Pušenje na radnom mjestu-ANKETA-

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Da li je konzumiranje cigareta dozvoljeno na Vašem radnom mjestu?

Poll ended at 07/04/2015 10:03

1.DA
24
23%
2.NE
44
42%
3.IMA POSEBNA PROSTORIJA ZA KONZUMATORE CIGARETA
19
18%
4.NIJE DOZVOLJENO ALI SE ZABRANA NE POŠTUJE
19
18%

Total votes: 106

RahatHurmašica

#251 Re: Pušenje na radnom mjestu

Post by RahatHurmašica »

Eurosa wrote:Propade firma jer neko neće da se guši u dimu! :lol:
kakva drskost sa njegove strane :roll:
TheDocToR

#252 Re: Pušenje na radnom mjestu

Post by TheDocToR »

polako doci ce i kod nas zakon da se ne smije pusiti :D

Bio sam u Slovackoj lijevo prostorija za pusace, desno za nepusace. Jest lijepo kad jedes u restoranu, a ne osjetis onaj dim dok jedes.

Samo polako, bio sam pusac, ne mogu sad da objasnim zasto, znam samo sada kad dodjem iz kafica sav smrdim...
Na poslu nemam tih problema, jer postoji pusiona za pusace. pa oni izlaze smrdljivi iz tih prostorija...

Ja sam od onih legalizovati marihuanu, udariti velike akcize, poreze na cigare, alkohol, kao i svim dr drzavama i u krajnjem slucaju zabraniti prodaju, ali tada bi drzavna hobotnica potonula...
int21

#253 Re: Pušenje na radnom mjestu

Post by int21 »

U moju firmu je dosao vehabija na interview. Nema nista protiv njih.

I kad je na kraju dobio posao nakon tri razgovora, odustao je jer "nije mu se svidjalo da zene hodaju u majicama na bretele i kako se kolektivno ponasamo".

Jesmo li mi sad kreteni sto mu nismo udovoljili njegovim prohtjevima? Da radi njega zamotamo 15 zena i osisamo bar jedno 10 kosijanera? I radimo kako on zeli?
šatirana_ljubičica

#254 Re: Pušenje na radnom mjestu

Post by šatirana_ljubičica »

int21 wrote:U moju firmu je dosao vehabija na interview. Nema nista protiv njih.

I kad je na kraju dobio posao nakon tri razgovora, odustao je jer "nije mu se svidjalo da zene hodaju u majicama na bretele i kako se kolektivno ponasamo".

Jesmo li mi sad kreteni sto mu nismo udovoljili njegovim prohtjevima? Da radi njega zamotamo 15 zena i osisamo bar jedno 10 kosijanera? I radimo kako on zeli?

Ma ne kontaš ti ovo SINE.
Ima još tema....ne moraš biti baš na ovoj....
Toliko. :roll:
RahatHurmašica

#255 Re: Pušenje na radnom mjestu

Post by RahatHurmašica »

int21 wrote:U moju firmu je dosao vehabija na interview. Nema nista protiv njih.

porediš babu i žabu.
fantom slobode

#256 Re: Pušenje na radnom mjestu

Post by fantom slobode »

RahatHurmašica wrote:
fantom slobode wrote:
RahatHurmašica wrote:
zato ja kažem, motika preko leđa, ništa drugo ne pomaže.
cisto da te podsjetim...i nemoj meni da lijepis da prijetim... :lol: :lol: :lol: ovo bi par stranica unazad, nicim izazvano...
pozivam se na zakonom dozvoljenu nužnu odbranu od dugotrajnog trovanja i oštećenja zdravlja. prema tome, i po zakoni imam pravo na silu. izvinte, ali tako je.

a na šta se ti pozivaš osim na golu silu i bezobrazluk?
ja se pozivan na golu silu i bezobrazluk :shock: :lol: :lol: :lol: ...prizma kroz koju gledas stvari ti daje zeljenu sliku koja ne odgovara stvarnosti.

Hodas li sa motkom po gradu?
int21

#257 Re: Pušenje na radnom mjestu

Post by int21 »

Opet ona sine. A stariji sam od tebe. Toliko o kulturi.

A da i ne kontam, sad cu bas da dam jedan drzak komentar:

Ovo je kapitalizam, ako ti se ne svidja, ides gdje ti se svidja.

Ili na nasem, ko hoce bolje siroko mu minsko polje. :)

Odoh doruckovati.....muka mi je od ovih nepusaca :)
šatirana_ljubičica

#258 Re: Pušenje na radnom mjestu

Hajde, dobar tek :D
Micaha

#259 Re: Pušenje na radnom mjestu

Post by Micaha »

Dozer wrote:Ovo ne bi trebalo da bude rat pusaca i nepusaca, ali ovdje, na ovoj temi, nepusaci su poprilicno agresivni, pa se cak i kojekakve toljage preko ledja spominju.

Niste li malo neposteni? Pokretacica teme kaze da sjedi u prostoriji sa njih 10, i SVI oni puse, i cak "stiklaju jednu na drugu" (ne stiGlaju).
Pa sta doticna hoce? Da se njoj jednoj prilagodi njih 10? Nije li ovo malo razmazeno i samozivo?

S druge strane, kada je situacija obrnuta, pusac uvijek izadje vani da zapali da ne bi smetao ostalima koji nisu pusaci.
Drugim rijecima, manjina se prilagodjava vecini. Tako je u svemu i oduvijek, pa i u ovom konkretnom slucaju.

Nego, sreco, ti fino trazi neki spajz da te smjeste samu i gdje niko nece pusiti.
Ili, skupite se vi nepusaci, ako nisi jedina, i trazite prostoriju za sebe.
Kako ces ovo napisat? Trebaju li bolesni da se prilagodavaju zdravima onda? Pusaci smetaju nepusacima, truju ih. I time gube sve argumente u raspravi
šatirana_ljubičica

#260 Re: Pušenje na radnom mjestu

Ma, šta su oni sve napisali, ovo je ništa :D
''Pusaci smetaju nepusacima, truju ih. I time gube sve argumente u raspravi'' :thumbup:
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#261 Re: Pušenje na radnom mjestu

Post by Matijevic_Vlado »

podne.. vecina pravi pauzu, cuvajmo se nepusaci sad su je oni zapalili i uz kafu postaju jos agresivniji nego inace, sad ce da sijevaju tracevi :mrgreen:
Dozer

#262 Re: Pušenje na radnom mjestu

Post by Dozer »

Sve je to divno i krasno, ali ja vas pitam - da li i pusaci imaju neka prava?
Kada su to pusacima ukinuta prava? Jesu to pusaci nesto poput nekakvih gubavaca? I kad je to postalo tako?
Do prije 15-20 godina niko sve ovo nije ni spominjao, neg ose sada, kao, pokrenule kojekakve kampanje i svi se osvijestili? Ajd, ne ke...te.

I opet ponavljam - ja uvijek gledam da postedim nepusace gdje god mogu. I nemam nikakav problem s tim.
Isto tako, prvi cu podrzati zabranu prodaje cigara i prglasavanje istih teskom drogom. Hoce li vasi starci uraditi isto?
RahatHurmašica

#263 Re: Pušenje na radnom mjestu

Post by RahatHurmašica »

šta reći...

"Ovo je ozbiljno ali mislim da bi trebala mijenjati posao. Da je to najbezbolnije za sviju"

da se ne zaboravi..

:lol: :lol:
RahatHurmašica

#264 Re: Pušenje na radnom mjestu

Post by RahatHurmašica »

[.
Last edited by RahatHurmašica on 06/02/2015 19:00, edited 1 time in total.
Micaha

#265 Re: Pušenje na radnom mjestu

Post by Micaha »

Dozer wrote:Sve je to divno i krasno, ali ja vas pitam - da li i pusaci imaju neka prava?
Kada su to pusacima ukinuta prava? Jesu to pusaci nesto poput nekakvih gubavaca? I kad je to postalo tako?
Do prije 15-20 godina niko sve ovo nije ni spominjao, neg ose sada, kao, pokrenule kojekakve kampanje i svi se osvijestili? Ajd, ne ke...te.

I opet ponavljam - ja uvijek gledam da postedim nepusace gdje god mogu. I nemam nikakav problem s tim.
Isto tako, prvi cu podrzati zabranu prodaje cigara i prglasavanje istih teskom drogom. Hoce li vasi starci uraditi isto?
Evolucija. Napredak. Pusti mi te vazda se je radilo. Prije se je naslucivalo, nije se znalo da je pusenje stetno u tolikoj mjeri. Povecana svjesta je kvalitativan pomak i treba ga pozdraviti
Dozer

#266 Re: Pušenje na radnom mjestu

Post by Dozer »

Jooo, Hurmasa draga/i :)

Sarin i duhan...e - jebi ga :)

Nisam zrtva, samo postavljam pitanje.

Prije par hiljada godina ljudi nisu ni pusili, niti su postojale cigarete :)

Starci - namijenjeno mladjima ovdje ciji starci puse. :) Neka njima kazu sve ovo sto govore ovdje, pa neka nam onda prenesu sta su im odgovorili. Garantujem da ce te konverzacije trajati max. 12 sec i zavrsice se sa "ma, od@ebi dijete drago". :D

@Micaha
Slazem se, a mislim da je to vidljivo i iz mog komentara koji citiras.
A da se prebacimo i na drugi kolosijek - naslucuje se i da bog ne postoji. Zasto se i dalje vjeruje u njega?
Last edited by Dozer on 04/11/2013 12:13, edited 1 time in total.
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#267 Re: Pušenje na radnom mjestu

Post by Matijevic_Vlado »

RahatHurmašica wrote:šta reći...

"Ovo je ozbiljno ali mislim da bi trebala mijenjati posao. Da je to najbezbolnije za sviju"

da se ne zaboravi..

i meni se ovo cini kao fer i korektno sa njegove strane
vjesticanametli

#268 Re: Pušenje na radnom mjestu

Post by vjesticanametli »

da se ne zaboravi..

pa mislis da ce nekom u kancelariji nedostajati :lol: da moze uradila bi nesto
ovako samo ostaju smajliji :D :-D :izet: :) :-) :lol: 8-) :P :oops: :evil: :zzzz: ;-) :wink: :mrgreen: :thumbup:
fantom slobode

#269 Re: Pušenje na radnom mjestu

Post by fantom slobode »

Dozer wrote:Jooo, Hurmasa draga/i :)

Starci - namijenjeno mladjima ovdje ciji starci puse. :) Neka njima kazu sve ovo sto govore ovdje, pa neka nam onda prenesu sta su im odgovorili. Garantujem da ce te konverzacije trajati max. 12 sec i zavrsice se sa "ma, od@ebi dijete drago". :D

@Micaha
A da se prebacimo i na drugi kolosijek - naslucuje se i da bog ne postoji. Zasto se i dalje vjeruje u njega?
:thumbup:
Micaha

#270 Re: Pušenje na radnom mjestu

Post by Micaha »

@Dozer, nista licno. Vidi se iz komentara da imas obzira prema nepusacima. Zaparao mi je oci onaj komentar kojeg sam podebljao i na to sam odgovorio. I ja mislim da bi najbolje bilo to skroz zabranit ili astronomski dignut cjene. Usput obavezat poslodavce da pusacima prave posebne prostorije itd. Sto se naravno nece desit. Ko sto ne prestaje ni proizvodnja auta koja idu petsto kilometara na sat, proizvodnja i prodaja oruzja i tako dalje i tako blize
šatirana_ljubičica

#271 Re: Pušenje na radnom mjestu

vjesticanametli wrote:

da se ne zaboravi..

pa mislis da ce nekom u kancelariji nedostajati :lol: da moze uradila bi nesto
ovako samo ostaju smajliji :D :-D :izet: :) :-) :lol: 8-) :P :oops: :evil: :zzzz: ;-) :wink: :mrgreen: :thumbup:
Jah... :)
a smajli koji upućujem tebi je : :run:
RahatHurmašica

#272 Re: Pušenje na radnom mjestu

Post by RahatHurmašica »

@Micaha
a :D

da, sarin i duhan, oboje ubija, prije ili poslije...
vjesticanametli

#273 Re: Pušenje na radnom mjestu

Post by vjesticanametli »

sadyyyyyyyyyyyyyy weLJkom smoke :D
Micaha

#274 Re: Pušenje na radnom mjestu

Post by Micaha »

RahatHurmašica wrote:

@Micaha
a :D

da, sarin i duhan, oboje ubija, prije ili poslije...
Nemam ja nista ni protiv sarina ni protiv duhana. Dok do mene ne dopiru. Slobodno vi kad dodete kuci poslje posla :D
šatirana_ljubičica

#275 Re: Pušenje na radnom mjestu

Zamisli njih u državi gdje je i u vlastitom domu zabranjeno pušenje?? :D
Pola bi ih se pobacalo sa balkona gdje bi jedino mogli pušiti :D
Post Reply