Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
TRENT

#251 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by TRENT »

Pitaj borce iz proslog rata bi li opet uzeli puske u ruke.90% bi reklo :NE!!!! I reci jesi li dijasporac,ako jesi da te posaljem u 1 0000 0000 pmaterina.Ili si i ti rodjen u ratu pa zeljan puskaranja ko pokretac teme. :lol:
Hrulj

#252 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by Hrulj »

TRENT wrote:Pitaj borce iz proslog rata bi li opet uzeli puske u ruke.90% bi reklo :NE!!!! I reci jesi li dijasporac,ako jesi da te posaljem u 1 0000 0000 pmaterina.Ili si i ti rodjen u ratu pa zeljan puskaranja ko pokretac teme. :lol:
Rodjen sam ja davno prije rata i ratovo u njemu da bi ti i ostali balavci ostali zivi, zasto da pljujete po nama. Bruh dobio, gluh na jedno uho, koliko puta umalo pogino da bi mi balavci srali da sam budala, oni balavci koji bi truhli pod zemljom da nije bilo nas. Idi sramoto. Mislis samo na sebe. Mislis samo politicari zive ovdje. Samo politicari ce ginut. Fuj, pustio bi djecu, zene i starce da ginu da bi se ti izvuko. Fuj fuj fuj fuj fuj
TRENT

#253 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by TRENT »

Hrulj wrote:
TRENT wrote:Pitaj borce iz proslog rata bi li opet uzeli puske u ruke.90% bi reklo :NE!!!! I reci jesi li dijasporac,ako jesi da te posaljem u 1 0000 0000 pmaterina.Ili si i ti rodjen u ratu pa zeljan puskaranja ko pokretac teme. :lol:
Rodjen sam ja davno prije rata i ratovo u njemu da bi ti i ostali balavci ostali zivi, zasto da pljujete po nama. Bruh dobio, gluh na jedno uho, koliko puta umalo pogino da bi mi balavci srali da sam budala, oni balavci koji bi truhli pod zemljom da nije bilo nas. Idi sramoto. Mislis samo na sebe. Mislis samo politicari zive ovdje. Samo politicari ce ginut. Fuj, pustio bi djecu, zene i starce da ginu da bi se ti izvuko. Fuj fuj fuj fuj fuj
I sta imas danas.Ponos ti ostao samo.Ti si fakat onda jedna prepostena i prenaivna osoba.Zao mi je sranja koje si prosao,ali nemoj biti ni toliko ponosan na ovu drzavu.Prosao si previse patnje da bi na kraju sa ponosom pricao o novoj odbrani.
Hrulj

#254 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by Hrulj »

TRENT wrote:
Hrulj wrote:
I sta imas danas.Ponos ti ostao samo.Ti si fakat onda jedna prepostena i prenaivna osoba.Zao mi je sranja koje si prosao,ali nemoj biti ni toliko ponosan na ovu drzavu.Prosao si previse patnje da bi na kraju sa ponosom pricao o novoj odbrani.
Nisam se ja borio za aliju, za tihica i za bakira ni za penzije i invalidnine. U ovoj drzavi zive ljudi koji nisu politicari. A postoje i ljudi koji takve ljude biju ko sugave pse i zatiru ih kad god stignu. Nevesinje, Foca, Visegrad, BIjeljina, Bileca, Prijedor, sva mjesta gdje su Bosnjaci tako digli ruke i pustili se, svi znaju kako su zavrsili, logori, silovanja, strijeljanja, klanja, paljevine.
I kad neko kaze nesto sto si ti rekao, je isto kao da kaze da ga boli neka stvar sto neko gori ziv, sto na novorodzence neko staje cizmom i gnjeci ga, sto zene kupe i trpaju u logore da ih siluju i zauvjek obiljeze dok su zive
Ma ustvari zasto se raspravljam samo se zivciram pokusavajuci objasniti neke stvari nezahvalnicima radi kojih smo svi ratovali i ginuli
TRENT

#255 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by TRENT »

Druze, Prijedor nije digao ruke vec je htio da se odbrani,medjutim bilo je kasno i zato je tako najebao.Ne pricaj stvari o kojima ne znas.I da ti se izvinem ako sam te uvrijedio,nije bilo namjere.Nego mi je krivo kad vidim komentare balavurdije i dijasporskih isprdaka kako prizeljkivaju rat.Onaj ko zeli opet granate snajpere,glad,nije normalan...
Hrulj

#256 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by Hrulj »

TRENT wrote:Druze, Prijedor nije digao ruke vec je htio da se odbrani,medjutim bilo je kasno i zato je tako najebao.Ne pricaj stvari o kojima ne znas.
Digao ruke ili htio ista je stvar. Nije uradjeno na vrijeme. Bas kao sto i vi svi racunate da ce neke budale na liniju dok cete vi pametnjakovici u Busove laganice pa na zapad. Nitko ne racuna da ako nema tih "budala" na linijama i tih koje nazivas huskacima tebi nema izac. Ima samo da cekas i mirujes dok ne dodje red na tebe
Gojeni H

#257 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by Gojeni H »

Podrzavam ideju uvodjenja obaveznog sluzenja vojnog roka.

Mi koji smo zemlji sluzili za vrijeme rata smo u istom tom ratu zamjerili nasim roditeljima sto su dozvolili da JNA postane srpska, policijski kadrovi disproporcionalno srpski, i stosta drugog.
Mladji ljudi imaju tendenciju da mojoj generaciji spocitavaju pasivnost naspram potpisivanja Dejtonskog sporazuma, sto smo dozvolili da sarlatani preuzmu vlast te da istu duboko zacementiraju.

Nacije sa razvijenijom nacionalnom svijescu uce iz svojih gresaka i nastoje da se iste nikada vise ne ponove.
Vec je na temi spomenuto da je Svicarska, bez obzira na vijekove neratovanja, pretvorila zemlju u odbrambenu utvrdu.
Finci koji su lekciju naucili u totalnom Zimskom ratu protiv boljsevickih hordi ima takodje obavezno sluzenje vojnog roka.

S obzirom na krvavu i turbulentnu historiju Bosne, te bosnjackog naroda napose, ovakvo pitanje "da li treba ili ne" bi nezavisnom posmatracu bilo idiotsko i nedostojno odgovora.

Mlade ljude pozivam da se nauce na greskama i moje i generacije prije nas.
Ukoliko drugi narodi ne zele sluzenje vojnog roka, ovo pravo se ne bi smjelo uskratiti Bosnjacima. I da, moguce ga je organizovati na kantonalnom nivou ... samo treba da postoji zelja i volja.

Takodje se vojnicima treba ponuditi i obezbijediti i adekvatne prilike tokom sluzbovanja. Primjer: sanitetlija bi trebao da dobije dovoljnu (i priznatu) obuku da moze da obavlja posao medicinskog tehnicara. Pionirac-inzenjerac bi trebao da dobije obuku i certifikat koji ce mu omoguciti obavljanje deminerskog posla.
Ne treba izmisljati toplu vodu, vec se ugledati na mnogo vece i savrmemenije oruzane snage kod kojih ovakav princip itekako funkcionise.

Na kraju, potrebna je vojska i disciplina mladom covjeku, uvijek a i danas. Bolje je lajkovanje pravih likova od krvi i mesa nego, nego virtuelnih ahbaba koje sretnete u velevakta ili nikako.
Postati dobar mehanicar ipak ljepse zvuci od eksperta u hemiji (citaj vrstama droga) ili nenadjebivog kladionicara.
Hrulj

#258 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by Hrulj »

TRENT wrote:Druze, Prijedor nije digao ruke vec je htio da se odbrani,medjutim bilo je kasno i zato je tako najebao.Ne pricaj stvari o kojima ne znas.I da ti se izvinem ako sam te uvrijedio,nije bilo namjere.Nego mi je krivo kad vidim komentare balavurdije i dijasporskih isprdaka kako prizeljkivaju rat.Onaj ko zeli opet granate snajpere,glad,nije normalan...
Nitko ne zeli rat. Ja ga necu. Al zar je huskanje to sto kazem da trebamo biti spremni? Jel majka tvoja hoce da pogines ako ti kaze pripazi se kad izlazis iz kuce? Jel otac hoce da si narkoman, alkos i kurvar ako ti kaze pamet u glavu?
Postali ste hipersenzitivni na sve osim na ono na sto bi trebali biti
TRENT

#259 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by TRENT »

Hrulj wrote:
TRENT wrote:Druze, Prijedor nije digao ruke vec je htio da se odbrani,medjutim bilo je kasno i zato je tako najebao.Ne pricaj stvari o kojima ne znas.
Digao ruke ili htio ista je stvar. Nije uradjeno na vrijeme. Bas kao sto i vi svi racunate da ce neke budale na liniju dok cete vi pametnjakovici u Busove laganice pa na zapad. Nitko ne racuna da ako nema tih "budala" na linijama i tih koje nazivas huskacima tebi nema izac. Ima samo da cekas i mirujes dok ne dodje red na tebe

I sta trebam da radim sada daj mi savjet? Da napravim bunker na balkonu i da cekam cetnike ?
Hrulj

#260 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by Hrulj »

TRENT wrote:
Hrulj wrote:

I sta trebam da radim sada daj mi savjet? Da napravim bunker na balkonu i da cekam cetnike ?
Ne trebas nista. Zivi zivot. I ne budi picka koja ce trcat i ostavljat zene i djecu na milost zvjerima. Balkan je bure baruta i zemlja ratova. Biti spreman na rat ne znaci huskat na isti. Tko je spreman na njega taj ne ratuje, Svicarci su najbolji primjer toga. Ni hitler na njih udario nije.
Gojeni H

#261 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by Gojeni H »

Hrulj wrote: Nisam se ja borio za aliju, za tihica i za bakira ni za penzije i invalidnine. U ovoj drzavi zive ljudi koji nisu politicari. A postoje i ljudi koji takve ljude biju ko sugave pse i zatiru ih kad god stignu. Nevesinje, Foca, Visegrad, BIjeljina, Bileca, Prijedor, sva mjesta gdje su Bosnjaci tako digli ruke i pustili se, svi znaju kako su zavrsili, logori, silovanja, strijeljanja, klanja, paljevine.
I kad neko kaze nesto sto si ti rekao, je isto kao da kaze da ga boli neka stvar sto neko gori ziv, sto na novorodzence neko staje cizmom i gnjeci ga, sto zene kupe i trpaju u logore da ih siluju i zauvjek obiljeze dok su zive
Ma ustvari zasto se raspravljam samo se zivciram pokusavajuci objasniti neke stvari nezahvalnicima radi kojih smo svi ratovali i ginuli
Dzaba ti je nekima prica, ne nerviraj se. Uvijek ce u ovoj zemlji biti onih koji ce za nju krv prolijevati, najcesce seljaci i rudari. A, vazda ce biti i onih koje ce bolit' mlohava chuna za svima u Bosni ... vazni su oni; oni su bolji, pametniji, kosmopolitske plave krvi i Bosna nije dostojna da se njihova krv po njoj prosipa.

Plahih generala je danas sila u Bosni, u dijaspori napose. Oni nam dijele lekcije kako smo se trebali organizovati, boriti, napadati.
Fakat jesmo imali gresaka, ali iste pozivam da nam dokazu da mogu bolje, pa da s ponosom kazemo kako smo izrodili bolje i pametnije od sebe.
Hrulj

#262 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by Hrulj »

Gojeni H wrote:
Hrulj wrote: Nisam se ja borio za aliju, za tihica i za bakira ni za penzije i invalidnine. U ovoj drzavi zive ljudi koji nisu politicari. A postoje i ljudi koji takve ljude biju ko sugave pse i zatiru ih kad god stignu. Nevesinje, Foca, Visegrad, BIjeljina, Bileca, Prijedor, sva mjesta gdje su Bosnjaci tako digli ruke i pustili se, svi znaju kako su zavrsili, logori, silovanja, strijeljanja, klanja, paljevine.
Dzaba ti je nekima prica, ne nerviraj se. Uvijek ce u ovoj zemlji biti onih koji ce za nju krv prolijevati, najcesce seljaci i rudari. A, vazda ce biti i onih koje ce bolit' mlohava chuna za svima u Bosni ... vazni su oni; oni su bolji, pametniji, kosmopolitske plave krvi i Bosna nije dostojna da se njihova krv po njoj prosipa.

Plahih generala je danas sila u Bosni, u dijaspori napose. Oni nam dijele lekcije kako smo se trebali organizovati, boriti, napadati.
Fakat jesmo imali gresaka, ali iste pozivam da nam dokazu da mogu bolje, pa da s ponosom kazemo kako smo izrodili bolje i pametnije od sebe.
Ma kakvi, evo vidis da oni koji su radi nas ostali zivi, oni radi kojih smo ratovali svi, radi te djece, ne radi penzija i alije, e ti nas ponizavaju i pljuju po nama.
Digli se u nebesa, lijepo kazes, plava krv, jebo nas papke i seljake, tko nam je kriv sto nismo pustili ustase i cetnike da ih pobiju. Fuj, ni truni zahvalnosti u omladini
Gojeni H

#263 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by Gojeni H »

Hrulj wrote:
Ma kakvi, evo vidis da oni koji su radi nas ostali zivi, oni radi kojih smo ratovali svi, radi te djece, ne radi penzija i alije, e ti nas ponizavaju i pljuju po nama.
Digli se u nebesa, lijepo kazes, plava krv, jebo nas papke i seljake, tko nam je kriv sto nismo pustili ustase i cetnike da ih pobiju. Fuj, ni truni zahvalnosti u omladini
Pasa postovani, da je po zasluzi, iz ove bi zemlje davno izbio neki mega vulkan sa erupcijom megaplanetarne velicine.
Ali je Allah Milostiv, hvala Mu, pa i ovakve drzi na dunjaluku. :wink:
Ludzak

#264 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by Ludzak »

Hrulj wrote:
pusti ba ove 'patriote'.
mobile9

#265 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by mobile9 »

Hrulj wrote:
Gojeni H wrote:

njima nije sumnjivo ni ono od sinoć sve je :kafa1: :music2: :zen: :odustajem: dok oni na palama dočekuju one koji su nas do jučer klali i jasno i glasno govore da to opet namjeravaju. Da nije bilo tadašnjih patriota sad bi bili u nekoj konzervi ! I ne treba Bošnji vojna obuka sve gdje ima tereta naći će izgovor samo da se ne ide, jer jbg ko će ispijati kafe, opijati se vikendom i kurvati i drogirati i ići na koncerte srpskih "pjevača" i "pevačica" :thumbup:
TRENT

#266 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by TRENT »

Mobile9 hljeba ti,kako kod tebe idu pripreme za rat ? Ja mislim da si ti neki djecak koji nema drustva,nigdje ne izlazi,zato si i opsjednut ratom.Vidis i ja ispijam kafe,locem vikend,kurvam se,ali ne idem na cajke jer mrzim tu vrstu muzike.I uzivam u tome sto radim jer jedan je zivot.Ako ce tebi proci mladost razmisljajuci o ratu,stvarno mi te je zao.Ali siguran sam kao sto sam rekao da si ti usamljena osoba .
mobile9

#267 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by mobile9 »

TRENT wrote:Mobile9 hljeba ti,kako kod tebe idu pripreme za rat ? Ja mislim da si ti neki djecak koji nema drustva,nigdje ne izlazi,zato si i opsjednut ratom.Vidis i ja ispijam kafe,locem vikend,kurvam se,ali ne idem na cajke jer mrzim tu vrstu muzike.I uzivam u tome sto radim jer jedan je zivot.Ako ce tebi proci mladost razmisljajuci o ratu,stvarno mi te je zao.Ali siguran sam kao sto sam rekao da si ti usamljena osoba .
:thumbup: Znaš li onaj Hadis " Čovjek je ogledalo drugom čovjeku ". Iz tvojih izjava se vidi ko si i sta si napusti molim te ovu temu ako te ne zanima i što se uopšte javljaš s tim primitivnim komentarima akO si toliko protiv vojske.
"Gojeni H" i "Hrulj" su sve rekli zato MOLIM TE kifla ti i takvi ko ti. :run: Učini nešto dobro za svoju naciju.. disappear!!!!
TRENT

#268 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by TRENT »

mobile9 wrote:
TRENT wrote:Mobile9 hljeba ti,kako kod tebe idu pripreme za rat ? Ja mislim da si ti neki djecak koji nema drustva,nigdje ne izlazi,zato si i opsjednut ratom.Vidis i ja ispijam kafe,locem vikend,kurvam se,ali ne idem na cajke jer mrzim tu vrstu muzike.I uzivam u tome sto radim jer jedan je zivot.Ako ce tebi proci mladost razmisljajuci o ratu,stvarno mi te je zao.Ali siguran sam kao sto sam rekao da si ti usamljena osoba .
:thumbup: Znaš li onaj Hadis " Čovjek je ogledalo drugom čovjeku ". Iz tvojih izjava se vidi ko si i sta si napusti molim te ovu temu ako te ne zanima i što se uopšte javljaš s tim primitivnim komentarima akO si toliko protiv vojske.
"Gojeni H" i "Hrulj" su sve rekli zato MOLIM TE kifla ti i takvi ko ti. :run: Učini nešto dobro za svoju naciju.. disappear!!!!

Zasto se ne prijavis u Oruzane Snage ? Ovo te najozbiljnije pitam.Nego neces ,zato sto takvi kao ti su ratnohuskacki misevi koji pozivaju u rat dok se skrijavu po bunarima i trezorima.Ti si nesto kao Zijah Sokolovic u Remakeu "Momci sa Bismilom pa u Bosnu".I ja tebe pitam da se priajvis u OS,nemas ti muda za takve stvari mali :lol:
mobile9

#269 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by mobile9 »

TRENT wrote:
mobile9 wrote:

Zasto se ne prijavis u Oruzane Snage ? Ovo te najozbiljnije pitam.Nego neces ,zato sto takvi kao ti su ratnohuskacki pacenici koji pozivaju u rat dok se skrijavu po bunarima i trezorima.Ti si nesto kao Zijah Sokolovic u Remakeu "Momci sa Bismilom pa u Bosnu".I ja tebe pitam da se priajvis u OS,nemas ti muda za takve stvari mali :lol:
Prijavljivao se 2 puta i unatoč dobrim rezultatima oba puta ( medju prvima bio provjereno ) oba puta i dobio odbionicu. aBD i opet se prijavljivati sada ovaj kad je bio 01.08. do 15.08. nisam se prijavio jer nisam imao pare za papire. Na kraju se ispostavilo da nije trebao ljekarski ni uvjerenje o nekažnjavanju. :zid: iako sam lično pročitao konkurs na stranicama MOBIH nigdje nisam pročitao tu inf. čisto sumnjam da bi mi takvo nešto promaklo... :S ako imaš štelu ( u što čisto sumnjam jer si dijasporovac ) idući put mi našteli neće biti džaba! :zoka: aaa trenutno radim kao zaštitar. :bih: :bih: :bih:
TRENT

#270 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by TRENT »

Okrecemo teze,sad mene prozivas da sam dijasporac(nidje veze,ne kupi tudje fazone,smijesan si).A znas da sam ja tebe prvog kritikovao da si ti to ustvari.Odoh sa ove retardirane teme,Rambo pardon mobile9 sve sretno u ratnickoj karijeri.
Jay Gatsby

#271 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by Jay Gatsby »

TRENT wrote:Zato sto ovdje svi spominju sluzenje vojnog roka,ne zbog toga sto je to normalno u drugim drzavama,vec u slucaju potencijalnog rata.Sto neko napisa,da se zarati naucili bi se pucati za 15 minuta.
Kakva je korist od vojnika koji je naučio pucati prije 15 minuta?

Tvoja generacija će, prije ili kasnije, dobiti "vruće krompire" u ruke. To se desilo i nama. Jednostavno je tako. Dođe trenutak kad više ne možeš prebacivati svu odgovornost na one ispred sebe jer ti postaneš taj ispred. Ako vam taj vrući krompir bude rat (a valjda neće - nismo ga ni mi htjeli), nije baš dobro ako ne znaš ni pucati. A i bez rata će vam valjati rješavati more problema koji se ranije nisu mogli riješiti. Sviđalo se to vama ili ne, bili vi spremni ili ne.
mobile9

#272 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by mobile9 »

Jay Gatsby wrote:
TRENT wrote:Zato sto ovdje svi spominju sluzenje vojnog roka,ne zbog toga sto je to normalno u drugim drzavama,vec u slucaju potencijalnog rata.Sto neko napisa,da se zarati naucili bi se pucati za 15 minuta.
Kakva je korist od vojnika koji je naučio pucati prije 15 minuta?

Tvoja generacija će, prije ili kasnije, dobiti "vruće krompire" u ruke. To se desilo i nama. Jednostavno je tako. Dođe trenutak kad više ne možeš prebacivati svu odgovornost na one ispred sebe jer ti postaneš taj ispred. Ako vam taj vrući krompir bude rat (a valjda neće - nismo ga ni mi htjeli), nije baš dobro ako ne znaš ni pucati. A i bez rata će vam valjati rješavati more problema koji se ranije nisu mogli riješiti. Sviđalo se to vama ili ne, bili vi spremni ili ne.
Nisam ja za RAT kao što trent govori meni i ostalima samo kažem da trebamo biti spremni i sposobni da se branimo. Amin da nikada rata više nigdje ne bude. Problem je što neki pogrešno gledaju na svijet i misle ako neznaju pucati niko ih neće dirati :lol: koja logika.. :facepalm: :facepalm: :facepalm: Ajde da mi napravimo onakav skup kao sinoć na palama. Pohapsili bi nas za 5minuta.
chockad

#273 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by chockad »

malo si se zeznuo legendo. oni koji su se borili 92.-95. borili bi se opet, iz prostog razloga sto ni onda nismo se borili za guzonje, nego da prezivimo i sacuvamo svoje porodice i domove...
mobile9

#274 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by mobile9 »

chockad wrote:
malo si se zeznuo legendo. oni koji su se borili 92.-95. borili bi se opet, iz prostog razloga sto ni onda nismo se borili za guzonje, nego da prezivimo i sacuvamo svoje porodice i domove...
http://www.youtube.com/watch?v=WZ5sxPsY ... e=youtu.be Na Braniku Bosne
http://www.youtube.com/watch?v=UrI1LCMIGhI Ja sin sam tvoj Zemljo
EDIT:Letu Stuke

Minimalizam

To nije nikakva posebna kuca
to nije nikakav poseban vrt
tu nema puno zena, nema bazena
na oko dosadno je na smrt

Al' oko mene su posebni ljudi
svi zanimljivi, eksentricni
celicne felge i plasticne grudi
i svi su digitalni, elektricni

Spoji slatko i slano, to ide
ali kruske i jabuke ne
spoji crnu i bijelu nam boju
siva je slika svijeta, zar ne

A svi bi htjeli bit' novi i cudni
ili bar bljestavi cirkusan tim
dok mnogi spavaju neki su budni
sami sa svemirom na ti

To je minimalizam
to je minimalizam
al' ne zna primitivizam
sta je to minimalizam

To je minimalizam
to je minimalizam
svi vide, niko da prizna
koja to gazi nas cizma

Bogati roditelji ne zale
za svoju djecicu dat ce bas sve
prodaju sume i hidrocentrale
i drze pola drzave

Zato im potomci veselo zive
ne rade nista, a imaju sve
cisti kokain i rublje od svile
i tudje gladne godine

To nije minimalizam
to nije minimalizam
al' ne zna primitivizam
sta je to kapitalizam

To nije minimalizam
to nije minimalizam
svi vide, niko da prizna
koja to gazi nas cizma
muzicar_iz_parka

#275 Re: Vraćanje obaveznog služenja vojnog roka!

Post by muzicar_iz_parka »

I kako će to narod spriječiti? :roll:
Post Reply