Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Formaciju sa jednim napadacem stavljam(o) jer samo dragi Allah me moze ubjediti da mi mozemo igrati u formaciji bez desnog krila, a tako igramo evo vec 4-5 utakmica, ako ne i vise!
Pa jebote nije ti bek robot, pa da trci k'o konj 90 minuta gore dole uz desnu stranu. Znaci ili zrtvovati jednog veznjaka (Pjanic, Medunjanin, Misimovic), pa staviti desno krilo (Izeta) i igrati klascino 4-4-2, ali onda imas samo jednog veznjaka koji ce zaustavljati protivnicke napade (Zahirovic/Rahimic/Medunjanin), ili igrati onako 4-5-1 kako smo gore napisali.
Upravo bih ja ovako kako je postavio Scooby dooby doo!
Slazem se da nam treba desno krilo, Mujdžu treba malo postedit. Dakle, simetricna formacija.
Isto tako mislim da nam treba 1 zadnji vezni ali pravi, ne Medo, vec Zaha, Rahimic ili neko treci ko ce bit destruktivac, ja bih ovo i protiv Lihta primijenio. Sramota bi bila da primamo gol u Zenici od ovih.
Dalje, da li igrat s 2 spica i 1 def veznim (4-1-3-2) ili obratno (4-2-3-1) treba da ovisi od protivnika. Ako igramo protiv Spanije, Njemacke, Holandije onda 2 def vezna. Protiv Litvanije definitivno s 2 spica + 1 def vezni.
emigrazione wrote:Sa ovom formacijom mi ni 4 ne bi bili
90% evropskih ekipa igra sa jednim spicem, samo mi ne bi bili ni cetvrti sa tom formacijom...
Zato sto nemas igrace da mogu tako igrati, niti smo ih ikad imali. I ne znam na koje konkretno ekipe mislis, igrac koji igra iza spica je ofanzivan kao i spic, a mi ni takvog nemamo. I na kraju krajeva, ne znam sta ti garantuju Zahirovic i Medunjanin? Da ces primati manje golova Ja ti garantujem da je Sliskovic imao papetovu postavku, da bi sa onom ekipom davno igrali velike turnire
emigrazione wrote:
Zato sto nemas igrace da mogu tako igrati, niti smo ih ikad imali. I ne znam na koje konkretno ekipe mislis, igrac koji igra iza spica je ofanzivan kao i spic, a mi ni takvog nemamo. I na kraju krajeva, ne znam sta ti garantuju Zahirovic i Medunjanin? Da ces primati manje golova Ja ti garantujem da je Sliskovic imao papetovu postavku, da bi sa onom ekipom davno igrali velike turnire
Pa evo recimo zamjeni Kolasinca (izvjesno je da ce za nas uskoro igrati) sa Zahirovicem i imas jako jako dobro zadnjeg veznog, za kojeg nece morati igratu u defanzivi Medunjanin, kojem je to losija strana. Onda dobijes jednu sasvim drugu konturu, ozbiljniju.
PeppermintSA wrote:Kad vidim Salihovića u sastavu hoće mi nešto biti
Dobar je Salihaga.
Voli zagalamiti... sva sreca da mu spanjolac nije dao za onaj start crveni protiv Slovacke ono je bilo bas kako spanci vole uvaliti crveni.. kritican je da igra na poziciji DM, zna cesto uletiti sa dvije noge - kritican je kako god okrenes
Ne znam da li litvanci mogu mijenjati stadion jer po pravilu 3 mjeseca unaprijed trebas prijaviti stadion, sad ja ne znam koji su prijavili. Isto tako i mi nismo mogli prijaviti Kosevo protiv lihtenstajna jer nismo znali kako cemo sa slovackom odigrati, pa smo morali da prijavimo Bilino Polje
Formacija sa jednim špicem na papiru izgleda dobro, ali sjećate se prošlih kvalifikacija kad smo tako igrali. Samo nam treba Džeku odsjeći i to nam je kraj igre. Sjećam se komentara poslije utakmice s Portugalom u Zenici kad je bilo 0:0. Pljuvalo se tad po Safetu što nije od početka ubacio Ibiševića, jer smo tek zadnjih 10 minuta kako je on ušao počeli igrati. Slažem se da treba igrati sa desnim krilom, ali onda treba žrtvovati jednog od ofanzivnih veznih nažalost