Desničari osvajaju Evropu!

Post Reply
Pandakonda

#251 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Pandakonda »

insomnia78 wrote:Hoces reci da je antisemitizam bio razlozan?
Ljudi su bili izmanipulirani pa su postali antisemiti. Dok ovdje vidimo da ogromna i nekontrolisana imigracija pravi probleme, to nije neka zavjera.
insomnia78

#252 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by insomnia78 »

Pandakonda wrote:
Ljudi su bili izmanipulirani pa su postali antisemiti. Dok ovdje vidimo da ogromna i nekontrolisana imigracija pravi probleme, to nije neka zavjera.
Ti vidis? Dje na YT?
hAZNADAR

#253 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by hAZNADAR »

Pandakonda wrote:
Antisemitizam je izbor. Isto kao tvoja mrznja prema muslimanima.
Zivimo u vremenu kada su sve, bas sve informacije dostupne u rekordno vrijeme.
Zato prica o manipulaciji ne prolazi. Politicke predispozicije, osjecaj obzira, tolerancija, .. je ocigledno nesto urodjeno ili ne.
Connaisseur Karlin

#254 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Connaisseur Karlin »

antisemitizam oduvijek postoji u "hriscanskoj evropi" :D
animals

#255 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by animals »

Connaisseur Karlin wrote:antisemitizam oduvijek postoji u "hriscanskoj evropi" :D
Nije Evropa krscanska..#
Evropa je skup nacionalisticki drzava..
mislim da je tako u cijelome svijetu..
samo u njoj zive ljudi..
a ljudi mrze do podne cijeli svijet, a od podne i sebe..
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#256 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Truba »

antin semitizam
Pandakonda

#257 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Pandakonda »

hAZNADAR wrote:
Pandakonda wrote:
Antisemitizam je izbor. Isto kao tvoja mrznja prema muslimanima.
Zivimo u vremenu kada su sve, bas sve informacije dostupne u rekordno vrijeme.
Zato prica o manipulaciji ne prolazi. Politicke predispozicije, osjecaj obzira, tolerancija, .. je ocigledno nesto urodjeno ili ne.
Ljudi se nisu rodili kao antisemiti, nego su u modernom vremenu izmanipulisani teorijama zavjera i tako kreće mržnja. Kad sam ja rekao da mrzim muslimane ? Pa roditelji su mi muslimani nisam valjda toliko lud da mrzim svoje :lol: Ja sam samo rekao da određeni ljudi sa bliskog istoka i afrike nisu kompatibilni sa našim vrijednostima i načinom života i da dolaze u tolikom broju da domaće stanovništvo postaje manjina. Meni kao ateisti nijedna religija nije draga tako da ne znam što si se za Islam uhvatio :-)
hAZNADAR

#258 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by hAZNADAR »

Pandakonda wrote:
Ljudi se nisu rodili kao antisemiti, nego su u modernom vremenu izmanipulisani teorijama zavjera i tako kreće mržnja. Kad sam ja rekao da mrzim muslimane ? Pa roditelji su mi muslimani nisam valjda toliko lud da mrzim svoje :lol: Ja sam samo rekao da određeni ljudi sa bliskog istoka i afrike nisu kompatibilni sa našim vrijednostima i načinom života i da dolaze u tolikom broju da domaće stanovništvo postaje manjina. Meni kao ateisti nijedna religija nije draga tako da ne znam što si se za Islam uhvatio :-)
Za antisemitizam, rasizam, radikalizam,... su potrebne predispozicije. Ne moze to biti svako. Ili bolje receno - kada nekome fali daska u glavi. I mnogi osjecaji za neke stvari.
To su vjeciti desnicari.

Fleksibilni biraci koji odlucuju izbore su samo spoj neinformisanosti i ljenosti da se nesto sazna.

Jer ranije vec rekoh da su sve informacije svima dostupne.

Ljudi se dokazuju svojim djelima i rijecima.
madner

#259 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by madner »

Informacije su svima dostupne, ali nije analiza i sinteza za svakog.

Mali um odbacuje teorije koje mu se ne ukpalaju u sliku svijeta umjesto da mjenja sliku svijeta.
Connaisseur Karlin

#260 Re: Desničari osvajaju Evropu!

animals wrote:
Connaisseur Karlin wrote:antisemitizam oduvijek postoji u "hriscanskoj evropi" :D
Nije Evropa krscanska..#
Evropa je skup nacionalisticki drzava..
mislim da je tako u cijelome svijetu..
samo u njoj zive ljudi..
a ljudi mrze do podne cijeli svijet, a od podne i sebe..
sa isotrijskog, tradicionalnog aspekta Evropa nije hriscanska,ali u sustini , sa politickog aspekta , Evrppa jeste oduvijek hriscanskog duha :)

Evropi danas smetaju obojeni muslimani, od Turaka pa sve dalje , istocno, a bijeli muslimani sa Balkana nisu nikad ni bili meta :)

nije tocno: postoji mnogo lokacija u svijetu koje su ciljano zadrzale svoju traidciju i kulutru, i istom praksom ,diskirminiraju druge kulture i rase :)
Connaisseur Karlin

#261 Re: Desničari osvajaju Evropu!

hAZNADAR wrote: Za antisemitizam, rasizam, radikalizam,... su potrebne predispozicije. Ne moze to biti svako.
moze moze, ne postoji osoba na Zemlji koja ne diskirminira nekoga iz licnih razloga ili stereotipnih razloga ;-)

jedina predispozicija za tako nesto je biti ljudskog roda :)
BHCluster

#262 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by BHCluster »

Jest to tako ako nemas mozga!
seln

#263 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by seln »

Pandakonda wrote:
Ljudi su bili izmanipulirani pa su postali antisemiti.
Da, da... jadna, izmanipulisana masa je pravila pogrome, prisvajala jevrejske stanove i kuce, preuzimala radnja i firme...
sto ti je rec' manipulacija.
sumirprimus

#264 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by sumirprimus »

jebte ono kad moras pravdat le pen... :D
nema dalje
hipija

#265 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by hipija »

Obavezno pogledati osvrt Johna Olivera na francuske izbore. Poručuje Oliver Francuzima da ne naprave zajeb sa Le Pen kao što su Amerikanci sa Trumpom ili Britanci sa Brexitom.
Kaže da Francuzi imaju bolje kroasane od američkih i da britanska vina u odnosu na francuska izgledaju kao da se Michael Caine popišao u sok od grožđa :lol:
Na kraju sjajna dionica na francuskom jeziku uz pratnju harmonike. :D

JedanOdBraceMorica

#266 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by JedanOdBraceMorica »

hAZNADAR wrote:
Pandakonda wrote:
Za antisemitizam, rasizam, radikalizam,... su potrebne predispozicije. Ne moze to biti svako. Ili bolje receno - kada nekome fali daska u glavi. I mnogi osjecaji za neke stvari.
To su vjeciti desnicari.

Fleksibilni biraci koji odlucuju izbore su samo spoj neinformisanosti i ljenosti da se nesto sazna.

Jer ranije vec rekoh da su sve informacije svima dostupne.

Ljudi se dokazuju svojim djelima i rijecima.
Svako moze biti i rasista i nacionalista i desnicar, ali ce biti kritikovan samo ako je bijelac, po mogucnosti Evropljanin... Pogledaj ksenofobiju u Japanu, to niko nikad ne kritikuje, a kada se u EU pojavi politicar koji ne zeli masu neradnika, silovatelja i u nemalom broju slucajeva ratnih zlocinaca u svojoj zemlji, taj je prozvan novim Hitlerom i momentalno mu se u nos utrljava floskula "jel to ta zapadna demokratija". Ne vidim zasto nije demokratski reci nekome da ga ne zelis u svojoj blizini, ljudi imaju apsolutno pravo na to
derion

#267 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by derion »

hipija wrote:
Sjajno. :) Oliver istinski Stewartov nasljednik.
derion

#268 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by derion »

JedanOdBraceMorica wrote: Svako moze biti i rasista i nacionalista i desnicar, ali ce biti kritikovan samo ako je bijelac, po mogucnosti Evropljanin... Pogledaj ksenofobiju u Japanu, to niko nikad ne kritikuje, a kada se u EU pojavi politicar koji ne zeli masu neradnika, silovatelja i u nemalom broju slucajeva ratnih zlocinaca u svojoj zemlji, taj je prozvan novim Hitlerom i momentalno mu se u nos utrljava floskula "jel to ta zapadna demokratija". Ne vidim zasto nije demokratski reci nekome da ga ne zelis u svojoj blizini, ljudi imaju apsolutno pravo na to
Naravno da je demokratsko pravo ne željeti nekoga u svojoj blizini. Zapad prima minimalno 50 godina gastarbajtere i imigrante iz nedemokratskog svijeta. Međutim, zadnjih 20-ak godina su uvidjeli da su moža malo i prekardašili sa primanjem tolikog broja ljudi, od kojih mnogi niti žele niti znaju da se integrišu u zapadna društva. A narod sada to pokazuje i na izborima, te često bira nacionalističke struje, one snage koje ukazuju na taj sudar kultura.
Može se to nekome sviđati ili ne, ali je sve ovo što vidimo u Evropi sasvim logična narodna reakcija. Najveću krivicu snose ljevičarske i socijaldemokratske stranke u zap. Evropi koje sve do skora nisu htjele da se bave ovom problematikom.
cyprus

#269 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by cyprus »

JedanOdBraceMorica wrote:Svako moze biti i rasista i nacionalista i desnicar, ali ce biti kritikovan samo ako je bijelac, po mogucnosti Evropljanin... Pogledaj ksenofobiju u Japanu, to niko nikad ne kritikuje, a kada se u EU pojavi politicar koji ne zeli masu neradnika, silovatelja i u nemalom broju slucajeva ratnih zlocinaca u svojoj zemlji, taj je prozvan novim Hitlerom i momentalno mu se u nos utrljava floskula "jel to ta zapadna demokratija". Ne vidim zasto nije demokratski reci nekome da ga ne zelis u svojoj blizini, ljudi imaju apsolutno pravo na to
Nemali broj neradnika, silovatelja i raznih zločinaca postoji i među bijelcima, ali oni izgleda nisu problem... Zašto je neradnik iz Afrike veći problem od evropskog neradnika? :-)

Btw, među imigrantima je mnogo manji procenat neradnika, terorista i kriminalaca nego što se to potencira... U većoj mjeri je to pošten i normalan svijet koji samo želi bolje šanse da uspije u životu nego što mu to pruža država u kojoj je imao peh da se rodi...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#270 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by Truba »

Image

:lol:
JedanOdBraceMorica

#271 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by JedanOdBraceMorica »

cyprus wrote:
JedanOdBraceMorica wrote:Svako moze biti i rasista i nacionalista i desnicar, ali ce biti kritikovan samo ako je bijelac, po mogucnosti Evropljanin... Pogledaj ksenofobiju u Japanu, to niko nikad ne kritikuje, a kada se u EU pojavi politicar koji ne zeli masu neradnika, silovatelja i u nemalom broju slucajeva ratnih zlocinaca u svojoj zemlji, taj je prozvan novim Hitlerom i momentalno mu se u nos utrljava floskula "jel to ta zapadna demokratija". Ne vidim zasto nije demokratski reci nekome da ga ne zelis u svojoj blizini, ljudi imaju apsolutno pravo na to
Nemali broj neradnika, silovatelja i raznih zločinaca postoji i među bijelcima, ali oni izgleda nisu problem... Zašto je neradnik iz Afrike veći problem od evropskog neradnika? :-)

Btw, među imigrantima je mnogo manji procenat neradnika, terorista i kriminalaca nego što se to potencira... U većoj mjeri je to pošten i normalan svijet koji samo želi bolje šanse da uspije u životu nego što mu to pruža država u kojoj je imao peh da se rodi...
Bjelacki silovatelji i zlocinci su u zatvorima, a neradnici zive na ulici i u najboljem slucaju primaju socijalnu pomoc i jedu jednom dnevno, ni jedni ni drugi ni treci se ne tovare na teret drugim drzavama... Koliko su ti emigranti posteni najbolje govori cinjenica da vecina ocekuje da predje granicu bez ikakvih dokumenata, olicenje postenja i ljudskosti.
Nisu ni Njemci ni Francuzi i Englezi rodjeni pod sretnom zvijezdom nego su stoljecima razvijali svoje drzave, ginuli za njih, izucavali razne nauke, pronalazili inovacije, pisali knjige itd, sve to dok su beduini opcili sa kamilama a ovi u Africi plesali oko vatre; drzave i narodi u njima su isli drugacijim putevima napretka ili nazatka pa samim tim ne mogu sve drzave i svi narodi svijeta biti na istom stepenu razvijenosti
fazer

#272 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by fazer »

Istocna evropa, Bogu hvala ce ostati duze naseljena etnickim, domicilnim stanovnistvom dok je zapadna evropa izabrala put kulturoloskog bogacenja. To je njihov izbor i treba ga postovati. :thumbup:

Image
broj dva

#273 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by broj dva »

Istocna evropa, gdje nema rasisma (osim prema ciganima) jer nema drugi rasa ali ima fasizma (kako to glupo zvoci, slaveni a fasisti) i desnicarstva na pretek.
Istocna evropa, gdje je korupcija prihvacena kao nesto normalno.
Istocna evropa, gdje nema homofobije jer ko im jebe mater pedersku.
Istocna evropa, gdje je kucno nasilje i dalje "privatna stvar" i gdje covjek ima pravo klepit svoju zenu.
Istocna evropa, gdje samo picke ne voze nakon 4 pive.
Istocna evropa, etnicki cista :thumbup:
fazer

#274 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by fazer »

Image

Zao mi je sto madjarska nece iskusiti kulturolosko bogacenje :( Stvarno ne znaju sta propustaju. Zasto su tako nazadni?
seln

#275 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Post by seln »

fazer wrote:Image

Zao mi je sto madjarska nece iskusiti kulturolosko bogacenje :( Stvarno ne znaju sta propustaju. Zasto su tako nazadni?
Zao mi je sto nacisti poput tebe prljaju zrak.
Logicno je i normalno podici glas protiv islamista... ali ti si sasvim ordinarni rasista.
Post Reply