Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije
Moderator: anex
- G@ss
#251 Re: Poplave u cijeloj BiH
Situacija u gradu
Brcko jutros u 07.15
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/ ... 5280_n.jpg
https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hph ... 5849_n.jpg
Brcko jutros u 07.15
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/ ... 5280_n.jpg
https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hph ... 5849_n.jpg
- Alfons Kauders
#252 Re: Poplave u cijeloj BiH
m18 zatvoren u djurdjeviku, do doboja zatvoreno ako si konto preko zenice... krivajom zatvoreno, otisao most nekakav...strong69 wrote:Svi putevi do Tuzle iz Sarajeva neprohodni prema informacijama iz BIHAMK-a. Ako neko sazna neku alternativnu varijantu/obilaznicu molio bih da javi.
jedino ne znam sta je s puta preko vozuce, al dabogda
- Alfons Kauders
#253 Re: Poplave u cijeloj BiH
bosnji da kazes da je milion kazna ako baci bocu u rijeku... ima da baci dvije iz inataDrinski wrote:
sada vlast ima šansu da kaze: e sada je sve očošćeno, a ko bude bacao, kazne su od 1.000 do 50.000 KM, pa da vidis ko bi meni tu bacio. ali dzabe je, vlast ne radi i bitnije stvari.
ne pali kod nas nikakav pristup, jednostavno ta potreba za bacanjem smeca u rijeke je jaca od svega
- eluna
#254 Re: Poplave u cijeloj BiH
u vraga i BHT i FTV i TV SA i svi naši novinari ....... pa kako mogu spavati noću dok je okolo haos!?!?!? ....zar niko ne smije na teren gdje je poplava, kako bi tek otišli u ratno područje!?!?!? ....šta bi bilo sa nama da nije bilo hrabrih novinara koji su tokom rata dolazili u BiH i prenosili vijesti!?!?!? ...pa *ebem te bagro bosanska kad samo voliš sjedit u toplom i da ti neko prinese!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
BHRT jutarnji program - najava crtića i muzike, a u vijestima u 7 sati dvije rečenice, jedino su prije toga nazvali šefa federalne civilen zaštite ............... to što u ovakvoj situaciji program počinje TEK u pola 7 nikome ništa!? .....ma nikad im ne treba taksu platiti
FTV - program počeo spotovima .......... treba zatvoriti tu kuću kad ne znaju svoj posao - punktum.
TV SA ..... program nije ni počeo do 7.20 kad sam izašla .......... zatvoriti kuću i nalemati bagru iz uprave - kako ih nije stid!!!
web portali - FUJ!! ....osim klixa koji barem toliko koliko radi, ako ništa drugo ovdje na forumu se mogu naći informacije
Radio stanice ......samo prenose stare vijesti, ali za njihove budžete RESPECT što barem nazovu svoje vjerne slušaoce pa upitaju za situaciju.
BHRT jutarnji program - najava crtića i muzike, a u vijestima u 7 sati dvije rečenice, jedino su prije toga nazvali šefa federalne civilen zaštite ............... to što u ovakvoj situaciji program počinje TEK u pola 7 nikome ništa!? .....ma nikad im ne treba taksu platiti
FTV - program počeo spotovima .......... treba zatvoriti tu kuću kad ne znaju svoj posao - punktum.
TV SA ..... program nije ni počeo do 7.20 kad sam izašla .......... zatvoriti kuću i nalemati bagru iz uprave - kako ih nije stid!!!
web portali - FUJ!! ....osim klixa koji barem toliko koliko radi, ako ništa drugo ovdje na forumu se mogu naći informacije
Radio stanice ......samo prenose stare vijesti, ali za njihove budžete RESPECT što barem nazovu svoje vjerne slušaoce pa upitaju za situaciju.
- Janjicar
#255 Re: Poplave u cijeloj BiH
eluna wrote:u vraga i BHT i FTV i TV SA i svi naši novinari ....... pa kako mogu spavati noću dok je okolo haos!?!?!? ....zar niko ne smije na teren gdje je poplava, kako bi tek otišli u ratno područje!?!?!? ....šta bi bilo sa nama da nije bilo hrabrih novinara koji su tokom rata dolazili u BiH i prenosili vijesti!?!?!? ...pa *ebem te bagro bosanska kad samo voliš sjedit u toplom i da ti neko prinese!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
upravo tako i rtvslon je dobro odradio
-
Drinski
#256 Re: Poplave u cijeloj BiH
Alf, samo neka meni puste da napišem propis, vjeruj mi...imam dovoljno iskustva...Alfons Kauders wrote:bosnji da kazes da je milion kazna ako baci bocu u rijeku... ima da baci dvije iz inataDrinski wrote:
sada vlast ima šansu da kaze: e sada je sve očošćeno, a ko bude bacao, kazne su od 1.000 do 50.000 KM, pa da vidis ko bi meni tu bacio. ali dzabe je, vlast ne radi i bitnije stvari.
ne pali kod nas nikakav pristup, jednostavno ta potreba za bacanjem smeca u rijeke je jaca od svega
-
VjecitiStudent
#257 Re: Poplave u cijeloj BiH
Evo sve na jednom mjestu:
Količina padavina zadnja 24h (najzanimljiviji podaci):
Bijeljina 89
Bjelasnica 25
Han Pijesak 103
Ivan Sedlo 28
Sarajevo 41
Sokolac 72
Srebrenica 78
Tuzla 95
Zenica 52
Zvornik 86
Mjerenja vodostaja u 8h
Miljacka 213 (244 jucerasnji maksimum)
Bosna Reljevo 498 (490 sinoć u 20h)
Bosna Zenica 500+ (pređen maksimum mjerne stanice)
Tuzla Jala 165 (324 jucer u 20h)
Prema ovome, doći će do opadanja nivoa Bosne od Sarajeva nizvodno.
Tuzlanski kraj, pogotovo srednji i donji tok Drine su kritični.
Količina padavina zadnja 24h (najzanimljiviji podaci):
Bijeljina 89
Bjelasnica 25
Han Pijesak 103
Ivan Sedlo 28
Sarajevo 41
Sokolac 72
Srebrenica 78
Tuzla 95
Zenica 52
Zvornik 86
Mjerenja vodostaja u 8h
Miljacka 213 (244 jucerasnji maksimum)
Bosna Reljevo 498 (490 sinoć u 20h)
Bosna Zenica 500+ (pređen maksimum mjerne stanice)
Tuzla Jala 165 (324 jucer u 20h)
Prema ovome, doći će do opadanja nivoa Bosne od Sarajeva nizvodno.
Tuzlanski kraj, pogotovo srednji i donji tok Drine su kritični.
- jasko_ba
#258 Re: Poplave u cijeloj BiH
Fakat previse smeca, nadolazi ko ludo!

- Herr Flick
#259 Re: Poplave u cijeloj BiH
Koliko ja zunam oba mosta kod Doboja su zatvorenaAlfons Kauders wrote:m18 zatvoren u djurdjeviku, do doboja zatvoreno ako si konto preko zenice... krivajom zatvoreno, otisao most nekakav...strong69 wrote:Svi putevi do Tuzle iz Sarajeva neprohodni prema informacijama iz BIHAMK-a. Ako neko sazna neku alternativnu varijantu/obilaznicu molio bih da javi.
jedino ne znam sta je s puta preko vozuce, al dabogda
-
Drinski
#260 Re: Poplave u cijeloj BiH
Stvrno ni meni nije jasno, Modrac preliva, Olovo, Kakanj, Zavidovići i xy sela pod vodom, 90 % gradova odsjeceno, hiljade kuća zaplavljeno, sistem EP BIH polako se raspada, sistem veza isto tako, mnostvo bolesnika ne moze doci do ljekara i niko nista...
Last edited by Drinski on 15/05/2014 08:31, edited 1 time in total.
- Alfons Kauders
#261 Re: Poplave u cijeloj BiH
pa nisu za to placeni.... nasi novinari samo prate politiku, za to ih placaju sponzori (citaj jebaci)... inace bi kurac imali sto TV kuca...eluna wrote:u vraga i BHT i FTV i TV SA i svi naši novinari ....... pa kako mogu spavati noću dok je okolo haos!?!?!? ....zar niko ne smije na teren gdje je poplava, kako bi tek otišli u ratno područje!?!?!? ....šta bi bilo sa nama da nije bilo hrabrih novinara koji su tokom rata dolazili u BiH i prenosili vijesti!?!?!? ...pa *ebem te bagro bosanska kad samo voliš sjedit u toplom i da ti neko prinese!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zato ti prosjecni dnevnik izgleda ovako
10 minuta politike
5 minuta rata
5 minuta uzimanja reketa
0-1 minuta o privredi
0-1 minuta o kulturi
0-2 minuta o dogadjanjima u svijetu
- Alfons Kauders
#262 Re: Poplave u cijeloj BiH
bujrum, al kazem ti da je prosjecnom bosnji veci merak trehnut vrecu smeca i frizider 50 metara od kuce, u rijeku... nego imati 10,000 na kamari...Drinski wrote:
Alf, samo neka meni puste da napišem propis, vjeruj mi...imam dovoljno iskustva...
jednostavno takav narod, stoka, ne moze to propis promijeniti...
- Herr Flick
#263 Re: Poplave u cijeloj BiH
Pa gdje je ovde vojska da pomogne najugrozenijim,kad gledas preko tv-a kad budu poplave u drugim zemljama vidis i vojsku kako pomaze,a kod nas nista,narod prepusten sam sebi 
-
emmir1
#264 Re: Poplave u cijeloj BiH
eluna wrote:u vraga i BHT i FTV i TV SA i svi naši novinari ....... pa kako mogu spavati noću dok je okolo haos!?!?!? ....zar niko ne smije na teren gdje je poplava, kako bi tek otišli u ratno područje!?!?!? ....šta bi bilo sa nama da nije bilo hrabrih novinara koji su tokom rata dolazili u BiH i prenosili vijesti!?!?!? ...pa *ebem te bagro bosanska kad samo voliš sjedit u toplom i da ti neko prinese!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Na TVSA promotor madraca , voditeljka klima glavom a on daje 20% popusta svima
- Janjicar
#265 Re: Poplave u cijeloj BiH
glade muda u Rajlovcu ili kod kuceHerr Flick wrote:Pa gdje je ovde vojska da pomogne najugrozenijim,kad gledas preko tv-a kad budu poplave u drugim zemljama vidis i vojsku kako pomaze,a kod nas nista,narod prepusten sam sebi
- Alfons Kauders
#266 Re: Poplave u cijeloj BiH
nije to vojska vec tvornica za proizvodnju penzionera od 35 godinaHerr Flick wrote:Pa gdje je ovde vojska da pomogne najugrozenijim,kad gledas preko tv-a kad budu poplave u drugim zemljama vidis i vojsku kako pomaze,a kod nas nista,narod prepusten sam sebi
- muha_sa
#267 Re: Poplave u cijeloj BiH
http://www.avaz.ba/vijesti/teme/oficir- ... ca-mladicaJanjicar wrote:glade muda u Rajlovcu ili kod kuceHerr Flick wrote:Pa gdje je ovde vojska da pomogne najugrozenijim,kad gledas preko tv-a kad budu poplave u drugim zemljama vidis i vojsku kako pomaze,a kod nas nista,narod prepusten sam sebi
-
Drinski
#268 Re: Poplave u cijeloj BiH
Alf, e jbm misa, pa pored novčanog kaznjavanja ima i kazna zatvora, ali u mom zatvoru se radi. i zajeb. odmah pricu o povredi ljudskih prava, ne krse se time prava.Alfons Kauders wrote:bujrum, al kazem ti da je prosjecnom bosnji veci merak trehnut vrecu smeca i frizider 50 metara od kuce, u rijeku... nego imati 10,000 na kamari...Drinski wrote:
Alf, samo neka meni puste da napišem propis, vjeruj mi...imam dovoljno iskustva...
sto se tice teme, moze CZ izvršiti moblizaciju svih teskih masina na općini, i poslati da prodube korita i naprave privremene nasipe.
Last edited by Drinski on 15/05/2014 08:38, edited 1 time in total.
-
Drinski
#269 Re: Poplave u cijeloj BiH
Dajte, ljudi da napravimo jednu temu samo za informacije sa terena, a otvorimo neku drugu temu za priču.
-
VjecitiStudent
#271 Re: Poplave u cijeloj BiH
Prvo država mora uraditi svoj dio posla. Pola stanovništva BiH uopće nema organizovan odvoz smeća.Alfons Kauders wrote:bujrum, al kazem ti da je prosjecnom bosnji veci merak trehnut vrecu smeca i frizider 50 metara od kuce, u rijeku... nego imati 10,000 na kamari...Drinski wrote:
- muha_sa
#272 Re: Poplave u cijeloj BiH
da bog mili sacuvajasko_ba wrote:
Brana![]()
-
Drinski
#273 Re: Poplave u cijeloj BiH
Kada se uvede sankcije, dobra sankcija, odamh se otvara prostor za komunalne firme.VjecitiStudent wrote:Prvo država mora uraditi svoj dio posla. Pola stanovništva BiH uopće nema organizovan odvoz smeća.Alfons Kauders wrote:bujrum, al kazem ti da je prosjecnom bosnji veci merak trehnut vrecu smeca i frizider 50 metara od kuce, u rijeku... nego imati 10,000 na kamari...Drinski wrote:
- Alfons Kauders
#274 Re: Poplave u cijeloj BiH
moram priznati da mi je barem malcice drago kad vidim ovo - kad se neko probudi s 10 kubnih metara smeca u avliji, mozda ce sljedeci put razmisliti prije no sto baci vrecu smeca u rijekujasko_ba wrote:
Brana![]()
- Alfons Kauders
#275 Re: Poplave u cijeloj BiH
niti ga moze imati, jer je jeftinije baciti kesu u rijeku nego dati 5km mjesecno da je neko odveze na deponijuVjecitiStudent wrote:Prvo država mora uraditi svoj dio posla. Pola stanovništva BiH uopće nema organizovan odvoz smeća.Alfons Kauders wrote:bujrum, al kazem ti da je prosjecnom bosnji veci merak trehnut vrecu smeca i frizider 50 metara od kuce, u rijeku... nego imati 10,000 na kamari...Drinski wrote: