to on mora sam skontati i nije zbog toga nista gori covjek... upravo zbog cinjenice da nije presaltao kao carape je insan i ne hajvanpurifier wrote:Ja sam bas zbog toga i govorio da joj se, ako mu se javi, kulturno zahvali na pozivu i odbije isti. Bas zbog toga sto je bolje INSAN od nje, i sto ona ocigledno nije vrijedna njega. U redu je tugovati, treba i to proci ali se vracati opet na isto je po meni samoubistvo
izgubljena djevojka
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
Walther
#251 Re: izgubljena djevojka
- lavorpunvode
#252 Re: izgubljena djevojka
prva ja sam mu na pocetku govorila da je mozda djevojka stvarno u depresiji..Walther wrote:koji zenski supljak....... da je nogirao istu jer je u "depresiji" ili ima samo "ima probleme" bio bi opet najgorilavorpunvode wrote:ne govorim samo za njegov slucaj, ali nekad me stvarno ne cudi kako neke ljude partneri ne postuju kad oni ne daju nikakav povod za to... ako sam sebe nipodastavam i ne smatram se vrijednim, zasto bi neko drugi to trebao, kad bi svako od nas valjda trebao biti najpreci upravo SEBI..hebiga, kriv je sto je futav pa nije pomislio da bi neko smrt u obitelji izkoristio za qurvarluk
bio bi kriv sto je mislio na samo na SEBE! problem nije u njegovom odnosu vec u odnosu gospodjice, on je samo naivan sto bas i nije najgora karakteristika covjeka
ni rijeci nisam rekla za to sto je zove.
ali fazon je u tome sto je curu nakon svega vidio s drugim, onda joj prisao pa ispitivao bilesi koje je godiste frajer i gdje ga je upoznala..
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#253 Re: izgubljena djevojka
Pa nije sigurno nju pit'o koje je godište, valjda je normalno da se par dana poslije raskida ČETIRI godine duge veze raspita oko tako banalnih stvari, nije robot.
Al' haj' nebitno.
Al' haj' nebitno.
-
Walther
#254 Re: izgubljena djevojka
Eto ja sam mu od pocetka rekao da se qurva ali on je ipak covjek. I to jos mlad i naivan. Ljudi se godinama navezu na automobile, kucne ljubimice... neki cak na telefone. Skontat ce on to.... Kasnije.lavorpunvode wrote:prva ja sam mu na pocetku govorila da je mozda djevojka stvarno u depresiji..Walther wrote:koji zenski supljak....... da je nogirao istu jer je u "depresiji" ili ima samo "ima probleme" bio bi opet najgorilavorpunvode wrote:ne govorim samo za njegov slucaj, ali nekad me stvarno ne cudi kako neke ljude partneri ne postuju kad oni ne daju nikakav povod za to... ako sam sebe nipodastavam i ne smatram se vrijednim, zasto bi neko drugi to trebao, kad bi svako od nas valjda trebao biti najpreci upravo SEBI..hebiga, kriv je sto je futav pa nije pomislio da bi neko smrt u obitelji izkoristio za qurvarluk
bio bi kriv sto je mislio na samo na SEBE! problem nije u njegovom odnosu vec u odnosu gospodjice, on je samo naivan sto bas i nije najgora karakteristika covjeka
ni rijeci nisam rekla za to sto je zove.
ali fazon je u tome sto je curu nakon svega vidio s drugim, onda joj prisao pa ispitivao bilesi koje je godiste frajer i gdje ga je upoznala..po meni je to ponizavajuce, a vi kako hocete.
- Capajebo
#255 Re: izgubljena djevojka
+1leet wrote:Pa nije sigurno nju pit'o koje je godište, valjda je normalno da se par dana poslije raskida ČETIRI godine duge veze raspita oko tako banalnih stvari, nije robot.![]()
Al' haj' nebitno.
I mislim da je cak ispravno postupio, jer je konacno sazn'o "zasto je bila u depresiji kad joj je umro clan porodice". Sad, nakon nekog vremena moze podignute glave okrenuti novi list u svom zivotu, i on nju MOZE pogledati u oci bez ikakvog stid, sto se ne moze reci za nju
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#256 Re: izgubljena djevojka
purifier wrote:+1leet wrote:Pa nije sigurno nju pit'o koje je godište, valjda je normalno da se par dana poslije raskida ČETIRI godine duge veze raspita oko tako banalnih stvari, nije robot.![]()
Al' haj' nebitno.
I mislim da je cak ispravno postupio, jer je konacno sazn'o "zasto je bila u depresiji kad joj je umro clan porodice". Sad, nakon nekog vremena moze podignute glave okrenuti novi list u svom zivotu, i on nju MOZE pogledati u oci bez ikakvog stid, sto se ne moze reci za nju(mislim ne bi trebala, al' haj ga znaj
)
Što se tiče nje i stida.. Sumnjam da ta ima toga.
- lavorpunvode
#257 Re: izgubljena djevojka
jesi mi se naklatio na kostipurifier wrote:leet wrote:Pa nije sigurno nju pit'o koje je godište, valjda je normalno da se par dana poslije raskida ČETIRI godine duge veze raspita oko tako banalnih stvari, nije robot.![]()
Al' haj' nebitno.
ma svako od nas gleda na to na svoj nacin... ja kroz neka svoja iskustva. ne kazem da sam i ja uvijek najpametnije postupala, ali definitivno bih u ovom slucaju osjecala samo bijes i razocarenje, niposto potrebu da se raspitujem dalje o bilo cemu.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#258 Re: izgubljena djevojka
kad' si kamen. 
- Capajebo
#259 Re: izgubljena djevojka
Krug se zatvara da se novi otvori
sam sa sobom moras da se pomiris
jedni umiru da bi se drugi rodili
uvijek su isti stari razlozi
al' covjek ne vidi
Necu da mislim o tebi ni o sebi
i sta smo mogli mi
ljubav je nova snagom svom' u srcu mom'
to nismo ja i ti
Ne vrijedi gledat' unazad
da l' je mozda moglo bit' drugacije
mi smo samo sitni prah
sto od vjetra strahuje
Kad se ponos pobijedi
i zablude se kao magla razidju
dusa vidi i ono
sto je oku skriveno
eh, 'vako nekako
sam sa sobom moras da se pomiris
jedni umiru da bi se drugi rodili
uvijek su isti stari razlozi
al' covjek ne vidi
Necu da mislim o tebi ni o sebi
i sta smo mogli mi
ljubav je nova snagom svom' u srcu mom'
to nismo ja i ti
Ne vrijedi gledat' unazad
da l' je mozda moglo bit' drugacije
mi smo samo sitni prah
sto od vjetra strahuje
Kad se ponos pobijedi
i zablude se kao magla razidju
dusa vidi i ono
sto je oku skriveno
eh, 'vako nekako
-
sour cherry
#260 Re: izgubljena djevojka
Jesam li i ja kamen?leet wrote:kad' si kamen.
- lavorpunvode
#261 Re: izgubljena djevojka
jel dragi kamen?leet wrote:kad' si kamen.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#262 Re: izgubljena djevojka
ma jok, onaj iz neumskog mora. 
- lavorpunvode
#263 Re: izgubljena djevojka
leet wrote:ma jok, onaj iz neumskog mora.
- BaDa
#264 Re: izgubljena djevojka
Ma ljudi moji ja sam u ove 4 godine veze uradio puno toga i priznajem cak sam i ponos svoj pogazio zbog nje!! Samo kad se sjetim telefonskih racuna po 300+ km zlo mi dodje i starce sto sam bacio u minus! Neko je napisao da je prva ozbiljna veza? jeste prva duga veza (ozbiljna) veza, veza iz srednje skole! Mislio sam da je poznajem dovoljno dugo i bio sam siguran da se to nikad nece desiti ali eto desilo se. Ko zna sta bi se desilo da taj dan nisam bio sa prijateljima mozda bi ustao odmah pred njim da je pitam ali su me prijatelji zadrzali i rekli nemoj. Sta sam trebao i dalje da mislim gdje sam ja gresku napravio i tako da trazim u sebi neke razloge?? Smijesno kad je to sve pocelo pitao sam je reci mi ako ima neko drugi da znam njen drski odgovor je bio "NE NEMA" Kad sam je vidio prisao sam hladno i posteno pitao kako stvari stoje i od osobe za koju bih umro tek tako hladnog lica i sa kiselim osmijehom na licu mi je rekla zaljubila se u njega! U tom momentu sam bio u stanju svasta da uradim ali sam se ipak suzdrzao potapsao je po ramenu i duboko je u oci pogledao i rekao "Nakon 4 godine veze i nakon svega sto smo prosli tako lagano mi to sve govoris" i samo se okrenuo i otisao! Sta sad osjecam? Dovoljno sam svoj ponos gazio zbog nje i sam sam sebi obecao da kad ih vidim uzdignutom glavom cu proci i samo se nasmijati! (Ubi ih uspijehom zakopaj ih s osmijehom..) Neko kaze da ce ona zvati posto znam kako dise to je djevojka kojoj ponos ja mislim sve u zivotu i to ce biti razlog zbog kojeg me nece zvati a i da me nazove dobila bi negativan odgovor! Sramota i stid? ja mislim nakon ovog sto je uradila da je to za nju nepoznat pojam! Stara mi je rekla "sine ima Boga" nemoj nista da brines! Naravno mene nema cega biti stid jer bio sam od pocetka covjek pa cu tako i ostati do kraja. I za kraj ko zna njemacki ima jedna fina pjesmica
-
Walther
#265 Re: izgubljena djevojka
Kroz tu skolu si morao proci, glavu gore i ne bentaj 2%. Jednom k. uvijek k. in to se ne postaje preko noci.
- uberkul
#266 Re: izgubljena djevojka
evo ti lekcije koju neces zaboravitiBaDa wrote:Mislio sam da je poznajem dovoljno dugo i bio sam siguran da se to nikad nece desiti ali eto desilo se
nemoj nikad biti siguran ni u sta
ljude pogotovo
- ho oponopono
#267 Re: izgubljena djevojka
BaDa wrote:Pozz ljudi evo imam problem s djevojkom vec par dana malo vise! Nedavno je joj pogiuno amidzic u saobracajnoj nesreci i od tad je ona skroz ajmo reci mrtva! 4 godine smo u vezi i prije 4 dana mi je rekla da ne zeli vise da bude u vezi zeli da bude sama da joj treba koji dan da skonta sta hoce i sl...odmah sam ja pomislio da ima drugi al nakon 2 dana me nazvala i rekla kako ne moze bez mene i da me voli i opet smo se pomirili! sinoc opet ista situacija rekla mi kako ne zeli nikako da vidi kako zeli da ode negdje sama da nema snaga da je slaba i sl... jel moguce da je tolika depresija u njoj zbog gubitka amidzica da vise ne zeli nista :S citao sam koji su prvi simptomi za depresiju bas se podudara s njom i njenim ponasanjem! Sta je najbolje ciniti u ovakvim situacijama?! :S
...ova djeva ako tebe voli, onda sam ja totalna budala!

- sheilak
#268 Re: izgubljena djevojka
@BaDa
meni je zaista žao što prolaziš kroz sve to, ali moram ovo reći. stvarno, šta je ta djevojka učinila osim što nije bila iskrena prema tebi? zaljubila se u drugog, pa to se desi, a sada zazivati Boga i Božiju kaznu na njenu glavu (ono "ima Boga, vidjeće ona...") malo mi je ekstremno, sorry. i ne vjerujem da je koristila ličnu tragediju kao izgovor da se odvoji od tebe jer nekada lažemo, skrivamo se i izbjegavamo nekog, ne da bi ga povrijedili, već upravo suprotno, da ne bi.
još jednom, iskreno mi je žao zbog toga što se desilo, ali trebaš biti načisto sa sobom zbog čega si ljut na nju/šta joj zamjeriš. a mislim da to nije (samo) njena neiskrenost.
meni je zaista žao što prolaziš kroz sve to, ali moram ovo reći. stvarno, šta je ta djevojka učinila osim što nije bila iskrena prema tebi? zaljubila se u drugog, pa to se desi, a sada zazivati Boga i Božiju kaznu na njenu glavu (ono "ima Boga, vidjeće ona...") malo mi je ekstremno, sorry. i ne vjerujem da je koristila ličnu tragediju kao izgovor da se odvoji od tebe jer nekada lažemo, skrivamo se i izbjegavamo nekog, ne da bi ga povrijedili, već upravo suprotno, da ne bi.
još jednom, iskreno mi je žao zbog toga što se desilo, ali trebaš biti načisto sa sobom zbog čega si ljut na nju/šta joj zamjeriš. a mislim da to nije (samo) njena neiskrenost.
- Kona__
#269 Re: izgubljena djevojka
sheilak wrote:@BaDa
- DaysleepeR
#270 Re: izgubljena djevojka
ženska solidarnost uvijek fascinira 
- sheilak
#271 Re: izgubljena djevojka
pa mr chow je nešto slično napisao. i mislim da je u potpuno u pravu.DaysleepeR wrote:ženska solidarnost uvijek fascinira
- BaDa
#272 Re: izgubljena djevojka
Daleko od toga da ja izazivam Boga i da zelim nesta lose da joj se desi! Ovo sto sma rekao ima Boga je bilo u smislu what goes around comes around! ali eto necu vise da vas i sebe zamaram! sretno svima i sve najbolje!
-
sour cherry
#273 Re: izgubljena djevojka
Budimo realni,rijetko ko će reći pravi razlog.Uglavnom,to je nekakvo uvijanje da ne bismo povrijedili drugog.I muškarci to rade.To je tako.DaysleepeR wrote:ženska solidarnost uvijek fascinira
- sheilak
#274 Re: izgubljena djevojka
ali upravo to govoriš. to "ima Boga, neka, sačekaj..." implicira da želiš/očekuješ da se i njoj isto desi ili da na neki drugi način bude adekvatno kažnjena. kao da kaznu zaslužuje.BaDa wrote:Daleko od toga da ja izazivam Boga i da zelim nesta lose da joj se desi! Ovo sto sma rekao ima Boga je bilo u smislu what goes around comes around! ali eto necu vise da vas i sebe zamaram! sretno svima i sve najbolje!
a i tebi sve najbolje.
- bajadera7
#275 Re: izgubljena djevojka
Normalno je ovakvo njegovo stanje, osjecanje itd poslije cetvorogodisnje veze. Ne radi se o ponosu i samopostovanu trenutno...momak je jos uvijek pod utiscim, osjeca se iznevjereno, kako je to mogla uraditi itd. Kad se strasti smire onda treba pokazati odlucnost i samopostovanje:)lavorpunvode wrote:za takve stvari treba ipak malo vise ponosa i samopostovanja od ovog cim se on moze pohvaliti.bajadera7 wrote:hahahBadCopy wrote:ocam ne napises li za heftu da imas novu macu nisi vise u raji![]()
Sad kad si sve saznao, otpati malo i okreni novi list. Kakva je to osoba koja nije u stanju reci ti poslije 4 godine pravi razlog i kako stvari stoje!!!!! Te kojekakvi razlozi, vrijeme , smrtni slucaj....Ma jadno!
Auuu i ovo s mjenjanjem broja mi je cirkus... Nemoj slucajno da padnes u iskusenje da je trazis, pridjes joj kad je vidis na ulici ili bilo gdje...
U slucaju da joj s drugim ne uspije, postoji mogucnost da se ona tebi javi... I kako ti vec neko napisa,lijepo se javis i otkacis je bez obzira na sve ostalo.