Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Najjadnije mjesto u BiH

Skender Vakuf
36
5%
Vareš
187
27%
Ilijaš
31
4%
Donji Vakuf
20
3%
Kladanj
33
5%
Olovo
50
7%
Bos. Gradiška
21
3%
Bos Grahovo
167
24%
Novi Travnik
24
3%
Zenica
133
19%

Total votes: 702

DaunovSindrom

#251 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by DaunovSindrom »

Saurman wrote:Kakav je Mrkonjic Grad? Je li ko bio?
Celinac, Kotor Varos?
Bio u sva tri. Meni licno Mrkonjic fin..

Celinac je blize BL i mozda bolje ekonomski stoji, ali nijedan od ta tri gradica ti nije ova kategorija koja se ovdje navodi.. Bolji su od toga, poprilicno bolji.

Dakle.. grahovo prica za sebe, poseban nivo propasti, onda dolazi jugoisticni i istocni dijelovi + ove vukojebine tipa vares i sl.
Saffett

#252 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by Saffett »

rekla-kazala wrote:Vareš je najtužniji gradić u kojem sam bio.
Istina većina malih mjesta koja nisu uz glavne saobraćajnice su jadna,... ali u Varešu i Maglaju su ljudi dobri i nisu zaslužili takvu sreću.
Imal mladih u Varesu i Maglaju ili ih ceka ista sudbina Grahovcane?
emirolini

#253 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by emirolini »

Mislim da Živinice a pogotovo Gračanica ne zasluzuju mjesto na ovoj listi, Živinice su mozda pune dzigerasa ali s obzirom na broj firmi po broju stanovnika ( uopce nisu mala opcina ) plus industrijske zone, 2 rudnika, aerodrom, sprecko polje, ciljuge, ... nikako ne mogu biti jadni....

Gračanica, heh, to je sala jelda ? Gračanica je jedna od najprosperitetnijih opcina u BH... za ostale ne znam...
Grean

#254 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by Grean »

rekla-kazala wrote:Vareš je najtužniji gradić u kojem sam bio.
Istina većina malih mjesta koja nisu uz glavne saobraćajnice su jadna,... ali u Varešu i Maglaju su ljudi dobri i nisu zaslužili takvu sreću.
Imas pravo, Vares nikad necu zaboraviti, proveo sam dobar dio rata na terenima u i oko Varesa. Nikad nigdje nismo bili bolje primljeni nego tamo, narod iz tog kraja je za na ranu priviti i to nije bilo samo moje misljenje. Posteni i dobri do srzi. Posebno selo Budozelje.
Saurman

#255 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by Saurman »

Dobretici(?)
Lakat Jebić

#256 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by Lakat Jebić »

Saurman wrote:Dobretici(?)
nisam bio, al sam bio u susjednom selu - baljvine :D
emirolini

#257 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by emirolini »

Meni su Zavidovici na vrhu liste
kamen spoticanja

#258 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by kamen spoticanja »

bach wrote:
Kastanienallee wrote:Medju najjadnijim mjestima u BiH su i tri koja nedostaju kod tebe: Drvar, Glamoc i Bosansko Grahovo. Politika, vjestacko na/raseljavanje ovaca, realno premali/nistavan broj stanovnika koji uslovljava nikakav protok roba i usluga. Upravljanje resursima kao sa tudjom robom - podijeli za sicu i dovidjenja.
Ja vjerujema da je tako, ja tamo nisam nikada bio pa ne mislim da sam komp. da o tome pričam.

Od većih "jadnih" gradova ja bih izvojio Zenicu. Milim da su u Zenici ništo iole vrijedno nije izgradilo, osim Džannanovića koja zviždi pust. U Zenici nema baš ništa zanimljivo, ono da sebe stavimo u poziju čovjeka kojima viška para i vreman, ubaci ženu i dječicu u auto i ide u zenicu da troši pare. Neka zanimljiva radnja, hotel, restoran... Ništa

Korupcija o općinskoj administraciji ogromna. Mislima da nema mjesta u državi gdje je teže pokrenuti neki mali posao ili radnju. Prijatelji Zeničani su mi pričali da otvaranje trafiike na nekoj lokaciji bliže centru treba 20.000 M mita, za otvaranje neke veće trgovine i preko 50.000 KM. Načelniku i ljudima oko njega...

Zenica je tužan, siv i jadan grad. Popis će tek pokazati koliko se grad smanjio...
:-) :-)
izaberi grad u drzavi po svojoj zelji,pa cemo onda uporediti izgradjeno u tom gradu i ono izgradjeno u zenici nakon agresije
agnostic_front

#259 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by agnostic_front »

Za Teočak ne znam, ali sa TK-a jedino možda Kladanj može na ovaj spisak, ali širi. A Gračanicu ko je stavio, onda hladno možeš sve opštine staviti i zaključati temu.

Bratunac, Rogatica, Vlasenica, Han-Pijesak, odron.
aewi

#260 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by aewi »

Neam pojma zasto napisah Gračanicu... Živinice kao općina su katastrofa, Glamoč mi je isto katastrofa, pa u Konjicu ona urbanistička katastrofa, ima nekih "građevina" koje debelo odudaraju... Mislim pocelo se mijenjati u zadnjih par godina, ali za urbanisticki kriminal ce trebati dosta vremena :-)
Picajzla
Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png

#261 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by Picajzla »

aewi wrote:Neam pojma zasto napisah Gračanicu... Živinice kao općina su katastrofa, Glamoč mi je isto katastrofa, pa u Konjicu ona urbanistička katastrofa, ima nekih "građevina" koje debelo odudaraju... Mislim pocelo se mijenjati u zadnjih par godina, ali za urbanisticki kriminal ce trebati dosta vremena :-)
Zato Zivinice ?
Picajzla
Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png

#262 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by Picajzla »

aewi wrote:Neam pojma zasto napisah Gračanicu... Živinice kao općina su katastrofa, Glamoč mi je isto katastrofa, pa u Konjicu ona urbanistička katastrofa, ima nekih "građevina" koje debelo odudaraju... Mislim pocelo se mijenjati u zadnjih par godina, ali za urbanisticki kriminal ce trebati dosta vremena :-)
Zato Zivinice ?
daxon

#263 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by daxon »

Je li iko bio u Kulen Vakufu, kako se tamo živi?
agnostic_front wrote:Za Teočak ne znam, ali sa TK-a jedino možda Kladanj može na ovaj spisak, ali širi. A Gračanicu ko je stavio, onda hladno možeš sve opštine staviti i zaključati temu.

Bratunac, Rogatica, Vlasenica, Han-Pijesak, odron.
Ma kroz Han Pijesak bar tu i tamo prođe autobus iz Sarajeva za Beograd, ali Teočak je zabit kakvu nisam nigdje vidio, čak je i Vareš na pola sata od nečega, ali Teočak, on je na sat vremena od ničega, skoro kao i Kalinovik.
Lakat Jebić

#264 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by Lakat Jebić »

opet ja :-) kulen vakuf je realno zabit, slijepo crijevo. vjerovatno zivne kad je regata. ja kad sam bio cini mi se da ni asfalta do njeg nije bilo. ili ispod njega prema martin brodu, ne sjecam se tacno
desni

#265 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by desni »

Što su ti Živinice katastrofa?
    Živinice i Glamoč ti u isti koš ubaci.Ne može se uopšte porediti.Jesi li išao od Živinica prema Tuzli?Sam površinski kop Dubrave zapošljava blizu 1000 ljudi,plus Đurđevik nekoliko stotina,puno malih fabrika namještaja.Živinice su na putu koji povezuju Tuzlu i Sarajevo,imaju aerodrom.Ukratko Živinice su iznad bosanskog prosjeka sigurno.
    Last edited by desni on 14/02/2014 23:31, edited 1 time in total.
    Saffett

#266 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by Saffett »

desni wrote:
    bach

#267 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by bach »

kamen spoticanja wrote:
    bach wrote:
    Kastanienallee wrote:Medju najjadnijim mjestima u BiH su i tri koja nedostaju kod tebe: Drvar, Glamoc i Bosansko Grahovo. Politika, vjestacko na/raseljavanje ovaca, realno premali/nistavan broj stanovnika koji uslovljava nikakav protok roba i usluga. Upravljanje resursima kao sa tudjom robom - podijeli za sicu i dovidjenja.
    Ja vjerujema da je tako, ja tamo nisam nikada bio pa ne mislim da sam komp. da o tome pričam.

Od većih "jadnih" gradova ja bih izvojio Zenicu. Milim da su u Zenici ništo iole vrijedno nije izgradilo, osim Džannanovića koja zviždi pust. U Zenici nema baš ništa zanimljivo, ono da sebe stavimo u poziju čovjeka kojima viška para i vreman, ubaci ženu i dječicu u auto i ide u zenicu da troši pare. Neka zanimljiva radnja, hotel, restoran... Ništa

Korupcija o općinskoj administraciji ogromna. Mislima da nema mjesta u državi gdje je teže pokrenuti neki mali posao ili radnju. Prijatelji Zeničani su mi pričali da otvaranje trafiike na nekoj lokaciji bliže centru treba 20.000 M mita, za otvaranje neke veće trgovine i preko 50.000 KM. Načelniku i ljudima oko njega...

Zenica je tužan, siv i jadan grad. Popis će tek pokazati koliko se grad smanjio...
    :-) :-)
    izaberi grad u drzavi po svojoj zelji,pa cemo onda uporediti izgradjeno u tom gradu i ono izgradjeno u zenici nakon agresije
    Koliko je stanova izgrađeno u Zenici nakon rata?
    stakasa

#268 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by stakasa »

desni wrote:
    Punica mu odatle
    kamen spoticanja

#269 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

bach wrote: Koliko je stanova izgrađeno u Zenici nakon rata?
    dovoljno...mada ne vidi kakve veze to ima s pricom da zenica nije gradila nista
    kazem ti,izaberi grad koji zelis pa cemo uporediti novoizgradjenu infrastrukturu
    btw po popisu na 2 stanovnika u zenici dodje jedna stanbena jedinica...cemu onda gradnja stanova?
    desni

#270 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by desni »

Saffett wrote:
    desni wrote:
    Vole marisanu,nije to ni loše toliko,na glasu su kao čakijaši :) .Ja sam mislio na mogućnost kakvu takvu da se zaposli.
    bach

#271 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by bach »

kamen spoticanja wrote:
    kazem ti,izaberi grad koji zelis pa cemo uporediti novoizgradjenu infrastrukturu
    btw po popisu na 2 stanovnika u zenici dodje jedna stanbena jedinica...cemu onda gradnja stanova?

Tu sam te čeka ptico zenička...

Ono što si napisao jasno govori sljedeće:

- U Zenicu se niko ne doseljava
    - U Zenici se ljudi nerado žene, udaju i prave djecu
    - Zenica populacijski odumire i smanjuje se...

Zašto? Zato što je jadan grad.
    Cherry-Cherry

#272 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by Cherry-Cherry »

Zenica jest stvarno jadna i siva. Postaje kasaba.
    dječak sa šibicama

#273 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by dječak sa šibicama »

Vares jeste ekonomski propao i besperspektivan trenutno, ali da je sablasan i ruzan???

Image

Image

Image

Image

Image

Ovo se "ubilo" za bosanski St. Moritz, ali...
    kamen spoticanja

#274 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

bach wrote:
    kamen spoticanja wrote:

Tu sam te čeka ptico zenička...

Ono što si napisao jasno govori sljedeće:

- U Zenicu se niko ne doseljava
    - U Zenici se ljudi nerado žene, udaju i prave djecu
    - Zenica populacijski odumire i smanjuje se...

Zašto? Zato što je jadan grad.
    jeste ali si slabo docekao :wink:
    kad izadje dio popisa o nacionalnoj strukturi stanovnistva,vidjet ces koji dio nedostaje,pa ga trazi u doboju,bijeljini i novom sadu
    ako budes radoznao pa se jos malo raspitas,vidjet ces da broj rodjene djece u zenici 2x prelazi broj umrlih,sto je raritet inace,a ne samo u bosanskim uslovima
    i opet kazem,vrati se na pocetnu tezu,o neizgradjenosti grada...ja tu tebe cekam :D
    sledge

#275 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by sledge »

Čuj Živinice... očito nikad nisi bio u Živinicama ili si samo prošao pored Živinica.
    Jedna od najrazvijenijih općina u BiH, grad uređen, industrija jaka, firme niču svakim danom, nigdje nisam vidio da se onoliko firmi otvorilo u zadnjih deset godina kao u Živinicama, zaposlenost iznad prosjeka, sređeni kafići i diskoteke, restorani, dvorane, kino, parkinzi, poslovni prostori i stalno se gradi nešta... Istina je da ima mnogo cigana ali ne prave probleme, manji broj ih prosi i imaju svoje malo naselje gdje žive ali ih većina ide u Italiju i Njemačku :-D , takođe ogroman broj stanovnika čine izbjeglice iz istočne Bosne, ima ih skoro 40% u gradu i ne pada im na pamet da se vrate u IB :roll: .
    Živinice su ti pored svega veoma zajeban grad, a Živiničani su inače na lošem glasu, tuzlaci i ostatak TK su male mace :-D .
    Post Reply