DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lidera

Post Reply
Tiger 033

#251 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Tiger 033 »

Na redakcijski e-mail :?: .ba pristigla nam je informacija da se na video servisu YouTube prije dva dana pojavio snimak sastanka SIS-a (Sigurnosno-informativne službe) HVO-a održanog u Mostaru 1994. godine.

Sastanku, kojeg je vodio načelnik uprave SIS-a Ivo Lučić, prisustvovali su brojni pripadnici SIS-a iz Mostara, Čapljine, Ljubuškog, Posušja...

Na snimku od 24:30 minute jasno se priznaju zločini u Ahmićima i Stupnom Dolu, kao i rušenje Starog mosta u Mostaru.

zemo_online

#252 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by zemo_online »

nece vas niko pitat hocete ili necete ako pukne. doci ce po vas da drzavu branite.
dustaban

#253 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by dustaban »

Novi rat nije moguc. Osudjeni smo na ovaj nemoguci mir!
Bodkin

#254 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Bodkin »

zemo_online wrote:nece vas niko pitat hocete ili necete ako pukne. doci ce po vas da drzavu branite.
Ko i ove danas van drzave jel
animals

#255 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by animals »

Da, i u tom ratu ce vjerovatno svi braniti drzavu od oni drugi..buduci heroji rata BiH..pametan covjek, bjezi od rata, budala ga priziva..
bokakotorska

#256 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by bokakotorska »

Naravno da ce biti rata to je ovde kao dan i noc.

Kao sto rece objektivni covek pitanje je samo

koliko cemo se mi u tome naci ?

Pazi ako su Francuzi i Englezi mogli 150 godina ali u kontinuitetu sto smo mi kao losiji od nji :novine:
veljaca

#257 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by veljaca »

SARAJEVO - Koalicija "Prvi mart" želi obavijestiti javnost da će tokom ove sedmice, nakon prikupljanja svih javno dostupnih dokaza, podnijeti krivične prijave protiv organizatora jučerašnjeg skupa u Srebrenici, odnosno u Bratuncu - saopćeno je iz Koalicije "Prvi mart".

Kako se navodi u saopćenju, javnost ove zemlje treba da zna da je jedina razlika između ovog i svih prethodnih manifestacija ovog tipa u tome što su ove godine snimljene, te što postoje dokazi o pozivima na nove pokolje koji su stvar redovne prakse i u pravilu se događaju uz blagoslov organa vlasti.

-"Prvi mart“ najoštrije osuđuje Ministarstvo unutrašnjih poslova entiteta RS koje ni ove, kao ni ranijih godina nije našlo za shodno da po službenoj dužnosti pokrene istragu zbog izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti, te sprečavanja povratka izbjeglih i raseljenih lica, dok barem jedan od ova dva skupa ima redovnu budžetsku podršku lokalnih vlasti - dodaje se u saopćenju.

Istovremeno, kako se navodi, vrlo spremno su reagirali i podnijeli prekršajne prijave protiv građana i preživjelih genocida u Srebrenici zbog obilježavanja mjesta stratišta u zgradi Elektroprenosa u Potočarima i Zemljoradničkoj zadruzi u Kravici.

"Prvi mart" ponavlja "da su pozivi na novo klanje, koji se ponavljaju iz godine u godinu, pod patronatom i uz podršku vlasti, pravo lice vlasti u RS-u".

Kako se navodi u saopćenju, "ne postoji ljudsko lice genocida, te vlasti u RS-u nastavljaju djelovati na način koji kreira odnose u kojima je povratak nemoguć, te svojim akcijama ne pokazuju da žele zaštiti građane nesrpske nacionalnosti. Dok se kuće povratnika oduzimaju pred sudovima, otpuštaju iz javnih ustanova, napadaju pri odlasku u džamiju, a javni mediji služe za linčovanje njihovih lidera, Sarajevo - i službeno, ali i ono nezvanično - i dalje smatra da su ocjene povratnika 'preoštre'".

-Mi u "Prvom martu" nećemo pristati da naša sloboda kretanja, kao i druga prava i slobode budu zakonski povjerene u ruke ovakvom MUP-u i ovakvoj vlasti, te ćemo učiniti sve da svaki građanin ove zemlje bude upoznat s cijenom politike koja to zagovara, s čijim se posljedicama danas suočavaju povratnici, a sutra svi građani Bosne i Hercegovine. Naš glas je najbolji način da trajno spriječimo nove pozive na nasilje i onima koji nasilje prizivaju ili ih ignoriraju, pošaljemo poruku da je BiH naša zemlja i da ne bježimo od odgovornosti za vlastitu i sudbinu naše djece. Jer, nas, građane BiH obavezuje samo vizija Bosne i Hercegovine za koju smo glasali prvog marta 1992. godine i žrtve koje su pale za njeno ostvarenje - poručuju iz Koalicije "Prvi mart".

Pozivaju sve građane BiH, one koji su nasilno protjerani iz RS, prognane, protjerane i izbjegle da na idućim izborima glasaju tamo gdje su živjeli 1991. i tako pokažu šta misle o politici aparthejda koju vlast provodi u tom entitetu.

Koalicija Prvi mart - radi na tome da rate ne bude ....
N-E regija

#258 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by N-E regija »

Na zalost rat jos uvijek traje mozda ne kao 92 - 95 jer se ne puca i ne gine od agresorskih granata ili snajpera, ali kako objasniti situaciju kada se 90 % ljudi svaki dan bore za zivot (s malim ili nikakvim primanjima, skupim lijekovima i lijecenjem, skolovanjem i drugim problemima danasnjice BiH). Neko spomenu da je u ratu sve bilo djaba, jes jer su nam pomagali humanitarnom pomoci i napravili danasnje mediokritete ove zemlje koji jos uvijek misle da mogu sve djaba dobiti, pa je jedini cilj vecine mladjih da popiju sta, da imaju pare za kladionice. Niko nece da radi poslove koji su se do 92 radili npr. poljoprivreda svi bi da budu intelektualci-boemi kojim svi moraju davati pare a ne vide dalje od svoga nosa. Nazalost rat s puskama, tenkovima, ubistvima, zlocinima je nacin bistvovanja jednog naroda (vecina) koji je uvijek imao pretenzije i agresorske namjere na Balkanu te mislim da je to nemoguce izbjeci, jer i Turska je clan NATO-a pa je bombardovase iz Sirije (jos zvanicna vojska) i nikome nista. Vjerujte ni nama Bosnjacima (muslimanima) nece ako zatreba pomoci, jer to ce opet biti "unutrasnji sukob" u koji se ne treba mijesati.
LBVIEW

#259 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by LBVIEW »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:U Sarajevu čovjek sa bradom pogleda djevojku poprijeko iz auta a na ovom forumu se danima "bali" kao o dokazu netolerancije i vjerske zaluđenosti u "Teheranu". Diljem RS-a već gotovo dvije decenije (kao i ovo zadnje) se otvoreno veličaju zločini i zločinci, te se pritom poziva na nova klanja, ali o tome ti isti šute k'o zaliveni. Da li je moguć novi rat? Da, samo što je za sada vjerovatnoća još uvijek mala.
:thumbup:

Pa vidis da je istima najveci problem svako ko argumentirano, sve se pozivajuci na cinjenice i djela ovih pravoslavnih talibana koja ne samo da ne kriju vec ih i ponosno pokazuju "celom svetu", ukaze koja i cija je to politika primarni generator svih sukoba ovdje jos od 90-tih, a vrlo vjerovatno i nekog u buducnosti. U cas, doticni postane neko ko zagovara revansizam,ksenofobiju, protivnik je mira i pomirenja medu narodima bla bla , samo zato sto nije slijep kod ociju.
Btw., sa onakvim mentalim bolesnicima koji onako kolektivno cupkaju u ritmu muzike u kojoj se slavi genocid sljedeci sukob je neminovan, samo zlonamjeran ili totlalni idiot se od takvih necemu drugom moze nadati. To je, u stvari,politicka realnost-na ovu kovanicu autorsko pravo svakako polaze saka forumskih "dusebriznika" :D koju nam svako malo servira u kontekstu iznalazenja politickih rijesenja ovdje- jer je taj mentalni poremecaj prouzrokovala politika,a i dan danas je "hrani", podrzava, a i stiti ako zatreba.
Rux

#260 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Rux »

Materemi moje nisam za rat...

ali ovaj video i ovi četnici koji i dalje furaju svoje "pobjede nad pobjedama" (kako vas nije sramota pjevati onakve pjesme pa jeste li svjesni da sa druge strane ljudi placu dok vi to pjevate), me toliko izluđuju da bih veceras krenuo u rat kad bi poceo, nebi 2 minute razmisljao i pored toga sto imam zenu i djete sa sobom...TeTejac i Ciganka i pravac u RS krenuvši od Prijedora gdje mogu pješke ne treba mi tenk.

halalio bi zivot svoj za njih... jer nema zivota ovdje ako budemo sutili četnicima/ustašama/mudzahedinima (čast izuzetcima) !!!

NAZALOST!!! dok ne istjeramo gamad iz bosne necemo imati mira 8-)

ovi sto nebi ratovali, nemam sta reci takvih je bilo i 92' a bice i 2013-14... vama zelim sretan put ali ako pobjedimo samo stistnite guzicu i vratite se u bosnu

:bih: Živjela cjelovita BiH
Hajvan

#261 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Hajvan »

mora si baš se registrirati da nam to kažeš?
Ili je ovo novi nick jer nemaš hrabrosti da pod prepoznatljivim identitetom ovo iskažeš što napisa?!
Bodkin

#262 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Bodkin »

Rux wrote:Materemi moje nisam za rat...

ali ovaj video i ovi četnici koji i dalje furaju svoje "pobjede nad pobjedama" (kako vas nije sramota pjevati onakve pjesme pa jeste li svjesni da sa druge strane ljudi placu dok vi to pjevate), me toliko izluđuju da bih veceras krenuo u rat kad bi poceo, nebi 2 minute razmisljao i pored toga sto imam zenu i djete sa sobom...TeTejac i Ciganka i pravac u RS krenuvši od Prijedora gdje mogu pješke ne treba mi tenk.

halalio bi zivot svoj za njih... jer nema zivota ovdje ako budemo sutili četnicima/ustašama/mudzahedinima (čast izuzetcima) !!!

NAZALOST!!! dok ne istjeramo gamad iz bosne necemo imati mira 8-)

ovi sto nebi ratovali, nemam sta reci takvih je bilo i 92' a bice i 2013-14... vama zelim sretan put ali ako pobjedimo samo stistnite guzicu i vratite se u bosnu

:bih: Živjela cjelovita BiH
jebeno nema sta, rambo style
tako su i 95 stisli i vratili se. danas vedre i oblace :wink:
i nemoj zaboraviti glasati. kako je pocelo valjace zbiti guzove do izbora da se mrski neprijatelj konacno pobijedi :wink:
PM72

#263 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by PM72 »

Rux,

ohladi malo.Shvati da ih ne možeš "istjerati iz Bosne".Nema teorije.Ni US Army nam ne može pomoći u toj nakani.Njih ima 1,6 miliona.Hrvati su uz pomoć Vatikana i Njemačke pa otjerali 200 000 Srba za 48 sati uz pomoć zapada i radi dogovora sa Slobom.Ko će tebe pustiti da protjeraš 1000 ljudi a kamoli 1,6 miliona?

Pijana četnička stoka je vazda pjevala takve pjesme po teferičima,doduše,do rata su se malo pazili radi milicije ali su uvjek guslali svoje,oni tako liječe svoje frustracije,nemoć,fukarluk i bijedu.Neka pjeva - jebo mater svoju samo ne diraj nikog.treba ih ismijavati i pokazivati svom svijetu taj primitivizam i fašizam.Koja bolan puška i koji rat?

Ja sam ratovao i to muški ali nemam namjeru opet obući uniformu niti nisiti pušku.Neću ni lovačku.za koga? da prestanu pjevati po Bratuncu? pa što se naša stoka ne vrati svako u svoju kuću pa ne bi pjevali? što ne zagrade imanja da ne napasuju stoku i da ne mogu prolaziti? frtalj Bratunca u Americi,da se pola vratilo ne bi smjeli pjevati ili bi to bilo sa pola glasa pa zapjevaj i ti njemu.što ne pjevaju u Pofalićima? zato što su Bošnje okolo.Što ne pjevaju u drugim povratničkim mjestima gdje se narod vratio?

Nema rata i bez veze se ložite.Jedino čime četnike možemo sjebati je povratak na svoje,da imaš svoj komšiluk,da ne prodaješ ni milimetar zemlje i odmah ne može raditi to što radi.Možemo ih sjebati ekonomski,da radimo,da privređujemo,da ne kupujemo kod njih nego kod svojih komšija.nemoj mu prodati sijeno pa neka kupuje kod svojih po skupljoj cijeni ili neka mu stoka krepa od gladi.Nemoj ga uzimati za irgeta.

tako se to radi-jarane moj a od šuplje priče i ložione nema ništa.
oldtajmer

#264 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by oldtajmer »

sta li bi samo bilo da su bosnjaci nesto ovako organizovali i opleli jedno kolo uz povike "srbe na vrbe" ili nesto sl. i da to izadje u medije,vjerovatno bi nam NATO fikno jednu atomsku bombu da se smirimo
ljetna kiša

#265 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by ljetna kiša »

Hajvan wrote:mora si baš se registrirati da nam to kažeš?
Ili je ovo novi nick jer nemaš hrabrosti da pod prepoznatljivim identitetom ovo iskažeš što napisa?!
Upravo tako. Kakva junačina :lol: :lol: :lol:
Ne smije ni da napiše šta hoće po svojim nikom (i još anonimno!), a loži raju na rat :D
Ideologija

#266 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Ideologija »

cindrlimindrli wrote:
Ideologija wrote:Da nije bilo para iz Hrvatske davno bi se oni iselili
Vidim da je strategija dijelovala, sad cine 8% ukupnog stanovnistva BiH. Golemo.
Ideologija wrote:Druga je stvar kad imaš posao u Hrvatskoj ili Srbiji
Hajde da radi u hrvatskoj i nekako, al' sta ce raditi u srbiji? :lol:
Hrvata ima jedno 50% u odnosu na prijeratni broj zato što je Tuđman dao Posavinu kako bi se Hrvatska podebljala u priobalnom dijelu tj. Hercegovini. U startu je naravno masa ljudi otišla, kao što su otišli/istjerani Bošnjaci iz BL recimo. Ali danas ovi koji su ostali u centralnoj Bosni i zapadnoj Hercegovini tu preživljajvaju najviše zahvaljujući političkim dogovorima i talovima, ratnom profiterstvu, te pomoći Hrvatske. Uostalom sada je već ekonomski jako isplativo živjet u Hercegovini a raditi u Hrvatskoj.
Srbija jeste sada jadna ekonomski, ali napreduje i vremenom će pristizati Hrvatsku, dok Bosna sa ovakvim uređenjem i politikom koju građani očekuju (samo "brani" nacionalne interese) nema nikakve šanse da se pomakne ka boljem.
Rux

#267 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Rux »

Registro'va sam se maksuz da napisem ovo sto sam napisao i stojim iza toga :)

mozda je sreca sto sam 92-95 u Travniku bio granatiran svaki dan, gdje sam bio jebeno djete... uglavnom ne zelim sad da ulazim u teme sa ovim Registro'va si se ?=!?! papane jedan!

Ja sam naveo na pocetku posta mog da nisam za rat jer sam vidio sta se desava, ali kako ljudi ne vidite da ovo ne vodi nigdje, ova sutnja... ovo isfuravanje na ocigled sviju?!

Ako cemo ici odavde, hajmo svi eto im bosna nek idu u pm vise... ali ako ce ostati bar 1 napaceni bosnjo da brani ono sto misli da je njegovo, ja sam uz njega pa nek ginemo.

EDIT: ljetna kiša ... brate pa nick je nick, jel se ti to matereti zove gdin Ljetna Kiša? jel tebe raja zove HEJ LJETNA KIŠA hajmo na kafu?
joj sine kako si glup

EDIT 2: pa jel ti brate moj vidis kad sam ja registrovan? haha
Last edited by Rux on 20/08/2013 14:16, edited 1 time in total.
PM72

#268 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by PM72 »

Valja ti naći drugog...
Rux

#269 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Rux »

PM72 wrote:Valja ti naći drugog...
Jebg stari ako ti tako mislis onda sta tipkas ovdje?

Drugog imam odma, imam rodjenog brata koji ce uraditi sta i ja pa kud puklo da puklo :idea:
Bodkin

#270 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Bodkin »

Rux wrote:
PM72 wrote:Valja ti naći drugog...
Jebg stari ako ti tako mislis onda sta tipkas ovdje?

Drugog imam odma, imam rodjenog brata koji ce uraditi sta i ja pa kud puklo da puklo :idea:
sve dok ima takvih kao ti koji misle da bolje ne moze biti i u ovakvom uredjenju i sistemu mi cemo biti na dnu. ti i takvi dajete alibi onima na vlasti da drk** neku stvar i zive kao Bogovi na tvoj i moj racun umjesto da rade jer, jebiga, cetnici i ustase ne daju. mi bi :wink:
Rux

#271 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Rux »

Stvarno poštujem tvoje misljenje, ali drug sta hoces da ja cekam novi rat prekrstenih ruku? da moje djete isto dozivljava, a vidis sta nam rade to je neizbjezno kad tad zapamtite mi cemo ovo morati rijesiti na ovaj ili na onaj nacin.

opet kazem nazalost, jer mi nije u cilju da promoviram rat ... nisam iz Bratunca hvala bogu
PM72

#272 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by PM72 »

ja sam svoje otipkao pa sa strane posmatram budale kakav sam nekad i sam bio.Mislio sam da će Sarajevo pasti ako ja ne uzmem pušku.Nisam se voza bojao.Ja fol hrabar,jak,nadobudan.Poslije sam skontao da sam mušica koju može neko zalijepiti o asfalt u sekundi.da sam nula,potrošna roba,šarafčić sa rokom trajanja.Onda je bilo kasno,ušao sam u kolotečinu i povratka nema.Dok ne zagineš.Srećom,ostao sam živ.Tako bar mislim ili nam je umiranje samo odloženo.Prije pola sata sam čuo da mi je jedan jaran iz rata umro.Nije ni penziju dočekao a mislio je da je preživio rat.Sidran je to fino formulisao "tako rat ubija one koji misle da su preživjeli".

Iskreno govoreći,nisam ni pogledao snimak jer me boli neka stvar šta idioti pjevaju na teferiču u Bratuncu.Šta ste misli da će pjevati - drugarice posadimo cvijeće?

Ti se loži i dalje a ja ću do Travnika na bajrine ćevape.
Bodkin

#273 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Bodkin »

a sta bices spreman ako kazes "ja sam spreman, ajmo na banja luku"? citaj malo sta ti pisu @pm i ostali koji su prozivjeli to sve.
Rux

#274 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Rux »

Pa sta cu? da cekam 20-30 godina da se vi srbi okuražite opet pa da se vratite na prvobitan plan velike srbije? de ne budali... :D

zapamti srbine, bosanac nije u zadnjih 100 godina planirao istrijebiti vas srbe iz bosne kao sto ste vi to radili...pa niste uspjeli hvala bogu dragom.

EDIT: možete vi sto puta reci da to nije istina, ali ocit primjer je djete prije rata od oca srbina zna da treba turcina? hocu reci bosanca zaklati prvom prilikom... brate moj ja nisam znao sta je srbin/hrvat/musliman dok vi niste poceli klati moje komsije
Bodkin

#275 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Bodkin »

vi srbi a :) ajd ti sine onda lakapo, na pravom si ti putu. ja budala zaboravio da ne raspravljam sa ovima ispod 200 postova
Post Reply