Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
van helsing

#251 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara

Post by van helsing »

Meni nije jasan koji je njegov interes pa ulaze kapital u Sarajevo,Premier Ligu,BiH....
Kako ce izvuci ulozeno i dobit/zaradu na svoj konto?
Ima li neka "kvaka" u nasem statutu koji to omogucava ?
Vjerovatno ste o tome pisali,ali ja nisam upratio.
I nekako mi djeluje "na svoju ruku" da tako kazem,ne pada mi pravi izraz na pamet,a to govorim glede njegovih postupaka u Engleskoj.
Mada su vecinom ( tako kazu ), ti bogatasi na svoju ruku.
Ono cega se bojim je da npr za godinu,dvije,ne bitno,kaze meni je dosta tog Sarajeva,dovidjenja.
Kao sto je onaj uradio sa Anzijem u rusiji.
Cujem i za novi pozdrav "dobar tan",umjesto "dobar dan" :D
P.S. Kolega respo je uglavnom korektan u svojim postovima,nevezano za ovu temu,nemojte ga odmah "na prvu".
TheMule

#252 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara

Post by TheMule »

van helsing wrote:Meni nije jasan koji je njegov interes pa ulaze kapital u Sarajevo,Premier Ligu,BiH....
I nekako mi djeluje "na svoju ruku" da tako kazem,ne pada mi pravi izraz na pamet,a to govorim glede njegovih postupaka u Engleskoj.
Ono cega se bojim je da npr za godinu,dvije,ne bitno,kaze meni je dosta tog Sarajeva,dovidjenja.
P.S. Kolega respo je uglavnom korektan u svojim postovima,nevezano za ovu temu,nemojte ga odmah "na prvu".
Njegova korist je da smo mi "feeder club" za njegovog premijerligasa. On nije u istom rangu ko Abramovic i slicni, on ce morati proizvesti igrace i na jeftino ih uzeti iz Sarajeva, isto ko sto bi iz Cadrifove akademije, u efektu, sad ce imati 2 akademije, ali nasa ce biti dosta bolja, jer, realno, mi imamo vise talenta od Velsana, kad se sabere citava Bosna + drzave u regionu.

I ja sam piso o mogucim losim posljedicama, i da treba biti oprezan, ali ne interesuje to nikoga :) Euforija prije nego li smo osvojili bod, a kamo li titulu ili nesto vise...

Ali mislim da je za nadati se dobrom, jer se malo drukcije ponasa prema nama, a mislim da je razlog tome sto smo bosanski klub, imamo dobru reputaciju zahvaljujuci premijeru Malezije, i mislim da on to postuje.
Last edited by TheMule on 03/01/2014 01:09, edited 1 time in total.
roboth

#253 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara

Post by roboth »

Prestanite se sad odjednom brinuti za FK Sarajevo, imali ste vremena brinuti, a niste.
jeza u ledja

#254 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara

Post by jeza u ledja »

van helsing wrote:Meni nije jasan koji je njegov interes pa ulaze kapital u Sarajevo,Premier Ligu,BiH....
Vecina njih uopste ne zaradjuje pare na fudbalu, vec gubi.

Za mene omiljeni clanak o tome je ovaj iz Wall Street Journal:
http://online.wsj.com/ad/article/busine ... wning.html

Pa koga zanima.
“The idea that these clubs are going to be yielding assets, as in paying a dividend every year, is not the way they work. But from a capital growth point of view they can make sense,” says Deloitte’s Mr. Jones. “To an extent, they are a rare asset, just like a fine art painting, classic car or a collection of fine wines. Their scarcity and desirability gives them intrinsic value for interested purchasers.”
Sad vi skontajte, kad ni najveca imena poput Chelseaja nisu kupljena radi direktne zarade vec kao nesto poput kupovine umjetnina, zasto bi mislili da on u Sarajevo ulaze radi finansijske dobiti, a ne radi neke vrste prestiza u krugovima u kojima je to njemu bitno, koliko god da to zvucalo apsurdno? Cak proporcionalno od FKS je mozda mnogo veca zarada nego od Cardiffa, jer je "kupljen" za zvake. Frajer cuo sa Bosnu preko malezijsko-bosanskih konekcija, zna da ovdje ima talenata, zna da su cijene haman pa nula, sto da ne bi probao? Prakticno nista ne moze izgubiti.

A sam klub, firme oko njega i uposlenici, itekako mogu profitirati.

Sta je najgore sto se moze desiti? Da on napusti klub a FKS ostane duzan i bogu i narodu? U cemu se to razlikuje od situacije od prije par godina? Nek se klub ugasi, osnovacemo novi, kad moze Fiorentina mozemo i mi. :D
Maharadza

#255 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara

Post by Maharadza »

jeza u ledja wrote:
Vecina njih uopste ne zaradjuje pare na fudbalu, vec gubi.

Za mene omiljeni clanak o tome je ovaj iz Wall Street Journal:
http://online.wsj.com/ad/article/busine ... wning.html

Pa koga zanima.
“The idea that these clubs are going to be yielding assets, as in paying a dividend every year, is not the way they work. But from a capital growth point of view they can make sense,” says Deloitte’s Mr. Jones. “To an extent, they are a rare asset, just like a fine art painting, classic car or a collection of fine wines. Their scarcity and desirability gives them intrinsic value for interested purchasers.”
Sad vi skontajte, kad ni najveca imena poput Chelseaja nisu kupljena radi direktne zarade vec kao nesto poput kupovine umjetnina, zasto bi mislili da on u Sarajevo ulaze radi finansijske dobiti, a ne radi neke vrste prestiza u krugovima u kojima je to njemu bitno, koliko god da to zvucalo apsurdno? Cak proporcionalno od FKS je mozda mnogo veca zarada nego od Cardiffa, jer je "kupljen" za zvake. Frajer cuo sa Bosnu preko malezijsko-bosanskih konekcija, zna da ovdje ima talenata, zna da su cijene haman pa nula, sto da ne bi probao? Prakticno nista ne moze izgubiti.

A sam klub, firme oko njega i uposlenici, itekako mogu profitirati.

Sta je najgore sto se moze desiti? Da on napusti klub a FKS ostane duzan i bogu i narodu? U cemu se to razlikuje od situacije od prije par godina? Nek se klub ugasi, osnovacemo novi, kad moze Fiorentina mozemo i mi. :D

Aferim, objasnio čovjek! :thumbup:
SmokingMan

#256 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara

Post by SmokingMan »

Odličan post ježe.Ako ubuduće stvari unutar FKS budu funkcionisale kako treba,tj.disciplina bude na zavidnom nivou,Tan-u bi putem eventualnih čestih učešća FKS u euro takmičenjima (Objektivno grupna faza EL je za nas maksimalno dostignuće) imao odličnu reklamu za svoju kompaniju,u tome korist imaju i Tan i Sarajevo.Sada na početku uglavnom za naš klub stvari su povoljne,Vincent samo čeka da se krene sa ozbiljnim radom,i ostvarivanjem rezultata,naravno želja investitora je da kolektiv bude uspješan,kako bi se ulaganja isplatila ali i eventualno povećala ubuduće.Poredeći sa onim šta je uložio u Cardiff (cca.100.M funti u nekoliko godina,ako se ne varam),ovo je za njega prava sića,ali za nas veliko bogatstvo.Iskreno se nadam da će Tan biti ubuduće zadovoljan svojom investicijom u novi klub,a naravno da to potraje što duže.Pa neka igrači koji nose bordo dresove dobro razmisle o tome da njihova budućnost u FK Sarajevu može biti veoma dobra,kako ne bi trbuhom za kruhom odlazili u inostranstvo,igrajući za neke lijeve klubove.
Kemal Malovčić

#257 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara

Post by Kemal Malovčić »

Joj... budućnost iz srebrenice i livorno :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
van helsing

#258 Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sarajevo

Post by van helsing »

roboth wrote:Prestanite se sad odjednom brinuti za FK Sarajevo, imali ste vremena brinuti, a niste.
O cemu pricas?
-------------------
Citajuci malo po netu,a i vase odgovore,njima ( vlasnicima ) klubovi dodju kao neki prestiz,skupa igracka i sl. Ono sto me je prilicno znalo zabolit je kada nasa djeca odu iz kluba za neku sitnu paru u susjedstvo ili neku drugu,trecu ligu u EU,odnosno trbuhom za kruhom.
Vecini igraca sa strane je Sarajevo odskocna daska da se prodaju vani,i to me nije toliko pogadjalo kao kad nam djeca odu. Nadam se,tj uvjeren sam da ce se ta praksa promijeniti zahvaljujuci mr.Tan.
Mračajski proto

#259 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara

Post by Mračajski proto »

Kemal Malovčić wrote:Joj... budućnost iz srebrenice i livorno :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
alchak.ba

#260 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara

Post by alchak.ba »

Vi respa shvatate ozbiljno? :cry:
dede merdzane

#261 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara

Post by dede merdzane »

http://bleacherreport.com/articles/1905 ... or-cardiff

Eto pitari, ako imate nekoga rodjenog 8.8.1988 neka odmah pripremi dvije slike i rodni list.

Cudan vam je novi gazda.
alchak.ba

#262 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara

Post by alchak.ba »

dede merdzane wrote:http://bleacherreport.com/articles/1905 ... or-cardiff

Eto pitari, ako imate nekoga rodjenog 8.8.1988 neka odmah pripremi dvije slike i rodni list.

Cudan vam je novi gazda.
svoj ti poso
Dr. Kuca

#263 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara

Post by Dr. Kuca »

Ma mi kad se plasiramo u LP ako Bog da insAllah, vratice on dosta svojih para :-D
alchak.ba

#264 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara

Post by alchak.ba »

Dr. Kuca wrote:Ma mi kad se plasiramo u LP ako Bog da insAllah, vratice on dosta svojih para :-D
on je doso da pokrade sve sto nemamo.
cak ce i omladinu nasu da vodi u Cardif.

Razbojnik.
Obuca9

#265 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara

Post by Obuca9 »

dede merdzane wrote:http://bleacherreport.com/articles/1905 ... or-cardiff

Cudan vam je novi gazda.
Kažu, već je zapikao dvojicu što imaju po dvije osmice u datumu rođenja:
http://www.transfermarkt.de/de/nermin-j ... 46302.html
http://www.transfermarkt.de/de/muamer-s ... 48194.html

Za početak će oteti njih, pa ćemo vidjeti ko je slijedeći na listi.

Htio je i ovog dovesti: http://www.transfermarkt.de/de/adnan-ha ... 49916.html, ali kad je vidio da nije dao nijedan gol, hitno je naredio da se obustave svi pregovori.
SmokingMan

#267 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara

Post by SmokingMan »

Bože sačuvaj da za nas igraju igrači najvećih rivala. ;-)
Reglan

#268 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara

Post by Reglan »

Image
Newcastle cao
Baltazar_khan

#269 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara

Post by Baltazar_khan »

It's a first win for Cardiff City in Newcastle for almost 51 years!
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#270 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara

Post by -LIBERO- »

Cardiff City Football Club

FULL TIME: ‪#‎NUFC‬ 1-2 ‪#‎CardiffCity‬
Ole Gunnar Solskjaer gets his first victory as manager of the Bluebirds as City claim a place in the fourth round of the FA Cup.
Nema, unistava ih Tan totalno. Bas se vidi da im ne zeli dobro. :D
Edin H.

#271 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara

Post by Edin H. »

-LIBERO- wrote:

Ole Gunnar Solskjaer gets his first victory as manager of the Bluebirds as City claim a place in the fourth round of the FA Cup.
Ne pika se - FA kup :oops:
Maharadza

#272 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara

Post by Maharadza »

-LIBERO- wrote:

Ma to on sada kupio ba tekmu, ali zonfa je što on ruši "tradiciju" i "ugled" jednoga velikana fudbala kao što je cardiff city, 'ebeš uspjehe! :oops:
Logovan

#273 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara

Post by Logovan »

Nadam se da će Vincent Tan razumjeti i poštovati želje bordo armije
http://www.sport.ba/fudbal/nadam-se-da- ... do-armije/
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#274 Re: Vincent Tan- Većinski vlasnik upravljačkih uloga FK Sara

Post by F&N »

Post Reply