BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Šveđanin

#251 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about

Post by Šveđanin »

Priča mi kolega koji je bio u Brazilu sa ženom, kako su cijene već sad žara. :oops:

I nemojte se zezati ljudi pa nešto na pamet raditi, nije ovo svjetsko u Njemačkoj, da kažeš e mogao bi na utakmicu, nabaviš kartu, sjedi u auto i to je to. :D

Ali vjerujem da će poboljšati sigurnost..
weredsf

#252 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about

Post by weredsf »

Šveđanin wrote:Priča mi kolega koji je bio u Brazilu sa ženom, kako su cijene već sad žara. :oops:

I nemojte se zezati ljudi pa nešto na pamet raditi, nije ovo svjetsko u Njemačkoj, da kažeš e mogao bi na utakmicu, nabaviš kartu, sjedi u auto i to je to. :D

Ali vjerujem da će poboljšati sigurnost..
Upravo, glavni je problem sto se igra u tri razlicita grada, ako prodjemo dalje onda u obzir dolazi i cetvrti grad.
Karte su manji problem ali ako uzmes kartu Brazila vidjet ces razdaljinu izmedju gradova gdje se igraju tekme, nema sanse bez unaprijed kupljenih karata da se tamo snalazis...
Gandra_1

#253 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about

Post by Gandra_1 »

Nakon sto sam vidio ovu vijest o cijenama agencija, mislim da ce to biti najpovoljnija opcija za one koji misle ici u Brazil..

Razlog je upravo iznajmljivanje carter letova, koji ce prevoziti ljude i unutar Brazila... To je sigurno najpovoljnija opcija, nego da se uzimaju pojedinacne karte... Plus sto ce agencije dobiti na kolicinu i povoljnije cijene nocenja...
zippoo87

#254 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about

Post by zippoo87 »

ja cu SP gledati naTVu,nemam nikakve sanse ni da pomislim o brazilu ...i ne mislim

ali ne treba se zalijetati odma sa aranzmanima...prvi semacici u vodu bacaju (kako kaze izreka) :D

ukljuciti ce se ovdje i agencije iz drugih drzava,mozda susjednih,biti ce ovo jos povoljnije

istina je da se cijene u brazilu vec pumpaju ali sve ovo mi nekako puno izgleda...8-10 milja za 10ak dana
Labirint

#255 Re: Koliko novca treba da gledamo reprezentaciju uzivo u BRA

Post by Labirint »

BlueBlood wrote:Image

:mrgreen:
Ovako igras do juna (mislim nenormalno :D ) i jedan ces da ubodes 8)

Postoji li kakav program da se ide brodom npr? Idu li uopste brodovi tamo, mislim
na komercijalnom putnickom nivou i kol'ko to traje putovanje? Pola godine? :D

P.S. Gibraltar dvica
P308

#256 Re: Koliko novca treba da gledamo reprezentaciju uzivo u BRA

Post by P308 »

Labirint wrote:

Postoji li kakav program da se ide brodom npr? Idu li uopste brodovi tamo, mislim

P.S. Gibraltar dvica
Brodom? Ja umro dok sam brodom do Korcule dosao :D
Labirint

#257 Re: Koliko novca treba da gledamo reprezentaciju uzivo u BRA

Post by Labirint »

Postoje te varijante, iz Marseja se ide cini mi se (npr., vjerovatno ima i iz drugih luka)
a i nekako mi se to bas cini old school, ovo sve neki zesci fenseraj, te hotel, te avion
k'rac palac, against modern football :D
hrle1976

#258 Re: Koliko novca treba da gledamo reprezentaciju uzivo u BRA

Post by hrle1976 »

Labirint wrote:

P.S. Gibraltar dvica
Postoje teretni, cak te mogu povezati sa osobom, a ti se prodaj kao da znas kuhat dobro. Plovi iz Holandije :D
benjamin2012

#259 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about

Post by benjamin2012 »

na osnovu cega su neki tako optimisticni da ce biti dovoljno karti?? po meni to je najveci problem..

dali ce biti i neki manji paketi od tih agencija..recimo za sedam dana i jednu ili dvije utakmice?
Kal El

#260 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about

Post by Kal El »

Fino s rajom negdje u kući, uključiš LCD, kupit ćemo ga valjda do tad :lol: i gledati Zmajeve :)

Sent from my LT26i using Tapatalk 4
SmokingMan

#261 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about

Post by SmokingMan »

Nema šanse da tolike pare zaradim za 7-8 mjeseci,jedino da ne palaćam račune i ne jedem ništa,a kredičić kakav,nema šanse,sretno ko bude išao,ali neka se pazi onih brazilskih prostitutki,kako one samo peljušaju turiste,a bio je i nedavno dokumentarac na NG o karnevalu i nesretnim iskustvima naivnih turista,koji su se očigledno i više nego preračunali,ljudi moji. :D
Šibicar

#262 Re: BOSNA NA SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all abo

Post by Šibicar »

luckylaka wrote:daj Boze da nas u Brazilu bude bar 5.000. :bih: :bih:

Zar je tako crno?Ja sam očekivao samo vas "Amera" bar 10 milja,ne računajući ostale.
hrle1976

#263 Re: Koliko novca treba da gledamo reprezentaciju uzivo u BRA

Post by hrle1976 »

Ljudi pokusajte malo misliti out of the box :D

Varijanta uno! Madrid - Santa Cruz (Bolivija) - Air Europa avio kompanija. U Boliviji kupite kakv motor ili na bus do Brazila.

Varijanta dos! Madrid - Montevideo (Uruguay) - Air Europa avio kompanija ...

Varijanta tres! Iz Amsterdama do Suriname - KLM, u surinami nabavite sve sto vam treba ink. machete i polako kroz djunglu :D

Varijanta quatro! Inace prijedlog moje zene. Kad vec covjek treba potrositi 10.000+ €, zar nije bolje otici 10 dana na Tahiti :D Povratni let Pariz - Tahiti od 1.800€ do 2.000€ - smjestaj za dvoje od 3.000 - 5.000€ . Sunce, more, mir etc. Prve utakmice pocinu 6 ujutru, druge u 8 a trece u 12 podne.

Image

:D
Kal El

#264 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about

Post by Kal El »

Šibicar wrote:
luckylaka wrote:daj Boze da nas u Brazilu bude bar 5.000. :bih: :bih:

Zar je tako crno?Ja sam očekivao samo vas "Amera" bar 10 milja,ne računajući ostale.
Vec se hvale da idu

Sent from my LT26i using Tapatalk 4
hrle1976

#265 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about

Post by hrle1976 »

Jeftinij 10 dnevni odmor na Tahitiju nego 7 dana u Brazilu bez ulaznice(a). Trenutna hiperinflacija u sektoru hotela od 300€ do 4.000€ noc. Hosteli od 150€ noc do 500€ Rent apartman 8.000 - 30.000€ 4-5 dana.

Najjeftinija varijanta, stupiti u kontakt sa facama iz favela, te dogovoriti se oko jeftinog smjestaja i bezbjednosti :D :D :D

A sto se tice ljudi iz USA, oni moraju srediti vizu te istu platiti nekih 250 dollara.
groove

#266 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about

Post by groove »

hrle1976 wrote:Jeftinij 10 dnevni odmor na Tahitiju nego 7 dana u Brazilu bez ulaznice(a). Trenutna hiperinflacija u sektoru hotela od 300€ do 4.000€ noc. Hosteli od 150€ noc do 500€ Rent apartman 8.000 - 30.000€ 4-5 dana.

Najjeftinija varijanta, stupiti u kontakt sa facama iz favela, te dogovoriti se oko jeftinog smjestaja i bezbjednosti :D :D :D

A sto se tice ljudi iz USA, oni moraju srediti vizu te istu platiti nekih 250 dollara.
dzaba se informises. nema ti ceske reprezentacije tamo :D
todd_smith

#267 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about

Post by todd_smith »

Jarane ako nasa dijaspora ne bude glavna tamo, onda vise nikada ne smiju pjevati Behar Bosnom :lol:
Šveđanin

#268 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about

Post by Šveđanin »

Znam jednog što je rekao da će se uklopiti ako aranžman bude do 3000 €.

Kaže može se spavati u parku u blizini glavne metro stanice u Riju ili na plaži u vreći za spavanje jer će tu biti postavljeni štandovi gdje će se skupljati navijači.

Dovoljno rečeno. :oops:
Hamkooo

#269 BRODOM U BRAZIL

Post by Hamkooo »

Na netu sam procitao da idu cesto brodovi iz Marseja i Amsterdama za Brazil.

Zanima me da li ce 2014 neki brod ici za Brazil iz Tucepa ili Makarske posto mi je to najblize. Zanima me koliko se putuje i koje su cijene.

Hvala!
SSemir

#270 Re: BiH na SP - Odlazak u Brazil, gledanje uzivo (all about

Post by SSemir »

ma i bez odlaska mene sad vec euforija neka hvata kada pomislim da ljeto, ono vrucine, rostilj, dooobro se napijes sa rajom, i onda u 0:00 h ili 02:00h pocinje utakmica i odna oko 03:00-04:00 urnebes po ulicama, proslava pobjede..uh :D
hrle1976

#271 Re: BRODOM U BRAZIL

Post by hrle1976 »

Iz Tucepa za Brazil? :D :D
luckylaka

#272 Re: BRODOM U BRAZIL

Post by luckylaka »

Hamkooo wrote:Na netu sam procitao da idu cesto brodovi iz Marseja i Amsterdama za Brazil.

Zanima me da li ce 2014 neki brod ici za Brazil iz Tucepa ili Makarske posto mi je to najblize. Zanima me koliko se putuje i koje su cijene.

Hvala!
Ne znam koliko se putuje do Brazila ali znam da sam ja putovao od Rijeke do Spanije vojnim brodom 4 dana,kontam do Brazila jedno 7-8 dana mozda i deset. :D
Hamkooo

#273 Re: BRODOM U BRAZIL

Post by Hamkooo »

hrle1976 wrote:Iz Tucepa za Brazil? :D :D
Pa ne mora bas iz Tucepa, moze i neko drugo mjesto jer mi je Hrvatska najbliza. Ako to ne postoji, koja je najbliza luka gdje brod ide za Brazil?

luckylaka wrote:
Hamkooo wrote:Na netu sam procitao da idu cesto brodovi iz Marseja i Amsterdama za Brazil.

Hvala!
Ne znam koliko se putuje do Brazila ali znam da sam ja putovao od Rijeke do Spanije vojnim brodom 4 dana,kontam do Brazila jedno 7-8 dana mozda i deset. :D
Koje godine? Neki veci brod ili?

Nema teorije da se putuje 10 dana mislim da treba vise.
otorinolaringorolog

#274 Re: BRODOM U BRAZIL

Post by otorinolaringorolog »

vjerovatno ima linija koja krece iz jablanice niz neretvu direktno za copacabanu :-D :-D :-D
detroit-mercy

#275 Re: BRODOM U BRAZIL

Post by detroit-mercy »

Hvala!
Nemas direktno iz Tucepa ali imas iz Zivogosca. Jedino malo ga hebe sto nije direkt, nego staje u Podgori, Makarskoj, Promajnoj i B. Vodi da pokupi putnike. Al onda kad krene iz Baske Vode nema stajanja sve do Brazila :D .
Post Reply