Ubistvo Vlade Santica

Post Reply
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#251 Re: Ubistvo Vlade Santica

Post by hrasno38 »

It_is_a_Leclerc wrote:
Skijaš wrote:Postoje okolnosti pod kojim bi likvidacija Šantića bez suda bila prihvatljiva, ali bi i u tom slučaju počinioci morali izaći u javnost i snositi posljedice. Strane obavještajne službe su nagovjestile pad Bihaća, u Vašingtonu se raspravljalo gdje i šta sa valom izbjeglica koji će biti istisnuti iz enklave i vidim scenario u kojem se neko odlučuje na ovakav potez. Ali kako rekoh, kako god se može uzeti zakon u svoje ruke, tako bi se trebalo preuzeti i konsekvence te odluke,

Kako god, griješe oni forumaši koji ubistvo Šantića pravdaju stanjem u enklavi ili Šantićevim ponašanjem, jer je sasvim moguće da ni jedno ni drugo nisu stvarni razlog, pošto oni koji su imali hrabrosti da ga ubiju, danas nemaju hrabrosti da izađu iz sjene.
Postoje, svakako. Te okolnosti su npr. da su ARBIH vodili aktivni sukob i da je neko na liniji upucao Šantića. Sve ostalo bi imalo elemente ili ratnog zločina, ili ubistva, i kao takvo bi bila mrlja na herojsku borbu pripadnika Petog korpusa ARBiH koji su na linijama pili kišnicu i jeli kruh od stočnog brašna, dok su ovakve "starješine" koje su se poslije rata odvukle u politiku - jeli jagnjetinu i bijeli kruh u hotelu "Sedra".

Bitno je sagledati širi kontekst dešavanja prije i poslije ovog događaja. Ovo ubistvo se dešava tokom "Proslave Osmog marta" u hotelu Sedra kod Cazina. Zamislite taj apsurd gdje uži krug ljudi koji su u tom momentu funkcionirali po principu duboke države slavi osmi mart, a na platou Plješevice istovremeno ginu ljudi u borbi za svaki metar linije. To već samo po sebi govori o stanju u Krajini u tim danima, stvarnoj i fiktivnoj vlasti i borbi za goli kapital i poslijeratne pozicije koja se vodila.

Samo dva mjeseca kasnije gine dr. Irfan Ljubijankić pod okolnostima klasičnog atentata, a pet mjeseci kasnije i drugi omiljeni Krajišnik - Izet Nanić - izgubit će glavu.

Zašto nijedan od ovih slučajeva nije dobio svoj epilog. Zašto počinioci, ma ko oni bili, nisu pronađene i kažnjeni? Odgovore znaju oni koji vedre i oblače pravosuđem u ovoj zemlji. I neka im je na čast, i na sramotu.
Bravo @It_is_a_Leclerc o ovoj temi ti sasvim sigurno jako puno znas a i bistris je vrlo hladne glave bez zauzimanja busija Ta tri ubistva su vrlo vrlo cudna i sto kazes nerazjasnjenja jer sva trojica navedenih ljudi su bili veoma veoma jaki krajisnici i veoma jaki suparnici Dudakovicu ali i nekim strujama SDA koji su vedrili i oblacili u Bihacu!
It_is_a_Leclerc

#252 Re: Ubistvo Vlade Santica

Post by It_is_a_Leclerc »

Skijaš wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Samo dva mjeseca kasnije gine dr. Irfan Ljubijankić pod okolnostima klasičnog atentata, a pet mjeseci kasnije i drugi omiljeni Krajišnik - Izet Nanić - izgubit će glavu.

Zašto nijedan od ovih slučajeva nije dobio svoj epilog. Zašto počinioci, ma ko oni bili, nisu pronađene i kažnjeni? Odgovore znaju oni koji vedre i oblače pravosuđem u ovoj zemlji. I neka im je na čast, i na sramotu.
To je već Radončićeva propaganda kriminalizacije čelnih ljudi odbrambenog sistema države.
Pa dobro. Kad isključimo mogućnost da imamo mozak, oči, uši, sposobnost razuma i elementarno poznavanje okolnosti, takva tvrdnja se čini čak i mogućom.

No, kako to nije slučaj i kako se o spomenutim događajima ipak valja informisati iz zvanične dokumentacije i izjava aktera, a ne sa stranica dnevne štampe, bojim se da ću biti prinuđen vašu izjavu smatrati gotovo neumjesnom.
horkesh

#253 Re: Ubistvo Vlade Santica

Post by horkesh »

hrasno38 wrote:Ne ovdje se pokusava minorizirati ubistvo Santica i cak na neki nacin dokazati da je to ubistvo potpuno opravdano navodeci kao dokaze iskaze jedne strane. I onda se cude sto i Srbi to isto rade....sto i Hrvati to isto rade a jedinstvenim imenom se to zove jednoumlje.
Zločine, pa i ubistvo Šantića treba istražiti i procesuirati, a izvršioci moraju biti kažnjeni.
hrasno38 wrote:Isto kao sto ovdje pojedinci tvrde da je Santic suradjivao sa Srbima i pustao linije imaju oni koji tvrde suprotno a to je da je vracao izgubljene linije A BiH a sto sam ja citao na vjerodostojnom papiru jos u vrijeme rata i upravo radi toga Santic je prezivio skoro pa citav rat a ubijen 1995 mozda upravo da se ne bi saznale neke prave istine i da se mozda nebi ustavanovilo ko su u stvari lazni a ko pravi heroji.
Pa podastri nam te dokaze. Sve što mi do sada znamo je da Šantić nije htio da ratuje protiv Abdića i da je mislio da je SDA, pa i 5. korpus, teroristička orgnaizacija
hrasno38 wrote:Jedno je 100% sigirno a to je da je santic odbio da HVO ide u sukobe sa abdicevcima a to je posebno naljutilo Dudakovica, Tigra i A BiH!
To jeste sigurno, ali otkud tebi informacije o tome da je bihaćki HVO vraćano neke armijske linije kad svi strani respektabilni izvori, pa i izvori iz VRS-a, govore o tome da je HVO 1995. prodao pojedine linije četnicima.

hrasno38 wrote:Medjutim da li bi A BiH usla u sukobe izmedju HVO-a i HOS-a??? ili slikovijite receno izmedju Mate Bobana i Blaza Kraljevica??? Ne bi ne 100% nego 1.000.000%!!! Prekomplikovano je sve to da bi se donsili jednostrani zakljucici jer nema tu niko cist i nicije maslo nije za Ramazana!!!
Kakav, bolan, HOS, 1995. godine? HOS je umro s Kraljevićem 1992. godine, čast pojedinim jedinicama i pojedincima koji su nastavili da se bore za cjelovitu BiH. O kakvom sukobu pričamo 1995. godine?

Inače, jesi li ti tome prisustvovao, učestvovao ili barem čuo od nekoga iz prve ruke?
Skijaš

#254 Re: Ubistvo Vlade Santica

Post by Skijaš »

hrasno38 wrote:Prekomplikovano je sve to da bi se donsili jednostrani zakljucici jer nema tu niko cist i nicije maslo nije za Ramazana!!!
Nema potrebe za izjednačavanjem strana, pogotovo ne na ovoj temi. Takve floskule ne bi prošle ni na temi o Kazanima. Brojevi sve govore, brojevi ubijenih civila, brojevi ubijenih vojnika, brojevi silovanih žena, itd itd. To su činjenice, a to tvoje je teatralnost.
Skijaš

#255 Re: Ubistvo Vlade Santica

Post by Skijaš »

hrasno38 wrote:Bravo @It_is_a_Leclerc o ovoj temi ti sasvim sigurno jako puno znas a i bistris je vrlo hladne glave bez zauzimanja busija Ta tri ubistva su vrlo vrlo cudna i sto kazes nerazjasnjenja jer sva trojica navedenih ljudi su bili veoma veoma jaki krajisnici i veoma jaki suparnici Dudakovicu ali i nekim strujama SDA koji su vedrili i oblacili u Bihacu!
Kako li tek pišete kad zauzmete busije ako vam svaljivanje odgovornosti za sve to na Dudakovićeva leđa nije "zauzimanje busija".
asker

#256 Re: Ubistvo Vlade Santica

Post by asker »

Da me ubijes neznam gdje, ali prije nekoliko dana sam procitao izvjestaj nekoga iz VRS nekome u VRS koji govori o uspjesnom atentatu na komadanta 505 Buzimske I.N, bas ovako sa inicijalima.

Valjda na nekoj od tema ovdje na forumu, originalni dokument skeniran.

:-?
Skijaš

#257 Re: Ubistvo Vlade Santica

Post by Skijaš »

It_is_a_Leclerc wrote:
Skijaš wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Samo dva mjeseca kasnije gine dr. Irfan Ljubijankić pod okolnostima klasičnog atentata, a pet mjeseci kasnije i drugi omiljeni Krajišnik - Izet Nanić - izgubit će glavu.

To je već Radončićeva propaganda kriminalizacije čelnih ljudi odbrambenog sistema države.
Pa dobro. Kad isključimo mogućnost da imamo mozak, oči, uši, sposobnost razuma i elementarno poznavanje okolnosti, takva tvrdnja se čini čak i mogućom. No, kako to nije slučaj i kako se o spomenutim događajima ipak valja informisati iz zvanične dokumentacije i izjava aktera, a ne sa stranica dnevne štampe, bojim se da ću biti prinuđen vašu izjavu smatrati gotovo neumjesnom.
Dakle, Šantić, Ljubijankić i Nanić su ubijeni odlukom Atifa Dudakovića ? Da ? Ne ?
hrasno38

#258 Re: Ubistvo Vlade Santica

Post by hrasno38 »

horkesh wrote:
hrasno38 wrote:Ne ovdje se pokusava minorizirati ubistvo Santica i cak na neki nacin dokazati da je to ubistvo potpuno opravdano navodeci kao dokaze iskaze jedne strane. I onda se cude sto i Srbi to isto rade....sto i Hrvati to isto rade a jedinstvenim imenom se to zove jednoumlje.
Zločine, pa i ubistvo Šantića treba istražiti i procesuirati, a izvršioci moraju biti kažnjeni.
hrasno38 wrote:Isto kao sto ovdje pojedinci tvrde da je Santic suradjivao sa Srbima i pustao linije imaju oni koji tvrde suprotno a to je da je vracao izgubljene linije A BiH a sto sam ja citao na vjerodostojnom papiru jos u vrijeme rata i upravo radi toga Santic je prezivio skoro pa citav rat a ubijen 1995 mozda upravo da se ne bi saznale neke prave istine i da se mozda nebi ustavanovilo ko su u stvari lazni a ko pravi heroji.
Pa podastri nam te dokaze. Sve što mi do sada znamo je da Šantić nije htio da ratuje protiv Abdića i da je mislio da je SDA, pa i 5. korpus, teroristička orgnaizacija
hrasno38 wrote:Jedno je 100% sigirno a to je da je santic odbio da HVO ide u sukobe sa abdicevcima a to je posebno naljutilo Dudakovica, Tigra i A BiH!
To jeste sigurno, ali otkud tebi informacije o tome da je bihaćki HVO vraćano neke armijske linije kad svi strani respektabilni izvori, pa i izvori iz VRS-a, govore o tome da je HVO 1995. prodao pojedine linije četnicima.

hrasno38 wrote:Medjutim da li bi A BiH usla u sukobe izmedju HVO-a i HOS-a??? ili slikovijite receno izmedju Mate Bobana i Blaza Kraljevica??? Ne bi ne 100% nego 1.000.000%!!! Prekomplikovano je sve to da bi se donsili jednostrani zakljucici jer nema tu niko cist i nicije maslo nije za Ramazana!!!
Kakav, bolan, HOS, 1995. godine? HOS je umro s Kraljevićem 1992. godine, čast pojedinim jedinicama i pojedincima koji su nastavili da se bore za cjelovitu BiH. O kakvom sukobu pričamo 1995. godine?

Inače, jesi li ti tome prisustvovao, učestvovao ili barem čuo od nekoga iz prve ruke?
Da ti ne bi objasnjavao ovo gore postavit cu ti jednostavno pitanje.....tko ste vi da vam se podastiru bilo kakvi bitni i vazni dokazi???? Dalje ja sam rekao sta sam citao u ratu na mjestu gdje je puno puno toga stizalo i obradjivalo se ali nisam rekao da sam vidio svojim ocima.......vecina vas niti je vidjela niti je dozivjela nego ste se ufurali i prepricavata po starom dobrom obicaju ratne price koje ste negdje culi i koje vam je neko ispricao. Kao trece ovo sa HVO i HOS-om je samo navedeno kao paradigma sukobu A BiH i abdicevaca ali ocito ili nisi naucio jos uvijek sva slova ili su ti recenice nejasne. A kao trece mogo bi kitu odvaliti na panju da u to vrijeme ili nisi bio rodjen ili si jos uvijek bilo sa flasicom u ruci....tako da mani se prepricavanja!
Maraschino

#259 Re: Ubistvo Vlade Santica

Post by Maraschino »

Skijaš wrote:

+1

Otisao je predaleko. Kritikuje jednu politicku opciju za opstrukcije na deset puta gori nacin.
Ima li vam ista sveto.
hrasno38

#260 Re: Ubistvo Vlade Santica

Post by hrasno38 »

Skijaš wrote:
hrasno38 wrote:Bravo @It_is_a_Leclerc o ovoj temi ti sasvim sigurno jako puno znas a i bistris je vrlo hladne glave bez zauzimanja busija Ta tri ubistva su vrlo vrlo cudna i sto kazes nerazjasnjenja jer sva trojica navedenih ljudi su bili veoma veoma jaki krajisnici i veoma jaki suparnici Dudakovicu ali i nekim strujama SDA koji su vedrili i oblacili u Bihacu!
Kako li tek pišete kad zauzmete busije ako vam svaljivanje odgovornosti za sve to na Dudakovićeva leđa nije "zauzimanje busija".
Ko to MI i ko si to TI!!!
Skijaš

#261 Re: Ubistvo Vlade Santica

Post by Skijaš »

hrasno38 wrote:
Skijaš wrote:
Ko to MI
Pa vas dvojica.
hrasno38

#262 Re: Ubistvo Vlade Santica

Post by hrasno38 »

Skijaš wrote:Pa vas dvojica.
A sta si ti Dudakovicev advokat ili sta.........
horkesh

#263 Re: Ubistvo Vlade Santica

Post by horkesh »

hrasno38 wrote: Da ti ne bi objasnjavao ovo gore postavit cu ti jednostavno pitanje.....tko ste vi da vam se podastiru bilo kakvi bitni i vazni dokazi???? Dalje ja sam rekao sta sam citao u ratu na mjestu gdje je puno puno toga stizalo i obradjivalo se ali nisam rekao da sam vidio svojim ocima.......vecina vas niti je vidjela niti je dozivjela nego ste se ufurali i prepricavata po starom dobrom obicaju ratne price koje ste negdje culi i koje vam je neko ispricao. Kao trece ovo sa HVO i HOS-om je samo navedeno kao paradigma sukobu A BiH i abdicevaca ali ocito ili nisi naucio jos uvijek sva slova ili su ti recenice nejasne. A kao trece mogo bi kitu odvaliti na panju da u to vrijeme ili nisi bio rodjen ili si jos uvijek bilo sa flasicom u ruci....tako da mani se prepricavanja!
Pa, nakon tako iskrenog stava ti ja samo mogu, također, poručiti da učiš slova i reći ti da se posvetiš nekim drugim stvarima, a ne visokoj politici.

To si ti obišao sva ratišta i čitao sva svjedočanstva pa je to tvoja istina apsolutna? Mi "čuli" neke ratne priče, dok si ti "čitao" neka ratna dokumenta i još imaš drskosti da prozivaš čitav narod? A HVO i HOS su "paradigma" sukobu? Vlado Šantić svetac koji je "vraćao" linije Armije RBiH?

Mogu ti samo reći da pričaš vrlo drsko, bez imalo relevantnih informacija, ali više tvoje šupljikavosti neću propuštati ovdje samo zato što si pripadnik manjinskog naroda, o ne. HVO je i u Bihaću, kao i u ostatku BiH, IZDAO Armiju RBiH i Republiku BiH, jedine legitimne i legalne organe BiH. Čast izuzecima u Usori i u Brčkom, ali realno - oni nisu imali izbora.

Svoje ćeš "informacije" morati obrazlagati s činjenicama, a ne tim papazjanijama u koje bi mi trebali vjerovati, a tu tvoju nadobudost i drskost možeš, sinko moj, Praljku jedino odnijeti, kao i te tvoje teze o flašici u ruci.

Ako ti se ne sviđa, imaš uvijek zastavu Livanjskog kantona pa maši sa njom, a dotle možeš samo skršenih ruku čekati šta će sudovi odlučiti.

Možeš, naravno, plakati nad hudom sudbinom jadnog izdajničkog naroda, koji najviše voliti zariti nož saveznicima u leđa, pa se čuditi posljedicama.
Maraschino

#264 Re: Ubistvo Vlade Santica

Post by Maraschino »

hrasno38 wrote:
Skijaš wrote:Pa vas dvojica.
A sta si ti Dudakovicev advokat ili sta.........
Sta si se ti uhvatio Dudaka jadan ne bio.
Pa taj ne pije praljkovacu.
hrasno38

#265 Re: Ubistvo Vlade Santica

Post by hrasno38 »

horkesh wrote:
hrasno38 wrote: Da ti ne bi objasnjavao ovo gore postavit cu ti jednostavno pitanje.....tko ste vi da vam se podastiru bilo kakvi bitni i vazni dokazi???? Dalje ja sam rekao sta sam citao u ratu na mjestu gdje je puno puno toga stizalo i obradjivalo se ali nisam rekao da sam vidio svojim ocima.......vecina vas niti je vidjela niti je dozivjela nego ste se ufurali i prepricavata po starom dobrom obicaju ratne price koje ste negdje culi i koje vam je neko ispricao. Kao trece ovo sa HVO i HOS-om je samo navedeno kao paradigma sukobu A BiH i abdicevaca ali ocito ili nisi naucio jos uvijek sva slova ili su ti recenice nejasne. A kao trece mogo bi kitu odvaliti na panju da u to vrijeme ili nisi bio rodjen ili si jos uvijek bilo sa flasicom u ruci....tako da mani se prepricavanja!
Pa, nakon tako iskrenog stava ti ja samo mogu, također, poručiti da učiš slova i reći ti da se posvetiš nekim drugim stvarima, a ne visokoj politici.

To si ti obišao sva ratišta i čitao sva svjedočanstva pa je to tvoja istina apsolutna? Mi "čuli" neke ratne priče, dok si ti "čitao" neka ratna dokumenta i još imaš drskosti da prozivaš čitav narod? A HVO i HOS su "paradigma" sukobu? Vlado Šantić svetac koji je "vraćao" linije Armije RBiH?

Mogu ti samo reći da pričaš vrlo drsko, bez imalo relevantnih informacija, ali više tvoje šupljikavosti neću propuštati ovdje samo zato što si pripadnik manjinskog naroda, o ne. HVO je i u Bihaću, kao i u ostatku BiH, IZDAO Armiju RBiH i Republiku BiH, jedine legitimne i legalne organe BiH. Čast izuzecima u Usori i u Brčkom, ali realno - oni nisu imali izbora.

Svoje ćeš "informacije" morati obrazlagati s činjenicama, a ne tim papazjanijama u koje bi mi trebali vjevatio, a tu tvoju nadobudost i drskost možeš, sinko moj, Praljku jedino prinijeti, kao i te tvoje teze o flašici u ruci.

Ako ti se ne sviđa, imaš uvijek zastavu Livanjskog kantona pa maši sa njom, a dotle možeš samo skršenih ruku čekati šta će sudovi odlučiti.

Možeš, naravno, plakati nad hudom sudbinom jadnog izdajničkog naroda, koji najviše voliti zariti nož saveznicima u leđa, pa se čuditi posljedicama.
......obrisao sam ono sto sam napisao jer mi osnovna kultura ne dozvoljava da tako razgovaram sa zenama......
Last edited by hrasno38 on 13/12/2017 00:52, edited 1 time in total.
Skijaš

#266 Re: Ubistvo Vlade Santica

Post by Skijaš »

hrasno38 wrote:FUJ s kim sve zivim na ovim prostorima i za koga krv psrosuh.........ali sve u zivotu je skola!!!!
A drugi put nemoj. U međuvremenu, imaš li dokaze da je Dudaković odgovoran za ubistva Šantića, Ljubijankića i Nanića ?
invincible1921

#267 Re: Ubistvo Vlade Santica

Post by invincible1921 »

Novak20 wrote:
invincible1921 wrote:Ljudi koji su ga ubili trebaju dobit orden, a ne optuznice...Zali Boze sto nije priveden pa osuđen...na smrt naravno

Za Tigra svi znaju ko je i sta je...ali brate ako nema dokaza pustite ga vise na miru za Santica ganjajte ga za kriminal imo bi djela ko Branko Copic. Jbt koji je ovo peti put da ga privode i nista...

Koliko je go.vno bio Santic ne bi se zacudio i da su Hrvati platili da ga se rokne. Pa jbt nesto general HVO-a i nikos se nije ni okrenuo :lol: :lol:
Uz ovakvo shvatanje prava, pravde i morala daleko ćemo dogurati. Ubicama ordenje, ubijenom pljuvanje bez mogućnosti da se brani pred sudom.

Aferim ljudino.

http://dnevnik.ba/vijesti/muselimovic-u ... tni-zlocin
Kao prvo napiso sam da su ga trebali ufatiti i osudit...u ratnim okolnostima samo za trecinu onoga za sta je mogo bit osudjen kazna bi bila metak u celo...ne znam sta bi ti ocekivo ? Da ga oslobode? Da se brani na sobode
hrasno38

#268 Re: Ubistvo Vlade Santica

Post by hrasno38 »

Skijaš wrote:
hrasno38 wrote:FUJ s kim sve zivim na ovim prostorima i za koga krv psrosuh.........ali sve u zivotu je skola!!!!
A drugi put nemoj. U međuvremenu, imaš li dokaze da je Dudaković odgovoran za ubistva Šantića, Ljubijankića i Nanića ?
Sve i da imam budi siguran da ih tebi necu dati!
Skijaš

#269 Re: Ubistvo Vlade Santica

Post by Skijaš »

invincible1921 wrote:
Kao prvo napiso sam da su ga trebali ufatiti i osudit...u ratnim okolnostima samo za trecinu onoga za sta je mogo bit osudjen kazna bi bila metak u celo...ne znam sta bi ti ocekivo ? Da ga oslobode? Da se brani na sobode
Ako si u pravu, ti što su ga ubili trebaju biti hrabri pa priznati, kao što su bili hrabri ubiti.
invincible1921

#270 Re: Ubistvo Vlade Santica

Post by invincible1921 »

Skijaš wrote:
invincible1921 wrote:
Ako si u pravu, ti što su ga ubili trebaju biti hrabri pa priznati, kao što su bili hrabri ubiti.
Nek odgovoraju ja nisam nikad reko da nije zlocin to sto su uradili. Samo hocu da skrenem paznju kako se od jednog sljama ljudskog kakv je bio Santic pokusava pravit mucenik..
Skijaš

#271 Re: Ubistvo Vlade Santica

Post by Skijaš »

hrasno38 wrote:
Skijaš wrote:
Sve i da imam budi siguran da ih tebi necu dati!
Nije problem. Nadam se da se nećeš ljutiti ako u međuvremenu odbacim insinuacije o Dudakovićevoj odgovornosti kao neprijateljsku propagandu.
kiligonzales

#272 Re: Ubistvo Vlade Santica

Post by kiligonzales »

dječak sa šibicama wrote:Zlocinci ce biti kaznjeni, konacno.
Na cemu ce graditi slucaj? Bas me zivo zanima na kakvim dokazima. :D
invincible1921

#273 Re: Ubistvo Vlade Santica

Post by invincible1921 »

kiligonzales wrote:
dječak sa šibicama wrote:Zlocinci ce biti kaznjeni, konacno.
Na cemu ce graditi slucaj? Bas me zivo zanima na kakvim dokazima. :D
Hapsit ce Tigra dok nakon 586og hapsenja ne kaze nisam ga ubio al eto recu da jesam samo popustite vise ljudi :lol: :lol:
kiligonzales

#274 Re: Ubistvo Vlade Santica

Post by kiligonzales »

dustaban wrote:Krv ti yebem, dze ode ova rasprava - opravdava se preventivno (podmuklo, svirepo, bez sudjenja...) ubijanje covjeka jer je svasta prico!

Pojedinci ocito zale sto se takva praksa ne praktikuje i na forumu!
Ako je bio mafija i od mafije poginuo, koji ga kurac onda zalite?
Ako je bio izdajnik i poginuo od ruku dojucerasnjih drugova iz rova koji ga kurac opet zalite?

Nije frajer Srdjan Aleksic, da ga neko treba spominjati po dobru i oplakivati...
It_is_a_Leclerc

#275 Re: Ubistvo Vlade Santica

Post by It_is_a_Leclerc »

Skijaš wrote: Dakle, Šantić, Ljubijankić i Nanić su ubijeni odlukom Atifa Dudakovića ? Da ? Ne ?
Možeš me tako pitati i je li Kennedy ubijen odlukom Harveya Lee Osvalda. Čuj - Da ili Ne. :lol:

U ovoj državi postoji nešto što se zove pravosudni sistem, i njegova je, a ne moja, dužnost da otkriju ko stoji iza ovih zločina.

Ono što je, međutim, jasno svakome ko se iole raspitivao, a kamoli čitao o ovim slučajevima, je činjenica da su se dešavali u kratkom vremenskom periodu, vrlo kritičnim uslovima za opstanak jednog vitalnog teritorija države, da su, pogotovo u slučaju dr. Ljubijankića, dokazi gotovo frapantni, ali da se ne radi ništa da se izvršioci i oni koji su sve orkestrirali otkriju i pronađu.

Sad bih ja vas mogao ovako unakrsno - sa da ili ne - ispitivati o svim okolnostima npr. slučaja atentata na Ljubijankića, ali se bojim da biste demonstrirali i više nego očito nepoznavanje materije, pa bolje ne. Kad se malo pripremite, biće mi zadovoljstvo.
Post Reply