Sanjin Prcić

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
cindrlimindrli

#251 Re: Sanjin Prcić

Post by cindrlimindrli »

bosn.om wrote:Izgleda dogovoren prelaz u Rennes, solidan clan francuske prve lige koji dobro radi s mladima, dobar izbor za lansiranje karijere za nekog u Prcicevoj situaciji.
Pa sad i nije nesta solidan clan francuske lige, imao je samo sest bodova vise od Prcicevog tima koji je ispao iz lige.
Sve je to u pet deka, daj boze da taj mali sta napravi. Mozda da mu je Safet dao sansu na SP pa da k'o Besic bljesne,
a ovako...tankosava.
palermo

#252 Re: Sanjin Prcić

Post by palermo »

leškarenje wrote:Prcic pojeo govno koje je pokakio i rijesen problem,bice u konkurenciji...ha ya.
Pa to je bilo i za očekivati. Svi koji su se sa Papetom pošli bosti, na kraju su pojeli govno.

Genije, rekoh li ja
cindrlimindrli

#253 Re: Sanjin Prcić

Post by cindrlimindrli »

palermo wrote:
leškarenje wrote:Prcic pojeo govno koje je pokakio i rijesen problem,bice u konkurenciji...ha ya.
Pa to je bilo i za očekivati. Svi koji su se sa Papetom pošli bosti, na kraju su pojeli govno.

Genije, rekoh li ja
Ne vrijedi se sa rogatim bost'! :D
insaneinthebrain

#254 Re: Sanjin Prcić

Post by insaneinthebrain »

al susic se najvise govana najeo
jeza u ledja

#255 Re: Sanjin Prcić

Post by jeza u ledja »

Ugovnaste temu.
lazna desetka

#256 Re: Sanjin Prcić

Post by lazna desetka »

Toliko pricate a da niko nije objavio sta je covjek izjavio jucer ili danas. sva prica je gotova,sanjin ce preci u novi klub i biti pozvan jah u septembru jah u oktobru u a reprezentaciju :thumbup: :bih:

nekad medije znaju biti i normalne i na strani reprezetacije i pameti :bih: :thumbup:

EKSKLUZIVNO Sanjin Prcić: Bio sam povrijeđen i reagovao emotivno što u fudbalu nekada i nije najpametnije

Naš mladi reprezentativac i jedan od najvećih talenata bh. fudbala Sanjin Prcić (20) vrijedno se priprema sa svojim Sochauxom koji će se naredne sezone takmičiti u drugoj ligi Francuske. Posljednjih dana aktuelizirana je priča njegovog povratka u prvu ligu i prelazak u Rennes, no Prcić ne želi puno govoriti o tome.

RAZGOVARAO: Bojan Selesković

- Imam princip da sam u potpunosti podređen i posvećen jednom kolektivu sve dok sam njegov član. Sada mogu samo reći da maksimalno radim i treniram na pripremama kako bih što spremniji dočekao novu sezonu i kako bi smo sa Sochauxom pokušali izboriti povratak u društvo najboljih. Svakako da mi gode interesi klubova iz prve lige, posebno renomiranih poput Rennesa, no kako rekoh, samo sam fokusiran na treninge i rad. Mislim da je to jedini recept, uz zdrave ambicije, da fudbaler napravi pravi uspjeh. – govori Sanjin Prcić za Reprezentacija.ba portal.

Proljetos je Prcić iznio niz kritika na račun selektora Safeta Sušića i Vlade Jagodića, ali i rad Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine. Prcić je opravdano bio rezigniran kada je kao najbolji igrač mlade reprezentacije u najvažnijoj i najatraktivnijoj utakmici u kvalifikacijama protiv Španije u gostima sjedio na klupi. Kasnije je nakon odličnih partija u U21 reprezentaciji bio zanemaren i od selektora Safeta Sušića za prijateljski meč protiv Egipta u Innsbrucku, nakon čega je Sanjin poručio kako ne želi više igrati za Bosnu i Hercegovinu.

- Do mene su dolazile različite informacije. Francuski mediji su pisali jedno, pojedini bh. mediji drugo. Jedni su govorili kako sam na pragu reprezentacije, drugi da selektor Sušić uopšte više neće računati na mene, te sam se našao u vrlo teškoj situaciji koju ne bih poželio nijednom mladom igraču. Iskren sam po prirodi, kako u poslu tako i u privatnom životu, tako da sam reagovao emotivno, što možda u fudbalu nekada nije najbolje rješenje, ali osjetio sam se povrijeđenim. Znam da nije korektno da se igrači miješaju u trenerski posao, ali reagovao sam onako kako sam se osjećao. – otvoren je Prcić.

Rekli ste kako više nećete igrati za „A“ reprezentaciju sve dok je Safet Sušić selektor.

- To je izjava koja je pogrešno interpretirana. Ja nikada nisam ni igrao za seniorsku reprezentaciju, tako da odluka da li ću ja igrati ili neću i ne zavisi od mene, nego isključivo od selektora.

Kada je riječ o Safetu Sušiću, njegova fudbalska karijera u PSG-u uveliko i dan danas pomaže svim bh. fudbalerima koji igraju u Francuskoj, a o njegovom trenerskom poslu nemam šta reći, osim da je u devet kvalifikacija bilo i starijih i mlađih selektora, boljih i lošijih selekcija igrača, ali da je on jedini uspio odvesti Bosnu i Hercegovinu na jedno veliko takmičenje. Rezultati su u fudbalu jedino mjerilo. – kaže fudbaler Sochauxa.

Selektor Safet Sušić istakao je u medijima kako ne traži od vas izvinjenje, nego realne stavove i da nastupate redovno za svoj klub.

- Ja sam po prirodi timski igrač, neko ko gradi kolektiv, kome je stalo da se zajednički napravi dobar rezultat i kao neko ko ne želi da pravi razdor i izigrava „uvrijeđenu mladu“ opet kažem žao mi je ako sam nekoga povrijedio na osnovu informacija koje sam imao, a koje možda nisu bile tačne. Nisam želio ništa loše ni reprezentaciji ni stručnom štabu. – iskren je Sanjin Prcić.

Dakle, dio vaše profesionalne budućnosti evidentno je i reprezentacija Bosne i Hercegovine.

- Nerealno je sad reći kako bih se odazvao Sušićevom pozivu, kada uopšte ne znam da li on više računa na mene. Moj cilj je da u klubu igram redovno, da se pokušam što prije vratiti u prvu ligu i da se tako nametnem selektoru, ali i da tako gradim svoju karijeru.

Iskreno, mislim da mogu koristiti našoj reprezentaciji i cilj mi je da ponovo obučem dres Bosne i Hercegovine. – zaključuje Sanjin Prcić razgovor za Reprezentacija.ba portal.
Last edited by lazna desetka on 30/07/2014 21:51, edited 1 time in total.
palermo

#257 Re: Sanjin Prcić

Post by palermo »

jeza u ledja wrote:Ugovnaste temu.
što ?
insomnia78

#258 Re: Sanjin Prcić

Post by insomnia78 »

Hajd super, nadam se da ce ga Pape zvati
jeza u ledja

#259 Re: Sanjin Prcić

Post by jeza u ledja »

palermo wrote:
jeza u ledja wrote:Ugovnaste temu.
što ?
:D

Nego evo vidim Prcic okrece pricu. Jebiga u sukobu sa selektorom/trenerom igrac je skoro uvijek donji. Fino se ispricao, sad je na Susica red. Mada opet kazem ne treba ocekivati cuda od malca.

Volio bih da se ovako zavrsi i sa Zukanovicem.
palermo

#260 Re: Sanjin Prcić

Post by palermo »

jeza u ledja wrote:

Nego evo vidim Prcic okrece pricu. Jebiga u sukobu sa selektorom/trenerom igrac je skoro uvijek donji. Fino se ispricao, sad je na Susica red. Mada opet kazem ne treba ocekivati cuda od malca.

Pa Zukanović se već pokajao.

Zaista ne vidim zbog čega tvoje onakvo reagovanje. Samo sam primijetio da je i slučaj Prcić još jedna u nizu selektorovih pobjeda, Iran, novi mandat, pokajanje Zukanovića, povlačenje Ibričića,pokajanje Prcića,uvođenje novih igrača u reprezentaciju, očekujem uskoro i izvinjenje i Spahića i Džeke.......samo činjenično stanje
jeza u ledja

#261 Re: Sanjin Prcić

Post by jeza u ledja »

palermo wrote:
jeza u ledja wrote:

Pa Zukanović se već pokajao.

Zaista ne vidim zbog čega tvoje onakvo reagovanje. Samo sam primijetio da je i slučaj Prcić još jedna u nizu selektorovih pobjeda, Iran, novi mandat, pokajanje Zukanovića, povlačenje Ibričića,pokajanje Prcića,uvođenje novih igrača u reprezentaciju, očekujem uskoro i izvinjenje i Spahića i Džeke.......samo činjenično stanje
Ne kontam na kakvu reakciju mislis.

A nisam upratio ovo za Zukanovica. Nije lose.
palermo

#262 Re: Sanjin Prcić

Post by palermo »

jeza u ledja wrote:
Ne kontam na kakvu reakciju mislis.

A nisam upratio ovo za Zukanovica. Nije lose.
pa na tvoju izjavu da je tema zagovnata.

Naravno da nije loše kad se zabludjele ovčice vrate svom pastiru
jeza u ledja

#263 Re: Sanjin Prcić

Post by jeza u ledja »

e jbg ti bas navro da mi upropastis ionako slabu posalicu. :roll:

idi begaj. :D
bosn.om

#264 Re: Sanjin Prcić

Post by bosn.om »

cindrlimindrli wrote:
bosn.om wrote:Izgleda dogovoren prelaz u Rennes, solidan clan francuske prve lige koji dobro radi s mladima, dobar izbor za lansiranje karijere za nekog u Prcicevoj situaciji.
Pa sad i nije nesta solidan clan francuske lige, imao je samo sest bodova vise od Prcicevog tima koji je ispao iz lige.
Sve je to u pet deka, daj boze da taj mali sta napravi. Mozda da mu je Safet dao sansu na SP pa da k'o Besic bljesne,
a ovako...tankosava.
Ne znaci nista sto se statusa tice ako su sezonu zavrsili sa samo 6 poena vise od kluba koji je ispao (pogotovo sto se Sochaux umalo nije spasio uspomoc snaznog povratka u posljednjem dijelu sezone, ali nebitno), Rennes je kao klub za klasu veci od Sochaux-a, po svemu, a narocito po strukturi, budzetu i globalnom mjestu u ligi, gdje se vodi kao solidan clan vec godinama. Naravno, bice i konkurencija za Prcica dosta jaca, ali na dometu mu je, tako ce i ubrzati progresiju. U svakom slucaju, nije nikako "sve to u pet deka" ;-) Ovo je dobar prelaz za njega, ide u jaci klub i nastavlja igrati i 1. ligi a tako kvalitetnije nastavlja i licni razvoj.
miop

#265 Re: Sanjin Prcić

Post by miop »

Rennes and Sochaux agree fee for Sanjin Prcic

Sochaux have agreed to sell talented youngster and central midfielder Sanjin Prcic to Ligue 1 side Rennes.

The twenty year old is set for a medical imminently.
Image
miop

#266 Re: Sanjin Prcić

Post by miop »

Zvanicno, potpisan ugovor do 2019

Image
31/07/2014 Officiel : S. Prcić, nouvelle recrue des « Rouge et Noir »

Sanjin Prcić est officiellement Rennais. Arrivé en provenance du FC Sochaux Montbéliard, le milieu de terrain franco-bosniaque vient de parapher un contrat de 4 ans avec les « Rouge et Noir ».

Après Christian Brüls ce mercredi, le Stade Rennais F.C. enregistre l’arrivée d’un nouveau renfort au milieu de terrain. Formé au FC Sochaux Montbéliard, Sanjin Prcić a découvert la Ligue 1 la saison dernière en disputant 29 matchs sous les couleurs sochaliennes. A seulement 20 ans, il s’est imposé comme un leader technique dans le Doubs pour sa première année dans l’élite. Sélectionné à 9 reprises en équipe U21 de Bosnie, Sanjin Prcić quitte ainsi son club formateur pour rejoindre la Bretagne. Le nouveau rennais s’envolera dès cet après-midi avec ses nouveaux coéquipiers pour un disputer le tournoi en Allemagne.
:bih:
bingov buraz

#267 Re: Sanjin Prcić

Post by bingov buraz »

Bravo decko,samo vlastitim radom i talentom bez medijskog napuhavanja i sivih eminencija da ga guraju stepenica vise u karijeri.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#268 Re: Sanjin Prcić

Post by JoseMujica »

ko zna more i bez amidže ;-)

:thumbup:
azurna_obala

#269 Re: Sanjin Prcić

Post by azurna_obala »

...
Arteta

#270 Re: Sanjin Prcić

Post by Arteta »

Odlicno, koliko samo imamo igraca u Ligama petice. :bih:

Kolonizacija :izet: :izet: :izet: :izet: :izet:
It_is_a_Leclerc

#271 Re: Sanjin Prcić

Post by It_is_a_Leclerc »

Opet je otišao u slab klub. :oops:

Ili što bi rekli pojedini forumaši: "Osrednji talent koji je svojom pričom sam sebi skočio u stomak" :oops:

Romanista 101%

#272 Re: Sanjin Prcić

Post by Romanista 101% »

SS: "Jaci Hajduk od ovog Renna" :D

(Hajduk kojeg Borat kara 4:2) :lol:
lazna desetka

#273 Re: Sanjin Prcić

Post by lazna desetka »

- Odrastao sam i igrao u Sochauxu, no sretan sam što dolazim u Rennes koji je klub u kojem mogu dodatno napredovati kao mladi igrač. Svi su me odlično primili, još uvijek ne znam sve igrače lično, ali vjerujem kako ću se brzo uklopiti u tim. – poručio je Sanjin Prcić.

- Najviše volim igrati na poziciji kreatora igre, no u posljednje vrijeme u Sochauxa sam dobivao i defanzivnije zadatke, gdje sam se također vrlo dobro snašao. U Rennesu postoji velika konkurencija u veznom redu, no to je nešto što će mi goditi. – govori Sanjin Prcić.

:thumbup: :bih:

nakon jucer intervijua on je u reprezentaciji ponovo sigurno i to je dobro tres bien :thumbup: :bih:
lazna desetka

#274 Re: Sanjin Prcić

Post by lazna desetka »

Romanista 101% wrote:SS: "Jaci Hajduk od ovog Renna" :D

(Hajduk kojeg Borat kara 4:2) :lol:

http://reprezentacija.ba/12193-vrsajevi ... -kazastanu

zato sto nema nasih zmajeva :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz:
jeza u ledja

#275 Re: Sanjin Prcić

Post by jeza u ledja »

Svaka cast momku. Nadam se da cemo ga uskoro vidjeti u reprezentaciji. :thumbup:
Post Reply