Ponašanje i izgled muslimana- kontradiktornsoti ili izbor

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
underwater

#251 Re: Ponašanje i izgled muslimana- kontradiktornsoti ili izbo

Post by underwater »

zlokruhovic wrote:
underwater wrote: Uchenice moj, ako si vec za modernu i prosvjetiteljstvo (a protiv incesta) :D reci uchitelju svom da li je tebi zdravo da muskarac ima odnos sa drugim muskarcom u cmar a bolesno ako ima sa svojom rodicom :?
Sto se sekularne republike tice ... idi u Bosnu i (iz)bori se :thumbup:
Dobro pitanje , jer nisam znao da gej-muškarci mogu roditi dete i to još verovatno na čmar ga poroditi , ali ako ti kažeš tako ja ti verujem da i toga ima tamo gdeti živiš.
Tako da ako slušamo tebe incest je i seks između dva muškarca.
Fascinantno.
Ne vidim nikakve veze izmedju onoga sto pisem i tvojih lupetanja ....
Leo_alfa

#252 Re: Ponašanje i izgled muslimana- kontradiktornsoti ili izbo

Post by Leo_alfa »

Nin izgleda samo s vremena na vrijeme uleti na neku temu (na kojoj nije cesto) i lagano potopi nasumicne forumase koji se vec ionako guse u vlastitim izvalama :mrgreen:
underwater

#253 Re: Ponašanje i izgled muslimana- kontradiktornsoti ili izbo

Post by underwater »

NIN wrote:
underwater wrote:...ako vec tvrdis da je ZNACAJAN PORAST deformiteta navedi koliki je to porast !!!
...recimo:

(...)There were significant increases in levels of handicapped offspring associated with inbreeding. Inbreeding was associated with a 37.5% increase in offspring with one or two major handicaps, while it also caused a 24.1% increase in offspring with one or two minor defects. Moreover, inbreeding caused an increase of 31.7% in hearing impairments. Development also seemed to be affected by inbreeding. Children of consanguineous marriages were significantly older than the control group when they first walked and talked.
underwater wrote:Zna se da su Habsburgovci imali ovakve brakove, da li si ikad cuo da je ijedan bio kripl??? :?
Navedi jedan od tih dokaza ...NEMA IH ...
(...)Inbreeding was very common among the royal families of Europe, and it has been linked as the cause of the widespread number of cases of hemophilia in the families. The presence of hemophilia in the royalty of Europe started with Queen Victoria of England. Victoria is thought to be the original carrier for the recessive X-linked hemophilia gene, which lead to over twenty members of royal families inheriting the disease in just over 100 years. The disease was spread throughout Europe, because Queen Victoria's children and grandchildren married into many different royal houses in Europe to create political alliances. Females can only been carriers for the rare blood clotting disease if one of there X chromosomes contains the deleterious recessive allele. Moreover, males inherit the disease if there X chromosome carries the gene for hemophilia.

http://scholar.google.com/scholar?q=hum ... 5&as_vis=1
Prvi dio ...ne vidi se na koji se incest odnosi (da li 1 ili 2 koljeno) osim toga to su SAMO statisticki podaci ...to ne mora biti SAMO zbog incesta, neke grupacije imaju po defaultu ogroman % handicap (npr. Tahiland, skoro 30%), to nisu dakle podaci geneticara ... dalje, ne vidi se da li su se mijesali kroz generacije ili se radi o prvom mjesanju
Drugi dio ... ona (kraljica) moze taj gen nosit i zbog 1000 drugih razloga, a oni (Royal family) su se opet (provjereno) krvno mijesali kroz vise generacija.
Da li Francuski ili Svedski ili Kineski znanstvenici ovo sve ne znaju i zasto oni ne haju za ove statistike? :?
underwater

#254 Re: Ponašanje i izgled muslimana- kontradiktornsoti ili izbo

Post by underwater »

Leo_alfa wrote:Nin izgleda samo s vremena na vrijeme uleti na neku temu (na kojoj nije cesto) i lagano potopi nasumicne forumase koji se vec ionako guse u vlastitim izvalama :mrgreen:
Ah pa nije ovaj NIN te ni spomenuo ... zasto se zalis?
Leo_alfa

#255 Re: Ponašanje i izgled muslimana- kontradiktornsoti ili izbo

Post by Leo_alfa »

underwater wrote:
Leo_alfa wrote:Nin izgleda samo s vremena na vrijeme uleti na neku temu (na kojoj nije cesto) i lagano potopi nasumicne forumase koji se vec ionako guse u vlastitim izvalama :mrgreen:
Ah pa nije ovaj NIN te ni spomenuo ... zasto se zalis?
Daleko od toga da se zalim, naprotiv bas mi je zanimljivo. Samo ti pisi :mrgreen:
zlokruhovic

#256 Re: Ponašanje i izgled muslimana- kontradiktornsoti ili izbo

Post by zlokruhovic »

underwater wrote:
zlokruhovic wrote:
underwater wrote: Uchenice moj, ako si vec za modernu i prosvjetiteljstvo (a protiv incesta) :D reci uchitelju svom da li je tebi zdravo da muskarac ima odnos sa drugim muskarcom u cmar a bolesno ako ima sa svojom rodicom :?
Sto se sekularne republike tice ... idi u Bosnu i (iz)bori se :thumbup:
Dobro pitanje , jer nisam znao da gej-muškarci mogu roditi dete i to još verovatno na čmar ga poroditi , ali ako ti kažeš tako ja ti verujem da i toga ima tamo gdeti živiš.
Tako da ako slušamo tebe incest je i seks između dva muškarca.
Fascinantno.
Ne vidim nikakve veze izmedju onoga sto pisem i tvojih lupetanja ....
Pa upoređuješ incest sa gej-seksualnim odnosima ako nečim jednakim , i jednako nezdravim.

Jel tvoj post nešto drugo zapravo govori?! , ako govori onda ti se izvinajavam.
underwater

#257 Re: Ponašanje i izgled muslimana- kontradiktornsoti ili izbo

Post by underwater »

zlokruhovic wrote:Pa upoređuješ incest sa gej-seksualnim odnosima ako nečim jednakim , i jednako nezdravim.

Pa ja kao vjernik nemam dileme po tim pitanjima.
Ali htio sam samo upitati prosvijetljenog mi kolegu, u varijanti (sexualnog) odnosa tata/sin ili brat/brat, da li bi iste branio kao promicatelj homoseksualizma ili bi osporavao kao protivnik incesta :?
Leo_alfa

#258 Re: Ponašanje i izgled muslimana- kontradiktornsoti ili izbo

Post by Leo_alfa »

Auu sta covjek napisa.... Da li bi branio odnos brat/brat ili tata/sin ili ga osudjivao? I jos etiketira svaki slucaj kao "promicatelj homoseksualizma" odnosno "protivnik incesta".
Dobro je da ti nemas dileme oko toga ;-), a sad posto ti je za to potrebna vjera (ocito, jer naglasavas da kao vjernik nemas dileme) je manje bitno ja bih rekao...

Strasno...
zlokruhovic

#259 Re: Ponašanje i izgled muslimana- kontradiktornsoti ili izbo

Post by zlokruhovic »

underwater wrote:
zlokruhovic wrote:Pa upoređuješ incest sa gej-seksualnim odnosima ako nečim jednakim , i jednako nezdravim.

Pa ja kao vjernik nemam dileme po tim pitanjima.
Ali htio sam samo upitati prosvijetljenog mi kolegu, u varijanti (sexualnog) odnosa tata/sin ili brat/brat, da li bi iste branio kao promicatelj homoseksualizma ili bi osporavao kao protivnik incesta :?

Nego šta kaže tvoja vera u vezi masturbacije?? , jel ona brani brak između drkadžije i žene?!

I šta je gore , hebanje u čmar ili ili hebanje rođene šake?? , šta tebe više od ovo dvoje kao duhovno biće iznemirava i moralno dezorjentiše??
underwater

#260 Re: Ponašanje i izgled muslimana- kontradiktornsoti ili izbo

Post by underwater »

zlokruhovic wrote:Nego šta kaže tvoja vera u vezi masturbacije?? , jel ona brani brak između drkadžije i žene?!

I šta je gore , hebanje u čmar ili ili hebanje rođene šake?? , šta tebe više od ovo dvoje kao duhovno biće iznemirava i moralno dezorjentiše??
Mene (za razliku od tebe :D ) nista ne uznemirava ... ali evo, da ti se javim ....tek da lakse zaspis i da ti tablete djeluju prema specifikaciji :thumbup:
zlokruhovic

#261 Re: Ponašanje i izgled muslimana- kontradiktornsoti ili izbo

Post by zlokruhovic »

underwater wrote:
zlokruhovic wrote:Nego šta kaže tvoja vera u vezi masturbacije?? , jel ona brani brak između drkadžije i žene?!

Mene (za razliku od tebe :D ) nista ne uznemirava ... ali evo, da ti se javim ....tek da lakse zaspis i da ti tablete djeluju prema specifikaciji :thumbup:
Znao sam ja da si ti "desničar" , i to onaj pravi monotesitčki.

Pa ti si pomenuo da ja incest i homoseksualizam(trpanje u čmar) isto tj.isto nezdravo , pa tej a pitam jel penetracija u šaku isto bolesna kao i penetracija u čmar??
I može li se masturbator oženiti ženom tj.jel ti odobravaš brakove između masturbatora i žene , ili masturbatorice i muškarca??
fatamorgana

#262 Re: Ponašanje i izgled muslimana- kontradiktornsoti ili izbo

Post by fatamorgana »

J3r1ch0 wrote: Pa i u Islamu vrijedi pravilo da Allah neće promjeniti stanje jednog naroda dok on sam sebe ne promjeni. (Er-Raad, 11)
Ako se narod sam promijeni to jest razvija onda ni nema potrebe da ga neki hipotetički bog mijenja, zar ne!
underwater

#263 Re: Ponašanje i izgled muslimana- kontradiktornsoti ili izbo

Post by underwater »

zlokruhovic wrote:
underwater wrote:

Znao sam ja da si ti "desničar" , i to onaj pravi monotesitčki.

Pa ti si pomenuo da ja incest i homoseksualizam(trpanje u čmar) isto tj.isto nezdravo , pa tej a pitam jel penetracija u šaku isto bolesna kao i penetracija u čmar??
I može li se masturbator oženiti ženom tj.jel ti odobravaš brakove između masturbatora i žene , ili masturbatorice i muškarca??
Osim sto pokusavas biti duhovit svojim ontoloskim dosjetljivostima lijepo bi bilo da prestanes trolati.
Miran ! :oops:
fatamorgana

#264 Re: Ponašanje i izgled muslimana- kontradiktornsoti ili izbo

Post by fatamorgana »

schnappi wrote:
....Trebalo bi onim starim nenama objasniti da se ne nose vise dimije i jamenija, neka nabave arapsku nosnju, ha ja.
Sta ce nama bosanska tradicija pored arapske. Jos Arapima da se nazovemo i odlicno. Ko ne glumi Arapa nije musliman ....
Naravno, opet pridavanje važnosti spoljašnjem izgledu jer tako svi vide na kilometar ko je pravi musliman, suština je za rijetke idealiste ....
fatamorgana

#265 Re: Ponašanje i izgled muslimana- kontradiktornsoti ili izbo

Post by fatamorgana »

fatamorgana wrote:
J3r1ch0 wrote: Pa i u Islamu vrijedi pravilo da Allah neće promjeniti stanje jednog naroda dok on sam sebe ne promjeni. (Er-Raad, 11)
Ako se narod sam promijeni to jest razvija onda ni nema potrebe da ga neki hipotetički bog mijenja, zar ne!
Šveđanima npr. ne treba da im bog šta mijenja, :wink:
dunkemm3

#266 Re: Ponašanje i izgled muslimana- kontradiktornsoti ili izbo

Post by dunkemm3 »

Seksualna orijentacija nema nikakve veze nit prepoznaje rod, tačnije seks između roda ne spada ni u jednu seksualnu orijentaciju, preciznije - spada u poremećaj poput pedofilije, zoofilije itd., dok je homoseksualnost seksualna orijentacija (također ne mješati sa polom jer pol ne određuje ispravnost s. orijentacije).
J3r1ch0

#267 Re: Ponašanje i izgled muslimana- kontradiktornsoti ili izbo

Post by J3r1ch0 »

fatamorgana wrote:
fatamorgana wrote:
Šveđanima npr. ne treba da im bog šta mijenja, :wink:
Da ne ispadne da sam sebi repliciraš :mrgreen:

I najveće putovanje počinje prvim korakom...Stoga započeti promjenu sam i završiti je a biti pri tom potpomognut ili ne nije isto.
A šveđanima bi dobro došlo podizanje stope nataliteta :D .
fatamorgana

#268 Re: Ponašanje i izgled muslimana- kontradiktornsoti ili izbo

Post by fatamorgana »

J3r1ch0 wrote: I najveće putovanje počinje prvim korakom...Stoga započeti promjenu sam i završiti je a biti pri tom potpomognut ili ne nije isto.
Pa 'oćel' više počet' to putovanje, kao da se vrti u krug hiljadu i kusur godina, nikako da se krene ...
Aha, a kod nas se ubilo od nataliteta, :wink:
nasa

#269 Re: Ponašanje i izgled muslimana- kontradiktornsoti ili izbo

Post by nasa »

Zlokruhovicu,

smanji dozivljaj I nemoj me opet pitati .....a sto ja? :wink:
J3r1ch0

#270 Re: Ponašanje i izgled muslimana- kontradiktornsoti ili izbo

Post by J3r1ch0 »

fatamorgana wrote:
J3r1ch0 wrote: I najveće putovanje počinje prvim korakom...Stoga započeti promjenu sam i završiti je a biti pri tom potpomognut ili ne nije isto.
Pa 'oćel' više počet' to putovanje, kao da se vrti u krug hiljadu i kusur godina, nikako da se krene ...
Aha, a kod nas se ubilo od nataliteta, :wink:

Kod koga "nas" :D
nasa

#271 Re: Ponašanje i izgled muslimana- kontradiktornsoti ili izbo

Post by nasa »

Dobro pitanje, ko zna kako i gdje se svrstava @fatamorgana, premazan je svim bojama :D
fatamorgana

#272 Re: Ponašanje i izgled muslimana- kontradiktornsoti ili izbo

Post by fatamorgana »

Sjo vjerničke dodave, :wink:
kerima1

#273 Re: Ponašanje i izgled muslimana- kontradiktornsoti ili izbo

Post by kerima1 »

[/quote]Kod koga "nas" :D[/quote]
I ja se to pitam :)
fatamorgana

#274 Re: Ponašanje i izgled muslimana- kontradiktornsoti ili izbo

Post by fatamorgana »

kerima1 wrote:
Kod koga "nas" :D[/quote]
I ja se to pitam :)[/quote]

kerimice, :kiss: ... pa kod naših bratskih naroda i narodnosti! :bih:
zlokruhovic

#275 Re: Ponašanje i izgled muslimana- kontradiktornsoti ili izbo

Post by zlokruhovic »

nasa wrote:Zlokruhovicu,

smanji dozivljaj I nemoj me opet pitati .....a sto ja? :wink:
Da te ništa ne pitam aa?? :lol: ,pravi si verski uf pardon formuski autoritet , ono bespogovorno se pokloni i poštuj ukaze odozgor. :lol:

Mislim da na ovakvim temema se mora inisitrati da vernci forumaši stanu iz onoga što pišu i citiraju , i kad ih neko pita u vezi toga da ne izbegavaju odgovor i prave se grbavi se bezveznim pokušajima skretanja sa poente koju su inače sami inicirali.
Ovo se ne odnosi samo na vernike već na svakoga ko ne stoji iza onoga što napiše.

Jel me kontaš?? , ako kontaš onda znaj da nikad više nećeš imati potrebe da mi kažeš da smanjim doživljaje jer ih više neće ni biti(uostalo nije ih ni bilo već se tebi samo pričinjava).
Ja sam čovek od istine(trudim se biti) i stojim uvek iza onoga što pišem i uvek argumetovano branim svoj stav sa činjenicama i dokazima , i ako neko vidi da grešim i lažem i ukaže mi na to, ja ću to prihvatati bez problema .
Post Reply