Rasizam kod nas

Post Reply
Joe McCarthy

#251 Re: Rasizam kod nas

Post by Joe McCarthy »

LosaKopija wrote:Romski nacin zivota moze bit normalan u Indiji ili nekoj pustinji.Obicni nomadi.skupljaci zeljeza i ostalih predmeta. Ni to samo po sebi nije nista lose.bio ti je nedavno dokumentarac od nomadima i zive svoj zivot.skupe odu u grad prodaju i odu nazad.
Al ne mozes ti u gradu i uredjenim drzavama tipa Njemacke furat ciganski zivot i mislit normala je to al ovi su rasisti ne vole nas
Ma pusti liberale i njihove prazne uhljebe.

Image

Svaka država koji dozvoli naseljavanje neasimiliranih migranata iz svojih kolonija ili naroda koji ne pripadaju bližoj kulturnoj zajednici je osuđena na građanski rat za nekoliko desetljeća.

Nije ni čudo da su SAD i Australija bile na svom vrhuncu i bile najmirnije kad su dozvoljavali samo čisto Europljansku imigraciju.
Sarajevica

#252 Re: Rasizam kod nas

Post by Sarajevica »

Joe McCarthy wrote:
empirers wrote:Turci ne spadaju u tu grupu
Imam brdo rodbine u Skandinaviji i Njemačkoj koja bi te tu ispravila ;-)
Zivjela sam u Norveskoj dobar dio svog zivota i mogu da potvrdjujem ovo. Ne razlikuju se od Arapa po ponasanju. A u Norveskoj ih cak nema toliko puno kao u Njemackoj i Austriji. Tamo cak i Arapi imaju bolju reputaciju od Turaka.
Šveđanin

#253 Re: Rasizam kod nas

Post by Šveđanin »

U ovoj temi su se Somalijci spomenuli veliki broj puta. Sasvim sigurno ne bez razloga. Evo konkretno, ko je od vas sa foruma imao prilike da sa njima uči, radi, živi, nedaj bože proba napraviti neki kompromis i dogovor?

Ja bih volio prvi da je drugačije! Ali činjenice su neumoljive, zna se gdje Somalijaca nema ni u tragovima, isto tako se zna gdje su oni najbrojnija kategorija, gdje ih najviše ima. Nisu oni crne ovce svugdje bez razloga, vjerujte mi. :wink:

On je došao u drugu zemlju, i treba poštovati pravila te zemlje. Švedska je jedno socijalno nastrojeno otvoreno društvo, svakome će pružiti priliku da se bar koliko toliko asimilira i ima normalan život.

Niko mu ne garantuje da će sve biti bajno i sjajno, ali sigurno će mu biti bolje nego u Somaljii.

Ali ako on želi da baca smeće kroz prozor, da uništava državnu imovinu, da sjedi kući iako je radno sposoban, da savjetuje djecu kako ne trebaju ništa prihvatati što im kažu u školi, jer im ti ljudi žele loše.. da izbjegava bilo kakvu integraciju. Jednostavno nije dobro.
Havatar

#254 Re: Rasizam kod nas

Post by Havatar »

Joe McCarthy wrote:
K2YU wrote:
popokatepetl_com wrote:KO ih voli dabogda mu komsije bili prosjecni Somalci, Eritrejci, Arapi...

Naravno da ima ljudi koji se asimiliraju i zive normalno ali ti su ubjedljiva manjina.
a ko si ti da kazes koji je nacin zivota normalan a koji nije?

Naravno da je normalnost subjektivna za nacije, kulture i rase, drago mi je da si to sam rekao.

Ali sad budi iskren i reci mi šta je tebi ovdje normalnije?

Dekadentno Europljansko društvo;
Image

Image

Image

Image

Ili jadni neshvaćeni Arapi, Turci, Somalci i ostatak Trećesvjetske ekipe (+kulturalno obogaćivanje koje oni donose iz svojih domovina);

Image

Image

Image

:roll:
Jedni bili kolonizatori i pljackali ove druge i sad se to predstavlja kako su oni niza rasa u odnposu na prve a Istocna Njemacka ne moze da se oporavi sto je 30 i nesto godina bila pod ruskom sapom :roll:
empirers

#255 Re: Rasizam kod nas

Post by empirers »

Šveđanin wrote:U ovoj temi su se Somalijci spomenuli veliki broj puta. Sasvim sigurno ne bez razloga. Evo konkretno, ko je od vas sa foruma imao prilike da sa njima uči, radi, živi, nedaj bože proba napraviti neki kompromis i dogovor?

Ja bih volio prvi da je drugačije! Ali činjenice su neumoljive, zna se gdje Somalijaca nema ni u tragovima, isto tako se zna gdje su oni najbrojnija kategorija, gdje ih najviše ima. Nisu oni crne ovce svugdje bez razloga, vjerujte mi. :wink:

On je došao u drugu zemlju, i treba poštovati pravila te zemlje. Švedska je jedno socijalno nastrojeno otvoreno društvo, svakome će pružiti priliku da se bar koliko toliko asimilira i ima normalan život.

Niko mu ne garantuje da će sve biti bajno i sjajno, ali sigurno će mu biti bolje nego u Somaljii.

Ali ako on želi da baca smeće kroz prozor, da uništava državnu imovinu, da sjedi kući iako je radno sposoban, da savjetuje djecu kako ne trebaju ništa prihvatati što im kažu u školi, jer im ti ljudi žele loše.. da izbjegava bilo kakvu integraciju. Jednostavno nije dobro.

Africki krscani su prilagodjeniji,mozda zbog toga sto su na njih misionari imali veceg uticaja nego na muslimane
Šveđanin

#256 Re: Rasizam kod nas

Post by Šveđanin »

Još jedna stvar, ne pričam ja napamet. Često sam bio u njihovom krugu, više što sam morao, nego što sam htio.

Bijeda i propast iz koje su oni došli se ne mogu porediti sa Bosnom, Bosna je za njih Njujork, to je jedan skroz drugi nivo propasti. U pitanju je država koja faktički nije država, radi ko šta hoće, kako hoće, totalna anarhija.

Evo ja sad razmišljam.. da sam ja odrastao u toj propasti, i da sam odatle došao u Švedsku, ja bi se potrudio bar zbog tih ljudi koji su me doveli, da nešto napravim u svom životu. Da još kažem, ne govorim ja ovdje o nekom visokom obrazovanju, doktoratima i sl.. govorim o nekom običnom zanimanju koje se traži, da doprinose na neki način društvu, čisto da nisu na teret onih ljudi koji vrijedno rade svoje poslove i kojima se odbija od plate da bi se finansirali ovi uhljupi...
Havatar

#257 Re: Rasizam kod nas

Post by Havatar »

Šveđanin wrote:U ovoj temi su se Somalijci spomenuli veliki broj puta. Sasvim sigurno ne bez razloga. Evo konkretno, ko je od vas sa foruma imao prilike da sa njima uči, radi, živi, nedaj bože proba napraviti neki kompromis i dogovor?

Ne rade to samo Somalijci nego i Svedjani posto takvih ima u svakom narodu .
Joe McCarthy

#258 Re: Rasizam kod nas

Post by Joe McCarthy »

Sarajevica wrote:Eh upravo to, Joe. Nece mi nikada biti jasno kod Arapa, Somalaca, Turaka...oni su pobjegli iz svojih drzava na zapad, koji je za njih obecana zemlja...a kad vec dodju, onda im je izgleda jedini cilj da naprave od tih zapadnih zemalja iste rupe kao one iz kojih su pobjegli :-)
Razlog je tome opšta feminizacija i demaskulizacija muškarca u Skandinavskim i Germanskim društvima, koje su pridošlice iskoristile. Da su Sjevenjaci zadržali svoje primalne prirodne isntinkte poput Balkanaca ili drugih nacija koje su bile pošteđene kulturalnog marksizma nakon silovanja njegove kćerke Skandinavac nebi samo pisao peticije. Već bi po Balkanskoj modi vratio oko za oko zub za zub, malo javnih linčovanja i brutalnijih zatvorskih kazni, onda bi pridošlice pomislile dva put.

Ali dok ih ne natjeraš da pokupe zube sa poda sa polomljenim prstima mrke pridošlice nikad se neće naučiti kulturi i njihovom mjestu u društvu.
empirers

#259 Re: Rasizam kod nas

Post by empirers »

Ne znam kako je u Norveskoj ovdje u Svedskoj su prilagodjeni ,bar turaka poznajem.Mislim da su nakon iranaca i bosnjaka najprilagodjeniji muslimani
Šveđanin

#260 Re: Rasizam kod nas

Post by Šveđanin »

Turaka ima svakakvih, šarenilo čisto.

Arapi, oni koje ja znam raduckaju nešto, neki privatni poslići ali bar ne sjede kući.

Somalijci.. bože sačuvaj. :run:

Ovo je moj jedinstveni uzorak..
Havatar wrote:
Šveđanin wrote: Ali ako on želi da baca smeće kroz prozor, da uništava državnu imovinu, da sjedi kući iako je radno sposoban, da savjetuje djecu kako ne trebaju ništa prihvatati što im kažu u školi, jer im ti ljudi žele loše.. da izbjegava bilo kakvu integraciju. Jednostavno nije dobro.
Ovo je čisto trolovanje, zajebavanje da li mene ili nekog drugog ko ovo čita ali dobro.

Broj takvih Šveđana je vrlo mali u odnosu na nabrojane, ko kaže drugačije, LAŽE.
empirers

#261 Re: Rasizam kod nas

Post by empirers »

Šveđanin wrote:Još jedna stvar, ne pričam ja napamet. Često sam bio u njihovom krugu, više što sam morao, nego što sam htio.

Bijeda i propast iz koje su oni došli se ne mogu porediti sa Bosnom, Bosna je za njih Njujork, to je jedan skroz drugi nivo propasti. U pitanju je država koja faktički nije država, radi ko šta hoće, kako hoće, totalna anarhija.

Evo ja sad razmišljam.. da sam ja odrastao u toj propasti, i da sam odatle došao u Švedsku, ja bi se potrudio bar zbog tih ljudi koji su me doveli, da nešto napravim u svom životu. Da još kažem, ne govorim ja ovdje o nekom visokom obrazovanju, doktoratima i sl.. govorim o nekom običnom zanimanju koje se traži, da doprinose na neki način društvu, čisto da nisu na teret onih ljudi koji vrijedno rade svoje poslove i kojima se odbija od plate da bi se finansirali ovi uhljupi...
Pa to je i razlog sto somalci nisu kao mi,jer za njih je i socijala obecani dzennet.A mi smo navikli na bolje
Joe McCarthy

#262 Re: Rasizam kod nas

Post by Joe McCarthy »

Havatar wrote: Jedni bili kolonizatori i pljackali ove druge i sad se to predstavlja kako su oni niza rasa u odnposu na prve a Istocna Njemacka ne moze da se oporavi sto je 30 i nesto godina bila pod ruskom sapom :roll:

Švdeska i Norveška nisu imale kolonije ti :D

Dok kolonije koje je Njemačka imala su bile među naj jačim i najrazvijenijim zemljama u Africi (za to pročitaj svjedočanstva domorodaca koji su preferirali Njemce nad Englezima).

Ali ako koristiš ovu tvoju logiku, da li bi tebi bilo opravdano da sad pališ i siluješ po Beogradu zbog naše tužne historije prije 20 godina?
empirers

#263 Re: Rasizam kod nas

Post by empirers »

Svedjanin slazemo se :thumbup: ali turci opcenito nisu problem kakav su somalci,arapi druga generacija su dobri,ali prva je haos zivi.Iranci su za primjer,albanci su misterija(evropljani ali opet bezveze)
Joe McCarthy

#264 Re: Rasizam kod nas

Post by Joe McCarthy »

Šveđanin wrote: Ovo je čisto trolovanje, zajebavanje da li mene ili nekog drugog ko ovo čita ali dobro.

Broj takvih Šveđana je vrlo mali u odnosu na nabrojane, ko kaže drugačije, LAŽE.
Pusti se trola, tek sad vidio njegove prijašnje postove. :roll:
Cherry-Cherry

#265 Re: Rasizam kod nas

Post by Cherry-Cherry »

Najjači su mi ovi argumenti: evropljani su bili zli kolonizatori, zato jadni somalijci, etiopljani i ostali nisu mogli da stvore normalne države... :oops: Ali zašto somalijci nisu bili kolonizatori, pa osvojili Francusku, Britaniju... ;-)
Last edited by Cherry-Cherry on 19/01/2014 15:38, edited 1 time in total.
Havatar

#266 Re: Rasizam kod nas

Post by Havatar »

Šveđanin wrote:Turaka ima svakakvih, šarenilo čisto.

Arapi, oni koje ja znam raduckaju nešto, neki privatni poslići ali bar ne sjede kući.

Somalijci.. bože sačuvaj. :run:

Ovo je moj jedinstveni uzorak..
Havatar wrote:
Šveđanin wrote: Ali ako on želi da baca smeće kroz prozor, da uništava državnu imovinu, da sjedi kući iako je radno sposoban, da savjetuje djecu kako ne trebaju ništa prihvatati što im kažu u školi, jer im ti ljudi žele loše.. da izbjegava bilo kakvu integraciju. Jednostavno nije dobro.
Ovo je čisto trolovanje, zajebavanje da li mene ili nekog drugog ko ovo čita ali dobro.

Mali broj ali ih ima i kao sto se Svedjani marginalci ponasaju tako kako si opisao , tako se ponasaju i Somalijci koji su na marginama drustva i to je glavni razlog zbog cega se neko tako ponasa. Kad vidi da je odbacen od drustva i iad nastane otklon zbog loseg iskustva onda ne zeli da prihvati nista sto ima veze sa onima koji su ga odbacili.
Joe McCarthy

#267 Re: Rasizam kod nas

Post by Joe McCarthy »

empirers wrote:Svedjanin slazemo se :thumbup: ali turci opcenito nisu problem kakav su somalci,arapi druga generacija su dobri,ali prva je haos zivi.Iranci su za primjer,albanci su misterija(evropljani ali opet bezveze)
Nisu problem na noivou Somalaca, ali su i dalje problem svim državama u koje su migrirali.

U Njemačkoj najviše kriminala ima po turskim kvartovima, nikakav apolegetizam nemože promjeniti tu činjenicu i statistiku :roll:

A po pricama rodbine ne bi ih volio ko komšije.
Sarajevica

#268 Re: Rasizam kod nas

Post by Sarajevica »

empirers wrote:Svedjanin slazemo se :thumbup: ali turci opcenito nisu problem kakav su somalci,arapi druga generacija su dobri,ali prva je haos zivi.Iranci su za primjer,albanci su misterija(evropljani ali opet bezveze)
Ponavljam: pitaj ljude u zemljima u kojima su velika manjina da li su problem.

Prosjecni Austrijanac ili Nijemac ce imati bolje misljenje o Arapima nego Turcima.
Havatar

#269 Re: Rasizam kod nas

Post by Havatar »

Joe McCarthy wrote:
Havatar wrote: Jedni bili kolonizatori i pljackali ove druge i sad se to predstavlja kako su oni niza rasa u odnposu na prve a Istocna Njemacka ne moze da se oporavi sto je 30 i nesto godina bila pod ruskom sapom :roll:

Švdeska i Norveška nisu imale kolonije ti :D

Dok kolonije koje je Njemačka imala su bile među naj jačim i najrazvijenijim zemljama u Africi (za to pročitaj svjedočanstva domorodaca koji su preferirali Njemce nad Englezima).

Ali ako koristiš ovu tvoju logiku, da li bi tebi bilo opravdano da sad pališ i siluješ po Beogradu zbog naše tužne historije prije 20 godina?
Do paljenja je doslo zato sto je njihovoj djeci zabranjeno da prisustvuju necemu cemu su druga djeca iz skole imala pristup i normalno je da dodje do pobune kad se neko osjeca kao gradjanin drugog reda. Sto se tice Svedske i Norveske , da su one pljackane stotinama godina one bi izgledale isto kao africke zemlje .
Sarajevica

#270 Re: Rasizam kod nas

Post by Sarajevica »

Joe McCarthy wrote: Nisu problem na noivou Somalaca, ali su i dalje problem svim državama u koje su migrirali.

U Njemačkoj najviše kriminala ima po turskim kvartovima, nikakav apolegetizam nemože promjeniti tu činjenicu i statistiku :roll:

Sto je najstrasnije: treca generacija Turaka u Njemackoj je mnogo gora nego prva.
Šveđanin

#271 Re: Rasizam kod nas

Post by Šveđanin »

Jel ti mene zajebavaš Havatar? :-) :roll:

Mnogo je manji broj etničkih Šveđana na marginama društva za razliku od Somalijaca. E sada dolazimo do poente. Kada je neko na marginama, država, koja je jedle socijalna, će mu pomoći da ne bude na margini!

Ali znaš šta je potrebno? Volja, a toga često nema kod njih, iako imaju dosta mogućnosti da nešto naprave od svog života.

Bolje je kupiti iPhone, živjeti u getu, kupiti trenerku na akciji, kad dođu pare od socijale uzeti cigara, al to su već rijeđi momenti.. i on je srećan.
Cherry-Cherry

#272 Re: Rasizam kod nas

Post by Cherry-Cherry »

da su one pljackane stotinama godina one bi izgledale isto kao africke zemlje .
Pa zašto afričke zemlje nisu pljačkale, pa bile razvijene? ;-)
Sarajevica

#273 Re: Rasizam kod nas

Post by Sarajevica »

Šveđanin wrote:Jel ti mene zajebavaš Havatar? :-) :roll:
.
Trola lik
Havatar

#274 Re: Rasizam kod nas

Post by Havatar »

Cherry-Cherry wrote:Najjači su mi ovi argumenti: evropljani su bili zli kolonizatori, zato jadni somalijci, etiopljani i ostali nisu mogli da stvore normalne države... :oops: Ali zašto somalijci nisu bili kolonizatori, pa osvojili Francusku, Britaniju... ;-)
Zato sto su ovi prvi dosli do resursa , nagomilavanjem tih resursa je doslo do prvobitne akumulacije kapitala sto je dovelo do industrijske revolucije i onda su vatrenim oruzjem porobili te zemlje.
empirers

#275 Re: Rasizam kod nas

Post by empirers »

Joe McCarthy wrote:
Nisu problem na noivou Somalaca, ali su i dalje problem svim državama u koje su migrirali.

Za Njemacku ne negiram,ali u Njemacku su dolazili seljaci iz daleke Anadolije,dok u Svedskoj su uglavnom iz Istanbula,i gradova.zbog toga razlika
Post Reply