Alfa 159 kupovina?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- ElDzidziIbnDzo
#251 Re: Alfa 159 kupovina?
Da budemo realni,svi bi oni kupili bolje da im finansije dozvoljavaju.A u sebi bale za švabom.
Sad što neko voli da prosipa demagogiju da je zaljubljenik u jednu vrstu vozila,a drugo toliko olajava,to je njegov problem.
Ovde na forumu ja ne znam da li ima i jedna osoba koja je kupila novu Alfu iz salona,pa da može reći ja sam istinski zaljubljenik tog vozila,i kupio sam je novu,i vazda ću kupovati Alfu.I ja to respektujem.U biti ja respektujem i one koji ih voze i one koji ih ne voze.Pa Bože moj,zato postoji izbor.
Ali jako ružno je vidjeti kako blatimo ono što ne možemo imati,pa hajde onda ovo što imamo da dižemo u visine.
Sad što neko voli da prosipa demagogiju da je zaljubljenik u jednu vrstu vozila,a drugo toliko olajava,to je njegov problem.
Ovde na forumu ja ne znam da li ima i jedna osoba koja je kupila novu Alfu iz salona,pa da može reći ja sam istinski zaljubljenik tog vozila,i kupio sam je novu,i vazda ću kupovati Alfu.I ja to respektujem.U biti ja respektujem i one koji ih voze i one koji ih ne voze.Pa Bože moj,zato postoji izbor.
Ali jako ružno je vidjeti kako blatimo ono što ne možemo imati,pa hajde onda ovo što imamo da dižemo u visine.
-
citroen xm
#252 Re: Alfa 159 kupovina?
Ko bali za švabom? Pa vi kolektivno buncate.
Pored Thesisa ili C6 da balim za švabom? Neka su polovni, ne bih ih mjenjao za bilo kog švabu. Ako mi je do novog ima DS5, a uskoro i nešto luksuznije. Alfa se lagano budi....
To što ste vi nešto umislili da je švabo najbolji, to je čisto vaš problem.
Pored Thesisa ili C6 da balim za švabom? Neka su polovni, ne bih ih mjenjao za bilo kog švabu. Ako mi je do novog ima DS5, a uskoro i nešto luksuznije. Alfa se lagano budi....
Last edited by citroen xm on 27/05/2014 15:06, edited 1 time in total.
-
ado-šampion
#253 Re: Alfa 159 kupovina?
ElDzidziIbnDzo wrote:Da budemo realni,svi bi oni kupili bolje da im finansije dozvoljavaju.A u sebi bale za švabom.
-
GaRGa
#254 Re: Alfa 159 kupovina?
citroen xm wrote:Ako si hadžija onda do kraja budeš hadžija a ne hadžija za komšiluk, a bijeda u duši.
To što neko vozi jeftino auto nikako ne znači da je bijeda, svako ima svoje prioritete. To što neko vozi Alfu nikako ne znači da nema za golfa kako to utvrdiše švaboljupci. Ovaj Emko ti i još par njih niste nikada ništa dokazali samo palamudite o prodajnim brojkama i cijenama.
Hoćeš reći da si još na konju i ne voziš švabu?GaRGa wrote:
heheh predpostavka je majka zajeba, moj ti
hocu reci da si se zajebao.... svak se po sebi ravna pa tako i ti...
-
citroen xm
#255 Re: Alfa 159 kupovina?
Ma mene ne interesuje ko šta vozi, ali ne podnosim pljuvanje kompleksaša bez ikakvog osnova.
Ja nikada prvi ne potežem temu o švabama jer me ne zanimaju, a švaboljupci se ubiše dokazujući nešto. Svi bi oni Alfu, ali šta će komšija reći.
Ja nikada prvi ne potežem temu o švabama jer me ne zanimaju, a švaboljupci se ubiše dokazujući nešto. Svi bi oni Alfu, ali šta će komšija reći.
Last edited by citroen xm on 27/05/2014 15:10, edited 1 time in total.
- Don Zivconi
#256 Re: Alfa 159 kupovina?
Ovi svi isti, prica im je ovakva - vidi kurave! jesi je ziogu? nisam al znam da je kurava
Sampioni znate sta prvo provozati alfu pa mozda sta i navrnete i izljecite komplekse
Na ovoj temi niko nije ni pitao za bavarce, samo pitao za alfu 159, ne shvatam vas stav te komplekse koje pokusavate lijeciti. Brate dragi kad vidis tema Alfa 159 ili neka druga alfa zasto zavirujes u temu jel vamo to alfa toliki trn u oku na forumu kao sto je na cesti
. Licno ja nikad ama bas nikad ne pogledam temu o nekom golfu cak ne znam ni da li je ima ako sam sudjelovao u nekoj dobro i jeste al sigurno su bile neke uporedbe tipa alfa vs megan u naslovu teme itd.
kompleksasa i krivih drva uvjek bilo a narocito u Bosni a domacih u dijaspori da ne pricamo
Sampioni znate sta prvo provozati alfu pa mozda sta i navrnete i izljecite komplekse
Na ovoj temi niko nije ni pitao za bavarce, samo pitao za alfu 159, ne shvatam vas stav te komplekse koje pokusavate lijeciti. Brate dragi kad vidis tema Alfa 159 ili neka druga alfa zasto zavirujes u temu jel vamo to alfa toliki trn u oku na forumu kao sto je na cesti
kompleksasa i krivih drva uvjek bilo a narocito u Bosni a domacih u dijaspori da ne pricamo
Last edited by Don Zivconi on 27/05/2014 15:10, edited 1 time in total.
- sema911s
#257 Re: Alfa 159 kupovina?
citras bil ti rwd v8 il L6 sa turbom il prednji pogon sa nekim horizontalno postavljenim sestakom, ili sta vise nekim 1,6turbom od 200pscitroen xm wrote:Ko bali za švabom? Pa vi kolektivno buncate.
-
arhivasvega
#258 Re: Alfa 159 kupovina?
ElDzidziIbnDzo wrote:Da budemo realni,svi bi oni kupili bolje da im finansije dozvoljavaju.A u sebi bale za švabom.
Apsolutno se slazem sa tobom, imam toliko da para da ne znam sta cu sa njima pa sam kupio sebi Alfu da bi mogao lokalnim majstorima da obezbjedim koliko toliko normalan zivot. Danas na pumpi, kad pored mene se zaustavlja crni golf, zatamnjen, felge 18" i izlazi lola kaze naspi za cenera, eto toliko o finansijskim mogucnostima svaboljubaca.
- ElDzidziIbnDzo
#259 Re: Alfa 159 kupovina?
Upališ se ba ko kvaran zub.Šta ti je?citroen xm wrote:Ko bali za švabom? Pa vi kolektivno buncate.
Pročitaj moj post detaljnije pa ćeš skontati šta sam htio reći.
Koliko na forumu ima ljudi da su otišli u salon i kupili novu Alfu? Znači da opravdaju onu njihovu izreku da kupuju auto sa dušom i srcem,samo ''istinski'' poznavaoci automobila? Ja mislim nijedan.
Ja švabu ne hvalim.Da se odmah razumijemo.Neko voli francuze,neko italijane,neko švabe.Ali za moj izbor,švabo uvjek ima prioritet nad drugim.Za tvoj izbor,francuz uvjek ima prioritet nad švabom.I ja to čovječe respektujem.Kontaš?
Meni na pamet ne pada da bih ja tebi pokušavao da dokažem nešto,što je npr. tebi nedokazivo da je švabo bolji od bilo koga drugog.Ti imaš izbor,svoje kriterije i ja to poštujem,i tu dijalog završava.
Ali ako uzmemo drugu stranu priče,i npr. imaš cenera milja u džepu a hoćeš neko auto,sa nekom opremom,e tu dolazimo u većini slučajeva do suštine.Zna se za cenera šta možeš,a šta ne možeš da dobiješ.
I onda ono što dobiješ,pričaš na sav glas,da je bolje od onoga što nisi mogao da kupiš...aha...jest al' u limburgu.
-
citroen xm
#260 Re: Alfa 159 kupovina?
@Sema
Zadnji pogon ne volim sem kod izrazitih sportista tako da si zakucao na vrata pogrešne institucije.
C6 sa V6 motorom je sve što bi poželio. Još da ima opciju sa manuelcem...
Ali ako je to neka mana evo Alfi se vraća zadnji pogon.
Zadnji pogon ne volim sem kod izrazitih sportista tako da si zakucao na vrata pogrešne institucije.
Last edited by citroen xm on 27/05/2014 15:17, edited 2 times in total.
- Don Zivconi
#261 Re: Alfa 159 kupovina?
priznam ko klinjo i sam sam bio takav dok sam vozao golfaarhivasvega wrote:ElDzidziIbnDzo wrote:Da budemo realni,svi bi oni kupili bolje da im finansije dozvoljavaju.A u sebi bale za švabom.
Apsolutno se slazem sa tobom, imam toliko da para da ne znam sta cu sa njima pa sam kupio sebi Alfu da bi mogao lokalnim majstorima da obezbjedim koliko toliko normalan zivot. Danas na pumpi, kad pored mene se zaustavlja crni golf, zatamnjen, felge 18" i izlazi lola kaze naspi za cenera, eto toliko o finansijskim mogucnostima svaboljubaca.
- ElDzidziIbnDzo
#262 Re: Alfa 159 kupovina?
@Don Zivconi
toliko kompleksasa domacih u dijaspori,da ne povjerujes.Koji eto po tvom pate za Alfom...
Jes u pravu si.
To je isto kao kad bih ja i ti raspravljali jel bolji Fabius ili Julian.
Dalje ću se suzdržati od komentara
toliko kompleksasa domacih u dijaspori,da ne povjerujes.Koji eto po tvom pate za Alfom...
Jes u pravu si.
-
citroen xm
#263 Re: Odg: Alfa 159 kupovina?
Da ovoga trenutka raspolažem sa milionom za auto gledao bi nešto što ne dolazi iz švabije. To je poenta. Kod nas kokuzi kupuju švabe jer misle da će sačuvati vrijednost. Ne palim se već diskutujem normalno.ElDzidziIbnDzo wrote:Upališ se ba ko kvaran zub.Šta ti je?citroen xm wrote:Ko bali za švabom? Pa vi kolektivno buncate.
Koliko na forumu ima ljudi da su otišli u salon i kupili novu Alfu? Znači da opravdaju onu njihovu izreku da kupuju auto sa dušom i srcem,samo ''istinski'' poznavaoci automobila? Ja mislim nijedan.
Ja švabu ne hvalim.Da se odmah razumijemo.Neko voli francuze,neko italijane,neko švabe.Ali za moj izbor,švabo uvjek ima prioritet nad drugim.Za tvoj izbor,francuz uvjek ima prioritet nad švabom.I ja to čovječe respektujem.Kontaš?
Meni na pamet ne pada da bih ja tebi pokušavao da dokažem nešto,što je npr. tebi nedokazivo da je švabo bolji od bilo koga drugog.Ti imaš izbor,svoje kriterije i ja to poštujem,i tu dijalog završava.
Ali ako uzmemo drugu stranu priče,i npr. imaš cenera milja u džepu a hoćeš neko auto,sa nekom opremom,e tu dolazimo u većini slučajeva do suštine.Zna se za cenera šta možeš,a šta ne možeš da dobiješ.
I onda ono što dobiješ,pričaš na sav glas,da je bolje od onoga što nisi mogao da kupiš...aha...jest al' u limburgu.
- Don Zivconi
#264 Re: Alfa 159 kupovina?
ElDzidziIbnDzo wrote:@Don Zivconi
Jes u pravu si.
- Don Zivconi
#265 Re: Alfa 159 kupovina?
Don Zivconi wrote:ElDzidziIbnDzo wrote:@Don Zivconi
Jes u pravu si.
Dalje ću se suzdržati od komentara![]()
![]()
- sema911s
#266 Re: Alfa 159 kupovina?
jbga alfi ce vratit u jednom modelu zadnji,koji ce da bude brdo eura.,. postala je to sto je kroz historiju zbog jeftinih modela sa zadnjim pogonom,.,citroen xm wrote:Zadnji pogon ne volim sem kod izrazitih sportista tako da si zakucao na vrata pogrešne institucije.C6 sa V6 motorom je sve što bi poželio. Još da ima opciju sa manuelcem...
ja bih 157(recimo nasljednik) sa zadnjim pogonom, 160 isto zadnji pogon ne neko fi(j)at rijesenje,.
sto bijezite svi od tihh automatika nekontam,.,.(jest da je taj psa automatik kk ali brate )
- ElDzidziIbnDzo
#267 Re: Odg: Alfa 159 kupovina?
Vidi,priča ti stoji.OK.I poštujem tvoj izbor,kontaš?citroen xm wrote:Da ovoga trenutka raspolažem sa milionom za auto gledao bi nešto što ne dolazi iz švabije. To je poenta. Kod nas kokuzi kupuju švabe jer misle da će sačuvati vrijednost. Ne palim se već diskutujem normalno.ElDzidziIbnDzo wrote:Upališ se ba ko kvaran zub.Šta ti je?citroen xm wrote:Ko bali za švabom? Pa vi kolektivno buncate.
Ali opet ti kažem,s druge strane koliko kokuza ima da ne mogu kupiti švabu(npr) pa kupe nešto jeftinije i furaju se da su kupili spejs šatl?
Jel kontaš što ti želim reći?
Neka kupuje ko šta hoće i što ga čini sretnim,ali ne volim prosipanje demagogije prema finansijskim mogućnostima
- Ridjobrki
#268 Re: Alfa 159 kupovina?
Jedini Švabo za kojim sam ja balio bio je Mercedes R klasa kad je izišao i kad sam vidio Dinu Rađu kako ga vozi.
I ne kontam logiku po kojoj je Švabo kao nekome nedostupan
Ko god kupi Alfu može kupiti i Golfa ili Audija. Ja sam imao za iste pare godinu starijeg Audija A3 sa 50-60 k na satu više od ove Alfe. Mogao sam ga hladno kupiti da sam htio. To ne bi bila loša kupovina ali ja nisam želio Audija niti tripujem nešto na njega.
To je sad počelo dizati Švabe u neke nebeske visine i sad su kao još i predmet čežnje sirotinje, jel'?
Čuj pričaju o običnom autu kao da je u pitanju rijetki dragulj pa ga samo dobrostojeći pijačari i engleska kraljica mogu priuštiti.
Čuj "pate za Švabom a nemaju para za njega"!
Govorimo o nekoliko hiljada eura, Božji ljudi!
Ne, fakat... Ovo je za nevjerovati šta ljudi pišu i kakvu percepciju svijeta i sebe u svijetu imaju. Još dvije stranice pa ima da se klanjamo buržujima u Golfu petici. Ja Golfa peticu jednom u životu rentao i rekao sebi "nikad više".
I nisu svakome Švabe predmet mokrih snova, de skontajte da ima svijeta i van Njemačke. Ja priznajem da bih slinio nad Lancerom, žestokom Mazdom 6, Imprezom, Citroenom DS5 i još par auta. Za Švabama se ne okrenem na cesti ali kad jedan od ovih prođe ili 159-ica.... Uh.
Čuj majke ti ove priče... I uvijek isto i na svakoj temi - pa meni bi više dosadilo i sam bih sebi dosadio.
Prijedlog: haj'mo malo razjačati teme o Mondeu, Almeri, Mazdi 6, P407, Citroenu 5, Laguni i još par da ih izmorimo - ne vjerujem da mogu sve stići pokriti čobanskim trolanjem.
I ne kontam logiku po kojoj je Švabo kao nekome nedostupan
To je sad počelo dizati Švabe u neke nebeske visine i sad su kao još i predmet čežnje sirotinje, jel'?
Ne, fakat... Ovo je za nevjerovati šta ljudi pišu i kakvu percepciju svijeta i sebe u svijetu imaju. Još dvije stranice pa ima da se klanjamo buržujima u Golfu petici. Ja Golfa peticu jednom u životu rentao i rekao sebi "nikad više".
I nisu svakome Švabe predmet mokrih snova, de skontajte da ima svijeta i van Njemačke. Ja priznajem da bih slinio nad Lancerom, žestokom Mazdom 6, Imprezom, Citroenom DS5 i još par auta. Za Švabama se ne okrenem na cesti ali kad jedan od ovih prođe ili 159-ica.... Uh.
Čuj majke ti ove priče... I uvijek isto i na svakoj temi - pa meni bi više dosadilo i sam bih sebi dosadio.
Prijedlog: haj'mo malo razjačati teme o Mondeu, Almeri, Mazdi 6, P407, Citroenu 5, Laguni i još par da ih izmorimo - ne vjerujem da mogu sve stići pokriti čobanskim trolanjem.
- Don Zivconi
#269 Re: Alfa 159 kupovina?
@ElDzidziIbnDzo
ti da se maknes sa ove teme jer kad dodjes da pijemo kafu morat cu ti odrzati predavanje vezano za ovu temu koju smo nacinjali 100 puta
al dobra ona za fabiusa i juliana
jesam se ismijao sviju mi
ti da se maknes sa ove teme jer kad dodjes da pijemo kafu morat cu ti odrzati predavanje vezano za ovu temu koju smo nacinjali 100 puta
-
arhivasvega
#270 Re: Odg: Alfa 159 kupovina?
I onda ono što dobiješ,pričaš na sav glas,da je bolje od onoga što nisi mogao da kupiš...aha...jest al' u limburgu.[/quote]
Da ovoga trenutka raspolažem sa milionom za auto gledao bi nešto što ne dolazi iz švabije. To je poenta. Kod nas kokuzi kupuju švabe jer misle da će sačuvati vrijednost. Ne palim se već diskutujem normalno.[/quote]
Vidi,priča ti stoji.OK.I poštujem tvoj izbor,kontaš?
Ali opet ti kažem,s druge strane koliko kokuza ima da ne mogu kupiti švabu(npr) pa kupe nešto jeftinije i furaju se da su kupili spejs šatl?
Neka kupuje ko šta hoće i što ga čini sretnim,ali ne volim prosipanje demagogije prema finansijskim mogućnostima[/quote]
U vecini dosadasnjis postova se racuna koliko Alfa gubi na vrijednosti i velica malo padanje cijene VW i ostalih kutija, sto znaci da su svaboljupci KOKUZI kojima je zao da izgube par hiljada, a nama koji vozimo talijane nije bitno koliko gubimo jer imamo para, jer da nemamo kupili bi golfa 2 za 2000km i poslije 10god opet prodali za 2000km.
I onda ono što dobiješ,pričaš na sav glas,da je bolje od onoga što nisi mogao da kupiš...aha...jest al' u limburgu.[/quote]
Da ovoga trenutka raspolažem sa milionom za auto gledao bi nešto što ne dolazi iz švabije. To je poenta. Kod nas kokuzi kupuju švabe jer misle da će sačuvati vrijednost. Ne palim se već diskutujem normalno.[/quote]
Vidi,priča ti stoji.OK.I poštujem tvoj izbor,kontaš?
Neka kupuje ko šta hoće i što ga čini sretnim,ali ne volim prosipanje demagogije prema finansijskim mogućnostima[/quote]
U vecini dosadasnjis postova se racuna koliko Alfa gubi na vrijednosti i velica malo padanje cijene VW i ostalih kutija, sto znaci da su svaboljupci KOKUZI kojima je zao da izgube par hiljada, a nama koji vozimo talijane nije bitno koliko gubimo jer imamo para, jer da nemamo kupili bi golfa 2 za 2000km i poslije 10god opet prodali za 2000km.
- ElDzidziIbnDzo
#271 Re: Alfa 159 kupovina?
Ti znaš da ja u real life nisam zadrt po pitanju ove teme uopšte.Ali isto tako trebaš da znaš naše zajedničke prijatelje,koji imaju stav i o VW-u i o Alfi.
Pokušao sam da njihovo razmišljanje prenesem na forum.
Ali ovi padobranci ne kontaju poentu šta im želim reći,kontaju da sam ja neki švaboljubac ekstremni sa kukastim krstom istetoviranim preko ledja.
A ne da mi se tipkajući objašnjavati im...
Ali ovi padobranci ne kontaju poentu šta im želim reći,kontaju da sam ja neki švaboljubac ekstremni sa kukastim krstom istetoviranim preko ledja.
-
ado-šampion
#272 Re: Alfa 159 kupovina?
De ba Ridjobrki dosadan si, udaras tu ko da su svi ovdje debili... Govoris mogao si Audija za te pare, sto ne kazes da je u pitanju bilo izmedju Alfe 159 i Audija A3, koji je klasa manje i uz to je imao 60 hiljada vise n satu?! Koliko ti je falilo za A4. 7-8 hiljada ja cu ti reci. De ba, uzivaj u svom autu i pusti se te price. Nije niko budala....
- sema911s
#273 Re: Alfa 159 kupovina?
uu ridjobrdi kako vec
kad spomenu mazduu, jos 6 si sigurno mislioo,., uuuuunema meni snna veceras
vezano za golfa i golfomaniju,., to da je statusni simbol krenulo je od drzavnih sluzbenika sisadzija kako prepoznat nekog uspjesnog sisadziju,.,pa vozi golfa 5-6- 7 (dobra su to auta da se razumijemo) alu kod nas su dignuta u nebesa,.,, pa sirotinja bas bali za tim auttima zbog te nazvacemo nedostiznosti,., drzavnog zaposlenja,., kontas
kada pogledas ove sto brane svabe ista govna koja brane i talijane francuze samo drugaciji dres
dal svabe prave dobra auta prave,., al jbga uvjek ima bolji od boljeg i bar neki segment u cemu je neko bolji od tebe,.,
kad spomenu mazduu, jos 6 si sigurno mislioo,., uuuuunema meni snna veceras
vezano za golfa i golfomaniju,., to da je statusni simbol krenulo je od drzavnih sluzbenika sisadzija kako prepoznat nekog uspjesnog sisadziju,.,pa vozi golfa 5-6- 7 (dobra su to auta da se razumijemo) alu kod nas su dignuta u nebesa,.,, pa sirotinja bas bali za tim auttima zbog te nazvacemo nedostiznosti,., drzavnog zaposlenja,., kontas
kada pogledas ove sto brane svabe ista govna koja brane i talijane francuze samo drugaciji dres
dal svabe prave dobra auta prave,., al jbga uvjek ima bolji od boljeg i bar neki segment u cemu je neko bolji od tebe,.,
- Don Zivconi
#274 Re: Alfa 159 kupovina?
Pa ja sam i spominjao neke nase svaboljubce koji su govorili poslje vozanja u alfi kako ne bi bjezali od alfe da je kupe al o tome kad dodjes, a isti imaju komplekse koje ljece da pokazu novog BMW i predju 2000km do rodne grude da ga komse vide a kad ide na arbajt vozi se biciklom jer ne moze parking platiti prico mi "babo" znas kojiElDzidziIbnDzo wrote:Ti znaš da ja u real life nisam zadrt po pitanju ove teme uopšte.Ali isto tako trebaš da znaš naše zajedničke prijatelje,koji imaju stav i o VW-u i o Alfi.Pokušao sam da njihovo razmišljanje prenesem na forum.
- Ridjobrki
#275 Re: Odg: Alfa 159 kupovina?
@ado: bila je 147ica i A3. Tu su negdje po svemu bili, Audi je imao i dužu registraciju npr. Prati malo prije nego počneš vrijeđati i viriti nekome u džep.
[quote="arhivasvega"..aha...jest al' u limburgu.
U vecini dosadasnjis postova se racuna koliko Alfa gubi na vrijednosti i velica malo padanje cijene VW i ostalih kutija, sto znaci da su svaboljupci KOKUZI kojima je zao da izgube par hiljada, a nama koji vozimo talijane nije bitno koliko gubimo jer imamo para, jer da nemamo kupili bi golfa 2 za 2000km i poslije 10god opet prodali za 2000km.[/quote]
Ja ne kontam dvije stvari:
1. To do kosti proračunato ponašanje koje ne dopušta sebi oduška nimalo. Đe'š ti nešto vozati i handriti dvije godine a da gubi na vrijednosti??? To kupuje auto kontajući kad će ga se riješiti bez da konta da će ga malo i vozati u međuvremenu. Sorry, ali ja se ne ženio ženom od koje kontam da mi se najlakše razvesti.
2. Ta potreba da se drugom viri u avliju i da se drugog ubjeđuje u svoju matematiku. Pusti meni moj ćeif i hajukurac i ti i tvoj Golf, živo mi se fućka, čovječe... Ako si ti vegetarijanac i ako je to najbolja stvar na svijetu - idi bolan jedi svoju raštiku i nemoj mi skakati nad glavom do ja glođem rebarce. Šta te briga pošto je meso i koliki je meni holesterol...
Al' vazda insan zaboravi da sa Golfom ide i bosanski mahalski mentalitet. To je mjesto dodatne opreme valjda...
[quote="arhivasvega"..aha...jest al' u limburgu.
U vecini dosadasnjis postova se racuna koliko Alfa gubi na vrijednosti i velica malo padanje cijene VW i ostalih kutija, sto znaci da su svaboljupci KOKUZI kojima je zao da izgube par hiljada, a nama koji vozimo talijane nije bitno koliko gubimo jer imamo para, jer da nemamo kupili bi golfa 2 za 2000km i poslije 10god opet prodali za 2000km.[/quote]
Ja ne kontam dvije stvari:
1. To do kosti proračunato ponašanje koje ne dopušta sebi oduška nimalo. Đe'š ti nešto vozati i handriti dvije godine a da gubi na vrijednosti??? To kupuje auto kontajući kad će ga se riješiti bez da konta da će ga malo i vozati u međuvremenu. Sorry, ali ja se ne ženio ženom od koje kontam da mi se najlakše razvesti.
2. Ta potreba da se drugom viri u avliju i da se drugog ubjeđuje u svoju matematiku. Pusti meni moj ćeif i hajukurac i ti i tvoj Golf, živo mi se fućka, čovječe... Ako si ti vegetarijanac i ako je to najbolja stvar na svijetu - idi bolan jedi svoju raštiku i nemoj mi skakati nad glavom do ja glođem rebarce. Šta te briga pošto je meso i koliki je meni holesterol...
Al' vazda insan zaboravi da sa Golfom ide i bosanski mahalski mentalitet. To je mjesto dodatne opreme valjda...
Last edited by Ridjobrki on 27/05/2014 15:37, edited 1 time in total.