bi znao zasto se kaze da je Ustav BiH fasisticki.
:D Talijani su tada sigurno bili i protiv homoseksualizma pa se taj stav ipak ne zove fašizam već homofobija. Znaš moguće je biti više stvari u isto vrijeme. I fašista i nacista i homofob i šovinista i svašta nešta. To ipak ne znači da trebamo poistovjećivati te pojmove.

Problem koji imaju gospoda Sejdić i Finci ipak nema veze sa fašizmom a ni sa nacizmom i ti to dobro znaš. :wink:
Danguba

#264 Re: desnica rasturila u evropi - šta ovo znači za bosnu

Post by Danguba »

no_mani=no_fjučr wrote:Sta ima veze sto su zavrsili u Hagu i da li si toliko bidan da mislis da su zlocinci u Haagu, to je smijesna institucija na koju se pali stoka sitnog zuba.
.

Mali je Haag.
no_mani=no_fjučr

#265 Re: desnica rasturila u evropi - šta ovo znači za bosnu

Danguba wrote:
no_mani=no_fjučr wrote:Sta ima veze sto su zavrsili u Hagu i da li si toliko bidan da mislis da su zlocinci u Haagu, to je smijesna institucija na koju se pali stoka sitnog zuba.
.

Mali je Haag.
Premal i presmijesan, al' najbrze uzima lovu.
Mister Yes

#266 Re: desnica rasturila u evropi - šta ovo znači za bosnu

Post by Mister Yes »

jahhjer wrote: Kako je nigdje veze? Moze li Finci bit clan predsjednistva?

Naravno da može. Samo treba da se kandiduje ili za bošnjačkog ili za hrvatskog ili za srpskog člana i dobije dovoljan broj glasova.
jahhjer wrote:Dalje to isto predsjednistvo imenuje Predsjedavajuceg vijeca ministara. Moze li jedan Sejdic bit izabran na tu funkciju?...

Bez ikakvih problema. Samo da se učlani u neku stranku i da ga ta stranka postavi na tu poziciju.
jahhjer wrote:Da ne govorim o problemima obicnih ljudi. Na biro kjad se prijavljujes bitnije ti je kom narodu pripadas nego sta znas da radis. ...
Gluposti. U 99% slučajeva niko te ne pita kojem narodu pripadaš.
jahhjer wrote:Potupno si izvadio samo jednu recenicu iz konteksta i od tog napravio definiciju fasizma. I to recenicu koja definise totalitarni sistem a ne fasisticki. Jebi ga zna se sta je fasizam, nije to stvar subjektivnog misljenja, to se uci u osnovnoj skoli.
Da ne pocinjem o klerofasizmu kojeg smo posebno usavrsili...
:-) Totalitarizam je nešto skroz deseto. Skroz si se pogubio. :-)
Alfons Kauders

#267 Re: desnica rasturila u evropi - šta ovo znači za bosnu

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote: samo se ne slazem s metodama koristenim u pokusaju stvaranja mostara po tvojoj mjeri
Vidiš, da si bio u pozicija kao ja, da svojim očima gledaš kako bi trebao izgledati Mostar po mjeri ''druge'' strane, drugačije bi razmišljao.
ma znam, uvijek se mora pronaci odgovor za sluzenje u UZP-u... :D rusenje grada, check, protjerivanje ljudi, check, rusenje kulturnih spomenika, check... :D

jerbo eto alternativa je bila... :D strasna :D a gledao je doktor svojim ocima, zna on sta bi pomahnitale neo-osmanlije uradile :D pretvorile bi mostar u najmanju ruku u sarajevo, ili nedaj boze - tuzlu :D
Hafis

#268 Re: desnica rasturila u evropi - šta ovo znači za bosnu

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote:
Hafis wrote:
ma znam, uvijek se mora pronaci odgovor za sluzenje u UZP-u... :D rusenje grada, check, protjerivanje ljudi, check, rusenje kulturnih spomenika, check... :D

jerbo eto alternativa je bila... :D strasna :D a gledao je doktor svojim ocima, zna on sta bi pomahnitale neo-osmanlije uradile :D pretvorile bi mostar u najmanju ruku u sarajevo, ili nedaj boze - tuzlu :D
Ne bi pršuta ni kobasice prije Širokog :) niti alkohola u prodavnicama...koju tanku lozovaču i fertik.
Last edited by Hafis on 27/05/2014 20:29, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#269 Re: desnica rasturila u evropi - šta ovo znači za bosnu

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote: ma znam, uvijek se mora pronaci odgovor za sluzenje u UZP-u... :D rusenje grada, check, protjerivanje ljudi, check, rusenje kulturnih spomenika, check... :D

Ne bi pršuta ni kobasice prije Širokog :thumbup:
meni dalmatinski bolji... :) daleko od toga da je hercegovackom mane, al opet mi je bolji iz istocne hercegovine... :)
Hafis

#270 Re: desnica rasturila u evropi - šta ovo znači za bosnu

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote:
Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote: ma znam, uvijek se mora pronaci odgovor za sluzenje u UZP-u... :D rusenje grada, check, protjerivanje ljudi, check, rusenje kulturnih spomenika, check... :D

Ne bi pršuta ni kobasice prije Širokog :thumbup:
meni dalmatinski bolji... :) daleko od toga da je hercegovackom mane, al opet mi je bolji iz istocne hercegovine... :)
U nas se zna teren po prodavnicama - kada dođeš do prve prodavnice koja osim piva nema nikakve ponude od alkohola, znaš da si prešao u ''antifašistički dio'' grada :D
Alfons Kauders

#271 Re: desnica rasturila u evropi - šta ovo znači za bosnu

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote:
Hafis wrote: Ne bi pršuta ni kobasice prije Širokog :thumbup:
U nas se zna teren po prodavnicama - kada dođeš do prve prodavnice koja osim piva nema nikakve ponude od alkohola, znaš da si prešao u ''antifašistički dio'' grada :D
uh, nisam znao... zapravo moguce je nisam primjetio, jer sam u mostaru uvijek pio po kafanama... ne ispred prodavnica...

jos jedna stvar me uvijek fascinirala... kako to da sam u zapadnom dijelu grada posvuda slusao nekakvo srpsko-tursko zavijanje, a u ovom antifasistickom dijelu grada vecinom normalniju muziku, od ekv-a i azre predvece do housice u sitne sate? pretpostavljam da sam imao lose vodice, ali opet sam bio iznenadjen...

bas mi je to cirkus bio, ostao mi mitteleuropski grad u sjecanju po prekucanoj turskoj muzici, a turski dio grada po dimitriju od pariza (a morebit da je i on nekakav turcin?)

Itakoto

#272 Re: desnica rasturila u evropi - šta ovo znači za bosnu

Post by Itakoto »

Je li ovo Hafis i na ovoj temi poceo sa hvalospjevkama o stolnom gradu? :D
madner

#273 Re: desnica rasturila u evropi - šta ovo znači za bosnu

Post by madner »

Mister Yes wrote:
madner wrote:Pa kada bi znao, sto naravno ne znas, da su Italijani takodje uveli renking rasa i tako diskriminirali druge rase unutar Italije, onda bi znao zasto se kaze da je Ustav BiH fasisticki.
:D Talijani su tada sigurno bili i protiv homoseksualizma pa se taj stav ipak ne zove fašizam već homofobija. Znaš moguće je biti više stvari u isto vrijeme. I fašista i nacista i homofob i šovinista i svašta nešta. To ipak ne znači da trebamo poistovjećivati te pojmove.

Problem koji imaju gospoda Sejdić i Finci ipak nema veze sa fašizmom a ni sa nacizmom i ti to dobro znaš. :wink:
To se desava kada se nesto procita bez da se shvati. Odlika ljudi ogranicenog kapaciteta jeste upravo ovakvo usvajanje informacija.

Govorimo ipak o samom osnovu Italijanskog fasizma, ne o nekoj sporednoj stvari. Kada bi se zamjenili pojmovi BHS sa pripadnici Italijanske rase, a ostali sa Slaveni ili Germani, slika bi bila jako slicna. Rasizam je jedna od kljucnih odlika fasizma a SF nije nista drugo.
kamen spoticanja

#274 Re: desnica rasturila u evropi - šta ovo znači za bosnu

Post by kamen spoticanja »

Erdoganu su ovi rezultati izvukli blagi osmijeh na lice. ..to je sigurno
Banksy

#275 Re: desnica rasturila u evropi - šta ovo znači za bosnu

Post by Banksy »

Alfons Kauders wrote:
Hafis wrote: Ne bi pršuta ni kobasice prije Širokog :thumbup:
Izgleda niste probali imotski i njeguški.
Post Reply