Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
AhmetShabo

#251 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by AhmetShabo »

babaroga1x wrote:
my world wrote:a daj babaroga
gledam sad imas 97 aktivnih referala, i ovdje na forumu ti se ljudi registruju i dalje.
a ja se mjesecima mucim da dobijem makar 1 glupog referala,i ovdje na 1 postu postavim link niko nista,a tebi se regaju iako ih vec imas na pretek.

aj ljudi bar iz sazaljenja :P

http://www.clixsense.com/?5992800
nije istina... nije 97 nego 141

ali ih je samo 97 ostalo aktivnih.... ona mala kampanja od 20 dolara, na pet sajtova mi se isplatila :-)
de mi posalji na pp screenshot koliko sam ti donio zarade, cisto onako informativno, posto sam ja preko tebe dosao na clix, a veoma sam aktivan zadnjih dana... znaci samo da vidim a mozes i sa ostalima podijelit sto mene tice.. :-D
babaroga1x

#252 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by babaroga1x »

my world wrote:
nije ideja da unutar igre spamate svoj ref link, za to vas mogu i banati...

ja sma na igrici koju igram zadnjih 6 godina zbog toga banovan do 2043.
Katastrofa,6 godina baceno,pusteno niz vjetar.
ouch, to boli :shock:

koja igra?
babaroga1x

#253 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by babaroga1x »

AhmetShabo wrote:
babaroga1x wrote:
my world wrote:a daj babaroga
gledam sad imas 97 aktivnih referala, i ovdje na forumu ti se ljudi registruju i dalje.
a ja se mjesecima mucim da dobijem makar 1 glupog referala,i ovdje na 1 postu postavim link niko nista,a tebi se regaju iako ih vec imas na pretek.

aj ljudi bar iz sazaljenja :P

nije istina... nije 97 nego 141

ali ih je samo 97 ostalo aktivnih.... ona mala kampanja od 20 dolara, na pet sajtova mi se isplatila :-)
de mi posalji na pp screenshot koliko sam ti donio zarade, cisto onako informativno, posto sam ja preko tebe dosao na clix, a veoma sam aktivan zadnjih dana... znaci samo da vidim a mozes i sa ostalima podijelit sto mene tice.. :-D
od početka si vidio 240 reklama, ja zaradio na tebi 0,14 centi
323 taska, ja zaradio na tebi 1,41 dolar

plus jer si prešao zaradu od 5 dolara ukupno, dobio sam jedinstveni bonus od jednog dolara

ukupna zarada 2,54 dolara

ti si jedan od rijetkih koji se fakat naradio... ima desetke referala koji pogledaju reklamu dvije i odustanu... zato i jesi zaradio ;)

nemrem lupit sad screenshot, na poslu sam...
konahawaii

#254 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by konahawaii »

evo da se i ja javim :-D

aktivan sam 11 dana, i za one koji se pate sa levelima meni je trebalo 10 dana za lvl3...samo treba biti strpljiv sto se tice zadataka

registrovao sam se preko babe, cisto iz razloga jer ne bih se ni registrovo da nisam naisao na ovu temu (koju je on postavio :D)

eh sad par pitanja i zapažanja

jutros sam primjetio da sam lvl1, a po svemu sam trebao biti lvl3...stvar je bila u tome sto sam ima minor flag. Uglv. posalo sam ticket u u roku 2-3 sata sam dobio lvl3. E sad zasto se dobijaju ti flagovi, jer ja se nesjecam da sam ista lose radio.

kad ti pise "You have done the maximum amount of work on this job." koliko se ceka da posao postane ponovo dostupan
isti slucaj ako si u expeld modu...

da li se jos zamarate klikanjem reklama (mislim da se to vrijeme moze bolje iskoristit za zadatke) i onim "igrama na srecu"

desavalo mi se par puta da mi izbaci correction on task, koji je 100% tacan (primjer LinkedIn zadatak gdje jasno pise 3 rezultata, on on govori da je 2 tacno i sl.) Glupo je jer mi smanjuje ukupan procenat i vise ne mogu radit taj zadatak na određeno vrijeme

koliko se ceka za isplatu i da li je moguce traziti isplatu na bilo koji dan u sedmici

Hvala unaprijed :)
AhmetShabo

#255 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by AhmetShabo »

konahawaii wrote:da li se jos zamarate klikanjem reklama (mislim da se to vrijeme moze bolje iskoristit za zadatke) i onim "igrama na srecu"
Ovo odradi jer kad poklikces sve reklame i onih 20 klikova na slicicu grid , ispunis dnevni bonus, i dobijas 6 % na zaradu u tom danu.. A trebo si se prijavit preko mene, vidis kako sam ja babi donio za 10 dana preko 2 dolara zarade, a da on prstom nije makeo :) hehe ja imam 4 referala, ali su totalno neaktivni. Evo nek baba kaze da sam i ja skoro poceo i da sam na pocetku bio skeptican, danas je tu na racunu 15 dolara i po danu kad radim taskove mi je zarada uvijek preko 2 dolara, sve zavisi od mog raspolozenja, i raspolozivih taskova..
bujrum narode, za 5-6 dana ste lvl 1 i onda ide sve ko po loju.. http://www.clixsense.com/?6681757
Averus

#256 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by Averus »

Ja se jučer iznervirah pravo...
Otkako sam se prijavio uradio četiri poslića, imao 100% accuracy.
I primjetio sam da mi je odmah nakon drugog posla nudilo više poslova (dakle prvi dan sam imao samo jedan job, drugi dan jedan, a već treći dan dva odjednom).

I tako ja uradim ukupno pet poslova, međutim ovaj peti je očigledno navlakuša neka ili su poslodavci totalni balvani...

Helem, zadatak bio da verifikujem da li na 8 članak ima autor, nema ili ima više autora.
Ja kao budala tražio po 3-4 minute na svakom članku, da budem siguran i onda na kraju napišem odgovore...

Šta se desi?
Kaže mi da sam 3 od 8 fulio jer, navodno, na onima koji nemaju autora je zapravo bio autor!
Meni ne bude mrsko i odem na te stranice ponovo, pretražim boga-oca, a autori se nigdje ne spominju :oops:

E bgm se mene neće tako lako riješiti, samo čekam da dobijem novi job, pa da nastavim! :D
zetareticula

#257 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by zetareticula »

Novajlija10 wrote:Sorry right now we are not available in your region.

:skoljka:
I meni isti problem :D
Averus

#258 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by Averus »

Novajlija10 wrote:Sorry right now we are not available in your region.

:skoljka:
Na TremorGames? :?
Kako sam se ja normalno registrovao, pa čak bio referral jednom drugom forumašu :-)

Mora da su neš' promijenili jgb...
my world

#259 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by my world »

babaroga1x wrote:
my world wrote:
nije ideja da unutar igre spamate svoj ref link, za to vas mogu i banati...

ja sma na igrici koju igram zadnjih 6 godina zbog toga banovan do 2043.
Katastrofa,6 godina baceno,pusteno niz vjetar.
ouch, to boli :shock:

koja igra?

Ikariam
al imam jos 2-3 naloga
zapravo na toj igri sam bas dobar
svi nalozi su mi bar top 50,a imam jedan server gdje sam drugina svijetu :D

a ovaj clixsense me bas interesuje ali sam nekako neraspolozen jer ne mogu nahvatati referale,nema gdje nisam pokusavao,nema sta nisam radio,niko nece,a kad vidim tebe i 141 referala samo se u mjesto okrenem. eto samo ovaj ahmetshabo ti je zaradio 2,5 dolara :O
to je za ovako kratak period bas previse,pa prije par dana se zalio da je ukupno od pocetka zaradio par centi :OOOOOO

sto ja ne mogu imati jednog takvog,jedini referal kog ja imam je ismir,sa njim sam zadovoljan nemam sta prigovarati,al da je bar jos koji takav :(
AhmetShabo

#260 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by AhmetShabo »

Najbolji bi bilo da smo nekako ovjde se podijelil pa da svako ima jednog referala kako treba. Jer zarada od kliktanja i radjenja taskova je nasa niko je ne moze uzet, samo sto onaj ciji si referal ima procenat od broja tvojih uradjenih zadataka. Vidim ima nas ovdje sto fino radimo, da smo se nekako uspjeli organizovat, pa da svako ima barem jednog referala da mu donosi postotak pristojan....
mikrozadatak

#261 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by mikrozadatak »

AhmetShabo wrote:Najbolji bi bilo da smo nekako ovjde se podijelil pa da svako ima jednog referala kako treba. Jer zarada od kliktanja i radjenja taskova je nasa niko je ne moze uzet, samo sto onaj ciji si referal ima procenat od broja tvojih uradjenih zadataka. Vidim ima nas ovdje sto fino radimo, da smo se nekako uspjeli organizovat, pa da svako ima barem jednog referala da mu donosi postotak pristojan....
Meni ovo vuče na socijalističko samoupravljanje :D
zetareticula

#262 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by zetareticula »

Evo registrovo da pokupim te miliunčiće :lol: jeli ovo samo trazim ove macketine :D
AhmetShabo

#263 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by AhmetShabo »

zetareticula wrote:Evo registrovo da pokupim te miliunčiće :lol: jeli ovo samo trazim ove macketine :D
Na pocetku prvih 5-6 dana ces imati reklame te da klikces i par taskova lvl 0 da ruadis, strpljenje je kljucno u toj fazi da se dodje do lvl 1. A onda imas od 20-40 taskova dnevno. I sa 2 sata rada, mozes nagurat od 2-3 dolara. sto ti dodje preko 60 dolara mjeseecno. Dakle kljuc u svemu je dolazak na lvl 1 kao sto smo i ranije o tome pisali. Strpljenje i preciznost prvih 5-6 dana, a onda ces se sam uvjeriti u sve,kao sto sam i ja..
my world

#264 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by my world »

Evo registrovo da pokupim te miliunčiće :lol: jeli ovo samo trazim ove macketine :D

haha evo i ahmet uhvati referala,
aj ljudi ako oce jos neko da se bavi ovim nek se jedan registruje preko mog linka
samo jednog trazim,jedan mi je dovoljan :P

AhmetShabo

#265 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by AhmetShabo »

upravo imate strasan zadatak, find errors on page. 0,21 dolar po tasku, samo na ebayu gledate jel naslov pravilan i da li su dati linkovi related ka naslovu. Za jedan task treba oko 2-3 minite. uradite 5 taskova to je dolar za 15 minuta!
my world

#266 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by my world »

upravo imate strasan zadatak, find errors on page. 0,21 dolar po tasku, samo na ebayu gledate jel naslov pravilan i da li su dati linkovi related ka naslovu. Za jedan task treba oko 2-3 minite. uradite 5 taskova to je dolar za 15 minuta!

taj yadatak je krenmuo od 0,03 doalra i stalno se cijena povecavala,jedostavno je pretezak za ljude koji ga rade
AhmetShabo

#267 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by AhmetShabo »

my world wrote:

taj yadatak je krenmuo od 0,03 doalra i stalno se cijena povecavala,jedostavno je pretezak za ljude koji ga rade
da primijetio sam da mu je cijena rasla, ali ja sam upravo evo zaredo 15 komada, pogrijesim jednom mozda samo, od onih 10 sitova sto mi ponudi. Strasna zarada
my world

#268 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by my world »

AhmetShabo wrote:
my world wrote:

da primijetio sam da mu je cijena rasla, ali ja sam upravo evo zaredo 15 komada, pogrijesim jednom mozda samo, od onih 10 sitova sto mi ponudi. Strasna zarada

evo ja uspio uraditi jedan accuracy 70%
msm da na ovom iducem padam al sta da se radi
AhmetShabo

#269 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by AhmetShabo »

evo npr..slika i objasnjenje
Image
Ovdje vidimo da je naslov tacan, nema gresaka i pisanju i nema nepotrebnih rijeci,a dole u ovoj koloni koja je related na naslov, vidimo da se spominje flower pots i svakom, dakle related je by style! stil je da su sve cvijtne posude..
Po brandu bi bilo da su npr sve ronaldinho pots, onda je posto je ronaldinho brand, onda su relatedd by brand. (uzeo sam ronaldinho kao brand koji svi znamo) :D Valjda je sta jasnije...

a evo primjer gdje npr je naslov dobar ,ali dole ide unrelated. jer u ponudjenim relacijama imamo antelope canyon, kada kliknemo na to vidjecemo da nema veze sa cipelama :D
Image
my world

#270 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by my world »

ja sam vec 3 uradio
iznenadjenje i za mene
bolestan sam i ne mogu visiti na racunaru,da je drugacij ne bih se odvajao dok ne ispucam maximum za ovaj task
mikrozadatak

#271 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by mikrozadatak »

AhmetShabo wrote:upravo imate strasan zadatak, find errors on page. 0,21 dolar po tasku, samo na ebayu gledate jel naslov pravilan i da li su dati linkovi related ka naslovu. Za jedan task treba oko 2-3 minite. uradite 5 taskova to je dolar za 15 minuta!
Ne Neobux-u ovaj zadatak vrijedi 26 centi. Sinoć je vrijedio 8. Prije neku noć sam mogao igrati i na 63%.
Uradio sam ih već više od 30, idem dalje.
Navali narode, ima ih još dvadesetak hiljada, samo vjerujem da će kasnije spustiti cijenu.

Pozdrav svima
AhmetShabo

#272 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by AhmetShabo »

i evo jos samo jedan primjer, ovdje vidmo gresku u naslovu, Goldwing se ne pise sastavljeno, nego treba Gold wing
Image
nadam se da sam bio od pomoci, ovo je zadatak lvl 1, a donosi strasnu zaradu
AhmetShabo

#273 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by AhmetShabo »

Nazalost, dosao je kraj, ne da mi vise da radim... ali evo koliko se odradilo..
Image

a evo i moj napredak do sada, zarada danasi juce 10 dolara. Image

Bujrum, prijavite se i pocnite na vrijeme, http://www.clixsense.com/?6681757 fin dzeparac svima koji zele. Ja sam evo vec skupio za npr solidnu igru,a dodecembra i onih holiday popusta, racunajte sami koliko cu zaraditi.. :izet:
konahawaii

#274 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by konahawaii »

ne da ni meni vise :(

41 zadatak sa uspio ufatit :) (11 je sa neo bux, tamo su placali po 26 centi :D)
glitch

#275 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka

Post by glitch »

dosta za večeras sad na spavanje :oops:

Image
Post Reply