Jos jedan...Logovan wrote:Ma ti si jedna ograničena osoba, najblaže rečeno. Ako neko plati kolač koji je 5 KM onda je to njegova stvar i ti sa tim nemaš apsolutno ništa. Ne troše se tvoje pare pa da ovakve gluposti lupaš.nosara wrote:To je najblaza karakterizacija za takve likove...Eek-A-Mouse wrote:Cuj snobovi
Bečka slastičarna „Aida“ otvara filijalu u Sarajevu
- nosara
#251 Re: Bečka slastičarna „Aida“ otvara filijalu u Sarajevu
-
detroit-mercy
#252 Re: Bečka slastičarna „Aida“ otvara filijalu u Sarajevu
Dje si ti ovih mjesecinosara wrote:Jos jedan...Logovan wrote:Ma ti si jedna ograničena osoba, najblaže rečeno. Ako neko plati kolač koji je 5 KM onda je to njegova stvar i ti sa tim nemaš apsolutno ništa. Ne troše se tvoje pare pa da ovakve gluposti lupaš.nosara wrote:
To je najblaza karakterizacija za takve likove...
- nosara
#253 Re: Bečka slastičarna „Aida“ otvara filijalu u Sarajevu
Dosadilo...detroit-mercy wrote:Dje si ti ovih mjesecinosara wrote:Jos jedan...Logovan wrote: Ma ti si jedna ograničena osoba, najblaže rečeno. Ako neko plati kolač koji je 5 KM onda je to njegova stvar i ti sa tim nemaš apsolutno ništa. Ne troše se tvoje pare pa da ovakve gluposti lupaš.na isturenim polozajima
.
- Logovan
#254 Re: Bečka slastičarna „Aida“ otvara filijalu u Sarajevu
Još jedan koji ne pametuje drugima gdje da jede i koliko para da troši.nosara wrote: Jos jedan...
- JanuaryJones
#255 Bečka slastičarna „Aida“ otvara filijalu u Sarajevu
@detroit ne miješam kruške i jabuke nego o govorim o sirovinama. Pusti biznis model. Cheesecake je puno teže napraviti nego ćevape, pa makar bili i gourmet ćevapi u nekom fensi šmensi restoranu, počevši od samih sastojaka u cheesecake-u do pečenja/kuhanja u vodenoj kupelji. Sam ulaz za cheesecake je skuplji od ćevapa a ćevapi opet 7 KM, i idu ko ludi.
- djeco rucak je gotov
#256 Re: Bečka slastičarna „Aida“ otvara filijalu u Sarajevu
Od desetke u cijeli se mozes raznjet dok ti najmanje dva trebaju čiz kejka da bi nesto "reko"
Barem ja kad sam u pitanju i muski a kod zena je druga prica,opet slatko je slatko a slano slano....
Barem ja kad sam u pitanju i muski a kod zena je druga prica,opet slatko je slatko a slano slano....
-
Eek-A-Mouse
#257 Re: Bečka slastičarna „Aida“ otvara filijalu u Sarajevu
Pa ne jedem kolac da se raznesem.
Nego da uzivam u njemu.
Nego da uzivam u njemu.
- JThomas
#258 Re: Bečka slastičarna „Aida“ otvara filijalu u Sarajevu
dugo vas nije bilo druže nosara...
- djeco rucak je gotov
#259 Re: Bečka slastičarna „Aida“ otvara filijalu u Sarajevu
Pa jedes da bi reko da si nesto pojeo a ne da jesi a ko da nisi,opet kazem slatko je slatko....Eek-A-Mouse wrote:Pa ne jedem kolac da se raznesem.
Nego da uzivam u njemu.
-
detroit-mercy
#260 Re: Bečka slastičarna „Aida“ otvara filijalu u Sarajevu
Ne razumijem analogiju, kolicinski cevapi su veci i to ti je fakat obrok, nesto sto neko moze jesti svaki dan kao hamburgern npr. Chesecake je dezertJanuaryJones wrote:@detroit ne miješam kruške i jabuke nego o govorim o sirovinama. Pusti biznis model. Cheesecake je puno teže napraviti nego ćevape, pa makar bili i gourmet ćevapi u nekom fensi šmensi restoranu, počevši od samih sastojaka u cheesecake-u do pečenja/kuhanja u vodenoj kupelji. Sam ulaz za cheesecake je skuplji od ćevapa a ćevapi opet 7 KM, i idu ko ludi.
Mene vise interesuje ovo iscudjuvanje, sto je ovdje 5km a ovdje ima nesto slicno za 2km
Jednostavno, ljudi nikako da se pomire sa cinjenicom da ima ljudi koji prave vise novca od drugih, da svi nemaju iste potrosacke navike i sl.
-
detroit-mercy
#261 Re: Bečka slastičarna „Aida“ otvara filijalu u Sarajevu
Ovdje nikada nije dosadnonosara wrote:Dosadilo...detroit-mercy wrote:Dje si ti ovih mjesecinosara wrote:
Jos jedan...na isturenim polozajima
.
-
Eek-A-Mouse
#262 Re: Bečka slastičarna „Aida“ otvara filijalu u Sarajevu
Jedem da bih rekao ovo je bilo ukusno.
A ako hocu da nesto pojedem cisto da nisam gladam bacim 3 jajeta u tavu sa pavlakom.
A ako hocu da nesto pojedem cisto da nisam gladam bacim 3 jajeta u tavu sa pavlakom.
- djeco rucak je gotov
#263 Re: Bečka slastičarna „Aida“ otvara filijalu u Sarajevu
Kolko posolis bogatiEek-A-Mouse wrote:Jedem da bih rekao ovo je bilo ukusno.
Ma meni je slatko ko sex,ako je treba dobra mogu dvatriput za redom....
-
Eek-A-Mouse
#264 Re: Bečka slastičarna „Aida“ otvara filijalu u Sarajevu
Skupa so,parim se nad sporetom i znoj uradi svoje
- JanuaryJones
#265 Bečka slastičarna „Aida“ otvara filijalu u Sarajevu
See, that's my point. Niko se ne čudi što su ćevapi 7 maraka a čude se što je čiz 5, McMenu 8-9, sutra da dodje KFC, Starbucks, Taco Bell bilo bi šta će nam to, skupo, a već imamo nasu kafu, ćevape, pile sa ražnja.detroit-mercy wrote:Ne razumijem analogiju, kolicinski cevapi su veci i to ti je fakat obrok, nesto sto neko moze jesti svaki dan kao hamburgern npr. Chesecake je dezertJanuaryJones wrote:@detroit ne miješam kruške i jabuke nego o govorim o sirovinama. Pusti biznis model. Cheesecake je puno teže napraviti nego ćevape, pa makar bili i gourmet ćevapi u nekom fensi šmensi restoranu, počevši od samih sastojaka u cheesecake-u do pečenja/kuhanja u vodenoj kupelji. Sam ulaz za cheesecake je skuplji od ćevapa a ćevapi opet 7 KM, i idu ko ludi.. Btw, hamuburger je skuplji od chesecake-a i u USA
.
Mene vise interesuje ovo iscudjuvanje, sto je ovdje 5km a ovdje ima nesto slicno za 2kmi vazda ta neka iscudjavanja i prepucavanja tipa sta ce nam to, za koji kurac i dr., svaki puta kada se nesto novo/drugacije otvori. Cevabdzinica ima mali milion u gradu i niko se ne iscudjava sta ce jos jedna kad se otvori nova pored ovolikih postojecih, ali cim se otvori nesto malo sto odudara od standarda odmah slijedi lavina komentara
, za koji ce nam kurac to
.
Jednostavno, ljudi nikako da se pomire sa cinjenicom da ima ljudi koji prave vise novca od drugih, da svi nemaju iste potrosacke navike i sl.
- JThomas
#266 Re: Bečka slastičarna „Aida“ otvara filijalu u Sarajevu
ja se čudim i iz principa ne dam 7 maraka za ćevape.
- BHF_Manijak
#267 Re: Bečka slastičarna „Aida“ otvara filijalu u Sarajevu
Ma nema nijedan objekat u gradu Sarajevu da se otvori da ga klix strucnjaci i degustatori na opru, pod milim Bogom nema!
Evo pratim u zadnjih 5-6 godina to je hajka bila ubi Boze, a sve i jedanr adi li radi.
BBI - aaaa nema alkohola, materi u Arabiji nek' otvara, on ce nasu dejca da islamizira, djubrad arapska sto mi uskracuju pravo da ja pijem sta hocu, majku vam jebem nije vam ovo Saudija... Rezultat - BBI ubi pare. Radi k'o sat.
McDonalds - majku vam kapitalisticku,vi cete da nas odvajate od cevabdzinica, mrs majku vam americku, neka nama nasih buregdzija, smetlje americko, truju nas supci svojim preparatima. Rezultat - McDonalds pun raje. Ne pomislja da zatvori, kao i cevabdzinice.
Bristol - procitati pod "BBI".
Tako da ako predvidzam Aidi istu sudbinu. Covjek nece osmijeh skidati kako mu pos'o ide.
Svakom poduzetniku toplo preporucejm neka ga prvo klixovci forumasi operu. Zarada je zagarantovana.
Evo pratim u zadnjih 5-6 godina to je hajka bila ubi Boze, a sve i jedanr adi li radi.
BBI - aaaa nema alkohola, materi u Arabiji nek' otvara, on ce nasu dejca da islamizira, djubrad arapska sto mi uskracuju pravo da ja pijem sta hocu, majku vam jebem nije vam ovo Saudija... Rezultat - BBI ubi pare. Radi k'o sat.
McDonalds - majku vam kapitalisticku,vi cete da nas odvajate od cevabdzinica, mrs majku vam americku, neka nama nasih buregdzija, smetlje americko, truju nas supci svojim preparatima. Rezultat - McDonalds pun raje. Ne pomislja da zatvori, kao i cevabdzinice.
Bristol - procitati pod "BBI".
Tako da ako predvidzam Aidi istu sudbinu. Covjek nece osmijeh skidati kako mu pos'o ide.
Svakom poduzetniku toplo preporucejm neka ga prvo klixovci forumasi operu. Zarada je zagarantovana.
- Zatamnjena stakla
#268 Re: Bečka slastičarna „Aida“ otvara filijalu u Sarajevu
Jedva čekam da se otvori. Otići ću jednom godišnje.
- Logovan
#269 Re: Bečka slastičarna „Aida“ otvara filijalu u Sarajevu
@BHF_Manijak Tako je.
Ne možeš ti našem narodu ništa udovoljiti, vazda se nađe dosta onih koji bi popljuvali neki objekat. Isto kao da ih neko tjera da idu u McD, BBI, itd.
Ne sviđa vam se, nemojte ulaziti i riješen problem.
Ne možeš ti našem narodu ništa udovoljiti, vazda se nađe dosta onih koji bi popljuvali neki objekat. Isto kao da ih neko tjera da idu u McD, BBI, itd.
Ne sviđa vam se, nemojte ulaziti i riješen problem.
-
kurko_dokoljenko
-
__Phoenix__
#271 Re: Bečka slastičarna „Aida“ otvara filijalu u Sarajevu
Dobrostojeće i "luksuzne" slastičarne se mogu nabrojati na prste u Sarajevu, forum kakav je, uvijek kontra, ocijenio bi da je Palma rupčaga jer su kolači samo, samo tri ipo marke...
-
kurko_dokoljenko
#272 Re: Bečka slastičarna „Aida“ otvara filijalu u Sarajevu
kad mi se jede kolač, odem u sport na čaršiji ... 1,5- 2 KM biram kakav hocu kolac
- chengaba
#273 Re: Bečka slastičarna „Aida“ otvara filijalu u Sarajevu
Imate i Tip-Top gore iznad Sebilja, kolač pola marke - marka, pa bujrum!
-
detroit-mercy
#274 Re: Bečka slastičarna „Aida“ otvara filijalu u Sarajevu
Sto znaci da ima za svaciji dzep od pola marke do 7 marakachengaba wrote:Imate i Tip-Top gore iznad Sebilja, kolač pola marke - marka, pa bujrum!
- dakine
#275 Re: Bečka slastičarna „Aida“ otvara filijalu u Sarajevu
Ljudi ba jel ko bio, kako je?? Jebali vas cevapi u po somuna