Pa eto, tebi se sviđaju ovakvi...pošalji mu ppelma89_ wrote:A to malo da se pohvali curama ovdje![]()
Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partnera?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- sarajlija_ba
#251 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn
- fantom slobode
#252 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn
je li centimetara...Jokericious wrote:Sve se moze. Evo ja 20 imam, a 1800 KM svaki mjesec dobijam. I studiram usput.
mali je, ali je zato mehak ko dusa...
-
kantica__
#253 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn
Ja sam iz tog shvatio samo da covjek hejta pravni fakultetKeineGeld wrote:Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partnera? Koliko je ovo danas vazno za odabir partnera za brak, koliko se gleda moze li biti presudno, ili ipak nije presudno? Ili nije ni vazno?
Koliko je opravdano?
Citam pdf politika i naletim na ovaj post koji me je zainteresovao.. cak bih rekao da razlike medju polovima u ovome nema..
U biti si rekao jednu veliku istinu. S kim imati dijete na ovom vaktu je itekako bitno pitanje. Gledaju one, gledamo mi. Mjerkaju one, mjerkamo mi. Sta dobijas, sta gubis. Interes, koristoljublje. Sto bi s Kemom iz Lukavca jos je kod babe a i ne radi, kad mogu s Mehom koji je u Berlinu, ima dobro auto, rijeseno stambeno pitanje a i plata lijeze redovno.
I obrnuto sta ce mi Merima sa pravnim fakultetom, nece posla dobiti ni za 10 Godina a ja ne mislim riljati i grbaciti sam za oboje. Pisaj to. Nego ova mala Alma je medicinska sestra. Ona bi se vec mogla negdje uvaliti da radi pa malo ja, malo ona dvije plate itd.
Drugo sto kod nas se moras dobro oznojiti oko djevojke i one ispodprosjecne jer svaka voli sebe gledati kao femme fatale. Muskarci nemaju vise volje da mjesecima ganjaju zene pa mozda nesto bude a mozda i ne bude itd.
- _mufljuz_
#254 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn
imaš li sta na Ciglanama?Jokericious wrote:Sve se moze. Evo ja 20 imam, a 1800 KM svaki mjesec dobijam. I studiram usput.
- babo_reuf
#255 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn
Pa slušaj ni muškarci ne vole žene koje bi da se uvale. Prvo pare i nekretnine na sunce, pa ćemo vidjeti za dalje...porodicno nasljedstvo od par stotina hiljada maraka - neko (u ovom slucaju zena) kad hoce da sklopi ugovor o zajmu ide u banku a ne udaje se za nekoga ko hoce da se uvali.
Ja kažem da damo oboje barem približno jednako, odn. da se jedno drugom uvalimo. Krpa zakrpu
Zato što si mlada ili nisi imala ozbiljnih mušterija za brak. Dok si mlad, može svašta, i one night stand, i muntanje par mjeseci. Da se razumijemo imovno stanje se propituje izokole za početak, neće ljudi da kvare odnose dok još gustiraju sex. Ako mlada krije - onda se na ručku kad te budući punac i punica zovnu počne ta tema... Najbolje poslije ručka, uz konjak ili ljutu da jelo ne prisjedneI samo da se zna, jos nisam u svom zivotu srela muskarca kojeg boli briga imam li ja auto i nekretnine, takve izjave valjda jos samo ovdje mogu procitati. A da ne spominjem koliki je apsurd postavljati takva pitanja u ovoj drzavi. Cuj nekretnine molim te lijepo.
Poznajem jako jadne i siromašne cure/žene od 30+ godina koje imaju neki stančić na Stupu Tibra Pacifik. To se smatra najnižom mogućom kategorijom ljudi i posjedovanja. Ako ni taj smrad od stana nemaš da je tvoj 1/1, ti si u stvari beskućnica koja ima roditelje kojima se može možda vratiti...
Da se razumijemo, miraz osiguravaju roditelji. Ako ti do 30 godine roditelji nisu kupili barem stan i auto, ti završila školu, zanat šta već, našla posao s njima ili bez njih, štekaš lovu od plate već 5 do 10 godina, da ne kažem da bolji ljudi daju i zemlju i lokal - radnju uz curu, pa bogati još i više - kakvi su ti to roditelji hojrati koji prave djecu, a nemaju uslova za život ???
Nije više socijalizam, svak se brine za sebe...
O muškima neću da govorim, to se podrazumijeva da imaju sve uslove do 30 najkasnije 35 godine... inače se radi o jebivjetrima i bagri kakve je puno ovo naše lijepo Sarajevo...
Naravno postoje 2 varijante kada sve pada u vodu :
1. Muški luzeri zagoretine koje bez braka ne mogu doći do sexa - na ovakve levate računaju sirotice pri udaji.
2. Baba djevojke 30+ koje niko nije htio, jer su žgube i/ili imaju dugu jezičinu - pa može i neki sirotan. Pola Sarajeva luzera koje vidite po kafićima čeka na ovu varijantu. To je tzv. Jack-pot !
-
gilla
#256 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn
Joj reufa najjači je.
95% laže kad kaže da nije bitna pozadina. Čak mislim da u tome prednjače žene bez ikakve uvrede. Nije da bi i mi za svaku jel. Al žene žene
Čim dobiješ dobar posao, ili nasljediš kakvo nasljedstvo počnu letati za tobom ko muhe, ........pa ne znaš koju odabrati
95% laže kad kaže da nije bitna pozadina. Čak mislim da u tome prednjače žene bez ikakve uvrede. Nije da bi i mi za svaku jel. Al žene žene
Čim dobiješ dobar posao, ili nasljediš kakvo nasljedstvo počnu letati za tobom ko muhe, ........pa ne znaš koju odabrati
-
Hell.is.here
#257 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn
Dugorocan kredit je uspjeh za dugorocan brak 
- _mufljuz_
#258 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn
zalosno je sto je u velikoj vecini slucajeva razmisljanje ovakvo....valter033 wrote:Koji si ti luzer i marginalac.. Sto je najtuznije, dajes sebi za pravo da postavljas neke drustvene norme i predstavljas ih kao normalne i drustveno prihvatljive. Iznimno me podsjecas na jednog forumasa kojem sam ovo vec jednom rekao. Cak mislim da bi i glavu svoju dao da si on, samo s novim nickom..babo_reuf wrote: Poznajem jako jadne i siromašne cure/žene od 30+ godina koje imaju neki stančić na Stupu Tibra Pacifik. To se smatra najnižom mogućom kategorijom ljudi i posjedovanja. Ako ni taj smrad od stana nemaš da je tvoj 1/1, ti si u stvari beskućnica koja ima roditelje kojima se može možda vratiti...
Da se razumijemo, miraz osiguravaju roditelji. Ako ti do 30 godine roditelji nisu kupili barem stan i auto, ti završila školu, zanat šta već, našla posao s njima ili bez njih, štekaš lovu od plate već 5 do 10 godina, da ne kažem da bolji ljudi daju i zemlju i lokal - radnju uz curu, pa bogati još i više - kakvi su ti to roditelji hojrati koji prave djecu, a nemaju uslova za život ???
ljude koji nemaju a imaju jos nekog obraza i casti vjerovatno treba u neke spalionice da se bar neka korist vidi od njih...
- avantgarde
#259 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn
nemojte se cuditi da je to tako,nazalost,tako je to uvijek i bilo...ali ima jedna nekolicina koja tek kasno shvati da je to tako,tu bih ubrojao i sebe otprilike...kod bogatih,mislim onih psebno bogatih u 99% je to slucaj,pa doktor zeni doktoricu,glumac-glumicu,plemic-plemicku,princ-princezu,kralj-kraljevicku,babin sin-babovicku...itd..
znam x slucajeva iz bivse Juge(juga je uvijek uglavnom bila bijedna za obicnog covjeka,ono maximala dan i komad) kada su nekadasnja djeca imigranata(svih vrsta ali uglavnom ekonomskih) se eznila onda su cak i oni nastojali da se zene izmedju sebe,hocu reci njemackarev sin sa kcerkom slicnog staleza...jer kad babao posalje mjesecno 4-5 stotina DM to je bila Amerika za nsa sve dole,osim naravno za komunjare na pozicijama...
a i cure nekadasnje prvo bi birale takve momke koji nesto imaju,pa tek ako tu ne uspiju bacale bi poglede na one druge jer voz na srecu
svima podjednako prolazi..
znam x slucajeva iz bivse Juge(juga je uvijek uglavnom bila bijedna za obicnog covjeka,ono maximala dan i komad) kada su nekadasnja djeca imigranata(svih vrsta ali uglavnom ekonomskih) se eznila onda su cak i oni nastojali da se zene izmedju sebe,hocu reci njemackarev sin sa kcerkom slicnog staleza...jer kad babao posalje mjesecno 4-5 stotina DM to je bila Amerika za nsa sve dole,osim naravno za komunjare na pozicijama...
a i cure nekadasnje prvo bi birale takve momke koji nesto imaju,pa tek ako tu ne uspiju bacale bi poglede na one druge jer voz na srecu
- sheilak
#260 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn
da, gleda se, ali ne opsesivno. i ne može biti presudni ili isključivi kriterij. iskreno, nisu mi jasni ljudi kojima je to zaista tako, kao babo reuf, recimo.
ali, ok, ne shvatamo svi jednako bit veze i/ili braka. na kraju se sve svodi na ovo: bolje biti gladan s nekim koga (iskreno) voliš, nego (pre)sit s nevoljenim. 
kao da vas djordje balašević ničemu nije naučio.
kao da vas djordje balašević ničemu nije naučio.
- avantgarde
#261 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn
ali izgleda da se lakse zavole ovi/ove sto nesto imaju nego oni/one druge
...kakko kazu na zapadu,novac cini sexi i starca... 
- sheilak
#262 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn
ne, ne zavole, već lakše privuku.avantgarde wrote:ali izgleda da se lakse zavole ovi/ove sto nesto imaju nego oni/one druge![]()
- avantgarde
#263 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn
a to ti je isto draga moja,bitno je da se ja na prvu privucem nekoj a onda je laHko,ne ostaje-taman da je B Bardo!sheilak wrote:ne, ne zavole, već lakše privuku.avantgarde wrote:ali izgleda da se lakse zavole ovi/ove sto nesto imaju nego oni/one druge![]()
ta "na prvu" i jeste frka i najteze..zans ono,prvi pogled i prve 3 sekunde mijenjaju sudbinu
- sheilak
#264 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn
ama nije tako.
ne slažem se, avantgarde, sa ovim. može te privući, ne znam sad, nečiji status, auto, STAN NA CIGLANAMA, i možeš ubijediti sebe da si ludo zaljubljen u nekog lika koji ima novca i stila. da, i može to funkcionirati neko vrijeme, a onda ti to postane nekako skroz bez veze i shvatiš da neke stvari i nisu toliko važne kako se na prvi pogled čine. nikada ne bih stavila novac ispred ljubavi, nije da ja ne bih
, već ne mogu, takva mi priroda.

- avantgarde
#265 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn
sheilak wrote:ama nije tako.ne slažem se, avantgarde, sa ovim. može te privući, ne znam sad, nečiji status, auto, STAN NA CIGLANAMA, i možeš ubijediti sebe da si ludo zaljubljen u nekog lika koji ima novca i stila. da, i može to funkcionirati neko vrijeme, a onda ti to postane nekako skroz bez veze i shvatiš da neke stvari i nisu toliko važne kako se na prvi pogled čine. nikada ne bih stavila novac ispred ljubavi, nije da ja ne bih
, već ne mogu, takva mi priroda.
![]()
ma znam,jasno je meni sheilak...nego ,stavi ti novac ispred sebe na banku a ljubav pored sebe
- sheilak
- ultima_palabra
#267 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn
Ova tema bi ravera na bobama bacila u depresiju 
- apsidejzi
#268 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn
Privuku dok ne skontaju da je sve na kredusheilak wrote:ne, ne zavole, već lakše privuku.avantgarde wrote:ali izgleda da se lakse zavole ovi/ove sto nesto imaju nego oni/one druge![]()
99% svjetskog imetka je bankino, samo sto privilegovani imaju pravo da ga koriste.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#269 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn
ultima_palabra wrote:Ova tema bi ravera na bobama bacila u depresiju
Ne obracajte paznju na reufa i njegovu mastu zivota vam. One moze otic gdje vani pa mastati da roditelji mu hanumi kupe auto i stan.
Btw reufe znam ja jednu koja odgovara tome sto bi ti htio, zakasnio si 2 sedmice jer se udala.
-
staradis
#270 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn
reuf il je ekstra troll ili je najveci pajser kojeg sam vidio
- ultima_palabra
#271 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn
Ma pazi, ja njega i slične razumijem donekle... '92 je donijela strahovita pomjeranja, ljude iz bosanskih vrleti bacila na bogati zapad, neki su se snašli, progovorili malo jezika, zaradili fine pare, kupili kuće i auta, postali uspješni i po zapadnim mjerilima... ali emocionalna inteligencija im je ostala na istom nivou, jbg bacilo ih je naglavačke u skroz drugi svijet da se snalaze, nisu imali kad čitati knjige niti pokušati ostvariti smislenu vezu sa suprotnim spolom.ladyblue18 wrote:ultima_palabra wrote:Ova tema bi ravera na bobama bacila u depresiju![]()
Ne obracajte paznju na reufa i njegovu mastu zivota vam. One moze otic gdje vani pa mastati da roditelji mu hanumi kupe auto i stan.
Btw reufe znam ja jednu koja odgovara tome sto bi ti htio, zakasnio si 2 sedmice jer se udala.
Poznajem dosta takvih pa znam o čemu govorim. Kad takav pokušava ostvariti komunikaciju sa prosječnim sarajevskim adolescentom, normalno da će doći do kuršlusa
-
Pirija
#272 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn
ima jedan stari vic
Dosla mlada na pijacu i raspituje se za cijene povrca i u po frke govori prodavacici "uhhh sto ti je sve skupo"
kad ce ti njoj baba sto prodaje
"nije cero skupo nego si se ti lose udala"
Dosla mlada na pijacu i raspituje se za cijene povrca i u po frke govori prodavacici "uhhh sto ti je sve skupo"
kad ce ti njoj baba sto prodaje
"nije cero skupo nego si se ti lose udala"
-
Great Cornholio
#273 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn
Ma dajte ba ljudi, ne vrijeđam nikoga, ali babo reuf je veoma intelektualno ograničena osoba, osoba koja stvari posmatra jednostrano, a iz ono malo postova koje sa njim razmjenih zaključih da je veoma prijemčiv za prihvatanje fašističkih ideologija, jer u svojim postovima pokazuje potpuno odsutstvo tolerancije prema bilo čemu što je u suprotnosti sa njegovim jednostranim i potpuno rigidnim stavovima prema životu. Sva sreća što nema puno ljudi kao što je babo reuf.
-
dječak sa šibicama
#274 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn
Neda mi se sve citati, pa da pitam, jel se reuf vec pohvalio imovinskom karticom, ili to cuva za kraj svojeg ekspozea na temi?
- JThomas
#275 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn
to je za završno izlaganje...