Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ja ne znam jel samo meni smeta što mogu reći da
radim u npr u elektroprivredi a radim u epti
da imam fakultet elektrotehnike a zavšio socijalni rad
da sam bio izbjeglica (ili da slažem da nisam makao iz sarajeva) ovo je za kompleksaše
itd.
Moze li ova kombinacija: Crnogorac govori nas jezik i katolicke vjeroispovjesti...bez kuhinje, hrani se kod partnerice u stanu. Zivi od njenog rada i ustedjevine.
I jos da primjetim da ne pitaju muskarce za djecu...samo zene kazu da ce ukljuciti i provjeru vezano za neostvarenu djecu kod dr Mehmedbasica...(makar za Novo Sarajevo i Centar) ono kao bilo je na putu...
sinuhe wrote:Moze svakako, moze i kao marsovac. Duzan si da das svoje ime i prezime. Nije dozvoljeno lazno predstavljanje.
Popis -hasisarski praznik.
A marsovaca je bilo na proslom popisu, ja jednog popisah u ulici Muhameda Dzudze 1991...zeleni su, manji su od nas i morate polako da govorite s njima, jer ne znaju dobro nas jezik...
Smijem li odbiti da budem popisan/a? Šta ako ne želim učestvovati u popisu?
Vaša je obaveza da učestvujete u popisu. Ukoliko odbijete možete biti kažnjeni novčano u iznosu od 100 KM do 10.000 KM.
Jednostavan lijek za one koji "mrškaju" popisivace
Ono prijavio si se da budes popisivac, ne radis nigdje, da zaradis koju marku i dodjes pred vrata i seljacina ti kaze Ovdje zive ljudi. MRŠ!
Eh jesi covjek :r
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ja sam u iskušenju, nakon svih ovih informacija o nepravilnostima i javašluku popisa, da odbijem da dam informacije popisivačima, tj. da bojkotujem popis dok se ne isprave nepravilnosti i organizuje popis od nezavisne organizacije ili kompanije iz vana.
A popisivač sigurno neće biti u iskušenju da tvoje domaćinstvo prijavi, te da ti za nekoliko sedmica stigne plava koverta po Kaznenim odredbama Zakona o popisu koji najavljuje kazne za one koji se odbijaju popisati.
@Black Swan. Zašto te iko zvao na telefon ? Tvoji ukućani su dužni dati tvoje podatke i bez tvog prisustva. To što si ti pričao na telefon je samo želja popisivača da ipak bude u nekakvom kontaktu s tobom. Lično prisustvovanje osobe koju popisivač popisuje nije neophodno.
Druze u takvom sam poslu gdje su licni podatci svetinja, shodno tome u zastitu tih podataka se jako puno ulaze, kontrole su rigorozne, postoje standardi koji se moraju ispostovati. Na osnovu mog dugogodisnjeg iskustva ovo sto su oni napravili je katastrofa (NDA nije potpisan, prostor nije osiguran), da nema nacina da te kazne ako odbijes da te popisu. Licno mislim da nam treba popis, ali ne sa ovakim pitanjima i pogotovo ne sa ovakvim metodama rada.
Imam jedno pitanje, nisam nikad bio popisivan Pa sad pitam, i ako me nece niko popisivati, nego vise nako iz radoznalosti, jel moguce se izjasniti sta god zelis, recimo Tanzanijac da si ili klingon i da to bude tako uvedeno u spis i statisticki ured? Ili samo imas pra opcija pa birja sta si.
dosli prvi dan, nije me bilo, ostavili papiric sa datumom i vremenom kad ce doci opet (nije bilo njihovog kontakt telefona to mi se nije svidjalo al eto). pise ako mi ne odgovara vrijeme koje su oni upisali da stavim koje meni odgovara i ostavim listic opet "zadjeven" u vrata.
napisem koje mi vrijeme odgovara, ostavim papir i dosli su fakat tada (sinoc). ustvari DOSAO jer je bio samo jedan. pitam zar ne rade neki timovi po 2-3 i vise, kaze ne. pitam sto, kaze da ne zna al da je moguce zbog puno odustajanja popisivaca.
mlad lik, haman dijete, al nije bio smotan ni nista. sve odradili zacas.
Mislim da taj materijal ce ici u Zavod i onda stotine sekretarica ce unositi Sifre pitanja i odg. u bazu podataka pa tek desetine programera ce te podatke obraditi.
cuj programeri
Probaj se zaposliti preko stele a da ne znas programirati pa ces vidjet
programeri obraduju podatke blago nama s ovakvim mozgovima
Mislim da taj materijal ce ici u Zavod i onda stotine sekretarica ce unositi Sifre pitanja i odg. u bazu podataka pa tek desetine programera ce te podatke obraditi.
sekretarice odmaraju, popis je dodijeljen izraelskoj firmi Top Image Systems (TIS) na obradu. vrijednost posla 1.2 miliona i to dolara.
Last edited by uzgajivac on 03/10/2013 14:55, edited 1 time in total.
sekretarice odmaraju, popis je dodijeljen izraelskoj firmi Top Imagine Systems (TIS) na obradu. vrijednost posla 1.2 miliona i to dolara.
pa vi nastavite Fincija zahebavati neće vas biti ni jedan posto ni jednih ni drugih ni trećih
sekretarice odmaraju, popis je dodijeljen izraelskoj firmi Top Image Systems (TIS) na obradu. vrijednost posla 1.2 miliona i to dolara.
Eh super onda bolje i jest tako. Nek oni leze i odmaraju a nek drzava placa drugima da rade
Janjicar wrote:
Probaj se zaposliti preko stele a da ne znas programirati pa ces vidjet
programeri obraduju podatke blago nama s ovakvim mozgovima
Sta ima mozak nad mozgovima
e jesi strucnjak
Znas li sta je uopste obrada podataka ?
Da nece sekretarica izvrsiti svu obradu podataka ?
Ako nisi znao svaki podatak se sifrovano unosi, takve kodirane podatke oni ubacuju u sistem tj. programa i kada se sve zavrsi ( ili kada im izbacuje greske popravljaju kod programa na licu mjesta) prikazuju podatke.
Informacija od covjeka koji je radio u Republickom Zavodu za Statistiku u Sarajevu daleke 1984g. i cak tada je covjek bio programer.
Zviz wrote:Imam jedno pitanje, nisam nikad bio popisivan Pa sad pitam, i ako me nece niko popisivati, nego vise nako iz radoznalosti, jel moguce se izjasniti sta god zelis, recimo Tanzanijac da si ili klingon i da to bude tako uvedeno u spis i statisticki ured? Ili samo imas pra opcija pa birja sta si.
Možeš. Na pitanje o nacionalnom iznašavanju ti možeš reći - "Ja se izjašnjavam kao pripadnik plemena Hutu", i popisivač je dužan to upisati u popsinicu. Statističkom obradom ćeš biti smješten u ostale nacionalne grupe, ali će biti objavljeno koliko u okviru ostalih ima Bosanaca, Hercegovaca, Krajišnika, Hutua itd...
I dajte manite ovu temu tih debilaština o Bošnjacima/Muslimanima... Ovo je čisto tehnička tema.
TIS je vlasnik licence programa, a prilagodbu programa je radila jedna srbijanska firma. Unos će raditi domaći ljudi u Lukavici, a kontrolu programa i čega još ne ovi iz Beograda.
mala ispravka: unos se radi do popisne komisije, kad nalijepe bar kod popisnica je gotova, a ovi u Lukavici samo ce gurati papir da se skenira. da ne bi neko krivio ljude sto rade.
Last edited by uzgajivac on 03/10/2013 15:13, edited 2 times in total.