Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
sinuhe

#251 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by sinuhe »

:D I heroj i zlocinac. Poznata je to prica. Samo tako necemo nigdje.
say_cheese

#252 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by say_cheese »

Havatar wrote: Kockati se i biti prevarant nije isto
Pa sad, da li je isto ili ne, na tu temu bi se moglo nadugo i nasiroko razglabati, ali je zasigurno usko vezano. Tesko je pohvatati sve konce ove price, ali ima jedan detalj na koji se meni licno zeludac dize.

U proteklih 10 godina, pa mozda i duze, Batko je koristio svaku priliku da javno progovori o smrti njegove kcerke i kako ta bol ne lapi. Uz to je i svaki put naglasio, da su ga troskovi lijecenja doveli do ruba egzistencije. Sve smo mi to na rijec vjerovali, dok se nije jucer javila gospodja iz Beca, zena je punim imenom izasla u javnost i objavila je imena ostalih osoba ukljucenih u slucaj, i tvrdi da Batko nije potrosio jednu jedinu marku na lijecenje kcerke. Naime, gradonacelnik Beca je preuzeo sve troskove, a RTL TV je organizovala prevoz.

Ne znam, mozda nisam dovoljno pratila medije, zato mi ti havataru reci, da li si ikada cuo da se Batko zahvalio tom covjeku, da je njegovo ime spomenuo, pa makar i u sporednoj recenici? A dobro nam je poznato Batkovo hvalisanje, kad je on licno u pitanju i njegov rad. Ako on nije potrosio jednu marku na lijecenje, kako se u tu pricu uklapa kukanje o dugovima? Sve i da prije odlaska u Bec nije znao da ce gradonacelnik uskociti, onda je imao pun dzep para po povratku. Zasto nije prijateljima dug vratio, vec je trcao od nemila do nedraga da bi na kraju pao kamatarima u sake? Ako nije bilo za lijecenje, da li je bilo mozda za dug u kockarnici?

Kocka nije nikome dobro donijela, a nekome je uzela sve, pa cak i obraz. Kad covjek nema skrupula da zloupotrijebi bolest i smrt rodjenog djeteta kako bi prikrio dug kocke, onda je to stvarno dno dna. Samo ti nastavi da mu tapces rame, meni licno takav karakter ne moze pod kapu. Hvala Bogu, pa smo svi razliciti.
dust in the wind

#253 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by dust in the wind »

Havatar wrote:
dust in the wind wrote:istina jedan kroz jedan.... a o tome kako je batko u dugovima i da voli da kocka se prica vec godinama... i najbolji mi je kada na emisiji pljuje po ljudima koji imaju novca i govori pa kako vas nije stid i ostala opsta mjesta.... bolje da sebe pogleda...ne sporim da je imao ogromnu tragediju niti to iko osporava, ni da je pomogao mnogim ljudima, medjutim to nije alibi da ti sam prevarnim radnjama i ostalim sranjima namices sebi lovu
Kockati se i biti prevarant nije isto
kako glupo ispravljanje...rekla sam i kockar i prevarant.i naravno da nije sinonim...mada ako se kockas na ogromne iznose, cesto ti ponestane para pa moras i da vars ljude, tipa zirante i ostale budale da bi dosao do novca.... u svakom slucaju batko nije bi blizu covjeka kojim se predstavljao godinama....
žuta lala

#254 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by žuta lala »

Ja samo znam da nije htio da preko Otvorene Mreže prikuplja novac za Amara Šabovića. Ne znam kako odlučuje za koga hoće da skuplja a za koga neće. Nisu mi tu čista posla.
Banksy

#255 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by Banksy »

Banksy wrote:U tužilaštvu se provjeri zašto se, ako ih ima, tužbe s tačnim imenima i prezimenima hlade, a finansijska pretrese OM knjige i iznese nalaze.
Sve dotad, ovo su naklapanja ...
Pitarrr82

#256 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by Pitarrr82 »

.
Cholina_Lokica

#257 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by Cholina_Lokica »

žuta lala wrote:Ja samo znam da nije htio da preko Otvorene Mreže prikuplja novac za Amara Šabovića. Ne znam kako odlučuje za koga hoće da skuplja a za koga neće. Nisu mi tu čista posla.
E to nisam sigurna, jer od pocetka ide price kako nije htio sakupljati za Amara, sad kad se ovo desava, Amarova mama kaze kako je Batko dao predracun klinike i kao da pocnu sakupljati novac, pa je ona kontaktirala kliniku u Becu i oni joj rekli puno manju cifru od ove Batkove i ona odbila :-)

Sabovic Mina commented on a link.
August 24
Almir Čehajić Batko kaze da nema suradnju sa Becom sto je laz, on sam je isao na tu kliniku AKH u Becu...Trazio je veliku cifru za Amara a mi smo iz Beca dobili odgovor i radi se o manjoj cifri od Batkove.Batko ima velikog udjela u ovom radu .uzima pare .trosi na vecere, vila, auta, more.ZALOSNO
Last edited by Cholina_Lokica on 27/08/2013 14:45, edited 1 time in total.
Havatar

#258 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by Havatar »

Banksy wrote:
Banksy wrote:U tužilaštvu se provjeri zašto se, ako ih ima, tužbe s tačnim imenima i prezimenima hlade, a finansijska pretrese OM knjige i iznese nalaze.
.
žuta lala

#259 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by žuta lala »

Cholina_Lokica wrote: E to nisam sigurna, jer od pocetka ide price kako nije htio sakupljati za Amara, sad kad se ovo desava, Amarova mama kaze kako je Batko dao predracun klinike i kao da pocnu sakupljati novac, pa je ona kontaktirala kliniku u Becu i oni joj rekli puno manju cifru od ove Batkove i ona odbila :-)

August 24
Almir Čehajić Batko kaze da nema suradnju sa Becom sto je laz, on sam je isao na tu kliniku AKH u Becu...Trazio je veliku cifru za Amara a mi smo iz Beca dobili odgovor i radi se o manjoj cifri od Batkove.Batko ima velikog udjela u ovom radu .uzima pare .trosi na vecere, vila, auta, more.ZALOSNO
E ne znam vala, oko Amara ima dosta nejasnoća. Meni tako rekoše volonteri koji su u kontaktu s Amarovom mamom.
Cholina_Lokica

#260 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by Cholina_Lokica »

žuta lala wrote:
Cholina_Lokica wrote: E to nisam sigurna, jer od pocetka ide price kako nije htio sakupljati za Amara, sad kad se ovo desava, Amarova mama kaze kako je Batko dao predracun klinike i kao da pocnu sakupljati novac, pa je ona kontaktirala kliniku u Becu i oni joj rekli puno manju cifru od ove Batkove i ona odbila :-)

August 24
E ne znam vala, oko Amara ima dosta nejasnoća. Meni tako rekoše volonteri koji su u kontaktu s Amarovom mamom.
Zbog toga i ja prokomentarisah ovo, svi govore odbio ih, onda odjednom drugacije
say_cheese

#261 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by say_cheese »

Havatar wrote:
Banksy wrote:
.
Upravo tako. Ova prica ne smije proci bez finansijske provjere, a izvjestaj sa pecatom revizije treba objaviti. Sve dotad, price o uspjehu Otvorene Mreze su rekla kazala, a ponajvise Batko kazo'. Koliko je njemu vjerovati, u to smo se uvjerili.
EldarZizy

#262 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by EldarZizy »

Ovo sve navedeno u članku Dlobodne Bosne su naklapanja. Evo zašto:
1. Izvori su anonimni. Tako da se može posumljati u izvore, ali možda i nema izvora.
2. Nigdje nisam vidio u članku ni jedan dokument (izvod iz banke o dugovanju, ugovor o kreditu, opomene neke i sl.)

Ovakvu prevaru kakvu prezentuje Slobodna Bosna, moguće je izvesti. Moguće je da je Batko uzimao sebi poveći dio. Jer "Lopova čini prilika." ali za to nema dokaza, nisu pretočeni nigdje. Vjerovatno da je Batko sebi i svima koji su učestovali na neki način u Otvorenoj mreži davao "plate" da li je provedeno kroz papire ili ne, to je druga priča. Ali znam da niko neće ništa raditi džaba.

MOJ PRIJEDLOG: Davno u razgovoru sa nekim osoba ukazali su sumlju u NVO pa i u Otvorenu mrežu. I zaključio sam da bi trebalo otvoriti fond za liječenje u inostranstvu. Jer postoji mogućnost da su neke osobe priveligovane u odnosu na druge, konkretno u Otvorenoj mreži. Dok u državnom fondu to ne bi smio biti slučaj, naravno ako bi sve bilo transparentno. Načini prikupljanja novca u fond za liječenje u inostranstvu mogu biti razni, ali glavni izvor prihoda bi trebalo da bude da od svih poreskih obveznika jedan dio od plate ide u fond (da li bi se to radili sa nekon cifrom koja bi svima bila ista ili procentualno za svaku osobu, to je sad druga stvar). I naravno ovi telefonski pozivi, ko želi može uvijek donirati novac.
Corto Maltese

#263 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by Corto Maltese »

EldarZizy wrote:Ovo sve navedeno u članku Dlobodne Bosne su naklapanja. Evo zašto:
1. Izvori su anonimni. Tako da se može posumljati u izvore, ali možda i nema izvora.
Đuro Lukić, Ajša Pavelić, između ostalih, puno ime i prezime. Ajša je javna ličnost, lako je do nje doći, a što se Đure tiče, jedino da te odvedem na Vlakovo i pokažem ti grob? Đurini sinovi, koji su nastavili sa tužbom su u inostranstvu. Možeš triput pogađati kako se prezivaju. Vjerovatno i Mujo Šabanija, koji je kuću kupio pod punim imenom i prezimenom ima šta da kaže po tom pitanju, s obzirom na sudsku blokadu te imovine.
Sva ova imena se pominju u članku SB.
EldarZizy wrote:2. Nigdje nisam vidio u članku ni jedan dokument (izvod iz banke o dugovanju, ugovor o kreditu, opomene neke i sl.)
Osobe (čija su imena navodno poznata redakciji) su se javile na više mjesta predlažući TV sučeljavanja, sve sa dokazima, dokumentima i onim što slijedi, a onda i svojim imenima. Kada ti se tužba, u kojoj si već priložio dokaze kiseli na sudu pola decenije i više, bez rezultata, nisi baš horan da se tek tako razbacuješ tim dokumentima i ofiraš po novinama. TV debata, licem u lice, mi se čini kao poštena ponuda, koju Batko, u ovoj situaciji, ne bi smio da odbije.
Banksy

#264 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by Banksy »

...
Last edited by Banksy on 27/08/2013 16:29, edited 2 times in total.
artime

#265 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by artime »

Ovo je pravo iz Molierove komedije, a takvih likova ima sve više. Ako je istina da samo dijelom kakav je Batko onda ne znam kako se on bori sa sopstven savijescu. BTW uvijek mi je bio preglasan na emisijama i pomalo fejk.
Banksy

#266 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by Banksy »

Kakva TV debata, pa nije debatni klub da se naduravaju pred kamerama, ovo su ozbiljne stvari.

SB-i uglavnom vjerujem, i kad nije bilo čvrstih dokaza i dokumenata na kraju se obično ispostavljalo da su u pravu.
Ali da bi donosili konačne sudove o ovom slučaju, i mi i oni, neko bi javnosti morao ponuditi nešto više od ''navodno'' i ''kako nezvanično saznajemo'', a zasad uglavnom baratamo tim terminima.
Corto Maltese wrote:http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/101 ... lator.html

Sarajka L. (identitet poznat redakciji, op.a.),
Kako saznajemo,
No, kako tvrde dobro upućeni izvori
navodno (pro)dao
navodno se najviše zadužio
Kako nezvanično saznajemo,
naši sagovornici, koji za sada insistiraju na anonimnosti,
I za SB i za oštećene strane, prva adresa je provjera tužilaštva, sve s imenom i prezimenom, pa ulazak finansijske policije u OM i provjere ulaza i izlaza novca. Onda o ovome možemo ozbiljno.

Uz napomenu da su njegove lične tragedije, porodične okolnosti, stil života, moral, eventulne ovisnosti itd, i dalje isključivo u sferi ličnog i intimnog.
Pa čak su i njegovi odnosi s prijateljima i njegovi eventualni grijesi koje je počinio prema njima i dalje pitanje samo njihovih odnosa, izigravanja povjerenja ili kraja prijateljstava. Ako ih je i bilo, tu su sudovi, neka se tuže i ganjaju.

Ono što je jedino važno u ovim mahalskim raspredanjima je: da li je OM skupljanje novca bilo regularno, da li je novac adekvatno utrošen i da li je neko eventualno otuđio neki iznos.
Sve ostalo je mahalanje.
Picajzla
Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png

#267 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by Picajzla »

.
Corto Maltese

#268 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by Corto Maltese »

Da ponovim:
Đuro Lukić, Ajša Pavelić, između ostalih, puno ime i prezime. Ajša je javna ličnost, lako je do nje doći, a što se Đure tiče, jedino da te odvedem na Vlakovo i pokažem ti grob? Đurini sinovi, koji su nastavili sa tužbom su u inostranstvu. Možeš triput pogađati kako se prezivaju. Vjerovatno i Mujo Šabanija, koji je kuću kupio pod punim imenom i prezimenom ima šta da kaže po tom pitanju, s obzirom na sudsku blokadu te imovine.
Nije ova prozivka tek vapaj ojađenih žiranata i bivših prijatelja. Svrha prozivke je jasna. Njom se upravo i želi isprovocirati provjera rada tužilaštva, kontrola OM od strane finansijske policije i ostalih nadležnih organa. Svaki poziv za utišavanjem je jednak onom: "Nemojte na ulice, sačekajte izbore, voli vas vaš Bakir izetbegović!"
registrovana onako

#269 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by registrovana onako »

Banksy wrote:
Uz napomenu da su njegove lične tragedije, porodične okolnosti, stil života, moral, eventulne ovisnosti itd, i dalje isključivo u sferi ličnog i intimnog. Pa čak su i njegovi odnosi s prijateljima i njegovi eventualni grijesi koje je počinio prema njima i dalje pitanje samo njihovih odnosa, izigravanja povjerenja ili kraja prijateljstava. Ako ih je i bilo, tu su sudovi, neka se tuže i ganjaju.
.
:lol: :lol: pa to ocrtava sklonosti i karakter, stavi pred to dvoje vece mogucnosti i sta dobijas :?
EldarZizy

#270 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by EldarZizy »

Corto Maltese wrote:
EldarZizy wrote:Ovo sve navedeno u članku Dlobodne Bosne su naklapanja. Evo zašto:
EldarZizy wrote:2. Nigdje nisam vidio u članku ni jedan dokument (izvod iz banke o dugovanju, ugovor o kreditu, opomene neke i sl.)
Osobe (čija su imena navodno poznata redakciji) su se javile na više mjesta predlažući TV sučeljavanja, sve sa dokazima, dokumentima i onim što slijedi, a onda i svojim imenima. Kada ti se tužba, u kojoj si već priložio dokaze kiseli na sudu pola decenije i više, bez rezultata, nisi baš horan da se tek tako razbacuješ tim dokumentima i ofiraš po novinama. TV debata, licem u lice, mi se čini kao poštena ponuda, koju Batko, u ovoj situaciji, ne bi smio da odbije.
Imenom i prezimenom se spominje r. Đuro Lukić. Čim je neko rahmetli ne može osporiti ni jednu riječ tako da je moguća zloupotreba u tom smislu. Identitet sinova tj. njihova imena se ne spominje. Niti su sinovi r. Đure kontaktirani da daju komentar na ovaj članak, ja to nisam pročitao u ovom članku Slobodne Bosne.
Asja Pavelić - osoba koju ti spominješ, u članku se spominje jedina Asja tj. kćerka od Batka.
Mujo Šabanija - spominje sa kao kupac date nekretnije r. Đure u čijem posredoanju je učestov'o Batko, ali nidgje nema komentara Muje, nema nigdje dokumenta da dokazuje to u ovom članku. Možda ti raspolažeš nekim drugim dokazima i saznanjima a to je druga stvar. A u ovom članku ni jedan dokument nije priložen ! Nije li to malo čudno ?
Osobe (čija su imena navodno poznata redakciji) i Sarajka L. - ja ne znam ko su te osobe ! To u ovom članku ne piše ! Osobe (čija su imena poznata redakciji) nisu napisana, ako su već istupile u javnost k'o što ti kažeš zašto nema njihovih imena u članku? Moguće je da te osobe i ne postoje, jer ovo je Bosna. Sarajka L. zbog čega nije otkriven njen identitet ? Kakav je to zakon da neko nekoj smije pljuvati i teretiti za nešto i da bude anoniman. Po ovom principu sutra mene ili tebe prijatelju može neko na bilo kojem portalu proglasiti silovateljima i to treba da bude istina?

Drugar u jednoj rečenici napišeš nešto i do kraja te iste rečenice pobiješ sam sebe.
Corto Maltese wrote:Osobe (čija su imena navodno poznata redakciji) su se javile na više mjesta predlažući TV sučeljavanja, sve sa dokazima, dokumentima i onim što slijedi, a onda i svojim imenima. Kada ti se tužba, u kojoj si već priložio dokaze kiseli na sudu pola decenije i više, bez rezultata, nisi baš horan da se tek tako razbacuješ tim dokumentima i ofiraš po novinama. TV debata, licem u lice, mi se čini kao poštena ponuda, koju Batko, u ovoj situaciji, ne bi smio da odbije.
Nema logike prijatelju. Ako sudovi zataškavaju ovaj slučaj, a te soobe imaju dokaze, nema logike da te dokaze oštećeni skrivaju ! To jednostavno nije logično. Još kažeš da se tim osoba ne ide sad i ofira po novinama i televizijama sa dokazima a predlažeš TV debatu ?! I što nema tih imena u ovom članku ?!
Banksy

#271 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by Banksy »

Corto Maltese wrote:
Nije ova prozivka tek vapaj ojađenih žiranata i bivših prijatelja. Svrha prozivke je jasna. Njom se upravo i želi isprovocirati provjera rada tužilaštva, kontrola OM od strane finansijske policije i ostalih nadležnih organa.
Odlično, tako treba.
Ali sve dok se javnosti ne prezentira bar jedan adekvatan papir, jedno ime, jedna izjava iz tužilaštva, bilo šta konkretno, crno na bijelo, sve ostaje u sferi ličnog doživljaja ili personalnih odnosa, a tu je, priznaćeš, mogućnost mahalanja i konstrukcija neizmjerna.
Corto Maltese

#272 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by Corto Maltese »

EldarZizy wrote: Imenom i prezimenom se spominje r. Đuro Lukić. Čim je neko rahmetli ne može osporiti ni jednu riječ tako da je moguća zloupotreba u tom smislu. Identitet sinova tj. njihova imena se ne spominje. Niti su sinovi r. Đure kontaktirani da daju komentar na ovaj članak, ja to nisam pročitao u ovom članku Slobodne Bosne.
Asja Pavelić - osoba koju ti spominješ, u članku se spominje jedina Asja tj. kćerka od Batka.
Mujo Šabanija - spominje sa kao kupac date nekretnije r. Đure u čijem posredoanju je učestov'o Batko, ali nidgje nema komentara Muje, nema nigdje dokumenta da dokazuje to u ovom članku. Možda ti raspolažeš nekim drugim dokazima i saznanjima a to je druga stvar. A u ovom članku ni jedan dokument nije priložen ! Nije li to malo čudno ?
Osobe (čija su imena navodno poznata redakciji) i Sarajka L. - ja ne znam ko su te osobe ! To u ovom članku ne piše ! Osobe (čija su imena poznata redakciji) nisu napisana, ako su već istupile u javnost k'o što ti kažeš zašto nema njihovih imena u članku? Moguće je da te osobe i ne postoje, jer ovo je Bosna. Sarajka L. zbog čega nije otkriven njen identitet ? Kakav je to zakon da neko nekoj smije pljuvati i teretiti za nešto i da bude anoniman. Po ovom principu sutra mene ili tebe prijatelju može neko na bilo kojem portalu proglasiti silovateljima i to treba da bude istina?
Probaj ponovo, Ajša je jedna osoba, a Asja savim druga:
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/101 ... bechu.html
Ajša Pavelić, Bosanka koja već godinama živi u Beču, koordinatorica projekta „Dječije srce Sarajeva“ i jedna od najbližih saradnica dr. Gregora Wolloneka, zahvaljujući kojem je besplatno operirano stotine djece iz BiH, u šokantnom svjedočenju za Slobodnu Bosnu tvrdi kako „humanitarac“ i „rob“ Almir Čehajić Batko nije platio nijednu marku za operaciju i troškove bolničkog liječenja svoje kćerke Edne u Austriji!
„Za Almira Čehajića Batka prvi put sam čula u Ambasadi BiH od tadašnje ambasadorice prof. dr. Emine Kečo Isaković, koja je zajedno sa svojim kolegom Mirzom Pinjom željela da pomogne Čehajiću i njegovoj supruzi Nermini u liječenju njihove kćerke. Ambasadorica Kečo zamolila me je da pomognem, što sam i uradila. Na molbu prof. Wolloneka, boravak i bolničko liječenje Batkove kćerke u Beču, koje je koštalo 200.000 šilinga, platio je tadašnji ministar zdravlja Grada Beča, a operaciju je besplatno obavio tim prof. Wolloneka. Avion sa specijalnom medicinskom opremom platila je njemačka TV kuća RTL. Oni su u to vrijeme pravili priču o bolesnoj Edni Čehajić iz Sarajeva“, priča Ajša Pavelić i nastavlja: „Nakon svega što se dogodilo, pitam se kakav je to čovjek koji još uvijek pravi biznis i dugove na ime svog umrlog djeteta! Strašno, strašno! Batku mogu jedino poručiti da ostavi svoje dijete da počiva u miru.“
Drugo, Đuro se izvinjava što je umro, pa je prestao biti kredibilan svjedok. Vjerovatno zbog toga sud ni da mrdne, već devetu godinu, po njegovoj tužbi. Koja još nije pokojna.

Treće, ljudima je ofirno slati dokumente u javnost tek tako. Vidjeli su da od tog nema hajra, već imaju loša iskustva sa gomilom dokumenata koja leži po sudovima i ništa se ne dešava. Zbog toga predlažu javno, medijsko, sučeljavanje. Dakle i papiri, i ljudi pod punim imenom i prezimenom, u isto vrijeme. Onima koji su izgubili vjeru u sudstvo i druge legalne načine utjerivanja pravde to zvuči pošteno, tebi ne mora. S tim da, i dalje, namjera te javne debate nije da pokaže "čiji je veći" nego da potakne tužilaštvo, policiju i sve nadležne da debelo protresu sve Batkove finansijske aktivnosti.

I četvrto, što se tiče slobode anonimnog prijavljivanja, stvari stoje ovako. Ukoliko je SB ovo izmislila, ukoliko "Imena poznata redakciji" ne postoje, eto Batku divne prilike da jednom tužbom protiv Avdića dobije i moralnu satisfakciju i napuni kasu otvorene mreže, i te pare iskoristi u humanitarne svrhe.
Last edited by Corto Maltese on 27/08/2013 18:35, edited 1 time in total.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#273 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by plain vanilla »

pa trebas i ti dati ime, da i tebe tuzi, ako vec njih bude tuzio

jer ja ne vidim jos nijedan dokaz da je on pronevjerio novac OM
ali to naravno ne smeta ni tebi ni mahali da ga lincujete

lako je anonimno pljuvati po ljudima
Havatar

#274 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by Havatar »

Corto Maltese wrote:
EldarZizy wrote: Imenom i prezimenom se spominje r. Đuro Lukić. Čim je neko rahmetli ne može osporiti ni jednu riječ tako da je moguća zloupotreba u tom smislu. Identitet sinova tj. njihova imena se ne spominje. Niti su sinovi r. Đure kontaktirani da daju komentar na ovaj članak, ja to nisam pročitao u ovom članku Slobodne Bosne.
Probaj ponovo, Ajša je jedna osoba, a Asja savim druga:
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/101 ... bechu.html
Ajša Pavelić, Bosanka koja već godinama živi u Beču, koordinatorica projekta „Dječije srce Sarajeva“ i jedna od najbližih saradnica dr. Gregora Wolloneka, zahvaljujući kojem je besplatno operirano stotine djece iz BiH, u šokantnom svjedočenju za Slobodnu Bosnu tvrdi kako „humanitarac“ i „rob“ Almir Čehajić Batko nije platio nijednu marku za operaciju i troškove bolničkog liječenja svoje kćerke Edne u Austriji!
„Za Almira Čehajića Batka prvi put sam čula u Ambasadi BiH od tadašnje ambasadorice prof. dr. Emine Kečo Isaković, koja je zajedno sa svojim kolegom Mirzom Pinjom željela da pomogne Čehajiću i njegovoj supruzi Nermini u liječenju njihove kćerke. Ambasadorica Kečo zamolila me je da pomognem, što sam i uradila. Na molbu prof. Wolloneka, boravak i bolničko liječenje Batkove kćerke u Beču, koje je koštalo 200.000 šilinga, platio je tadašnji ministar zdravlja Grada Beča, a operaciju je besplatno obavio tim prof. Wolloneka. Avion sa specijalnom medicinskom opremom platila je njemačka TV kuća RTL. Oni su u to vrijeme pravili priču o bolesnoj Edni Čehajić iz Sarajeva“, priča Ajša Pavelić i nastavlja: „Nakon svega što se dogodilo, pitam se kakav je to čovjek koji još uvijek pravi biznis i dugove na ime svog umrlog djeteta! Strašno, strašno! Batku mogu jedino poručiti da ostavi svoje dijete da počiva u miru.“
Drugo, Đuro se izvinjava što je umro, pa je prestao biti kredibilan svjedok. Vjerovatno zbog toga sud ni da mrdne, već devetu godinu, po njegovoj tužbi. Koja još nije pokojna.

Treće, ljudima je ofirno slati dokumente u javnost tek tako. Vidjeli su da od tog nema hajra, već imaju loša iskustva sa gomilom dokumenata koja leži po sudovima i ništa se ne dešava. Zbog toga predlažu javno, medijsko, sučeljavanje. Dakle i papiri i ljudi sa imenom i prezimenom, u isto vrijeme. Onima koji su izgubili vjeru u sudstvo i druge legalne načine utjerivanja pravde to zvuči pošteno, tebi ne mora.

I četvrto, što se tiče slobode anonimnog prijavljivanja, stvari stoje ovako. Ukoliko je SB ovo izmislila, ukoliko "Imena poznata redakciji" ne postoje, eto Batku divne prilike da jednom tužbom protiv Avdića dobije i moralnu satisfakciju i napuni kasu otvorene mreže, i te pare iskoristi u humanitarne svrhe.
Nije mi jasno zbog cega im je tesko da uslikaju dokumente ako postoje i zbog cega bi him to bilo ofirno
TRENT

#275 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?

Post by TRENT »

Meni je on dovoljan ljigo sto izagrava nekog kokuza i narodnog covjeka,a zivi u vili sto neko rece Keljmendi se ne bi postidio.I ako ovo nije istina sto se pise o njemu,zasto izigrava fukaru kad to nije ? Zasto se svi cudite da je on prevarant.Pa i Jimmy Saville je bio svojevremeno humanitarac kakvog nije bilo pa na kraju ispade da je bio pedofilcina.A isto su i njega branili 80tih godina nakon optuzbi da je pedi, "gdje ce on biti negativac kad je humanitarac".Ljudi nije zlato sve sto sija.A i opet da kazem uvijek mi je bio antipatican,ima nesto lazno u njemu.Pa da i onaj jadni pokusaj sa strankom kokuza da se domogne vlasti.
Post Reply