Stariji muskarac

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

sheilak

#251 Re: Stariji muskarac

Post by sheilak »

Johnny_x wrote:.

Johnny_x pokušava staviti tačku na ovu temu. :D
sarajlija_ba

#252 Re: Stariji muskarac

Post by sarajlija_ba »

Ove veze su vrlo uspješne.
Njena mladost i polet i njegovo iskustvo i staloženost su dobitna kombinacija za oboje.
Havatar

#253 Re: Stariji muskarac

Post by Havatar »

sheilak wrote:
Johnny_x wrote:.

Johnny_x pokušava staviti tačku na ovu temu. :D
Ali mu ne polazi za tastaturom :mrgreen:
sheilak

#254 Re: Stariji muskarac

Post by sheilak »

sarajlija_ba wrote:Ove veze su vrlo uspješne.
...njegovo iskustvo i staloženost...
ma, da, bolan. pogotovo zbog ovog boldiranog. :lol:
JThomas

#255 Re: Stariji muskarac

Post by JThomas »

iskustvo i staloženost, ili galantnost starijeg muškarca, sve su to eufemizmi za lovu i društveni status. jer nešto ne vidim da se mlade i dobre koke lijepe na sredovječne klošare.
sheilak

#256 Re: Stariji muskarac

Post by sheilak »

JThomas wrote:iskustvo i staloženost, ili galantnost starijeg muškarca, sve su to eufemizmi za lovu i društveni status. jer nešto ne vidim da se mlade i dobre koke lijepe na sredovječne klošare.
ima i toga, ali tu bi freud mogao nešto više reći. hey, ali desi se i ljubav, fakat. ;-)
JThomas

#257 Re: Stariji muskarac

Post by JThomas »

teško će ta ljubav sa mladom, lijepom ženom potrefiti sredovječnog fizikalca čija je firma propala. mislim da se ne lažemo.
sheilak

#258 Re: Stariji muskarac

Post by sheilak »

@Tomislav

možda teško, ali desi se. :-D
irac300

#259 Re: Stariji muskarac

Post by irac300 »

sheilak wrote:@Tomislav

možda teško, ali desi se. :-D
Desi se i pogodak na bingu, al' to nije pravilo. :D U pitanju je čista evolucija, žene uvijek privuče uspješan muškarac, prije je bio lovac, sada je šef. :D Princip je isti, Đole objasnio. ;-)
JThomas

#260 Re: Stariji muskarac

Post by JThomas »

a kad je mlad momak mlad i stekao, namakao, naslijedio...odjednom taj zahtjev za iskustvom i staloženošću starijeg muškarca nekako pada u drugi plan :-D
sheilak

#261 Re: Stariji muskarac

Post by sheilak »

miješate ovu temu sa onom o zaledjini. :D

ali, ok sad. necu ulaziti u labirinte ljubavnih mogucnosti ni govoriti o amorovim zahebavanjima. :D ne znam ko koga privlači i kako, mislim mogu se tu postaviti čak i matematičke formule, sa svim mogućim i nemogućim varijablama, napisati filozofski traktati, kao i medicinski, psihijatrijski, sa evtl. naglaskom na patologiji, ali opet...ne možemo mi to kontrolirati u koga se zaljubljujemo i koga zavolimo, ali možemo se valjda prisiliti da kontroliramo s kim cemo ostati, cak i na ustrb vlastitog zadovoljstva. mozemo, ali necemo. :-D

a ovdje sam pisala o starijim muskarcima i njihovim ispadima raznih vrsta koji ne govore bas u prilog njihovoj emocionalnoj zrelosti, staloženosti, etc. vec o njihovim sklonostima manipulaciji i opsjednutosti kontrolom. :wink:

@Tomislav

:lol:
JThomas

#262 Re: Stariji muskarac

Post by JThomas »

izmiješana je ona sa zaleđinom sama po sebi. jer malo kome je zaista seksualno i emotivno privlačan neko 15 - 20 godina stariji od njega. ima i toga, naravno da ima, ali je izuzetak a ne pravilo.
sheilak

#263 Re: Stariji muskarac

Post by sheilak »

JThomas wrote:izmiješana je ona sa zaleđinom sama po sebi. jer malo kome je zaista seksualno i emotivno privlačan neko 15 - 20 godina stariji od njega. ima i toga, naravno da ima, ali je izuzetak a ne pravilo.
ima, Thomas, trust me. ;-)
MedenoSrce

#264 Re: Stariji muskarac

Post by MedenoSrce »

JThomas wrote:izmiješana je ona sa zaleđinom sama po sebi. jer malo kome je zaista seksualno i emotivno privlačan neko 15 - 20 godina stariji od njega. ima i toga, naravno da ima, ali je izuzetak a ne pravilo.
Pa meni ce recimo prije biti privlacan bas takav oko 10+, dedi isjus niko nije savrsen
Ramzess Veliki

#265 Re: Stariji muskarac

Post by Ramzess Veliki »

E ... to su vrlo rijetki slučajevi ali ih ima jako mnogo. :novine:
Ramzess Veliki

#266 Re: Stariji muskarac

Post by Ramzess Veliki »

krvava wrote:mene privlači jedan satriji 14 godina i to ludo
... ali ja sam zauzet ... još je sezona ... i tek sam za dragu naručio novi set lamela ... ako bude sreće još ćemo biti u vezi dok je ne spremim u garažu preko zime. :sad:
sarajlija_ba

#267 Re: Stariji muskarac

Post by sarajlija_ba »

Mlada djevojka sve što treba može naći u starijem muškarcu. Ne mislim na metuzaleme naravno. Do 45 godina otprilike.
Toliko je danas primjera oko nas za ovo da to ne treba posebno obrazlagati.
Ja ne govorim o sponzorušama ili prostitutkama niti govorim o dedama koji su jednom nogom u grobu.
Dakle, muškarac do 45 godina i djevojka do 25 ili 30 godina su idealna kombinacija.
Sjedio sam sa parom, njoj oko 22 a njemu gotovo 50. Mislio sam na prvom susretu da joj je on otac. Liče :lol:
Upoznao sam ih potpuno nakon intenzivnog druženja. Mogu samo reći da je u pitanju velika ljubav i sloga.
Naravno, njihova razlika u godinama nam je često bila tema i razgovora i zezancije.
Relaksirani su i uopšte ih nije briga šta ko misli o tome.
registrovana onako

#268 Re: Stariji muskarac

Post by registrovana onako »

sarajlija_ba wrote:Mlada djevojka sve što treba može naći u starijem muškarcu. Ne mislim na metuzaleme naravno. Do 45 godina otprilike.
Ja ne govorim o sponzorušama ili prostitutkama niti govorim o dedama koji su jednom nogom u grobu.
Dakle, muškarac do 45 godina i djevojka do 25 ili 30 godina su idealna kombinacija.
Sjedio sam sa parom, njoj oko 22 a njemu gotovo 50. Mislio sam na prvom susretu da joj je on otac. Liče :lol:
Upoznao sam ih potpuno nakon intenzivnog druženja. Mogu samo reći da je u pitanju velika ljubav i sloga.
Naravno, njihova razlika u godinama nam je često bila tema i razgovora i zezancije.
to je moguce trenutno tako posmatrati, dok je njoj 25 a njemu jos uvijek 45 :D za 5-10 godina, on je na pola puta da postane starac :D
gledam michael douglasa i njegovu zetu :D razlika je nekih 25 godina, kraj njega je i ona stara, jer jednostavno su "stari par"
ako sada ona nadje nekog svojih godina ili mladjeg, ponovo ce da spada u mlade parove :D
sarajlija_ba

#269 Re: Stariji muskarac

Post by sarajlija_ba »

registrovana onako wrote:
sarajlija_ba wrote:Mlada djevojka sve što treba može naći u starijem muškarcu. Ne mislim na metuzaleme naravno. Do 45 godina otprilike.
to je moguce trenutno tako posmatrati, dok je njoj 25 a njemu jos uvijek 45 :D za 5-10 godina, on je na pola puta da postane starac :D
gledam michael douglasa i njegovu zetu :D razlika je nekih 25 godina, kraj njega je i ona stara, jer jednostavno su "stari par"
ako sada ona nadje nekog svojih godina ili mladjeg, ponovo ce da spada u mlade parove :D
Gledaj to u realnim, bosanskim okvirima.
I njoj će za 5-10 godina biti 30 ili 35. Već će imati barem jedno a najvjerovatnije i dva djeteta.
Da je sama a u tim godinama u Bosni bi je svi računali da joj je voz proš'o.
Ne mogu da se udaju djevojke od 22-25 godina a da ne pričamo o onima od 30-35.
S druge strane ova iz naše priče se namirila. Ima muža, djecu, porodicu, sigurnost...
Nije ba ovo Holivud :D
sarajlija_ba

#270 Re: Stariji muskarac

Post by sarajlija_ba »

poticaj wrote: Ima mnogo u ovom smislu što si napisao :thumbup: . Ne mogu govoriti iz ličnog iskustva, jer se kod mene uvijek vrtilo oko 5 godina stariji :-) , i imala sam uvijek "rezrevu" prema većim razlikama u godinama i iskrena da budem nikad nisam dobila pažnju (ne mislim zaista na materijalno) koja bi mi godila.., svakoj ženi to prija :-D , jer nezreli muškarci - il' su previše blesavi il' uvijek imaju neke taktike :lol: , razumijem, pronalaze se, nemaju mjere ni u čemu.., a mjera, nivo i životna mudrost puno doprinesu kvalitetnom odnosu. Bračni par bliskih poznanika, njoj je 30, njemu 47, lijepa je i uvijek je imala dovoljno novca, on je onako - prosječan već proćelav čovjek, uredan i vodi računa o sebi, oni se vole :-D , i svakome u njihovom društvu pređe malo njihove pozitivne energije kojom zrače.
E, sad, sve je to individualno, nekoj bi možda smetalo što je on već haman bez kose...itd., mislila bi da može nešto mlađe... Valjda je poenta u tome da život nije idealan, ali može biti lijep.
Slažem se a ovog boldiranog se nisam dotakao a jako je važno.
Zreo muškarac zna šta djevojci treba i što je još važnije može joj to obezbijediti.
Ćelavost i proćelavost više ne igra nikakvu ulogu kod većine.
On je ostvaren, zna šta treba i kako treba i to prenosi i na nju.
Da, pažnja...dobro si spomenula. Dobićeš je ako i kad budeš u vezi sa starijim koji ima samo jednu taktiku na pameti...da budete zajedno :D
registrovana onako

#271 Re: Stariji muskarac

Post by registrovana onako »

sarajlija_ba wrote:
I njoj će za 5-10 godina biti 30 ili 35. Već će imati barem jedno a najvjerovatnije i dva djeteta.
S druge strane ova iz naše priče se namirila. Ima muža, djecu, porodicu, sigurnost...
i djeca imaju djeda mraza :D
sarajlija_ba

#272 Re: Stariji muskarac

Post by sarajlija_ba »

Izazvaćemo ljubomoru kod ovih mladih mužjaka :D
Ne razumijem zašto djevojke kriju da im se sviđaju stariji muškarci. Valjda je to nekakav odgoj, predrasuda, uticaj okoline...ko će ga znati.
Uglavnom, kroz neko moje skromno iskustvo primjetio sam da puno djevojaka, naročito u ovim vremenima danas, preferira starijeg muškarca...ali to kriju.

To je interesantno...
Havatar

#273 Re: Stariji muskarac

Post by Havatar »

sarajlija_ba wrote:Izazvaćemo ljubomoru kod ovih mladih mužjaka :D
Ne razumijem zašto djevojke kriju da im se sviđaju stariji muškarci. Valjda je to nekakav odgoj, predrasuda, uticaj okoline...ko će ga znati.
Uglavnom, kroz neko moje skromno iskustvo primjetio sam da puno djevojaka, naročito u ovim vremenima danas, preferira starijeg muškarca...ali to kriju.

To je interesantno...
Zavisi da li je stariji od nje ili stariji covjek
sarajlija_ba

#274 Re: Stariji muskarac

Post by sarajlija_ba »

registrovana onako wrote:
sarajlija_ba wrote:
i djeca imaju djeda mraza :D
Ne znam imaju li :D
http://www.klix.ba/forum/udaja-zenidba- ... tart=45350
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#275 Re: Stariji muskarac

Post by ladyblue18 »

Zavisi sta ti podrazumijevas pod starijim muskarcem.
Do 6-7 godina je ok, sve preko meni nije privlacno.
Pa eto i do 10 iako sebe tesko u tome vidim ali znam dosta raje sa tom razlikom i dobro funkcionisu.

Ali ne pada mi na pamet birati muskarca koji je stariji od mene 15-20 godina pa i vise. Po meni tu je i suvise nepomirljivih razlika pa taman oboje frcali od zrelosti i iskustva. I iskreno ja hocu s nekim da zajedno starim a ne da mi muz ima 60 kad ja budem imala 40. Ta mi ideja nije nimalo privlacna.
Post Reply