Panini sličice

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
ExNihilo

#251 Re: Panini sličice

Post by ExNihilo »

Mustang1 wrote:Pa jarane nemamo po 12 godina :D Mnogi ce samo popuniti nasu repku i to je to _D
Reče čovjek koji skuplja sličice. :lol:
Mustang1

#252 Re: Panini sličice

Post by Mustang1 »

Nije fazon u skupljanju slicica fazon je u ovome sto si rekao :D Jedno je uzeto paketice otvoriti polijepiti a drugo je ovo
"Ćejf i jeste da što više puta doživiš osjećaj "cijepanja paketića", da se raduješ novim paketićima i novim sličicama, ponekad razočaraš duplikatom, mijenjaš i slično. Ko hoće štedit pare, neće ni uzimat sličice. "
Teletubbies

#253 Re: Panini sličice

Post by Teletubbies »

Jebo to,čuj odmah kupiš 500 paketića i zavšiš...a ostalima trt milojka jer će ih nestati taj dan na trafici,jer je taj neko sve pokupov'o...odeš ne drugu,neki drugi to uradio..
ExNihilo

#254 Re: Panini sličice

Post by ExNihilo »

Mustang1 wrote:Nije fazon u skupljanju slicica fazon je u ovome sto si rekao :D Jedno je uzeto paketice otvoriti polijepiti a drugo je ovo
"Ćejf i jeste da što više puta doživiš osjećaj "cijepanja paketića", da se raduješ novim paketićima i novim sličicama, ponekad razočaraš duplikatom, mijenjaš i slično. Ko hoće štedit pare, neće ni uzimat sličice. "

Drug, koliko god se trudio, koliko god se napinjao, nema tog paralelnog univerzuma u kome možeš čin skupljanja sličica prikazat kao "nedječiji". Skupljanje sličica je inherentno dječije. Mislim gdje je granica? :lol:

Kao, ako samo polijepiš sličice, odrastao si, ali ako si emocionalno involivran u taj čin - to je dječije. Gigant si. :lol: :thumbup:
Mustang1

#255 Re: Panini sličice

Post by Mustang1 »

Nema svrhe jbg neces da skontas da nije isto samo popunit album zato sto ti je repka napravila taj uspjeh i to tvoje radovanje u otvaranju paketica,mirisu i cemu jos
Da nema nas na svjetskom 90 % ljudi ovdje ne bi ni uzimalo slicice
ExNihilo

#256 Re: Panini sličice

Post by ExNihilo »

Mustang1 wrote:Nema svrhe jbg neces da skontas da nije isto samo popunit album zato sto ti je repka napravila taj uspjeh i to tvoje radovanje u otvaranju paketica,mirisu i cemu jos
Dakle, ko ganja sličice repke on je "odrastao", a ovi što skupljaju i ostale sličice su djeca. Još jedna maestralna diferencijacija. :sabur:

Fakat mi je žao ljudi koji se stide djeteta u sebi, čak i onda kada se bave dječijim aktivnostima, pa, nesposobni da razumiju razliku između dječijeg i nezrelog, forsiraju macho imidž... :)
dust in the wind

#257 Re: Panini sličice

Post by dust in the wind »

ja cu skupljati i sa 50...
Objektivni navijac

#258 Re: Panini sličice

Post by Objektivni navijac »

ExNihilo wrote:
Mustang1 wrote:Nema svrhe jbg neces da skontas da nije isto samo popunit album zato sto ti je repka napravila taj uspjeh i to tvoje radovanje u otvaranju paketica,mirisu i cemu jos
Dakle, ko ganja sličice repke on je "odrastao", a ovi što skupljaju i ostale sličice su djeca. Još jedna maestralna diferencijacija. :sabur:

Fakat mi je žao ljudi koji se stide djeteta u sebi, čak i onda kada se bave dječijim aktivnostima, pa, nesposobni da razumiju razliku između dječijeg i nezrelog, forsiraju macho imidž... :)
Slicice danas uglavnom ganjaju ,da ne kazem odrasli,nego stariji ljudi 40+ . Nostalgija,kolekcionarstvo i ko zna sta sve jos ne. Ako imas musku djecu,onda je lako,onda kao 'oni' skupljaju :D :D :D
ILVIIR

#259 Re: Panini sličice

Post by ILVIIR »

ExNihilo wrote:
Mustang1 wrote:Nije fazon u skupljanju slicica fazon je u ovome sto si rekao :D Jedno je uzeto paketice otvoriti polijepiti a drugo je ovo

Drug, koliko god se trudio, koliko god se napinjao, nema tog paralelnog univerzuma u kome možeš čin skupljanja sličica prikazat kao "nedječiji". Skupljanje sličica je inherentno dječije. Mislim gdje je granica? :lol:

Kao, ako samo polijepiš sličice, odrastao si, ali ako si emocionalno involivran u taj čin - to je dječije. Gigant si. :lol: :thumbup:
sta fali da je i djecije. djeca su nesto najljepse na svijetu. a ima se i dovoljno vremena biti odrastao.

sto se mene tice, zelim sto prije skupiti album. pa makar kupio 200 paketica odjednom. a opet cu duple mjenjati, strane za nase, i onda nase lijepiti po stanu, kompjuteru, knjigama itd...
todd_smith

#260 Re: Panini sličice

Post by todd_smith »

Pa svako svome, neko zbog repke nego zbog nostalgije, neko jer je i do sada sve skupljao

Ja licno zbog repke samo da imam nesto od historijskog uspjeha ove zemlje, nisam od `98 skupljao, niti bih da nema nasih u Brazilu, ali ako neko skuplja zbog slicica, neka skuplja, boli me briga, neka mu je sa srecom :mrgreen:
Teletubbies

#261 Re: Panini sličice

Post by Teletubbies »

It_is_a_Leclerc wrote:Ja bih molio da se kaže naziv tih novina gdje ima album, i da mi kažete trafiku na kojoj mogu kupiti sličice.. Jesu sve ili imaju posebne npr. Intrepress, Opressa i to ?! Zadnji album moj je 2002. Japan i J. Koreja... Falio mi nekakav Diaba iz Senegala, čini mi se. :(

Ja sam svakako za razmjene, PIK, i sve ostalo..
http://prntscr.com/30pt95
Isprintaj i zalijepi super bondom :D
groove

#262 Re: Panini sličice

Post by groove »

evo dobio sam i najvrijedniju kartu nase reprezentacije :D

Image
Kinaski

#263 Re: Panini sličice

Post by Kinaski »

Ima li kod nas uzeti.jel pocelo
Teletubbies

#264 Re: Panini sličice

Post by Teletubbies »

Kinaski wrote:Ima li kod nas uzeti.jel pocelo
Ja mislim da ovih kartona u Bosni nema...
Logovan

#265 Re: Panini sličice

Post by Logovan »

ExNihilo wrote:Hebote, koji je to fazon uzet paket odjednom i završit za sat vremena sa skupljanjem 90% sličica (ili više). :-)

Ćejf i jeste da što više puta doživiš osjećaj "cijepanja paketića", da se raduješ novim paketićima i novim sličicama, ponekad razočaraš duplikatom, mijenjaš i slično. Ko hoće štedit pare, neće ni uzimat sličice.

Postali ste pravi kapitalisti. :D Nije fazon u sličicama, kao materijalnom objektu, već evokaciji djetinjstva i emocijama koje idu uz to. Barem meni. :D
Ma jest to sve lijepo... Osjećaj kad odeš do trafike da kupiš paketić, osjećaj kad pocijepaš taj isti paketić, pa onda osjećaj kad počneš lijepiti sličice, itd. Sve lijepo i krasno ali iskreno meni je bitno samo da sve sličice polijepim i da ostavim album na sigurno mjesto pa da čuvam za uspomenu. Ipak je naša reprezentacija otišla prvi put na neko takmičenje tako da samo i zbog ovoga skupljam.
dust in the wind wrote:ja cu skupljati i sa 50...
:lol: :lol: :thumbup:
argyle

#266 Re: Panini sličice

Post by argyle »

»Nezavisne« nagrađuju čitaoce albumom za sličice FIFA World Cup Brazil
Image

Budi i ti dio Svjetskog prvenstva u fudbalu u Brazilu!
Lionel Mesi, Kristijano Ronaldo, Edin Džeko... ovog ljeta će se boriti za "zlatnu boginju" u zemlji fudbala, sambe i karnevala, a sada i ti imaš priliku da osjetiš duh predstojećeg Mundijala u Brazilu.
"Nezavisne novine" će 19. marta nagraditi čitaoce, koji će uz svaki primjerak "Nezavisnih" dobiti besplatan album sa samoljepljivim sličicama svih fudbalera koji će nastupiti na jednom od najvećih svjetskih događaja u ovoj godini.
Otkrijte ko će biti zvijezde Mundijala i s nama uživajte u najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu.
phillie

#267 Re: Panini sličice

Post by phillie »

Pa ja, a Fahro danas onaj dupljak uvaljuje :D :D
Teletubbies

#268 Re: Panini sličice

Post by Teletubbies »

Bolje dat 2.5 KM nego čekati 19 februar i gledati kako drugi skupljaju sličice :roll:
It_is_a_Leclerc

#269 Re: Panini sličice

Post by It_is_a_Leclerc »

Kaže žena na trafici da su dobili neku preliminarnu obavijest da će cijena biti 1.20 ?!
Jel još ko čuo za ovo, ili to ona tako napamet...
phillie

#270 Re: Panini sličice

Post by phillie »

Teletubbies wrote:Bolje dat 2.5 KM nego čekati 19 februar i gledati kako drugi skupljaju sličice :roll:
Koji 19 februar :D :D
Mustang1

#271 Re: Panini sličice

Post by Mustang1 »

To se on priprema za Europsko 2016. :D
shalla

#272 Re: Panini sličice

Post by shalla »

ExNihilo wrote:Hebote, koji je to fazon uzet paket odjednom i završit za sat vremena sa skupljanjem 90% sličica (ili više). :-)

Ćejf i jeste da što više puta doživiš osjećaj "cijepanja paketića", da se raduješ novim paketićima i novim sličicama, ponekad razočaraš duplikatom, mijenjaš i slično. Ko hoće štedit pare, neće ni uzimat sličice.

Postali ste pravi kapitalisti. :D Nije fazon u sličicama, kao materijalnom objektu, već evokaciji djetinjstva i emocijama koje idu uz to. Barem meni. :D
Ama jebemu misha fino napisah 5*4, 20 paketica = 100 sliba od kojih ce 20-30 biti duple, nisam ni ja mislio sad gruhnuti 100 KM odjednom...
I onda ceifiti, paketic-dva dnevno, pa mijenjanja i sl. Jo jedva cekam ocam'...

Sent from my HTC One
Teletubbies

#273 Re: Panini sličice

Post by Teletubbies »

Ovaj vikend će biti najduži vikend od kako znam za sebe...ej kakva je ljepota prije bila,kad vidiš u trgovini znaš da je izašlo,a ne ovako kad znaš kad će,pa nikad iščekati :D :izet: :izet: :lol: :lol: 8) 8) :sad: :roll: :razz: :oops: :!: :skoljka: :sax: :sax: :run: :kiss: :kiss: :kiss: :thumbup: :bih:
RLewis

#274 Re: Odg: Panini sličice

Post by RLewis »

It_is_a_Leclerc wrote:Kaže žena na trafici da su dobili neku preliminarnu obavijest da će cijena biti 1.20 ?!
Jel još ko čuo za ovo, ili to ona tako napamet...
Nisam u prilici uslikati cijene ali je 100% 1km, i kao sto rekoh trebale bi izaci najkasnije u srijedu, nisu jos stigle.
Teletubbies

#275 Re: Odg: Panini sličice

Post by Teletubbies »

Image

Evo Slovenci izbacili već na EBay...eno,fino piše 2,50KM za BiH :D
Post Reply