Ovo je tačno.XOX100 wrote:Djeca iz razvedenih brakova imaju puno vece sanse da budu i sami razvedeni.
Slucajnost ?
KO kaze da razvod nema efekta na djete, taj nema pojma.
novi brak poslije starog...
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- S4mpion
#251 Re: novi brak poslije starog...
- S4mpion
#252 Re: novi brak poslije starog...
direktni wrote:...i da dodam, djeca razvedenih roditelja ne misle niti osjaćaju isto kao i djeca koja su izgubila roditelja (smrt)...te dvije grupacije djece drugačije gledaju i na novi brak svojih roditelja...ovima kojima su roditelji "samo" razvedeni to mnogo teže podnose...S4mpion wrote:Ovo je tačno.XOX100 wrote:Djeca iz razvedenih brakova imaju puno vece sanse da budu i sami razvedeni.
Slucajnost ?
KO kaze da razvod nema efekta na djete, taj nema pojma.
-
registrovana onako
#253 Re: novi brak poslije starog...
direktni wrote:
Kako ću ja sada reći svojoj djeci (pubertet)...znate šta ja hoću da imam neku ženu pored sebe, želim da se posvetim sebi....znate ono da nam ima ko šta skuhati.... da ja imam s kim izaći na kafu. Kako ja jednoj gimnazijalki 15,5 g. ili sinu od 13,5 godina(moja djeca) da to saopštim? Ja to ne mogu, neću, niti želim, a znam kako bi to djeca podnijela. Teško. Teško zato što se moj otac ponovo oženio kada sam ja imao 27 godina. Mislite da mi je bilo svejedno? Nije. Taj osjećaj izdaje nikada neće napustiti ni mene ni djecu. To je trajna posljedica koja će im biti urezana u podsvjest i sa kojom će se nažalost morati nositi cijeli život.
.
- ema_
#254 Re: novi brak poslije starog...
Zašto bi se djeca osjećala očajno jer je njihov roditelj dobio priliku za nov život daleko od samoće i tone frustracija i eventualne depresije?
Šta je onda rješenje za osobe koje se razvedu (nebitno jesu li oni prekinuli brak ili druga strana) - da ostanu sami čitav život, od četrdesete do sedamdesete godine, npr. ? 
-
registrovana onako
#255 Re: novi brak poslije starog...
zato sto ne znas drugacijedirektni wrote:Sa svojih 27 godina sam bio neoženjen. Roditelji razvedeni. Otec se ponovo oženio, kada sam imao 27. Nije mi bilo svejedno. Misliš da bi tinejdžerima (mojoj djeci) bilo drago da vide svoje razvedene roditelje sa nekim drugim muškarcem/ženom? Ja mislim da bi se osjećali očajno.registrovana onako wrote:direktni wrote:
Kako ću ja sada reći svojoj djeci (pubertet)...znate šta ja hoću da imam neku ženu pored sebe, želim da se posvetim sebi....znate ono da nam ima ko šta skuhati.... da ja imam s kim izaći na kafu. Kako ja jednoj gimnazijalki 15,5 g. ili sinu od 13,5 godina(moja djeca) da to saopštim? Ja to ne mogu, neću, niti želim, a znam kako bi to djeca podnijela. Teško. Teško zato što se moj otac ponovo oženio kada sam ja imao 27 godina. Mislite da mi je bilo svejedno? Nije. Taj osjećaj izdaje nikada neće napustiti ni mene ni djecu. To je trajna posljedica koja će im biti urezana u podsvjest i sa kojom će se nažalost morati nositi cijeli život.
.
da se nije ozenio sad ste mogli zajedno ziviti
Svoju majku smatram izdajnikom, jer je izdala sestru i mene, dok sam još bio na sisi i 47 godina joj je trebalo da se udostoji da me potraži kako bih joj napravio uslugu.
Ne znam što ti uopće odgovaram, kada me je u startu iznerviralo ovo tvoje živiti. Bez ljutnje, pozdrav.
-
registrovana onako
#256 Re: novi brak poslije starog...
ti se izgleda jos uvijek drzis nivoa djeteta razvedenih roditelja umjesto nivoa da si i sam otac.direktni wrote:Ukoliko nisi dijete razvedenih roditelja, teško da ćeš shvatiti.ema_ wrote:Zašto bi se djeca osjećala očajno jer je njihov roditelj dobio priliku za nov život daleko od samoće i tone frustracija i eventualne depresije?Šta je onda rješenje za osobe koje se razvedu (nebitno jesu li oni prekinuli brak ili druga strana) - da ostanu sami čitav život, od četrdesete do sedamdesete godine, npr. ?
djeluje jako nezrelo.
- ema_
#257 Re: novi brak poslije starog...
direktni wrote:Ukoliko nisi dijete razvedenih roditelja, teško da ćeš shvatiti.ema_ wrote:Zašto bi se djeca osjećala očajno jer je njihov roditelj dobio priliku za nov život daleko od samoće i tone frustracija i eventualne depresije?Šta je onda rješenje za osobe koje se razvedu (nebitno jesu li oni prekinuli brak ili druga strana) - da ostanu sami čitav život, od četrdesete do sedamdesete godine, npr. ?
Itekako bih imala zašto shvatiti tvoje stavove, ako bih gledala na osnovu vlastitog ili iskustva bliskih osoba u životu, ali to što ti zagovaraš je zaista , malo je reći, neshvatljivo.
- Mis mekinjas
#258 Re: novi brak poslije starog...
Svi ljudi koje znam a da se radi djece nikad opet nisu zenili su mrtvi.
Sad im djeca govore, naravno kad su u svom kutku svemira 2 metra bez geometra, da su se trebali vjencati a ne sluziti djeci i njihovim zeljama.
Cinjenica je da se sva djeca udovaca i razvedenih poslicno ponasaju.
Sad im djeca govore, naravno kad su u svom kutku svemira 2 metra bez geometra, da su se trebali vjencati a ne sluziti djeci i njihovim zeljama.
Cinjenica je da se sva djeca udovaca i razvedenih poslicno ponasaju.
-
andr0id
#259 Re: novi brak poslije starog...
Ne znam sta uopste imate reci ovom @direktni, kada vam je covjek sve nacrtao fakticki. A uz to sve, ima 50 godina, veliko iskustvo, rat iza sebe, dvoje odrasle djece, majku ugledao nakon 47 godina.. i da ne nabrajam.. Covjek osjeca to sve, dobar je roditelj, ne zeli djeci ono sto je prozivio.. no.. otom potom..
Ja cu se malo nadovezati.. i meni je jako smetalo kada se otac ponovo ozenio. Cak sam malo i bio kod njih, par mjeseci. Znam da je on kriv, a ne ta zena.. ali jako mi je smetala, ma da mi je ugadjala..
To je bilo prije nekih 13 godina.. a sada imam 28 i sta znam.. nekako mi to svejedno i ne smeta mi toliko.. samo neka je ziv i zdrav. On se meni javi cesto i pomogne me.. zanemario sam njegov brak.
A sto se tice mame, tu sam protiv udaje. Mozda se i mogla udati kada sam imao 6-7 godina.. ali sam vec tada kao klinac bio protiv toga. Sada je vec oatarila i nikada se nije udala. A sad mi je vec malo krivo, sto nije.. da ima nekog pores sebe sada..
Ali za mene su svi muskarci djubrad kakp god okrenes.. izuzetaka je jako mali broj.. ali ima ih svakako..
Ti direktni, ako mozes bez zene.. svaka ti cast onda. Ma da si u nekim godinama vec.. nemas te neke zivotne ljubavne potrebe kao ja ili neko drugi.. ja ne bih bas mogao. Ali, nemam dijete jos i ne mogu da pricam sto bih uradio..
Sent from my SAMSUNG-SGH-I747
Ja cu se malo nadovezati.. i meni je jako smetalo kada se otac ponovo ozenio. Cak sam malo i bio kod njih, par mjeseci. Znam da je on kriv, a ne ta zena.. ali jako mi je smetala, ma da mi je ugadjala..
To je bilo prije nekih 13 godina.. a sada imam 28 i sta znam.. nekako mi to svejedno i ne smeta mi toliko.. samo neka je ziv i zdrav. On se meni javi cesto i pomogne me.. zanemario sam njegov brak.
A sto se tice mame, tu sam protiv udaje. Mozda se i mogla udati kada sam imao 6-7 godina.. ali sam vec tada kao klinac bio protiv toga. Sada je vec oatarila i nikada se nije udala. A sad mi je vec malo krivo, sto nije.. da ima nekog pores sebe sada..
Ali za mene su svi muskarci djubrad kakp god okrenes.. izuzetaka je jako mali broj.. ali ima ih svakako..
Ti direktni, ako mozes bez zene.. svaka ti cast onda. Ma da si u nekim godinama vec.. nemas te neke zivotne ljubavne potrebe kao ja ili neko drugi.. ja ne bih bas mogao. Ali, nemam dijete jos i ne mogu da pricam sto bih uradio..
- Not My Idea
#260 Re: novi brak poslije starog...
koliko sebicnih ljudi na jednom mjestu...
-
sha_ba
#261 Re: novi brak poslije starog...
Not My Idea wrote:koliko sebicnih ljudi na jednom mjestu...
-
andr0id
#262 Re: novi brak poslije starog...
Eto sto su ti zene...
I kad sere, dobra je..
I kad sere, dobra je..
-
sha_ba
#263 Re: novi brak poslije starog...
Mrzi ih, to pomazeandr0id wrote:Eto sto su ti zene...
I kad sere, dobra je..
- BarbaDue
#264 Re: novi brak poslije starog...
brak obavezno, a vezu poslije braka (ako si u mogućnosti) preporučujem u što kraćem roku.
-
andr0id
#265 Re: novi brak poslije starog...
Koga cega? Mene pitas?veze s vezom wrote:Pa bokte jel te stid ?
-
andr0id
#266 Re: novi brak poslije starog...
Nikad u zivotu! Mrziti zene.. taman posla uhhsha_ba wrote:Mrzi ih, to pomazeandr0id wrote:Eto sto su ti zene...
I kad sere, dobra je..
-
andr0id
#267 Re: novi brak poslije starog...
Sta si mislila?
-
andr0id
#268 Re: novi brak poslije starog...
Pa nisam joj ja dao. Ali nije ni trazila to. Da je trazila ne bih dao. Zasto? Da gledam nekog mudonju i kuci? Da dodje na gotovo sve? Da me nekada pocne maltretirati? Opijati se? Mater tuci? Je li mi to tada trebalo kada sam imao 6 godina? Ili 10 svejedno?
A da je htjela udati se, i otici kod tog nekog, to mi nebi smetalo. Idi!
Zasto sad razmisljam drugacije? Zato sto sam odrastao i sto bih ga pojeo da mi povrijedi mater, ili digne ruku na mene!
To je moj stav. Ti svoju udaj, nemam nista protiv. Mislim, ne govorim ti ovo licno, da udas svoju.
Cuj molim te lijepo.. i ko je rekao da sam djubre?
A da je htjela udati se, i otici kod tog nekog, to mi nebi smetalo. Idi!
Zasto sad razmisljam drugacije? Zato sto sam odrastao i sto bih ga pojeo da mi povrijedi mater, ili digne ruku na mene!
To je moj stav. Ti svoju udaj, nemam nista protiv. Mislim, ne govorim ti ovo licno, da udas svoju.
Cuj molim te lijepo.. i ko je rekao da sam djubre?
-
andr0id
#269 Re: novi brak poslije starog...
http://www.avaz.ba/vijesti/crna-hronika ... cigaretama
Procitaj, i ni jedne vise.
Procitaj, i ni jedne vise.
- insomnia78
#270 Re: novi brak poslije starog...
A inace svi muskarci koji se "uvale" maltretiraju zenu i pastorcad nema ni jednog koje to djete odhrani ko svoje
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
-
nightvision
#271 Re: novi brak poslije starog...
A zar bas mora biti nju da tuce a tebe da maltretira. Zar ne bi moglo bit drugacije, normalnije. Ili je to stereotip braka na balkanu, da muz tuce zenu i maltretira djecu. Eto pogledaj sebe jesi li ti tukao zenu, da li bi sutra maltretirao djecu... jesmo li bas svi isti? 
-
andr0id
#272 Re: novi brak poslije starog...
A jbg i vi puni pitanja i bukvalno sve shvatate. Ne znamo mi sto nas ocekuje. Moze nas sutra auto pregaziti.
Ja kazem zasto nisam zelio tada da mi bude u kuci neki muskarac.
Onda ova veza s vezom veze nema sta pisem
Pa sam postavio link da procita ne bi li malo shvatila cega sve ima..
Kao sto ovaj iznad rece, ni jedan nece to dijete gledati kao svoje.
Ima ocuha dobrih! Moj amidja je ocuh i ima odlican brak i odnos sa njenim sinom. Napravio je jos jednog i zive 15 godina odlicno.
Ima finih brakova. Ali ja sa 6 godina bojao sam se bilo kakvog odraslog da je se udala. Sad je vec druga prica.
Ja kazem zasto nisam zelio tada da mi bude u kuci neki muskarac.
Onda ova veza s vezom veze nema sta pisem
Pa sam postavio link da procita ne bi li malo shvatila cega sve ima..
Kao sto ovaj iznad rece, ni jedan nece to dijete gledati kao svoje.
Ima ocuha dobrih! Moj amidja je ocuh i ima odlican brak i odnos sa njenim sinom. Napravio je jos jednog i zive 15 godina odlicno.
Ima finih brakova. Ali ja sa 6 godina bojao sam se bilo kakvog odraslog da je se udala. Sad je vec druga prica.
- ho oponopono
#273 Re: novi brak poslije starog...
...jebemu(da prostiš) ovo sve gore od goreg, pa ne zapali...

-
nightvision
#274 Re: novi brak poslije starog...
u prevodu, sta dijete od sest godina zna sta je dobro za njega.andr0id wrote:
- edo_79
#275 Re: novi brak poslije starog...
Nego jel se ko ud'o (muški) il oženio (žemske)?