tu pricu pricaj nekom drugom.ljudi rade svoj posao.u americi bi pucali na huligane. kreni majcin sine na bijelu kucu kamenjem i probaj je zapaliti.ni babo te ne bi prepoznao koliko bi bio izresetan.webby-x wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:jedan policajac u zenici ima potres mozga500 000 ljudi nema posla.Ne, policajac ne treba postavljati glavuzbog toga treba policajcima razbijati glave?
umjesto ministra. Za mene nikada ne bi
postavio.
I šta ako "revolucija" uspije?
- moranadruga
#251 Re: I šta ako "revolucija" uspije?
-
kakavdanakneiskustvu
#252 Re: I šta ako "revolucija" uspije?
moranadruga wrote:tu pricu pricaj nekom drugom.ljudi rade svoj posao.u americi bi pucali na huligane. kreni majcin sine na bijelu kucu kamenjem i probaj je zapaliti.ni babo te ne bi prepoznao koliko bi bio izresetan.webby-x wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:jedan policajac u zenici ima potres mozga500 000 ljudi nema posla.Ne, policajac ne treba postavljati glavuzbog toga treba policajcima razbijati glave?
postavio.
- Jedaj
#253 Re: I šta ako "revolucija" uspije?
NARODE I NARODI DO VAS JE!!!!!! Nemorate cekati izbore jer ce oni ionako potplatiti svoje glasace sa kojima su intersno povezani da ponove osvoje vlast. Nasi dokazni neprijatelji su multi-cetnicka, mafijaska, kriminalna hobotnica koja lomi kicmu i nama i drzavi vec evo 20 godina. Radi se o bandi: SDS,SNSD,SDA,SDP,SZBH,SBB,DNZ,HDZ,HDZ1990 ali i ostalim strankama koje su ucestvovali i ucestvuju u razbijanju nase Jedne i jedine. OVO JE VAZNO, VRLO VAZNO: SOCIJALANA PITANJA, NEZAPOSLENOST, PLJACKA, KORUPCIJA, RUSENJE DRZAVE JE SAMO POSLJEDICA, PONAVLJAM POSLJEDICA RADA PROTUDRZAVNE, MAFIJASKE BANDE KOJA JE NAMETNULA DEJTONSKI USTAV GENOCIDOM I KOJA GA CUVA. NJIMA TREBA DEJTON DA NAS MOGU SABITI U FASISTICKE APARTHEJDE, OBESPRAVITI, STRASITI DRUGIMA I NEOGRANICENO PLJACKATI I PRODAVATI DRZAVU A TIME PRODAVATI I VASU BUDUCNOST I BUDUCNOST VASIH POKOLJENJA. JA KAO INTELEKTUALAC, KOJI RAZUMIJE DRUSTEVNE PROCESE VAM KAZEM DA IMATE POTPUNO ZAKONSKO I MORALNO I ETICKO PRAVO DA RUSITE TU BANDU ZLIKOVACA ALI NE I DA PRAVITE NASILJE NA ULICAMA NASE JEDNE I JEDINE. OKUPITE SE U SVIM GRADOVIMA I SELIMA I IMAJTE SAMO JEDAN JEDINI ZAHTJEV: POVRATAK SILOM I GENOCIDOM SUSPENDOVANOG GRADJANSKOG USTAVA REPUBLIKE BH. DEJTONSKI USTAV JE UZROK SVIH RETROGRADNIH PROCESA OD KOJI JE NAJOGORI RUSNJE NASE DOMOVINE, KOJE SE ODVIJA I TO POTPISIMA LAZNIH BOSNJACKIH PREDSTAVNIKA, IZETBEGOVICA, TIHICA, LAGUMDZIJE, RADONCICA, SILAJDZICA I TD. TI LJUDI I TE STRANKE SU NAJVECI I NAJOPASNIJI NEPRIJATELJI NASE DRZAVE JER JEDINO SA NJIOVIM POTPISIMA SE MOZE RUSITI DRZAVA, A ONI SU REVNOSNI U DAVANJU MILOSEVICEVIM I TUDJMANOVIM SLJEDBENICAM TIH POTPISA, KOJI ZNACE DA VAS PRETVARAJU U ROME, NAROD BEZ DRZAVE. Nemojte na to pristati! Ujedinite se i trazite aktiviranje POLITICKOG DOGOVORA ZAVNOBIH-a, koga su svi narodi Republike BH slozno prihvatili tokom antifasisticke borbe u Republici BH. Taj politicki dogovor je pretocen u gradjanski Ustav Republike BH, koji je civilizovan, napredan Ustav po kome su odrzani i visepartijski izbori i sa kome smo primljeni u clanstvo UN-a. HAJMO NARODE, HAJMO NARODI IZ TUZLE, SARAJEVA, MOSTARA, BANJA LUKE, BIHACA I SVIH OSTALIH GARDOVA! Imate zajednickog neprijatelja, multi-cetnicku, mafijasku bandu SDS,SNSD,SDA,SDP,SZBH,SBB,DNZ,HDZ,HDZ1990, OBEZVLASTITE IH JEDNOM ZAUVJEK. TRAZITE ODMAH POVRATAK NAZAD GRADJANSKE REPUBLIKE BH, GRADJANSKOG USTAVA REPUBLIKE BH I UKIDANJE FASISTICKIH APRTHEJDA I GETOA, GDJE STE SVI SKUPA GRADJANIN DESETOG REDA AKO SE NADJETE U "POGRESNOM" GETOU.
-
quiqui
#254 Re: I šta ako "revolucija" uspije?
Je l' ti to prijetis?asurbanipal wrote:Mislite da ne može gore ? Može, može. Sad će tamni vilajet i diktatura, al' ne proletarijata...
-
quiqui
#255 Re: I šta ako "revolucija" uspije?
Koliko se sjecam, jos niko nije izrasetan za "Blizance" :0moranadruga wrote:tu pricu pricaj nekom drugom.ljudi rade svoj posao.u americi bi pucali na huligane. kreni majcin sine na bijelu kucu kamenjem i probaj je zapaliti.ni babo te ne bi prepoznao koliko bi bio izresetan.webby-x wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:jedan policajac u zenici ima potres mozga500 000 ljudi nema posla.Ne, policajac ne treba postavljati glavuzbog toga treba policajcima razbijati glave?
postavio.
A jos dobro kotira teorija (zavjere) da su ih sami Ameri srusili.
Nego, da mi imam cak i amercki standard, ne bi se niko ni dosjetio vlade. Ili obrnuto, da oni imaju nas jad i cemer, ne bi od Bijele ostao ni spomenar.
Nego lijepo su napisali ovi u Banjaluci demonstranti, nesto u fazonu: AKO TI JE DOBRO, ONDA NISTA.
Tako svima koji su se prikacili na drzavnu/narodnu grbacu.
- moranadruga
#256 Re: I šta ako "revolucija" uspije?
quiqui wrote:
Koliko se sjecam, jos niko nije izrasetan za "Blizance" :0
Nego, da mi imam cak i amercki standard, ne bi se niko ni dosjetio vlade. Ili obrnuto, da oni imaju nas jad i cemer, ne bi od Bijele ostao ni spomenar.
Nego lijepo su napisali ovi u Banjaluci demonstranti, nesto u fazonu: AKO TI JE DOBRO, ONDA NISTA.
Tako svima koji su se prikacili na drzavnu/narodnu grbacu.
nemam gnjeva prema policiji, ali nemam ni trunke razumjevanja prema vandalima. cetiri godine rata su mi bile dovoljne.da je danas bilo 100000 ljudi, dalo bi mi nadu da se krecemo ka boljem sutra. ovako,ostace samo spaljene zgrade da nas potsjecaju na huligane.
sta smo dobili paljenjem opstine? ko ce sad dobiti bilo kakav dokument poput rodnog lista,drzavljanstva ili slicno?.
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#257 Re: I šta ako "revolucija" uspije?
Sistemsko se nasilje, koje (GODINAMA) proizvodi siromaštvo, neimaštinu i nezaposlenost, zanemaruje, a kad se siromašni, nezaposleni, opljačkani i prevareni odluče oduprijeti ‒ e onda slijede visokomoralne osude i poziv na pacifizam. Čudna smo mi sorta ljudi.
- Mister Yes
#258 Re: I šta ako "revolucija" uspije?
Nisi daleko od istine. Sve je to odrastalo slušajući Cecu i Stoju i gledajući Mi nismo anđeli i slična sranja. Turbo folk generacija. Ali tako je kako je. Svakako ova zemlja njima ostaje pa eto ako hoće nek sve popale. Ja ću gledati da se ispalim odavde što prije to bolje.Dr. Kuca wrote:Cetnici zapalise i opljackase grad...
-
hAZNADAR
#259 Re: I šta ako "revolucija" uspije?
Nije drzava kriva za siromastvo. Nije drzava kriva sto nam firme ne mogu konkurisati na trzistu(htjeli smo sami kapitalizam i otvoreno trziste). Nije drzava kriva sto smo narod koji ili ne placa porez ili ga zakine kako moze - pa budzet nikad nije dovoljno velik. Da cudna smo sorta ljudi - imamo drzavu a ne kontamo da je sami gradimo i pravimo - pa bi se radije ponasali ko razmazena derista i ocekivali brigu o nama kada nam ne ide dobro - a zna se da smo siromasna drzava a ne Swica.bordo gandalf wrote:Sistemsko se nasilje, koje (GODINAMA) proizvodi siromaštvo, neimaštinu i nezaposlenost, zanemaruje, a kad se siromašni, nezaposleni, opljačkani i prevareni odluče oduprijeti ‒ e onda slijede visokomoralne osude i poziv na pacifizam. Čudna smo mi sorta ljudi.
Da cudna smo mi sorta ljudi - i drugi su siromasni pa ne pale svoju drustvenu imovinu.
-
Crni Orao
#260 Re: I šta ako "revolucija" uspije?
Pozdrav svima! Današnje demonstracije u BiH su bile zaista impresivne u odnosu na ono što se dešavalo prethodnih godina. Ovo je bilo zaista događanje naroda. To se definitivno moralo jednom dogoditi, ali je osnovni problem što se nije dogodilo pod pravim uslovima. Bar ja tako mislim. Nije dovoljno izazvati nemire i paliti zgrade vlade po gradovima. Nije dovoljno ni tražiti smjenu vlade, ako nemaš alternativu toj istoj vladi. Šta posle toga? Sruši se vlada nekog kantona. Zapali se zgrada i šta onda? Ko će provoditi vlast u takvoj situaciji? Plašim se da ne postoji organizovano tijelo koje je spremno da se postavi kao alternativa današnjim bosanskim političkim strukturama. A čak i da postoji u tuzlasnkom katnonu takvo tijelio. Opet ništa! Jedan kanton ne može ništa promijeniti na nivou države. Ni jedan entitet ne može promijeniti suštinu čitave države. Uvijek postoji i onaj drugi dio. Mislim da prije ovakvih revolucionarnih pokušaja, prvo treba formirati nekakvu organizaciju koja bi imala nekakve konkretne ciljeve i koja bi predstavljalka nekakvu alternativu današnjoj vlasti. Današnja opozicija sigurno ne predstavlja takvu alternativu! To treba biti svima jasno! Ključni problem je što je današnja BiH isuviše podijeljenja po nacipnalnim ključevima i što ne postoji kosenzus između ugroženih pripadnika sva tri naroda. Samo zajednički nastup može proizvesti istinske rezultate. A takav nastup još uvijek ne postoji u onom obimu u kakvom bi trebao. Tek onda, kada se organizuje politička alternativa aktuelnim pozicionim i opozicionim strukturama u Federaciji i RS-u, koja će djelovati na nivou čitave države i sa zajedničkim i definisanim ciljevima, tek onda možemo očekivati nekakve istinske promjene i tek onda i ovakve rušilačke demonsracije mogu uroditi krajnjim pozitivnim rezultaom. Napadi na policiju i paljenje zgrade vlade, predstavlja očiglednan pokušaj revolucije. Ali, revolucija ne postoji, ako nema političkog tijela koje je spremno da momentalno preuzme vlast nasilnim putem od one poražene strane. Danas nema takvog političkog tijela. I neće ga ni biti, ako se ne ujedine nezadovoljne strukture oba entiteta i ako ne nastupe u jedinstvenom frontu protiv onih koji ugrožavaju i jedne i druge. To je jedini način i mora se napraviti kompromis između naših naroda, kako bi svi zajedno napravili bolju državu za sve nas. Kao što je nekada bilo!
-
kakavdanakneiskustvu
#261 Re: I šta ako "revolucija" uspije?
moranadruga wrote:quiqui wrote:
Koliko se sjecam, jos niko nije izrasetan za "Blizance" :0
Tako svima koji su se prikacili na drzavnu/narodnu grbacu.meni dobro, jedno radi cetvero hrani.
![]()
nemam gnjeva prema policiji, ali nemam ni trunke razumjevanja prema vandalima. cetiri godine rata su mi bile dovoljne.da je danas bilo 100000 ljudi, dalo bi mi nadu da se krecemo ka boljem sutra. ovako,ostace samo spaljene zgrade da nas potsjecaju na huligane.
sta smo dobili paljenjem opstine? ko ce sad dobiti bilo kakav dokument poput rodnog lista,drzavljanstva ili slicno?.
huliganizam,zna se kako se sa njima treba obračunati,bez milosti
-
kakavdanakneiskustvu
#262 Re: I šta ako "revolucija" uspije?
bordo gandalf wrote:Sistemsko se nasilje, koje (GODINAMA) proizvodi siromaštvo, neimaštinu i nezaposlenost, zanemaruje, a kad se siromašni, nezaposleni, opljačkani i prevareni odluče oduprijeti ‒ e onda slijede visokomoralne osude i poziv na pacifizam. Čudna smo mi sorta ljudi.
kakvo je odupiranje šutanje u glavu policajca koji leži na cesti,kakvo je odupiranje bacanje gasa u policijsku stanicu u zenici?
-
kosava
#263 Re: I šta ako "revolucija" uspije?
Pa svaka revolucija jede svoju djecu , a problem je sto izgleda nema jednistvenog cilja i ideje kod ovih revolucionara
-
kakavdanakneiskustvu
#264 Re: I šta ako "revolucija" uspije?
kosava wrote:Pa svaka revolucija jede svoju djecu , a problem je sto izgleda nema jednistvenog cilja i ideje kod ovih revolucionara
juče u zenici nije bilo revolucionara,bar nisu mogli doći do izražaja od huligana
- DoZeN
#265 Re: I šta ako "revolucija" uspije?
Boga mi oni u Tuzli dobise rat sa premijerom kantona
- Havatar
#266 Re: I šta ako "revolucija" uspije?
On je sad premijer u tehnickom mandatu i ostaju tu do izbora. To je za njega jos bolje posto sad sta god da ga pitaju moze da kaze mi smo vlada u tehnickom mandatu nemamo ovlascenja da to uradimo , sacekajte izbore.DoZeN wrote:Boga mi oni u Tuzli dobise rat sa premijerom kantona
-
bizet
#267 Re: I šta ako "revolucija" uspije?
vlada ze-do kantona podnijela ostavku...pitam se sta smo postigli, trebali smo valjda da ih natjeramo da rade svoj posao a ne da bjeze od njega....docekati nove, mozda bolje, sumnjam da cemo...ove ostavke mi govore kako niko od njih ne vidi put koji ce nas izvuci iz problema, niti ga je vidio kada se prihvatio posla, niti na njemu radio, jer da jeste, da su se zalagali ne bi se tako lako odrekli svojih duznosti...meni to teze pada nego unistena imovina, jer da ima imalo nade za nas i nasu drzavu nasli bi se ljudi koji je se ne odricu, nego su spremni zajedno sa narodom da rade i da napokon vidimo svjetlo na kraju tunel
danas ciscenje zenice, bilo bi lijepo da zaista svi izadjemo i pomognemo ocistiti grad
danas ciscenje zenice, bilo bi lijepo da zaista svi izadjemo i pomognemo ocistiti grad
-
kakavdanakneiskustvu
#268 Re: I šta ako "revolucija" uspije?
bizet wrote:vlada ze-do kantona podnijela ostavku...pitam se sta smo postigli, trebali smo valjda da ih natjeramo da rade svoj posao a ne da bjeze od njega....docekati nove, mozda bolje, sumnjam da cemo...ove ostavke mi govore kako niko od njih ne vidi put koji ce nas izvuci iz problema, niti ga je vidio kada se prihvatio posla, niti na njemu radio, jer da jeste, da su se zalagali ne bi se tako lako odrekli svojih duznosti...meni to teze pada nego unistena imovina, jer da ima imalo nade za nas i nasu drzavu nasli bi se ljudi koji je se ne odricu, nego su spremni zajedno sa narodom da rade i da napokon vidimo svjetlo na kraju tunel
pazi ovo,podnijeli ostavke i kreteni tad počinju sa kamenovanjem zgrade i policije,kasnije i sa uništavanjem općine,elektro zenice,privatnog kioska,privatnih radnji,bacanjem gasa u pol. stanicu
bilo bi najljepše da policija iz podruma izvede one koje su priveli sa lisicama na rukama pred zgradu kantona i da ti kreteni sve to sami očiste
-
kakavdanakneiskustvu
#269 Re: I šta ako "revolucija" uspije?
Genije wrote:ovde je bio moguć i racionalan samo jedan zahtjev: ostavke lidera vodećih stranaka: bakir, zlaja, fahro
oni su ti koji vuku konce, a premijeri i ministri su samo ikebane
al taj film nećete gledati
naročito jer ste nasiljem i vandalizmom izgubili kredibilitet
ovi koji su u zenici pred zgradu kantona došli sa kamenjem u džepovima nisu ni imali kredibilitet
-
bizet
#270 Re: I šta ako "revolucija" uspije?
@kakavdanak, najmanji problem je unistena imovina i ko ce ocistiti grad...evo cisticemo ti i ja, znamo da cemo i sve ponovo izgraditi, jer ce se od nasih plata odbijati, nece od ministarskih, ali neka, neka to bude nas doprinos buntu...narod jeste gladan i bez posla, ako nista drugo onda barem zasluzuje sansu da ima normalan zivot dostojan covjeka, a ta sansa nam jos nije data, jer bez privrede nema buducnosti
trebalo bi uvesti kazne za svakog ko u ovoj situaciji podnese ostavku...da li i u ovoj situaciji vazi da nastavljaju primati place godinu nakon prestanka obnasanja funkcije?
@Genije, hajd ne rise, kome normalnom ko voli svoju drzavu i svoj narod pada na pamet u ovakvim situacijama ne pokusati zajedno iznaci rjesenje, nego pljuvati
trebalo bi uvesti kazne za svakog ko u ovoj situaciji podnese ostavku...da li i u ovoj situaciji vazi da nastavljaju primati place godinu nakon prestanka obnasanja funkcije?
@Genije, hajd ne rise, kome normalnom ko voli svoju drzavu i svoj narod pada na pamet u ovakvim situacijama ne pokusati zajedno iznaci rjesenje, nego pljuvati
-
bizet
#271 Re: I šta ako "revolucija" uspije?
gladan insan ne bira nacin i to treba razumjeti, kad covjeku padne mrak na oci, ali takav je vec naredni tren opet dobar, zbog takvih kojima je ovo vjerovatno prvi i jedini ispad u zivotu treba dostojanstveno podnijeti ucinjenu stetu bez da ih se stavlja u isti kos sa bagrom
drugo je bagra vazda bijesna i na sebe i na svijet, eto i oni su dobili svojih 5 minuta, usicarili uz ove prve, ali to je vec proslost, idemo dalje, treba naci rjesenja..naravno da svaki daljnji vid vandalizma treba osuditi i zaustaviti
drugo je bagra vazda bijesna i na sebe i na svijet, eto i oni su dobili svojih 5 minuta, usicarili uz ove prve, ali to je vec proslost, idemo dalje, treba naci rjesenja..naravno da svaki daljnji vid vandalizma treba osuditi i zaustaviti
-
kakavdanakneiskustvu
#272 Re: I šta ako "revolucija" uspije?
bizet wrote:@kakavdanak, najmanji problem je unistena imovina i ko ce ocistiti grad...evo cisticemo ti i ja, znamo da cemo i sve ponovo izgraditi, jer ce se od nasih plata odbijati, nece od ministarskih, ali neka, neka to bude nas doprinos buntu...narod jeste gladan i bez posla, ako nista drugo onda barem zasluzuje sansu da ima normalan zivot dostojan covjeka, a ta sansa nam jos nije data, jer bez privrede nema buducnosti
ne trebamo čistiti ti i ja,nego oni koji su došli u zenici sa kamenjem i ciglama pred zgradu kantona sa namjerom da uništavaju,pale,ubijaju,oni to trebaju čistiti,ne ja
-
kakavdanakneiskustvu
-
bizet
#274 Re: I šta ako "revolucija" uspije?
@kakavdanak, naravno da trebamo, tako dajemo doznanja da je to nas grad i da necemo dopustiti nikome, ni vladi a ni bagri, da ga dalje unistava
trebalo bi da je vrijeme prepucavanja i svjivanja krivice na drugog proslo, trebalo bi da je sada doslo vrijeme da svi jednako podijelimo krivicu za stanje u kojem smo se nasli, od politicara koji imaju za nas standard prevelika primanja, a pri tom ne rade svoj posao ili jos gore rade svjesno na rusenju drzave, do onih koji stekose posao preko familijarnih veza i silne administracije sto se mirno na nase oci uhljebi, pa sve do "filozofa" koji ne izlaze na izbore jer smatraju da tako doprinose vise, onog golog seljaka sto za kravu proda dusu djavolu, do te iste omladine koja nece krampa i motike nego svi na ravnim fakultetima i sad im kriva drzava sto nemaju posla, pa do onih najjadnijih koji ovo pocese, srednjovjecnih ljudi cije su firme rasprodate budzasto a oni se eto 10 godina nadali necemu i sad im krivi svi mi drugi...krivica je svih nas jednako
nego kad pocinje to ciscenje, da se stignem organizovati?
trebalo bi da je vrijeme prepucavanja i svjivanja krivice na drugog proslo, trebalo bi da je sada doslo vrijeme da svi jednako podijelimo krivicu za stanje u kojem smo se nasli, od politicara koji imaju za nas standard prevelika primanja, a pri tom ne rade svoj posao ili jos gore rade svjesno na rusenju drzave, do onih koji stekose posao preko familijarnih veza i silne administracije sto se mirno na nase oci uhljebi, pa sve do "filozofa" koji ne izlaze na izbore jer smatraju da tako doprinose vise, onog golog seljaka sto za kravu proda dusu djavolu, do te iste omladine koja nece krampa i motike nego svi na ravnim fakultetima i sad im kriva drzava sto nemaju posla, pa do onih najjadnijih koji ovo pocese, srednjovjecnih ljudi cije su firme rasprodate budzasto a oni se eto 10 godina nadali necemu i sad im krivi svi mi drugi...krivica je svih nas jednako
nego kad pocinje to ciscenje, da se stignem organizovati?
-
kakavdanakneiskustvu
#275 Re: I šta ako "revolucija" uspije?
[quote="bizet"]@kakavdanak, naravno da trebamo, tako dajemo doznanja da je to nas grad i da necemo dopustiti nikome, ni vladi a ni bagri, da ga dalje unistava
nego kad pocinje to ciscenje, da se stignem organizovati?[/quote
slažem se to za političare,ali ono juče nije vidjelo protesta ni u putu,ono je huligansko divljanje
i mene zanima hoće li biti čišćenja,ne znam hoću li stići otići
nego kad pocinje to ciscenje, da se stignem organizovati?[/quote
slažem se to za političare,ali ono juče nije vidjelo protesta ni u putu,ono je huligansko divljanje
i mene zanima hoće li biti čišćenja,ne znam hoću li stići otići