Komsic se izvinjava Hrvatima (pretpostavka)
-
Basvod
#251 Re: Komsic se izvinjava Hrvatima (pretpostavka)
HDZ treba biti ovakav kakav jeste jer kao takav ima ubjedljivo najvecu podrsku unutar svog naroda.
SNSD i SDA mogu samo sanjati takvu podrsku od svog naroda.
SNSD i SDA mogu samo sanjati takvu podrsku od svog naroda.
-
channel10
#252 Re: Komsic se izvinjava Hrvatima (pretpostavka)
@BASVOD, moglo bi se ono gore primjeniti i na tvom primjeru. Ti si pravoslavac sa teritorije federacije i ti se kandidujes ali oni "pravi" kazu da ne mozes biti u predsjednistvu? Da li bi ti bilo drago sto te proglasise nulom? Znaci dzaba sve sto si postigao u zivotu, nisi jos eto jedino bazdaren od nekih glavonja iz neke sekte/udruzenja gradjana..... A gradjani te odabrali da ih vodis, ali eto nisi dobar.Basvod wrote:E ako je izabran glasovima gradja a onda je sve u redu...channel10 wrote:Ne znam da li je apsolvirano, ali on je izabran glasovima gradjana ove drzave. Jedino da Hrvati ko birvaktile Jevreji izadju na izbore sa trakom oko ruke/glave i da dobiju posebne glasacke listice na kojima ce biti ponudjeni moguci kandidati i to redom:
1-HDZ ili 1-prvi pick HDZ-a
2-HDZ ili 1-prvi pick HDZ-a
3-HDZ ili 1-prvi pick HDZ-a
Zaokuziti po zelji glasaca bez ikakvog uticaja okoline.![]()
Valja jos malo jahati mrtvog konja. Nostalgija.
- animals
#253 Re: Komsic se izvinjava Hrvatima (pretpostavka)
Pa sto se onda zovu clanovi predsjednistva iz Bosnjackog, Htvatskog i Srpskog naroda..jel ti jasno ono o preglasavanju sad..i o fori gradjanskoj BIH..channel10 wrote:Nema bolan tu bosnjaci, nego gradjani ove drzave. Hocemo li onda dijeliti trakice na ulazu u prostoriju za glasanje pa da svako dobije svoju boju?animals wrote:Jos jednom, ne kazem da je Komsic los covjek, ali me cudi jedno..zasto ga Bosnjaci nisu izabrali za svog clana predsjednistva..i nikakvi problema ne bi bilo..ionako nemate sposobnijeg i postenijeg politicara..
-
channel10
#254 Re: Komsic se izvinjava Hrvatima (pretpostavka)
Meni bolan potpuno jasno, ali tebi jos uvijek nije. Jel Zeljko Hrvat ili je juznoafrikanac?
-
HM 2011
#255 Re: Komsic se izvinjava Hrvatima (pretpostavka)
Šta je tvoja ocjena ?biske wrote:šta hm 2011? za protiv koga si ono ti?HM 2011 wrote:i HM 2011 ?biske wrote: očigledno,
mrsko mi je da detaljno tabirim, ali onako odoka:
desnim krilom - kontra ezdea - nastupaju mladi jurišnici naoružani informacijama koje se tiču lika i djela pojedinih kadrova;
na centar - kontra ns, sbb i svega ostalog u i oko kantona Sa - tu su mahalci i mahaluše sa informacijom više iz "nulte" ruke;
na lijevom krilu - versus komšić&co - bratska artiljerija iz western hercegovine i probrane mudre glave koje "znaju".
-
Basvod
#256 Re: Komsic se izvinjava Hrvatima (pretpostavka)
Nije problem. Ako Bosnjaci zele da i predstavlja Komsic to im treba omoguciti.channel10 wrote: @BASVOD, moglo bi se ono gore primjeniti i na tvom primjeru. Ti si pravoslavac sa teritorije federacije i ti se kandidujes ali oni "pravi" kazu da ne mozes biti u predsjednistvu? Da li bi ti bilo drago sto te proglasise nulom? Znaci dzaba sve sto si postigao u zivotu, nisi jos eto jedino bazdaren od nekih glavonja iz neke sekte/udruzenja gradjana..... A gradjani te odabrali da ih vodis, ali eto nisi dobar.
Ali isto tako omoguciti Hrvatima da ih predstavlja onaj kojeg oni izaberu. Pa taman to bio Muhamed ili Milutin.
Ispraviti gresku u Ustavu.
-
channel10
#257 Re: Komsic se izvinjava Hrvatima (pretpostavka)
Ti po defaultu i naredbi iz stranke odgovaras i nisi nimalo duhovit. Sta cemo ako ljudi hoce tebe u predsjednistvo, ali tvoj narod pocne kukati da su majorizirani jer si ti izabran, a ne neki njihov pulen,a ti prav zdrav. Sta imas da kazes na to?Basvod wrote:Nije problem. Ako Bosnjaci zele da i predstavlja Komsic to im treba omoguciti.channel10 wrote: @BASVOD, moglo bi se ono gore primjeniti i na tvom primjeru. Ti si pravoslavac sa teritorije federacije i ti se kandidujes ali oni "pravi" kazu da ne mozes biti u predsjednistvu? Da li bi ti bilo drago sto te proglasise nulom? Znaci dzaba sve sto si postigao u zivotu, nisi jos eto jedino bazdaren od nekih glavonja iz neke sekte/udruzenja gradjana..... A gradjani te odabrali da ih vodis, ali eto nisi dobar.
Ali isto tako omoguciti Hrvatima da ih predstavlja onaj kojeg oni izaberu. Pa taman to bio Muhamed ili Milutin.
Sto se tice Komsica, kako Bosnjaci mogu izabrati Hrvata za predstavnika jer se ZK izjasnio kao Hrvat sto i jeste?!
Last edited by channel10 on 20/01/2014 23:37, edited 2 times in total.
-
Hafis
#258 Re: Komsic se izvinjava Hrvatima (pretpostavka)
Opet to nitko ne spori. I Izetbegović je izabran glasovima građana ove države, i Radojčić, i Dodik, Čović..ta nisu ih izabirali Portugalci.channel10 wrote:Ne znam da li je apsolvirano, ali on je izabran glasovima gradjana ove drzave.
Poenta je u suštini. Ako već imena njihovih funkcija u predsjedništvu imaju i nacionalni prizvuk, logično bi bilo da imaju i taj nacionalni legitimitet.
Međutim, po današnjem zakonu on ipak nije potreban i radi se o pripadnicima a ne predstavnicima.
Da li će taj zakon ostati u takvoj formi i omogućiti nastavak te prakse, saznat ćemo vjerojatno prije izbora.
Ja sam za promjenu tog načina, ti nisi...i to je to.
- biske
#259 Re: Komsic se izvinjava Hrvatima (pretpostavka)
ko sam ja da sudim? imaš svoj stav i pravo na isti. ako se ponekad ne slažem s nekim tvojim stavom, to ne znači ništa. prokomentarisao sam neki mainstream, viđen iz vlastite perspektive. a ti navalio, IMT? šta ja znam, reci ti meni...HM 2011 wrote:
Šta je tvoja ocjena ?
- vee-jay
-
cindrlimindrli
#261 Re: Komsic se izvinjava Hrvatima (pretpostavka)
Pa sto ne mijenjas?Hafis wrote:Ja sam za promjenu tog načina, ti nisi...i to je to.
-
Basvod
#262 Re: Komsic se izvinjava Hrvatima (pretpostavka)
Kakve to veze ima kojem narodu pripadam?channel10 wrote:Ti po defaultu i naredbi iz stranke odgovaras i nisi nimalo duhovit. Sta cemo ako ljudi hoce tebe u predsjednistvo, ali tvoj narod pocne kukati da su majorizirani jer su ti izabran, a ne neki njihov pulen. Sta imas da kazes na to?Basvod wrote:Nije problem. Ako Bosnjaci zele da i predstavlja Komsic to im treba omoguciti.channel10 wrote: @BASVOD, moglo bi se ono gore primjeniti i na tvom primjeru. Ti si pravoslavac sa teritorije federacije i ti se kandidujes ali oni "pravi" kazu da ne mozes biti u predsjednistvu? Da li bi ti bilo drago sto te proglasise nulom? Znaci dzaba sve sto si postigao u zivotu, nisi jos eto jedino bazdaren od nekih glavonja iz neke sekte/udruzenja gradjana..... A gradjani te odabrali da ih vodis, ali eto nisi dobar.
Sto se tice Komsica, kako Bosnjaci mogu izabrati Hrvata za predstavnika jer se ZK izjasnio kao Hrvat sto i jeste?!
Ja mogu biti bosnjacki politicar iako nisam Bosnjak. Ako mene sutra izaberu Bosnjaci, hvala im.
Srbi i Hrvati neka sebi izabru koge hoce.
-
channel10
#263 Re: Komsic se izvinjava Hrvatima (pretpostavka)
Posteno, ali kako onda u to sve ubaciti ostale jer ovo sto Covic radi je to da osigura sigurno mjesto jednom Hrvatu, Srbi su svakako sigurni jer dolaze iz druge izborne jedinice, a onda tu Bosnjaci plivaju jer nemaju nista osigurano jer se bore sa Ostalim za trece mjesto predsjednistva?Hafis wrote:Opet to nitko ne spori. I Izetbegović je izabran glasovima građana ove države, i Radojčić, i Dodik, Čović..ta nisu ih izabirali Portugalci.channel10 wrote:Ne znam da li je apsolvirano, ali on je izabran glasovima gradjana ove drzave.
Poenta je u suštini. Ako već imena njihovih funkcija u predsjedništvu imaju i nacionalni prizvuk, logično bi bilo da imaju i taj nacionalni legitimitet.
Međutim, po današnjem zakonu on ipak nije potreban i radi se o pripadnicima a ne predstavnicima.
Da li će taj zakon ostati u takvoj formi i omogućiti nastavak te prakse, saznat ćemo vjerojatno prije izbora.
-
Basvod
#264 Re: Komsic se izvinjava Hrvatima (pretpostavka)
Covic nece da osigura mjesto Hrvatu nego clanu Predsjednistva kojeg ce izabrati Hrvati.channel10 wrote:Posteno, ali kako onda u to sve ubaciti ostale jer ovo sto Covic radi je to da osigura sigurno mjesto jednom Hrvatu, Srbi su svakako sigurni jer dolaze iz druge izborne jedinice, a onda tu Bosnjaci plivaju jer nemaju nista osigurano jer se bore sa Ostalim za trece mjesto predsjednistva?Hafis wrote:Opet to nitko ne spori. I Izetbegović je izabran glasovima građana ove države, i Radojčić, i Dodik, Čović..ta nisu ih izabirali Portugalci.channel10 wrote:Ne znam da li je apsolvirano, ali on je izabran glasovima gradjana ove drzave.
Etnicki predznak se svakako brise.
-
channel10
#265 Re: Komsic se izvinjava Hrvatima (pretpostavka)
@basvod:kako ce te izabrati bosnjaci kad ti nisi bosnjak(ovo idem tvojom logikom i tvojim nacinom izbora da svi dobijemo trakicu na ruci na ulazu u prostoriju u kojoj se glasa).
- webby-x
#266 Re: Komsic se izvinjava Hrvatima (pretpostavka)
Lijepo, kao što su Desnicu i slične pokazne izabrali ili instalirali.channel10 wrote:kako ce te izabrati bosnjaci kad ti nisi bosnjak
Ne moraš biti Hrvat da vodiš hrvatsku politiku, ili Bošnjak da vodiš bošnjačku.
Komšić je predstavnik bošnjačke politike jer jednostavno crpi legitimitet iz
bošnjačkog naroda. Etnički, on može biti i Eskim, to uopće nije bitno.
-
channel10
#267 Re: Komsic se izvinjava Hrvatima (pretpostavka)
Brise se etnicki predznak, ali se dobija trakica, a odluka Sejdic Finci govori o cemu?
-
Basvod
#268 Re: Komsic se izvinjava Hrvatima (pretpostavka)
To nema veze sa ovim sto ja pisem.channel10 wrote:@basvod:kako ce te izabrati bosnjaci kad ti nisi bosnjak(ovo idem tvojom logikom i tvojim nacinom izbora da svi dobijemo trakicu na ruci na ulazu u prostoriju u kojoj se glasa).
Poenta je da Bosnjake treba onemoguciti da drugima biraju predstavnike a sebi neka izaberu Arapa ako zele... a mogu i mene.
-
channel10
#269 Re: Komsic se izvinjava Hrvatima (pretpostavka)
Ne moras, ali onda moras imati trakicu, pecat od ovlastene kuce koja je izdaje jer bi u suprotnom bio majorizator.webby-x wrote:Lijepo, kao što su Desnicu i slične pokazne izabrali ili instalirali.channel10 wrote:kako ce te izabrati bosnjaci kad ti nisi bosnjak
- biske
#270 Re: Komsic se izvinjava Hrvatima (pretpostavka)
etnonacionalistička mrena na očima ne da da se vidi neka multi-kulti dimenzija bilo čega izvan prije četvrt stoljeća uspostavljene i dobro uhodane matrice? između bosanske i bošnjačke politike se stavlja znak jednakosti uvijek i svugdje. dokle???webby-x wrote:Lijepo, kao što su Desnicu i slične pokazne izabrali ili instalirali.channel10 wrote:kako ce te izabrati bosnjaci kad ti nisi bosnjak
-
Hafis
#271 Re: Komsic se izvinjava Hrvatima (pretpostavka)
Pa imat će šanse. Što ako HDZ isturi kandidata Slovenca, Hercegovca...bilo koga. Pa barem se danas možeš izjasniti kako god ti na um pada. I taj dobije većinske hrvatske glasoive glasove u toj izbornoj jedinici... problem riješen.channel10 wrote:Posteno, ali kako onda u to sve ubaciti ostale jer ovo sto Covic radi je to da osigura sigurno mjesto jednom Hrvatu, Srbi su svakako sigurni jer dolaze iz druge izborne jedinice, a onda tu Bosnjaci plivaju jer nemaju nista osigurano jer se bore sa Ostalim za trece mjesto predsjednistva?Hafis wrote:Opet to nitko ne spori. I Izetbegović je izabran glasovima građana ove države, i Radojčić, i Dodik, Čović..ta nisu ih izabirali Portugalci.channel10 wrote:Ne znam da li je apsolvirano, ali on je izabran glasovima gradjana ove drzave.
- webby-x
#272 Re: Komsic se izvinjava Hrvatima (pretpostavka)
Možda se to tako čini patriotima iz dijaspore,channel10 wrote:Ne moras, ali onda moras imati trakicu, pecat od ovlastene kuce koja je izdaje jer bi u suprotnom bio majorizator.
ali nema nikakvih trakica. Imaš izborno područje
i glasuj za koga god hoćeš i svako se može kandidirati.
-
channel10
#273 Re: Komsic se izvinjava Hrvatima (pretpostavka)
A moze li ikako bez te izborne jedinice, bez daljnjih podjela? Nema smisla dalje dijeliti.
Last edited by channel10 on 20/01/2014 23:55, edited 1 time in total.
- vee-jay
#274 Re: Komsic se izvinjava Hrvatima (pretpostavka)
na drugoj temi o Komsicu se govorilo o kmecanju, ova je izgleda samo za tu svrhu otvorena 
-
cindrlimindrli
#275 Re: Komsic se izvinjava Hrvatima (pretpostavka)
Odlicno, de sad nacrtaj granicu koja definise izborne jedinice.webby-x wrote:Možda se to tako čini patriotima iz dijaspore,channel10 wrote:Ne moras, ali onda moras imati trakicu, pecat od ovlastene kuce koja je izdaje jer bi u suprotnom bio majorizator.
ali nema nikakvih trakica. Imaš izborno područje
i glasuj za koga god hoćeš i svako se može kandidirati.