Principova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru

(H)istorija/povijest Bosne i Hercegovine, regiona, itd...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Sezam

#251 Re: Principova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru

Post by Sezam »

salvatore paradise wrote:
Sezam wrote:
salvatore paradise wrote: Naveo sam ti razne primjere, mozemo i Hamsuna koji je bio gorljivi nacista... a ipak ga smatraju velikim piscem. Andric nije bio etnicki cistac, on je mogao biti jedino huskac (a i to je vise no upitno). Mislim da ti ne mozes sa mnom pricati o knjizevnosti, nismo ravnopravni u toj oblasti. Bez ljutnje.
Skroman neki mladic. :mrgreen:
Realan. Vjerovatno znas od mene vise i o nogometu, vanjskoj politici, agrikulturi, seksualnom zivotu cudnovati kljunasa ali knjige su moja stvar, moja ljubav... Zato sam i rekao bez ljutnje, nisam mislio nista lose.
Pa cim ti je Andric vrh, slabo si nacitan, sinko :wink:
salvatore paradise

#252 Re: Principova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru

Post by salvatore paradise »

Sezam wrote:
salvatore paradise wrote: Realan. Vjerovatno znas od mene vise i o nogometu, vanjskoj politici, agrikulturi, seksualnom zivotu cudnovati kljunasa ali knjige su moja stvar, moja ljubav... Zato sam i rekao bez ljutnje, nisam mislio nista lose.
Pa cim ti je Andric vrh, slabo si nacitan, sinko :wink:
Vidis da nemamo o cemu pricati na tu temu :roll: :run:
Sezam

#253 Re: Principova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru

Post by Sezam »

Da ne spamamo dalje, mozes otvoriti temu na podforumu Knjizevnost, pa cemo vidjeti ko je sta procitao itd...

Samo jos u vezi s ovim sto si napisao kako bi Andric trebao biti obavezna lektira bosnjackoj djeci - moze, istog trenutka kad Wagner bude obavezna glazbena lektira jevrejskim klincima.
janko_007

#254 Re: Principova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru

Post by janko_007 »

Sezam wrote:Da ne spamamo dalje, mozes otvoriti temu na podforumu Knjizevnost, pa cemo vidjeti ko je sta procitao itd...

Samo jos u vezi s ovim sto si napisao kako bi Andric trebao biti obavezna lektira bosnjackoj djeci - moze, istog trenutka kad Wagner bude obavezna glazbena lektira jevrejskim klincima.
Mislim da znam sta si htio reci. Mislim da dobro znam sta si htio reci!! Odavno kraci a bolji komentar nisam procitao!Svaka ti dala! :thumbup:
nosara

#255 Re: Principova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru

Post by nosara »

janko_007 wrote:
Sezam wrote:Da ne spamamo dalje, mozes otvoriti temu na podforumu Knjizevnost, pa cemo vidjeti ko je sta procitao itd...

Mislim da znam sta si htio reci. Mislim da dobro znam sta si htio reci!! Odavno kraci a bolji komentar nisam procitao!Svaka ti dala! :thumbup:
Koja paralela... :lol:

BTW, Ivo jeste na spisku... Provjereno... :wink:
Last edited by nosara on 08/11/2013 22:13, edited 1 time in total.
bokakotorska

#256 Re: Principova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru

Post by bokakotorska »

Gojeni H wrote:
maher wrote:vrijeme je da se sarajevskom atentatu pristupi s razumjevanjem i na bazi cinjenica, a ne na bazi dnevne politike i pristupom crno bijelo, za ili protiv...cinjenica je da su iz ove teme i komunisti i cetnici izvlacili ono sto im odgovara, tako da i probosanske snage moraju voditi racuna o sljedecem:
- kakva god da je bila organizacija je nosila naziv mlada bosna (a ne mlada srbija ili jugoslavija)...po uzoru na mladu italiju koja je tezila kulturnom ujedinjenju naroda na teritoriji italije...
- mlada bosna je prva multietnicka organizacija na teritoriji bih, sto u svakom slucaju nije nevazna stvar
Nadam se da se salis. To sto je Mehmedbasic, mozda iz neznanja mozda svjesno, pristao da bude balijsko kuce velikosrpskim gospodarima i da im jede iz ruke, apsolutno ne znaci da je Mlada Bosna bila idejno multietnicka.
Po vlastitoj tvrdnji, Mehmedbasic je bio clan Crne Ruke i izjavio je da se zajedno s Mustafom Golubicem (boljsevickim ubicom) sastao sa Ga?inovicem (ovo je u tekstu nejasno, opa) u Tuluzu januara 1914. godine. Tada je navodno utvrdjeno da ce meta biti Potjorek.
Dakle ta lista Bosnjaka kojih se treba stideti te razvaljuje konstantno.

Cista Rasa, ko to bese rece ? Poznato zvuci...

Koliko bi ih trebalo virtuelno spaliti da ti bude bolje, da se osecas manje lose ?

Jugoslaviju poredis sa trijalistickom Monarhijom koja nikada postojala nije ? Za koji su se borili Cesi, a ne Rvati ba ?

Bedi nikada kraja
trocadero

#257 Re: Principova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru

Post by trocadero »

Gojeni H wrote:
nosara wrote: Tema je atentat na okupatora... Ne postoje relevantni dokazi da je isplaniran od strane srpskih radikala, naprotiv... Ne zanima me apis...
Tvoj problem i jeste sto ne vidis dalje od zida postavljenog od tvog bozanstva i njegovih ideoloskih mestara koji su "utvrdili" ideolosku pozadinu atentata. .
Ајој Гојени-Силвана душо моја :D
Јел се то неки "зид" спомиње? Ако Мухамед Мехмедбашић није још прикуцан урадити то под хитно!
И није Мухамед баш толико глуп и наиван да га други подметну да Млада Босна буде као мултиетничка!
Ало ба нису ишли да обијају трафику већ да свјесно убију будућег владара!
Cybernetic

#259 Re: Principova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru

Post by Cybernetic »

.
Last edited by Cybernetic on 08/10/2015 22:45, edited 1 time in total.
SkyLimit

#260 Re: Principova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru

Post by SkyLimit »

Cybernetic wrote:
Toliko o bosnjastvu prije 1993. :lol:

Dok su se Gavrilo i ekipa bavili problemima zemlje iz koje su potekli, muslimanski dobrovoljci odlaze ginuti za "majku Tursku".
Pa i Gavrilo je pokušao u toku balkanskih ratova prijaviti se kao dobrovoljac u vojsku Srbije,ali odbili ga kao previše fizički slabim za vojske.A Bošnjacima je bio dugoročno odličan potez što su išli spašavati guzicu Turcima.Da su tada izgubili,nema Ataturka,nema moderne Turske,nema ničega,samo Britanska kolonija,Konstantinopolj "oslobođen".Zato danas postoji Turska,sve jača i jača,a naklonjena Bošnjacima,dugoročno fenomenalan potez je to bio 8-)
A ništa neobično da ljudi sa ovih prostora idu kao dobrovoljci pomoći onima koje smatraju sebi bliskima
http://montenegrina.net/pages/pages1/is ... m_ratu.htm

Čak i wiki navodi Crnogorce kao zaraćenu stranu :-D
http://en.wikipedia.org/wiki/Russo-Japanese_War
trocadero

#261 Re: Principova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru

Post by trocadero »

The 51st State wrote:e jebo ja ovaj serbez cetnicki forum... picke moderatorske samo jedan tred ispod bacit pogled jebali vas poslodavci....

:roll:
Cybernetic

#262 Re: Principova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru

Post by Cybernetic »

.
Last edited by Cybernetic on 08/10/2015 22:46, edited 1 time in total.
elma89_

#263 Re: Principova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru

Post by elma89_ »

Zasto se non stop govori da je Sofija bila trudna? zena je imala preko 50 godina
Cybernetic

#264 Re: Principova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru

Post by Cybernetic »

.
Last edited by Cybernetic on 08/10/2015 22:46, edited 1 time in total.
CungaLunga

#265 Re: Principova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru

Post by CungaLunga »

Taj grozni i mrski okupator, to zlo zapadne civilizacije, dozvolilo je pravedno sudjenje ubici nasljednika Cara.
I ne osudise ga na smrt zato sto je bio maloljetnik. Dok stovatelji djela Gavrila Principa, liberali i borci za prava zena
postavljaju postere gdje se prijeti ljudima koji smetaju narodu. (A koji to narod moze biti? )

Gavrilo Princip je bio maloljetnik ispranog mozga. Seljak iz okoline Bosanskog Grahova koji je pretvoren u mitsku
licnost, novi Obilic ubija sultana.
NIN

#266 Re: Principova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru

Post by NIN »

Banned user for reason “Krsenje pravila foruma”
» The 51st State
14 dana
salvatore paradise

#267 Re: Principova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru

Post by salvatore paradise »

Umjetnost ne podlijeze testu bosnjastva. Ali kome ja pricam... Ti ono htio da pricamo o knjizevnosti? :lol:
Sezam

#268 Re: Principova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru

Post by Sezam »

salvatore paradise wrote:

Umjetnost ne podlijeze testu bosnjastva. Ali kome ja pricam... Ti ono htio da pricamo o knjizevnosti? :lol:
Dobro je, skontali su vec svi do sada da si nacitan.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#269 Re: Principova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru

Post by sabina1 »

nosara wrote:
Čuj "strani okupator". A AU monarhija bila duže vremena na vlasti u BiH nego što je Gavrilo imao godina.Taj "okupator" je napravio i izgradio sve što valja u ovoj zemlji,od pruga,fabrika,vodovoda,centrala,puteva,zgrada…

A i mi Bošnjaci smo praktičniji narod od Srba,oni će radije jesti travu al da im je Srbin gazda nego kavijar a da im je gazda Hans ili Omer,neko to naziva rodoljubljem a neko budalaštinom,Bošnjaku omogući pristojan život i uopće ga neće zanimati ko je glavnokomandujući…

Zašto bi nama Bošnjacima bio draži okupator iz Beograda od okupatora iz Beča?Kad bolje razmislim,prvi mi je puno draži…

Moj nosara , samo gubiš vrijeme citirajući pamlfete pamfletista....
Mogu shvatiti da neko ne shvata da je 2+2 = 4. Nema mentalni kapacitet. Ali ne mogu da shvatim da se on buni i kaže da je 2+2 zapravo 5 iako ne može shvatiti da su 2+2 =4....to je već drskost....

Mogu dakle da shvatim da tamo neki ili neka ne može da shvati da su Nijemci , Austrijanci tj.Germani za vrijeme austrijske vladavine ovdje gradili i izgradili mnogo "pruga,fabrika,vodovoda,centrala,puteva,zgrada" da bi što brže i bezbolnije eksploatisali materijalne resurse ove zemlje i da bi maksimalno eksploatisali narod(e) ove zemlje. Mogu da shvatim da postoje mentalni limiti koji ne mogu shvatiti da u periodu 1878-1918 u BiH nije formirana niti JEDNA JEDINA visoka ili viša škola ili naučni institut i da to znači da je OKUPATOR prilagođavao OKUPIRANO isključivo svojim potrebama.

Ali ne mogu shvatiti da postoji tolika drskost , tolika sloboda da se nakon Kozare , Sutjeske , Neretve , Igmana , Drvara Austrijanci i Nijemci nazivaju prijateljima iako su na pomenutim mjestima stradali u ogromnom broju BOSANCI I HERCEGOVCI od njemačkih puški odnosno ne mogu da vjerujem da neko ne shvata da su četnički i ustaški zločini nad BOSANCIMA I HERCEGOVCIMA nastali jer su i bili mogući u vremenu koji je iskreirala i dozvolila njemačka armija okupacijom Jugoslavije.
To je uvreda. Ali dozvoljena moj nosara sve ove godine i zato nam je ovako.
Veliki pozdrav.
Bodkin

#270 Re: Principova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru

Post by Bodkin »

tvsabina wrote:
nosara wrote:
Čuj "strani okupator". A AU monarhija bila duže vremena na vlasti u BiH nego što je Gavrilo imao godina.Taj "okupator" je napravio i izgradio sve što valja u ovoj zemlji,od pruga,fabrika,vodovoda,centrala,puteva,zgrada…

A i mi Bošnjaci smo praktičniji narod od Srba,oni će radije jesti travu al da im je Srbin gazda nego kavijar a da im je gazda Hans ili Omer,neko to naziva rodoljubljem a neko budalaštinom,Bošnjaku omogući pristojan život i uopće ga neće zanimati ko je glavnokomandujući…

Zašto bi nama Bošnjacima bio draži okupator iz Beograda od okupatora iz Beča?Kad bolje razmislim,prvi mi je puno draži…

Moj nosara , samo gubiš vrijeme citirajući pamlfete pamfletista....
Mogu shvatiti da neko ne shvata da je 2+2 = 4. Nema mentalni kapacitet. Ali ne mogu da shvatim da se on buni i kaže da je 2+2 zapravo 5 iako ne može shvatiti da su 2+2 =4....to je već drskost....

Mogu dakle da shvatim da tamo neki ili neka ne može da shvati da su Nijemci , Austrijanci tj.Germani za vrijeme austrijske vladavine ovdje gradili i izgradili mnogo "pruga,fabrika,vodovoda,centrala,puteva,zgrada" da bi što brže i bezbolnije eksploatisali materijalne resurse ove zemlje i da bi maksimalno eksploatisali narod(e) ove zemlje. Mogu da shvatim da postoje mentalni limiti koji ne mogu shvatiti da u periodu 1878-1918 u BiH nije formirana niti JEDNA JEDINA visoka ili viša škola ili naučni institut i da to znači da je OKUPATOR prilagođavao OKUPIRANO isključivo svojim potrebama.

Ali ne mogu shvatiti da postoji tolika drskost , tolika sloboda da se nakon Kozare , Sutjeske , Neretve , Igmana , Drvara Austrijanci i Nijemci nazivaju prijateljima iako su na pomenutim mjestima stradali u ogromnom broju BOSANCI I HERCEGOVCI od njemačkih puški odnosno ne mogu da vjerujem da neko ne shvata da su četnički i ustaški zločini nad BOSANCIMA I HERCEGOVCIMA nastali jer su i bili mogući u vremenu koji je iskreirala i dozvolila njemačka armija okupacijom Jugoslavije.
To je uvreda. Ali dozvoljena moj nosara sve ove godine i zato nam je ovako.
Veliki pozdrav.
:thumbup: OKUPATOR kljucna rijec
Havatar

#271 Re: Principova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru

Post by Havatar »

Sto bi "jugoslovenski" okupator bio bolji od austrijskog :?:
Minkica88

#272 Re: Principova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru

Post by Minkica88 »

Havatar wrote:Sto bi "jugoslovenski" okupator bio bolji od austrijskog :?:
Pa Srbi ih podrzavaju zato sto je njihov. Bosnjaci i Hrvati ne jer je njima (naravno) austrijski okupator bolji od srpskog.

Sto se tice Principa: srpski nacionalista. Procitajte knjige bilo kog svjetskog autora (preporucujem knjigu Dennisa Hupchicka - The Balkans from Constantinople to Communism): svi, cak i oni koji imaju odredjene simpatije prema Principu, o njemu pise kao "mladom srpskom nacionalistu/idealistu".

A ko tvrdi da "Crna Ruka" i "Ujedinjenje ili smrt" nisu bile prosrpske organizacije je lud ili bezobrazan.
12wer

#273 Re: Principova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru

Post by 12wer »

A ko tvrdi da "Crna Ruka" i "Ujedinjenje ili smrt" nisu bile prosrpske organizacije je lud ili bezobrazan.
:?
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#274 Re: Principova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru

Post by sabina1 »

U Bosni i Hercegovini domicilno stanovništvo su Južni Sloveni - Bošnjaci , Srbi i Hrvati.
Bosna i Hercegovina je zemlja Bošnjaka , Srba i Hrvata - Južnih Slovena.
Južne Slovene nikako nisu mogli "okupirati"Jugosloveni , besmislica je da neko okupira sam sebe u vlastitoj zemlji.
Štaviše , namjerno izrečena floskula u cilju bezobraznog iskrivljavanja historije.

Pozdravi nastavnike/ce historije/povijesti u osnovnoj i srednjoj školi. Nadam se da te nisu svjesno tako odškolovali.
Nuclear Winter

#275 Re: Principova tabla iz Sarajeva kao poklon Hitleru

Post by Nuclear Winter »

Upravo tako drug,samo sa tom razlikom što je 1918 Jugoslavija bila fiktivna tvorevina,kojoj bi bilo primjerenije dati ime "velika smrdija". Prava JUGOSLAVIJA počinje svoj život oslobođenjem 1945 i nažalost skončava u dimu i vatri 1992.

Moram primjetiti da svi ovi srbofili imaju samo jedan argument protiv austrougarske a to je eksploatacija prirodnih bogatstava. Da li to znači da "divna" braća srbi nisu ni čačkalice uzeli iz BiH??
Post Reply