korisnik101 wrote:
Gospodine Demimondo, vi bi trebali izaci iz kuce, naci djevojku, proci kroz svijet sa njom. Mozda i posjetiti neke od Arapskih zemalja, pa bi mogli da shvatite koliko vasa razmisljanja bolesna.
Da posjetite recimo jedan Jordan, i viditi jedan Islamski zakon koji kaze da muz ne smije napustiti zenu ako ima djecu sa njom. Zena smije.
Da vidite koliko je jedan Riyad nazadan, jedan Dubai. Porediti to sa progresom jednog Meksika,Nikaragve, Bolivije, itd koje imaju sve te "zapadnjacke napredne kulture" ?
Meni se gadi sa takvima kao ti pricati. Pa mi je ovo zadnje javljanje tebi. Do vidjenja.
Koje kuće? Živim u stanu. Djevojku imam, hvala. Išli na more jednom u Crnu Goru, to je to od putovanja s njom. Bio sam inače s prijateljima u Maroku i Tunisu. Lijepa priroda, zanimljive historijske znamenitosti.
Što se tiče konstruktivnog dijela tvog posta, ne razumijem zašto bi se automatski cijelom islamskom svijetu i zakonima koji tamo postoje trebalo diviti radi takvih simpatičnih "caka" oko djece i razvoda koje u njima postoje? Recimo, koliko znam, rijetki spolni odnosi su opravdan razlog za razvod u islamu, ali ne znam zašto bih radi par takvih interesantnih fazona prihvatio vjerozakon koji preljub smatra zločinom i kažnjava brutalnim smrtnim kaznama, koji propušta kazniti silovanja i koji nema donje granice dobi za ženidbu određenu za žene (tj. djevojčice). Da ne govorim o samom postupku dokazivanja, koji je smijurija (onim ljudima koji, jasno, takvom postupku nisu podvrgnuti): ne ide se po logici dokazivanja istine dokazima, nego brojanjem svjedoka (pri čemu je žena=1/2 muškarca, dok za pripadnike drugih vjera vrijedi čak i manja "proporcija"), a oštećenu stranu se pritom kažnjava ako ne skupi dovoljan broj svjedoka (4), zato što se usudila bez tog potrebnog broja uopće spomenuti da je oštećena.
Takvi pokušaji da se opravda islamski vjerozakon kao zapravo sasvim moderan, human i idealan kroz neke sporadične stvari je tragikomičan kada sagledamo njegov obim i suštinu. To mi je ravno uvjeravanju ljudi da pođu ravno u izgladnjelo kanibalsko pleme kako bi imali prilike promotriti njihovo iznimno zanimljivo sviranje na frulici.
Ne znam ko uopće te navedene "zapadne" zemlje tipa Meksiko, Urugvaj i sl. ubraja u Zapad? Naravno da ćeš uzeti najbogatije islamske zemlje i usporediti je s nekim kršćanskim prćijama, hajmo igrati s jednakim snagama pa usporediti prosječnu državu Zapada i prosječnu državu islamskog svijeta? Pojedina prkna Europe tipa Bjelorusija, Ukrajina i sl. su izmislila vazduh za većinu islamskog svijeta.
I ne znam zašto si naveo uopće primjer Saudijske Arabije, pa na tvom mjestu bih radije spomenuo Tursku ili Iran koji su stoput uređeniji, napredniji i bogatiji po svim civilizacijskim kriterijima. Arapi imaju samo pare od nafte, s kojim onda prave hotelčine, umjetne bazene, skijališta, otoke, kontinente, planete i druge pm. Što je tu napredno, nije valjda da mi hoćeš dokazati da su oni sami to napravili svojim mukotrpnim radom? Pa oni ne bi znali temelje parkiralištu napraviti kako treba, to im sve prave stranci koje masno plate parama koje su zaradili ne u poljoprivredi, ne u industriji, ne u obrazovanju, nego od nafte, za koju imaju sreću da im je pod nogama. Koji i kakav napredak i "napredna Saudijska Arabija"? Najobičniji beduini kojima je pao grah da leže na nafti. Ne čine napredak visoki neboderi, palme s umjetnim navodnjavanjem, limuzine s dijamantnim volanima i tone petrodolara, nego cjelokupno društveno uređenje, međuljudski odnosi i brojnost i sadržaj ponude koju ta zemlja nudi. Iran, u kojem vješaju homoseksualce na dizalicama po trgovima je sa svojim kulturnim spomenicima, historijom, muzejima, industrijom, obrazovanjem i svim drugim izmislio ovaj planet za jednu Saudijsku Arabiju, koju ti opisuješ vrijednom divljenja. Ne znam čemu se ima diviti u jednoj takvoj snobovskoj, skorojevićkoj, hvalisavoj i pokazivačkoj rasipničkoj kulturi kakvu vidimo tamo.