Vjerovatno zato jer si ti osnovne higijenske navike i farbanje kose kod muskaraca uracunala pod isto.seksan wrote:a gdje ti u mom komentaru procita klasifikacija sta spada a sta ne spada u l.higijenu?MedenoSrce wrote:kako farbanje i kupanje(osnovnu higijenu) mozes dovesti u vezu
ako se djevojak ne farba onda se ne kupa ili sta
Zasto se zene u braku zapuste?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#251 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
-
Jay Gatsby
#252 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
Dokle je ovo došlo - više muško sebi ni boju kose ne može promijeniti ako poželi 
-
pearlica
#253 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
zasto se zapuste pa ovako to nekako izgleda
kada si cura onda ustanes u 7 imas vremena da se sredis koliko hoces, da jedes, mozda cak i novine procitas onda odes na posao i poslije posla si opet slobodna da se 2-3 sata sredujes da izades recimo sa momkom da date ili sa drugaricama
dok kada si zena i mama u 5 se djete budi mamaaaa u 6 drugo onda mijenjaj pelene, serviraj dorucke, sjedi tu sa njima jer nece da jedu sami, onda ih oblacis nekih pola sata jer nece da se obuku, obuces jedno drugo se vec skinulo, onda pogledas na sat a ono 10 do 8 a ti se ni pop****a nisi a kamoli da se sredis. Oblacis ono sto je prvo u ormaru. Poslije posla kupis djecu oni gladni galame, skacu ti cim dodes kuci stanes za sporet kuhas poslije kuhanja peres, cistis, kupas, preslvacis, oko 22 se sjetis same sebe a onda si vec preumorna da uopste razmisljas o sredivanju... i sutra sve tako jovo na novo. A posto vise kuhas (jer djeci treba kuhano) vise i jedes i onda se udebljas, pa gdje jedna trudnoca, druga ili treca...
i fakat sasvim normalno da je neudana cura bez djece uvijek tip top a da udana zena nema pojma sta je uopste stavila na sebe prije nego sto je izletila iz kuce
kada si cura onda ustanes u 7 imas vremena da se sredis koliko hoces, da jedes, mozda cak i novine procitas onda odes na posao i poslije posla si opet slobodna da se 2-3 sata sredujes da izades recimo sa momkom da date ili sa drugaricama
dok kada si zena i mama u 5 se djete budi mamaaaa u 6 drugo onda mijenjaj pelene, serviraj dorucke, sjedi tu sa njima jer nece da jedu sami, onda ih oblacis nekih pola sata jer nece da se obuku, obuces jedno drugo se vec skinulo, onda pogledas na sat a ono 10 do 8 a ti se ni pop****a nisi a kamoli da se sredis. Oblacis ono sto je prvo u ormaru. Poslije posla kupis djecu oni gladni galame, skacu ti cim dodes kuci stanes za sporet kuhas poslije kuhanja peres, cistis, kupas, preslvacis, oko 22 se sjetis same sebe a onda si vec preumorna da uopste razmisljas o sredivanju... i sutra sve tako jovo na novo. A posto vise kuhas (jer djeci treba kuhano) vise i jedes i onda se udebljas, pa gdje jedna trudnoca, druga ili treca...
i fakat sasvim normalno da je neudana cura bez djece uvijek tip top a da udana zena nema pojma sta je uopste stavila na sebe prije nego sto je izletila iz kuce
- lavorpunvode
#254 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
3 mjeseca? 14 dana?Zhìxin wrote:Sad malo šalu na stranu... Odlučili smo se da se ne debljamo, i ona i ja smo smršali po nekoliko kilograma. Ono živimo skupa 3 mjeseca, vjenčali se prije 14 dana. Jedemo zdravo, uzeli smo cuku i svako veče šetamo po 5-10 kilometara, odemo na planinu... Ko zna šta će biti kasnije
- malsal
#255 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
5 godina zajedno, 3 godine braka, ljepsa mi je sad nego ikad.
Manje se sminka, rjedje se sredjuje, valjda sto manje izlazimo ali meni je ko avion. Ja sam joj obecao da necu preko 90 kg i kad vaga pokaze 93 kazem da ne valja vaga, a ona mi sakrije slatkise
Ljepota je prolazna, normalno ne treba se skroz zapustit ali ne treba se ni preopterecavat izgledom...
Manje se sminka, rjedje se sredjuje, valjda sto manje izlazimo ali meni je ko avion. Ja sam joj obecao da necu preko 90 kg i kad vaga pokaze 93 kazem da ne valja vaga, a ona mi sakrije slatkise
Ljepota je prolazna, normalno ne treba se skroz zapustit ali ne treba se ni preopterecavat izgledom...
- eluna
#256 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
bogami - tako samo pričaju, ali je ipak smatraju rospijom ........ još nedao bog ako se usudi obući suknju iznad koljena, pa ako je još i uska auuuuuuu .............a minjaci ne dolaze u obzir!lavorpunvode wrote:hmmm...? gdje to? koliko ja znam, etiketiraju je lijepom i sredjenom, zenom koja drzi do sebe i svog izgleda...seksan wrote:Ima jos jedna ruzna stvar zena koja je non stop sredjena smatraju je i etiketirjau ROSPIJOM!
- lavorpunvode
#257 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
pa dobro, da bi bila lijepa i sredjena ne mora nuzno hodati u minjacima koje moze nositi umjesto trake za kosu. nije vala ni pretjerano lijepo vidjeti zenu u nekim srednjim godinama u minjaku, koliko god ona zgodna i zategnuta bila. ali da je neko zove rospijom jer je nakon godina i godina braka i dalje lijepo nasminkana, uredna, zgodna.. to jos vala nisam cula.eluna wrote:bogami - tako samo pričaju, ali je ipak smatraju rospijom ........ još nedao bog ako se usudi obući suknju iznad koljena, pa ako je još i uska auuuuuuu .............a minjaci ne dolaze u obzir!lavorpunvode wrote:hmmm...? gdje to? koliko ja znam, etiketiraju je lijepom i sredjenom, zenom koja drzi do sebe i svog izgleda...seksan wrote:Ima jos jedna ruzna stvar zena koja je non stop sredjena smatraju je i etiketirjau ROSPIJOM!
-
seksan
#258 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
Istina!eluna wrote:bogami - tako samo pričaju, ali je ipak smatraju rospijom ........ još nedao bog ako se usudi obući suknju iznad koljena, pa ako je još i uska auuuuuuu .............a minjaci ne dolaze u obzir!lavorpunvode wrote:hmmm...? gdje to? koliko ja znam, etiketiraju je lijepom i sredjenom, zenom koja drzi do sebe i svog izgleda...seksan wrote:Ima jos jedna ruzna stvar zena koja je non stop sredjena smatraju je i etiketirjau ROSPIJOM!
Jednostavno je apsurd vidjeti stariju zenu dotjeranu, ofarbanu sredjenu, da ne spominjemo minice, ili suknje koje su krace od duzine koljena..nekako postalo je normalno vidjeti zapusteno zenu a nenormalno sredjenu!
Moja nana od 70g drzi do sebe, sredjena je, aman zaman a ova druga njena "prija" sto joj se smije na kilometar se cuje na kravu!
-
seksan
#259 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
Gdje? Citiraj mi.ladyblue18 wrote:Vjerovatno zato jer si ti osnovne higijenske navike i farbanje kose kod muskaraca uracunala pod isto.seksan wrote:a gdje ti u mom komentaru procita klasifikacija sta spada a sta ne spada u l.higijenu?MedenoSrce wrote:kako farbanje i kupanje(osnovnu higijenu) mozes dovesti u vezu
ako se djevojak ne farba onda se ne kupa ili sta
Ja sam kod doticne vidjela da je njoj izfeminiziran muskarac koji drzi do sebe!
Zeni van pameti da muskarac kad se tusira par puta, kada brije dlacice ispod pazduhova, kada maze lice, tijelo ruke kremom, kada pravi frizure, kada ako treba da i puder stavlja.. kada se farba znaci toliko mjerom dotjeruje...Pa se zbog toga i pitam zbog cega takvo misljenje da je izfeminiziran? Da ode da mu sredi nokte...izbio bi skandal. K'o sto ovdje jedan rece kada je ugled'o muskarca da mu turpijaju nokte..vidi sto je ispruzio sapu!
Van pameti!
Stariji muskarac umjesto da hoda krezav da stavi umjetne zube...da ne govorim d apozlati ili posrebrni zube..il da stavi koji ukras na zube,..jednostavno danas je to van pameti!
-
radenska
#260 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
Evo ja priznajem da sam malo "propala"
Najvise me je promijenila trudnoca. Udebljala se ravnih 35 kg ( strogo mirovanje,jela iz dosade i tako). Sad ustajem 3-4 puta u toku noci, posao, fakultet, kuca, ma dan mi prodje u sekundi.
Sest mjeseci nakon poroda sam smrsala 22 kg, ponovo pocela redovno ici frizeru, sminkati se, sredjivati.
Ali sto mi najvise smeta je sto ne mogu da obucem sto mi se svidja, nego sto mi moze. I to je cinjenica. Meni se je desilo da sam se vrlo tesko oporavila, pohatala konce sad dosta ubrzanog nacina zivota i to se odrazilo na moj izgled. Ali se mnogo trudim da to promijenim i da se vratim na staro
Sest mjeseci nakon poroda sam smrsala 22 kg, ponovo pocela redovno ici frizeru, sminkati se, sredjivati.
Ali sto mi najvise smeta je sto ne mogu da obucem sto mi se svidja, nego sto mi moze. I to je cinjenica. Meni se je desilo da sam se vrlo tesko oporavila, pohatala konce sad dosta ubrzanog nacina zivota i to se odrazilo na moj izgled. Ali se mnogo trudim da to promijenim i da se vratim na staro
-
moke33-sa
#261 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
moja bivsa zena je osoba koja bi radije otisla pod noz nego se oprala poslje male nuzde..nazalost to sam saznao tek u braku jer je to vjesto prikrivala stavljanjem nekih vaginalnih cepica koji su davali svakojake mirise..bilo mi je cudno sto to radi ali sam razmisljao da je to do njenje higijene greska nazalost.
kada sam to saznao pocela je da uci s svojih 30 i kusur.zamisli te kakv je to smrad..
tu nije bilo kraja..sto se tice pranja kose to se desavalo jednom mjesecno ili ni jednom..opet nazalost u braku sve saznam..poslje toga na sve to dolazi samar kada saznajem da ima hpv-virus koji je krila i ako je znala da je prelazan.(sreca hvala bogu nisam se zarazio).
prema tome nije brak uzrok toga sto se neko zapusti ili ne zapusti,vec je to odgoj kucni ako je mama nije naucila nece niko(zao mi je sto moram reci ali kada sam upoznao mamu sve mi je bilo jasno)..sreca pa se sve na vrjeme vidi i sazna tako da nisam puno izgubio u tom "braku"..pozz i sve zene ovog svjeta nemoj te se nikada zapustiti i drzite do sebe jer ono sto sam ja osjetio nije niko ccccc..e da zaboravi reci ali zato vanjski izgle je morao biti savrsen jer(seljancica iz sandzaka)morala je biti primjecena..ali ko je ko je skidao i ko bude skidao sve ce osjetiti
..pozz i ugodan ostatak dana 
kada sam to saznao pocela je da uci s svojih 30 i kusur.zamisli te kakv je to smrad..
tu nije bilo kraja..sto se tice pranja kose to se desavalo jednom mjesecno ili ni jednom..opet nazalost u braku sve saznam..poslje toga na sve to dolazi samar kada saznajem da ima hpv-virus koji je krila i ako je znala da je prelazan.(sreca hvala bogu nisam se zarazio).
prema tome nije brak uzrok toga sto se neko zapusti ili ne zapusti,vec je to odgoj kucni ako je mama nije naucila nece niko(zao mi je sto moram reci ali kada sam upoznao mamu sve mi je bilo jasno)..sreca pa se sve na vrjeme vidi i sazna tako da nisam puno izgubio u tom "braku"..pozz i sve zene ovog svjeta nemoj te se nikada zapustiti i drzite do sebe jer ono sto sam ja osjetio nije niko ccccc..e da zaboravi reci ali zato vanjski izgle je morao biti savrsen jer(seljancica iz sandzaka)morala je biti primjecena..ali ko je ko je skidao i ko bude skidao sve ce osjetiti
- johntra
#262 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
Bježi ba Kemo, zamalo mi sjeba ćejf za žensko... 
- eluna
#263 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
molim te - je li te još onako blijedo pogledala sva u čudu kad si joj "skrenuo pažnju" na nehigijenu, i prokomentarisala kako si čudan i kako "traume iz djetinjstva prenosiš u brak"moke33-sa wrote:moja bivsa zena je osoba koja bi radije otisla pod noz nego se oprala poslje male nuzde..nazalost to sam saznao tek u braku jer je to vjesto prikrivala stavljanjem nekih vaginalnih cepica koji su davali svakojake mirise..bilo mi je cudno sto to radi ali sam razmisljao da je to do njenje higijene greska nazalost.
prema tome nije brak uzrok toga sto se neko zapusti ili ne zapusti,vec je to odgoj kucni ako je mama nije naucila nece niko(zao mi je sto moram reci ali kada sam upoznao mamu sve mi je bilo jasno)..sreca pa se sve na vrjeme vidi i sazna tako da nisam puno izgubio u tom "braku"..pozz i sve zene ovog svjeta nemoj te se nikada zapustiti i drzite do sebe jer ono sto sam ja osjetio nije niko ccccc..e da zaboravi reci ali zato vanjski izgle je morao biti savrsen jer(seljancica iz sandzaka)morala je biti primjecena..ali ko je ko je skidao i ko bude skidao sve ce osjetiti..pozz i ugodan ostatak dana
nažalost - neke osobe i kada u vezi saznaju da vam nešto smeta počnu da kriju to jer žele ostati u vezi i dovesti do braka (valjda se nadajući da taj drugi/druga ipak neće smoći snage za razvod), ali ni pod razno ne žele mijenjati sebe na bolje .....i tako vam ukradu godine jer bi ste vi, da ste ranije znali istinu o nekim stvarima definitivno prekinuli vezu i ni pod kakvim uslovima ne biste ulazili u brak sa takvom osobom .........e, a takvi se zovu manipulatori
-
moke33-sa
#264 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
e zamisli kako je meni bilo kada sam to skontao.ali kontam usao sam u brak pa hajde promjenice se...ali kada sam saznao za virus to je prelilo svaku casu..za elunu,nije blijedo nego je zaplakala(inace je plakala za svaku sitnicu) i rekla kao sta ti meni to govoris bla,bla bla..eto zamisli jos sam trebao da to pustim pa bi sve bilo kako treba..sreca nisu sve iste i to je spas inace sto ti rece johntra zgadilo bi mi se sve..pozzjohntra wrote:Bježi ba Kemo, zamalo mi sjeba ćejf za žensko...
- eluna
#265 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
ma da - plakala čim joj skreneš pažnju na ono što ti smeta .....neko plače a neko pobjegne mamimoke33-sa wrote:e zamisli kako je meni bilo kada sam to skontao.ali kontam usao sam u brak pa hajde promjenice se...ali kada sam saznao za virus to je prelilo svaku casu..za elunu,nije blijedo nego je zaplakala(inace je plakala za svaku sitnicu) i rekla kao sta ti meni to govoris bla,bla bla..eto zamisli jos sam trebao da to pustim pa bi sve bilo kako treba..sreca nisu sve iste i to je spas inace sto ti rece johntra zgadilo bi mi se sve..pozzjohntra wrote:Bježi ba Kemo, zamalo mi sjeba ćejf za žensko...
mah - pusti .......nek je tebi sada bolje
-
febo_acm
#266 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
Bolje tebi, naci ces drugu. Nista nije vrijedno zdravlja...
Sent from my iPhone 5 using Tapatalk 2
Sent from my iPhone 5 using Tapatalk 2
- rezolutni
#267 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
.....jer misle da, dapače, ubijeđene su u to, da im je životna (porodična) zadaća. kuhanje, peglanje, pospremanje...., a u stvari nisu ni svijesne koliko su u pravu, jer to čine prevashodno za sebe, a to ih opterećuje.
-
iTo
#268 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
e cuj ozenio je a nije skontao da ledo dismr... mora da si se zaleti pa poslije 2 hefte kuci priveo moj moke...
- lavorpunvode
#269 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
to za nehigijenu razumijem zasto ti smeta, iako mi nije jasno kako zivota ti dodje dotle da je ozenis a da nisi skontao kakva je peksinavamoke33-sa wrote:ali kada sam saznao za virus to je prelilo svaku casu.
ugl, htjedoh te pitati zasto ti toliko taj virus smeta? ne znam jesi li cuo da hpv virus nema nikakvog efekta na muskarce osim "ping pong" efekta, jer ga stalno vracas partnerici. zenama moze napraviti velike probleme, ali tebi jok.
- pirmin
#270 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
+1johntra wrote:Bježi ba Kemo, zamalo mi sjeba ćejf za žensko...
-
registrovana onako
#271 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
da mu ne pristajem na muku 
-
seksan
#272 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
Nije to nista! Ja sam vidjela zenu koja pere uloske i susi ih!moke33-sa wrote:moja bivsa zena je osoba koja bi radije otisla pod noz nego se oprala poslje male nuzde..nazalost to sam saznao tek u braku jer je to vjesto prikrivala stavljanjem nekih vaginalnih cepica koji su davali svakojake mirise..bilo mi je cudno sto to radi ali sam razmisljao da je to do njenje higijene greska nazalost.
prema tome nije brak uzrok toga sto se neko zapusti ili ne zapusti,vec je to odgoj kucni ako je mama nije naucila nece niko(zao mi je sto moram reci ali kada sam upoznao mamu sve mi je bilo jasno)..sreca pa se sve na vrjeme vidi i sazna tako da nisam puno izgubio u tom "braku"..pozz i sve zene ovog svjeta nemoj te se nikada zapustiti i drzite do sebe jer ono sto sam ja osjetio nije niko ccccc..e da zaboravi reci ali zato vanjski izgle je morao biti savrsen jer(seljancica iz sandzaka)morala je biti primjecena..ali ko je ko je skidao i ko bude skidao sve ce osjetiti..pozz i ugodan ostatak dana
Ne slazem se d aje to kucni odgoj. Imam dosta poznanic koje su pedantne a djeca im katastrofa i obrnuto! To sve zavisi od osobe do osobe. Znam osobu kojoj je bilo muka kad se trebala kupati!
Medjutim ima jedan bizaran slucaj koji sma ja cula gdje je jedna zena pricala da joj muz nakon velike nuzde nije prao guzicu..samo se obrise papirom!
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#273 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
Seksan opet puna bizarnih prica. 
- Ramzess Veliki
#274 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
Ma to ti je u manjem entitetu svakodnevno ponašanje.seksan wrote:
Medjutim ima jedan bizaran slucaj koji sma ja cula gdje je jedna zena pricala da joj muz nakon velike nuzde nije prao guzicu..samo se obrise papirom!
- lavorpunvode
#275 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
nije ni zasluzila nista drugo nego da bude bivsa, svako normalan bi je otpisao za sva vremena kada cuje kakve stvari iznosi pred "svijet". fuj. ona mi je odvratnija 100 puta.seksan wrote: Medjutim ima jedan bizaran slucaj koji sma ja cula gdje je jedna zena pricala da joj muz nakon velike nuzde nije prao guzicu..samo se obrise papirom!